Konu: Colt_Hoffer güvenli bölge ihlali  (Okunma sayısı 146 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.09.2026 21:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: maske 63352

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Güvenli bölge ihlali.
Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: malibu etkinliği neovista saatinde mekandan çıktıktan sonra dm yedim

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): tek iletide savunsun ugrastırmasın 5 gün

« Son Düzenleme: 17.09.2026 21:32 kerem02116 »

#1 - 17.09.2026 21:24
Şikayet edilen #63352 maskeli oyuncu > @Harkas_5151

24 saat içerisinde savunmanızı ve kanıtlarınızı iletin.

#2 - 18.09.2026 20:54
Öncelikle bu şikayet konusunu bu satırları yazarken harcadığım zamana mı üzüleyim, yoksa karşı tarafın düştüğü şu duruma mı güleyim gerçekten karar veremedim. Şikayetçinin açtığı bu konu bütünüyle saçmalıktan ibaret olup, altı tamamen boştur.  Bilindiği üzere iki taraf arasında aktif bir "savaş" durumu söz konusudur. Kendisi İçerideyken içeri dalıp rol veya kural ihlali yapmak yerine, gayet bilinçli bir şekilde mekandan çıkmasını bekledik. Şikayetçinin iddia ettiğinin aksine, mekandan çıkıp vurulduğu bölge herhangi bir Güvenli Bölge statüsünde değildir. Yani ortada bir DM değil, aktif savaş durumu içerisinde, güvenli bölge dışında gerçekleşmiş kuralına uygun bir hamle vardır.
İşin asıl komik tarafı ise şudur: Bu arkadaşlar ellerine geçen her fırsatta bize mermi sıkarken ortada hiçbir problem yok, oyun gayet keyifli. Ancak namlunun ucu kendilerine dönüp de karakterleri soğuk asfaltla buluştuğunda, birdenbire "DM yedim!" nidalarıyla soluğu burada alıyorlar. Kendi vurduklarında aslan kesilenlerin, yere düştüklerinde ellerinden oyuncağı alınmış bir bebek gibi ağlayarak forum köşelerinde dolaşması, içine düştükleri acınası durumu harika bir şekilde özetliyor.
Şikayetinin sonuna "Tek iletide savunsun uğraştırmasın 5 gün" yazarak aklınca racon kesen arkadaşa da tavsiyem; buralarda mazeret üretmek için harcayacağı enerjiyi, oyunda etrafını kollamak için harcamasıdır. Düştüğünde bu şekilde kendini avutacaksan evinde bekle etrafta gezme.

#3 - 18.09.2026 22:00
sen ne içtinde bana tripleniyorsun  savunmanı yap geç dedik orhun kitabelerine döndürmüşsün

etkinlik başvurusu yapılan mekanlar ya da haftalık açılan malibu mekanları güvenli bölgeye girer. burada yaptığın brawldan bile etkinlik baltalamadan 500dk alırsın.
bu kadar basit.

daha fazla karmaşaya gerek olmadığı için;
Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 18.09.2026 22:05 kerem02116 »

#4 - 19.09.2026 00:56
İlgili kuralın son cümlesi şöyledir: Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz. Şikayetçi o an bizden kaçarak mekana girmemiş olabilir; ancak aktif savaş halindeki bir karakterin, "Burası legal etkinlik alanı, bana burada kimse dokunamaz" rahatlığıyla sunucu geneline hitap eden bir partiye katılması, tam olarak bu kuralın yasakladığı "sığınmak" eyleminin ta kendisidir. Savaşta olan bir karakterin legal etkinlikleri kendine görünmez bir kalkan yapması kabul edilemez. Sunucu kurallarına saygımızdan ötürü, kuralın ilk cümlesinde uyardığı gibi "ortamı baltalayacak silahlı saldırı" yapmaktan özenle kaçındık. İçeri dalıp rolü bölmedik, mekandaki diğer oyuncuları rahatsız etmedik. Kendisinin paşa paşa mekandan çıkmasını ve güvenli bölgenin bitmesini bekledik. Vurulduğu alan herhangi bir Güvenli Bölge değildir. Ortada bizim tarafımızdan yapılmış bir kural ihlali yoktur, tamamen kurallar çerçevesinde bir müdahale vardır. Savaş halindeyken legal rollere katılarak kendisi bu kuralı ihlal etmiş bulunmaktadır.

#5 - 19.09.2026 00:59
savunman buysa sonuçlanabilir

#6 - 20.09.2026 00:22
Sorun yok.