Konu: Nerio Salvatierra  (Okunma sayısı 120 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.09.2026 21:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Nerio Salvatierra @MKEITSTOP

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tommy McConnell & Efraim Reynolds

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.09.2026 - 20:55 civarı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Yaralı Kural İhlali
Retarted RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Nerio Salvatierra karakteri Tommy McConnell tarafından dövülüyor, yaralı durumuna düşüyor. Kendisini Marina GYM adlı işletmeye sürüklüyoruz, içeri girdikten 3 saniye sonra ''/me Tommy'e kafayı koyar.'' tarzında bir emote atıp hiç bir şey olmamış gibi motoruna binip kaçıyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Yaptığı rol mantıksız ve retarted rp kapsamında değerlendirilmeli, iyi roller.

#1 - 16.09.2026 21:38
iyi forumlar olay basit bir sokak kavgasi olmakla beraber atesli silah kullanilmadi karakterim de fiziksel olarak guclu yumruklasma esnasında düsmüs olmam bilincimin kapandıgı ya da tamamen hareket edemedigim anlamına gelmiyor karsı taraf sürüklemeye calısırken refleksle karsı hamle yaptım
tutusu gevseyince ortamdan hızlıca uzaklasıp mekandan cıktım kavgada darbe alan kisinin kacmaya calısması olagan akısa ve role uygundur, burada rolden kacma ne de imkansızı yapma durumu vardır

#2 - 16.09.2026 21:40
iyi forumlar olay basit bir sokak kavgasi olmakla beraber atesli silah kullanilmadi karakterim de fiziksel olarak guclu yumruklasma esnasında düsmüs olmam bilincimin kapandıgı ya da tamamen hareket edemedigim anlamına gelmiyor karsı taraf sürüklemeye calısırken refleksle karsı hamle yaptım
tutusu gevseyince ortamdan hızlıca uzaklasıp mekandan cıktım kavgada darbe alan kisinin kacmaya calısması olagan akısa ve role uygundur, burada rolden kacma ne de imkansızı yapma durumu vardır
Bunun için /dene atman gerekirdi çünkü karakterim fiziksel olarak senin karakterinden üstün.

#3 - 16.09.2026 21:43
Bunun için /dene atman gerekirdi çünkü karakterim fiziksel olarak senin karakterinden üstün.
dipdibe oldugumuz bir anda ansizin kafa  yemeyecegin anlamina gelmiyor kafa atma eylemi kas gücü yarısından ziyade yakin temasin getirdigi anlik bir reflekstir ayrica sen de beni surukleme rolu yaparken direnc ihtimalini hesaba katmadan bu eylemi yaptin benim amacim seni nakavt etmek falan degil kendin de bu hamleye karsı kendi tepkini verebilirdin surukleme aninda aramizda mesafe olmadigi ve surpriz bir refleks oldugu icin e ylemi dogrudan belirttim. fiziksel ustunluk her an her darbeye bagısıklı olmak demek degildir. tek acik imkani degerlendirdim, sokak kavgasında darbe alıp adrenaline baglı olarak kacmaya calısmak hayatın olagan akısına tamamen uygundur. iyi forum lar. TemizV ice hepinizi seviyorum :o :o :vays:

#4 - 16.09.2026 21:45
dipdibe oldugumuz bir anda ansizin kafa  yemeyecegin anlamina gelmiyor kafa atma eylemi kas gücü yarısından ziyade yakin temasin getirdigi anlik bir reflekstir ayrica sen de beni surukleme rolu yaparken direnc ihtimalini hesaba katmadan bu eylemi yaptin benim amacim seni nakavt etmek falan degil kendin de bu hamleye karsı kendi tepkini verebilirdin surukleme aninda aramizda mesafe olmadigi ve surpriz bir refleks oldugu icin e ylemi dogrudan belirttim. fiziksel ustunluk her an her darbeye bagısıklı olmak demek degildir. tek acik imkani degerlendirdim, sokak kavgasında darbe alıp adrenaline baglı olarak kacmaya calısmak hayatın olagan akısına tamamen uygundur. iyi forum lar. TemizV ice hepinizi seviyorum :o :o :vays:
Eğer fiziksel özellikleri yetiyorsa /surukle atabilir, yetmediği durumlarda zaten sistemsel olarak izin verilmiyor, hata mesajı alıyorsun. Eğer savunman bu kadarsa sonuçlanabilir.

#5 - 16.09.2026 21:48
Eğer fiziksel özellikleri yetiyorsa /surukle atabilir, yetmediği durumlarda zaten sistemsel olarak izin verilmiyor, hata mesajı alıyorsun. Eğer savunman bu kadarsa sonuçlanabilir.
evet biliyorum vicei yaklasik 6 senedir oynuyorum, surukle komutu ile iceri tasiniyorum zaten o noktada karakterimin bilinci tamamen kapali değil. iceri soktugunuzda yakın temassııı fırsat bilerek refleksi hamle yaptım, iceride tutusun devam ettigi anda kafa atar diye emote attim. amacim karsi tarafin fiziksel ustunlugunu reddetmke degildir. yasanan durum bilinc kaybi yaratacak agir bir darbe icermediginden refleksi bir durumdur. tutma emotesi atabilirdiniz. tesekkür ederim beni dinlediginiz icin iyi forumlar  :vice: :palmiye:

#6 - 16.09.2026 21:48
Sonuçlanabilir.

#7 - 17.09.2026 20:32
Yapılan incelemede, Nerio Salvatierra karakterinin Tommy McConnell tarafından gerçekleştirilen fiziksel kavga sonucunda sistemsel olarak yaralı konuma düştüğü ve sonrasında Marina GYM isimli işletmeye sürüklendiği görülmektedir. Şikayete konu olayda, karakterin işletmenin içerisine girdikten yaklaşık üç saniye sonra “/me Tommy'e kafayı koyar.” şeklinde bir emote kullanarak karşı tarafa yönelik fiziksel saldırıda bulunduğu ve hemen ardından motosikletine binerek bölgeden uzaklaştığı anlaşılmaktadır.

Vice Roleplay 3.7 Yaralı Rolleri ve Savaş ve Çatışma Kuralları kapsamında, sistemsel olarak yaralı duruma düşen karakterlerin yaralanma durumlarına uygun şekilde rol yapmaları gerekmektedir. Yaralı durumdayken fiziksel olarak agresif eylemlerde bulunmak ve yaralanmanın etkilerini yok sayarak çatışmaya veya saldırıya devam etmek kurala aykırıdır. Ayrıca silahlı çatışmalar bakımından getirilen 8 saatlik kuralın bulunması, ateşli silah kullanılmadığı durumlarda yaralı karakterin fiziksel saldırı gerçekleştirebileceği anlamına gelmemektedir. (Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika)

Savunmada, karakterin fiziksel olarak güçlü olduğu, sistemsel olarak yere düşmesinin bilincinin tamamen kapandığı veya hareket edemediği anlamına gelmediği ve sürüklenme sırasında refleks olarak karşı hamlede bulunduğu belirtilmiştir. Ancak sistemsel yaralı durumunun değerlendirilmesinde karakterin kişisel fiziksel gücü veya bilinçli olup olmadığına ilişkin yorumlar belirleyici değildir. Oyuncunun bu durumda karakterinin yaralanmasını role yansıtması ve yaralı durumuyla bağdaşmayan agresif eylemlerden kaçınması gerekmektedir.

Özellikle karakterin yaralı konuma düşmesinin hemen ardından, işletmeye girdikten yaklaşık üç saniye sonra herhangi bir toparlanma süreci olmaksızın karşı tarafa kafa atması ve devamında motosikletine binerek bölgeden uzaklaşması, yaralı rolünün gerektirdiği durumla bağdaşmamaktadır. Buradaki ihlal, karakterin bölgeden kaçmaya çalışması değil; kaçış girişimini gerçekleştirirken yaralı durumunu yok sayarak karşı tarafa fiziksel saldırıda bulunmasıdır.

Oyuncunun sistemsel olarak yaralı konuma düştükten hemen sonra karşı tarafa yönelik fiziksel saldırı gerçekleştirmesi 3.7 Yaralı Rolleri kapsamında ihlal olarak değerlendirilmiştir. Savunmada belirtilen ateşli silah kullanılmamış olması ve karakterin kaçmaya çalışması, gerçekleştirilen fiziksel saldırıyı kurala uygun hale getirmemektedir.