Zaman içerisinde grubun içerisinde doğal bir iş bölümü oluştu. Bazıları üretimle ilgilenirken bazıları malzeme buluyor, bazıları ürünün saklanmasına yardımcı oluyor, genç olanlar ise daha çok sokakta bulunarak küçük satışları gerçekleştiriyordu. Rodney ve ona yakın duran birkaç kişi müşteri tarafıyla ilgileniyor, satışları organize ediyor ve elde edilen paranın tekrar grup içerisinde paylaşılmasını sağlıyordu.
Buna rağmen bu düzen hiçbir zaman resmi bir hiyerarşiye dönüşmedi. Ortada rütbeler, görev tanımları veya profesyonel bir suç organizasyonunda görülebilecek katı kurallar yoktu. İnsanlar çoğunlukla kendi becerileri ve birbirlerine duydukları güven doğrultusunda hareket ediyordu. Rodney'nin grubun başında bulunmasının temel sebebi de kendisini patron ilan etmesi değildi. İnsanlar bir sorun yaşadığında, yeni bir müşteri bulduğunda veya para kazanmak istediğinde doğal olarak Rodney'ye dönmeye başlamıştı.
South Florida Street Crew adı da zaman içerisinde bu çevreden doğdu. Marina ve Rodeo arasında sürekli birlikte görülen bu insanların küçük çaplı uyuşturucu satışı yaptığı çevrede duyulmaya başladı. Başlangıçta birkaç arkadaşın birbirleri için kullandığı isim, zamanla grubun tamamını tanımlayan bir hale geldi. İsimlerinin altında büyük bir organizasyon veya profesyonel bir suç ağı bulunmuyordu. Onları bir arada tutan şey, aynı bölgelerde yaşamaları, birbirlerini tanımaları ve birlikte para kazanabileceklerine inanmalarıydı.
Grup büyümeye başladıkça aralarına yeni insanlar da katıldı. Bazıları Rodney'nin eski arkadaşları, bazıları ise Marina ve Rodeo çevresinde zaman içerisinde tanıştıkları kişilerdi. Herkes aynı güven seviyesine sahip değildi. Bazıları yalnızca satışlara yardım ediyor, bazıları üretim tarafında bulunuyor, bazıları ise sadece ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıkıyordu. Bu nedenle grup hiçbir zaman tamamen düzenli bir yapı haline gelmedi.
Vice City'nin diğer bölgelerinde ise durum farklıydı. South Florida Street Crew henüz şehir genelinde tanınan bir suç yapılanması değildi. Büyük miktarlarda ürün sağlayabilecek kapasiteye sahip değillerdi ve başka bölgelerde güçlü bağlantıları bulunmuyordu. Ellerindeki en büyük avantaj, Marina ile Rodeo arasındaki çevrelerini ve birbirleriyle kurdukları güven ilişkisini kullanabilmeleriydi.
Rodney'nin amacı da başlangıçta büyük bir suç imparatorluğu kurmak değildi. Onun için mesele oldukça basitti: Para kazanmak, çevresindeki insanlara para kazandırmak ve bunu mümkün olduğu kadar uzun süre devam ettirmek. Ancak küçük miktarlarda başlayan satışlar zaman içerisinde daha fazla insanın bu işe dahil olmasına neden oldu. Üretim yapanların sayısı arttı, yeni müşteriler ortaya çıktı ve Rodney'nin çevresindeki birkaç adam artık yalnızca arkadaşları değil, birlikte suç işleyen insanlar haline geldi.
South Florida Street Crew'nin hikâyesi bu nedenle Vice City'nin yeraltı dünyasında büyük bir güç olarak ortaya çıkan profesyonel bir suç örgütünün hikâyesi değildir. Her şey, Marina ile Rodeo arasında yaşayan ve normal hayatlarında istedikleri parayı kazanamayan birkaç insanın küçük çaplı uyuşturucu üretimi ve satışı üzerinden birbirlerine bağlanmasıyla başladı. Ellerinde büyük bağlantılar, geniş bir tedarik ağı veya profesyonel bir yapılanma yoktu. Birkaç ev, sınırlı üretim, küçük bir müşteri çevresi ve birbirlerine güvenen birkaç adam vardı.
Şimdilik South Florida Street Crew'nin sahip olduğu düzen bundan ibarettir. Rodney Alston'ın çevresindeki birkaç güvenilir adam, küçük miktarlarda üretim yapan insanlar ve Vice City sokaklarında ürünleri elden çıkaran gençlerden oluşan dağınık bir çevre. Ancak para kazanmaya devam ettikleri sürece bu çevrenin büyümesi kaçınılmazdır. Marina ile Rodeo arasında başlayan bu küçük girişimin zaman içerisinde nereye ulaşacağı ise tamamen grubun vereceği kararlara ve Vice City'nin onları sürükleyeceği yöne bağlıdır.