Konu: [13.09.2026 - Aferdita_Krasniqi] Fear-RP, Refuse-RP, Non-RP  (Okunma sayısı 124 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.09.2026 06:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Aferdita_Krasniqi ( @ArdVone )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Murtcu @WesleySneijder @boran4901 @Thoronto

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.09.2026 - 02:22

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Spoiler: GösterGizle
Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İlgili karakter önce işletmemizin önünde konuşurken yanımıza geldi. Gitmesini söylediğimizde Fear-RP kuralını hiçe sayarak 5 birlik üyesi etrafında Antonio karakterine saldırdı. Bunun üzerine karşılık verdik. Canı azalınca ilgili karakter aracına biniyor ve kendisini indirmek için emote vermemize ve /dene yapmamıza rağmen Refuse-RP yaparak araçtan inmiyor, aracın kilitli olduğunu belirtiyor (aracın kilitli olmadığı kanıtlarda belli). Daha sonrasında yaralı yemek yemek süresinin bitmesini bekleyip araç içerisinde yemek yiyerek (Non-RP) saldırmaya devam ediyor ve bizi de düşürüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 13.09.2026 12:36
yalan söyleme

#2 - 13.09.2026 15:56
yalan söyleme
Güzel savunma  :D. Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 13.09.2026 18:27
hocam öncelikle görüntüde sol tarafta da göründüğü üzere discord üzerinden mix + rythm müzik botlu bir ortamda bana agresif rol yapmaya başladıkları için kavga çıktı.
video kaydıma bi bakacağım sanırım bu sesteki arkadaşlardan biri hile kullanıyordu tp attı yanlışıkla atarım onu da kanıt olarak savunmam bu kadar teşekkür ederim şikayetiniz için, ben de sizden şikayetçiyim.

#4 - 13.09.2026 20:43
@ArdVone kanıtlarınızı en kısa sürede ekleyin.

#5 - 13.09.2026 22:38
Bu tür arkadaşların troll olduğunu tüm yönetim bilmesine rağmen neden banlamıyorlar? Adamların troll olduğu belli, birkaç dakika cezalandırıyorsunuz adamlar bilgisayarı afk atıp tekrardan insanların rollerini bozmaya devam ediyor. Sunucuda rol yapacak ciddiyetim kalmadı artık. Açık konuşacağım utanmadan da savunma yapmaya çalışıyor. Kendisi de biliyor ne yaptığını, başka birşey söylemiyorum. Bunlarla haftada en az 3 veya 4 kere karşılaşıyorum. Bunların troll zevki için sürekli forum üzerinden şikayet açacaksak oturup tüm gün foruma şikayet atalım. Siz bu trolleri banlamadığınız sürece rol falan yapamayız. Ağır konuştuysam da cezamı alabilirim ama gerçekleri söylüyorum. Olaya şahidim.

#6 - 14.09.2026 11:47
emin ol bu sunucuya hepinizin toplamindan fazla katkım olmuştur ezbere konuşacağına araştır

#7 - 14.09.2026 13:51
Sunucuya ne kadar katkın olduğun şikayet sebebimizden belli oluyor. Kendi aramızda rol çeviriyoruz gelip bize agresif rol yapıyorsun, karşında 4 kişi var hepinizi döverim tarzı trash talk yapıyorsun. Sunucuya katkısı olan oyuncu bunu yapar mı? Dayak yememek için arabaya binen oyuncu mu söylüyor bunu, sunucuya katkın olacaksa sunucudaki oyuncuların rollerini bölmeyeceksin, bu sunucunun kurallarına uyacaksın, rahatsız etmeyeceksin. Hadi herşeyi görmezden geliyorum Emotesuz saldırıp hp azalınca araca binmekte bu sunucuya ne kadar katkın olduğunu gösteriyor.

#8 - Bugün, 04:27
Aferdita Krasniqi karakteri Trolling kapsamında cezalandırılacak. Oyuncuların rol ortamını baltalamaya devam ederseniz tekrarında yasaklanacaksınız. @ArdVone