Konu: Jalisco Rivera - ORTAK NEZAKET  (Okunma sayısı 94 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.09.2026 21:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jalisco Rivera @asgardoyunda

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.09.2026 20:46

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
ORTAK NEZAKET

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Barda Jalisco Rivera rol yaparken ben arkasında duruyorum. Bu esnada envantere bakıyorum ve yemeklerime bakarken yanlışlıkla yemek yiyorum. Sonrasında Jalisco Rivera rolsel olarak agresif çıkarak olay yerinden uzaklaşıyor. Olay yerinden uzaklaştıktan sonra oyun içi PM'den sürekli olarak mesaj atıyor ve rol ile alakalı ne yapmamız gerektiğini söylüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Böyle oyuncuların burada kalmasına luzüm yok, gereğinin yapılmasını istiyorum. Şimdiden Vice'a yöneticelerine teşekkür ederim.

#1 - 10.09.2026 21:35
Savunmamı birazdan yapacağım.

#2 - 10.09.2026 22:12
Selamlar, iyi akşamlar. Aslında bu tarz bir şikayetin açılması bile karşı taraf hakkında bir şeyler düşünmeme yol açıyor. Ama madem açılmış, savunmamızı yapacağız.

Karşı tarafın yaptığı şikayet şu şekilde;

"Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Barda Jalisco Rivera rol yaparken ben arkasında duruyorum. Bu esnada envantere bakıyorum ve yemeklerime bakarken yanlışlıkla yemek yiyorum. Sonrasında Jalisco Rivera rolsel olarak agresif çıkarak olay yerinden uzaklaşıyor. Olay yerinden uzaklaştıktan sonra oyun içi PM'den sürekli olarak mesaj atıyor ve rol ile alakalı ne yapmamız gerektiğini söylüyor."

Öncelikle açılan şikayet için yazılan metinde bir politika ihlali göremedim, IC'de agresif çıkmamın şikayetini mi açtınız? Yani, "Ortak Nezaket" adı altında bir politika ihlali göremedim. PM atmamdan rahatsız olsaydınız, "PM-" veya "Bana PM atma." yazabilirdin, benim söylediklerim hakkında açıklama yaptın, bende yazmaya devam ettim.

Bu arada, "Barda Jalisco Rivera rol yaparken ben arkasında duruyorum." şeklinde bir cümleyi kabul etmiyorum. Rolün içindeydi.

"Sonrasında Jalisco Rivera rolsel olarak agresif çıkarak olay yerinden uzaklaşıyor." Bu konu içinde bir açıklık getirelim;

"Şinitzel yiyeceğini tüketir." adlı bir emote atılıyor. Biliyorum, sistemsel olarak yiyecek yenilince bunun önüne geçilemiyor. İşte o yüzden, öncesinde bunun rolünün yapılması gerekiyor. IC karakterim, Jalisco_Rivera karşısındaki adamın bir anda Şinitzel yediğini görüyor. O yüzden, IC/OOC Mixing değil, karakterimin gerçek tepkisidir o "Nereden çıkardın onu?" cümlesi.

"Neyse kanka, sizinle olmayacak bu iş." ile başlayan söylem için açıklık getireyim. Jelani_Brooks adlı oyuncu; "Benim zencilerim yalan söylemez." şeklinde bir cümle kullanıyor. O cümleye itafen söylenilmiş bir söz. "Sizin dışınızda da insanlar yaşıyor, sadece siz haklı olamıyorsunuz." anlamını taşıyor, ona getiriyor.

"Benim zencilerim yalan söylemez." cümlesinin gerçekten iletildiğine dair kanıt - https://www.upload.ee/image/19742336/sa-mp-0000063.png

James_West adlı oyuncu ile rollüyorduk, mekanın içinde taşkınlık çıkarıyordum. Sonra bir kişiyi aradı, muhtemelen bu şikayeti açan oyuncu, mekana geldi iki kişi. Ben IC'de rol yapmaya başladım karşı taraf kalabalık olduğu için, sanki James_West benim paramı fazla almış ve geri vermiyormuş gibi. Ardından Zion_Brooks bir anda Şinitzel yedi, canını yükseltmek için. Çünkü brawl rolü dönecek gibiydi.

James_West içinde neden "YRB gibi rol yapmasın." dediğimi kanıtlarıyla iletiyorum. Şikayetin onunla bir ilgisi yok, yine de görün isterim.

https://www.upload.ee/image/19742297/sa-mp-0000055.png - "Eğitimli sen mi eğittin homie?"
https://www.upload.ee/image/19742299/sa-mp-0000056.png - "Evet şehirde bir çok kişiden zeki ha."

Savunmam bu şekilde, tarafsızca incelenmesini isterim. İyi akşamlar dilerim tekrar, iyi oyunlar.
« Son Düzenleme: 10.09.2026 22:19 asgardoyunda »

#3 - 10.09.2026 22:43
“Rahatsız olduysan PM atma diyebilirdin.” şeklindeki savunmayı yeterli bir açıklama olarak görmüyorum. Bir oyuncunun karşı tarafa sürekli olarak rolü nasıl yapması gerektiğini söylemesi, karşı tarafın bunu ayrıca yasaklamasını beklemeyi gerektirmez. Burada önemli olan PM konuşmalarının içeriğidir. Bu nedenle PM kayıtlarının tamamının incelenmesini rica ediyorum.

Şinitzel konusuna gelirsek, yemeği yanlışlıkla tükettiğimi zaten belirttim. Sistemsel olarak gerçekleşen bu durumun ardından karşı tarafın IC tepki vermesine herhangi bir itirazım yoktur. Ancak bu durum, olay sonrasında OOC/PM üzerinden rolün nasıl devam etmesi gerektiğine dair tarafıma sürekli açıklama yapılmasını haklı çıkarmaz.

Karşı taraf savunmasında ayrıca “Benim zencilerim yalan söylemez.” ifadesine ve James_West ile yaşanan başka bir role ait ekran görüntülerine yer vermiştir. Bu olayların açmış olduğum şikâyetin konusu ile doğrudan bir bağlantısı bulunmamaktadır. Bu nedenle mevcut şikâyetin değerlendirilmesinde asıl olay ve özellikle olay sonrasındaki PM konuşmalarının dikkate alınmasını rica ediyorum.

#4 - 10.09.2026 23:02
Sonuçlanabilir, yaptığımın üstüne ekstra olarak bir savunmam olmayacak.

#5 - 11.09.2026 19:53
Jalisco Rivera Ortak Nezaket kapsamında ceza alacak.