Konu: Refuse RP / Aktif role uymamak, afk takliti yapmak  (Okunma sayısı 404 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.09.2026 03:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @boshuman Alex_Freeman  @haktab77 Ignatius_Ward @canerizma Rafael_Quintanilla (5lvl VCPD girmiş)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Mateo Alcaraz / Pelayo Montalvo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.09.2026 02:02

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Refuse RP/ROLE UYMAMAK. 3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise 13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İyi geceler/Sabahlar, saat 02:00 Sularında aracım ile seyahat ederken Mateo ile Pelayo adlı karakterlerini polis çevirdiği gördüm. Arkadaşlarımdı kendisi yanlarına gidip durumu sordum ve Rafael karakteri durduk yere beni kelepçeledi ve duvara yasladı. (Hadi bu Rafael denen adam rol bilmiyor ulan yanındaki diğer arkadaşları da mı rol bilmiyor?) Üstümü durduk yere aramaya başlarken Mateo ile Pelayo polislere saldırmaya başladı. 3 polis arkadaşımızda RK lı idi Mateo ile Pelayo bana yardım edip araca binip kaçtı bende Rafael arkadaşımızın yanına gidip kelepçenin anahtarını aldım. Anahtarı alıp kelepçeyi çözüp polis memurlarına  takıp kaçmam gerekirdi ama 3 arkadaşımız benim sistemsel kelepçelerimi çözmedi ve beni orada destek ekip gelene kadar oyaladı/sorularıma yanıt vermedi böyle tiplemeler cidden rol zevkimi alıyor. Rolsel kaçmış birisiydim ama arkadaşımız sistemsel çözmedi kelepçeyi ve 4-5 dakika sonra gelen polis ekibi ne yazık ki izah etmeme rağmen durumu beni yok sayarak role devam etti. İhlale karşılık ihlal ile cevap vermemek adına role uyum sağladım ve ıc hapise yollandım üstelik polisten kaçmadığım ve vurmadığım halde 1.4 ile 1.26 cezalarından hüküm yedim. Leptop üzerinden oynadığım için maus kısmına yazı yazarken elim çarptı ve misclik atmışım polise https://resmim.net/cdn/2026/09/10/EIP2LQ.webp Kanıt burada yine Rafael kardeşimizin yaptığı bir ihlal ile karşılaşıyoruz kendisi dayak yiyip baygın haldeyken telsizden destek talebi geçmiş "BECKETT-7, memur saldırısı" Diyerek ihlal üzerine yapmış bulunmakta. Arkadaşlar aktif rolde tepki vermediğinden dolayı üstüne atılmış iftiralardan dolayı cezalandırılmasını istiyorum lütfen şu sunucuya kayıt olurken sorularınızı ChatGPT'e çözdürmeyin özellikle Rafael sen, senin yapacağın şeye benziyor bu rollerin ile. İyi forumlar, iyi geceler ve iyi günler.  :sampanya:

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/rcpinnio   
                                                                                     https://hizliresim.com/kdznvqiw
                                                                                      https://hizliresim.com/vbqvl8sv
                                                                                      https://resmim.net/cdn/2026/09/10/EIP2LQ.webp
Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşların gerekli cezayı almasını, ayrıca Rafael karakterini VCPD'den çıkarıp rol dersine sokulmasını talep ediyorum. Durduk yere birini kelepçeliyemez.

« Son Düzenleme: 10.09.2026 03:53 Kursnbest »

#1 - 10.09.2026 04:09
Öncesinde supervisor istediğimiz halde ceza kesmeye niyetli şekilde iki saat orada bekledik, yolda Jesus Salamanca karakteri geldi ve yanımızda rolledi. Kelepçe takıca kulüp üyesinin göz önünde durduk yere kelepçelenmesini istemediğimiz için saldırdık. Sonrası SS'lerde görüldüğü gibi. Kapıyı açıp Jesus'u yanımıza alacaktık fakat kelepçeliyken binemediği için ve YARALI halde telsiz verdiği için kaçmak zorunda kaldık. Jesus ise kelepçe rolünü gerçekleştrimesine rağmen RefuseRP yaptıkları için Jesus'u oradan alamadık.

#2 - 10.09.2026 09:38
İyi günler;

1. Öncelikle Rafael’in Jesus karakterini kelepçelemesi sebepsiz yere değil Jeus karakterinin 3 polisin bulunduğu ortama girerken (Freeman, Ward, Rafael) Rafael’in ensesine şaplak atmasıdır. Gerçekten arkadaştaki cesareti tebrik ederim korkmadan polise fiziksel temasta bulunup hiç bir şey olmamış gibi diğer arkadaşlarının yanında yerini alabiliyor.

2. Şaplak olayından sonra Jesus gözaltı alınırken başlayan kavgada, Memurlar Yaralanmadan hemen önce Panik butonuna basmışlardır yani bayıldığında verilen bir tepki değildir.

3. Benim kavga başladığı esnada Mateo’ya tackle atmama rağmen Mateo bunu dikkate almamış Brawl rolüne devam etmiştir.

4. Jesus zaten kelepçelenmiş, Mateo ve Pelayo bizi düşürdükten hemen sonra ordan kaçmıştır, Jesus dakikalar sonra “Elleri Arkadan Kelepçeli” olmasına rağmen çok kolay bir şekilde, bir polis memurundan kelepçeyi alabilmiş… ve 3 memuru da kelepçelemiştir…

5. Jesus kelepçeyi açtıktan hemen sonra destek gelmiştir. O esnada zaten kaçabilecek bir imkanı bulunmamaktadır.

6. Logolarda hepsi mevcuttur gerektiği halde atılabilir.

İyi roller.

#3 - 10.09.2026 14:09
Şikayetin saatini ve logları incelerseniz çok rahat görebilirsiniz rahat 4-5 dakika kelepçe açmalarını beklediğimi, ellerim arkadan kelepçeli diye sakat değilim ben arkamı dönüp eğilip anahtarı alabilecek durumdayım. Evet bunu yaparken çok rahattım çünkü yaralıydınız, yaralı kural ihlali yaptığınızda burdan belli siz polis olabilirsiniz ama kendinizi dokunulmaz sanmanız beni ayrı güldürüyor enseye şaplak atarak girmişim öyle diyor arkadaşımız eğer öyle bir durum olsa bile belki üstümde silah var ve sizi vuracağım? Sonuç olarak orada CCTV yoktu. Kendinizi dokunulmaz sanıp agresif rolü körüklediniz ve kanıtlara bakacak olursanız Mateo polisten önce emote atıp polisi yaralamıştır. Israrla kelepçemi çözmediğiniz ve bilerek yaralı olduğunuz halde destek ekibi çağırıp polis gelene kadar emotlarıma yanıt verilmemiştir. Aktif role uyum sağlanmamıştır.
« Son Düzenleme: 10.09.2026 14:10 Kursnbest »

#4 - 10.09.2026 14:15
Ayrıca elimdeki kelepçeyi çıkartmadınız role uyum sağlasaydınız kaçıcaktım, üstelik ellerimde kelepçe olmadığı çözdüpümü varsayarsak sizi kelepçelemem o kadar zor değildi. Yaralısınız ve kılıfınızdan kelepçeyi alıp birbirinize bağladım. Şikayet sonuçlanabilir.

#5 - 10.09.2026 14:27
1. Hiçbir sebep yokken tutuklama iddiasına karşılık olarak şaplak atmanızdan bahsettim, tutuklamanın sebebini hatırlatmak için. "[01:59:27] * Jesus Salamanca Rafael'in ensesine  şaplak atar, samimi bir giriş  yapar." ayrıca aktif süpervizör bekleyen ve bodycamlari açık olan bir üniteye bu şekilde giriş yaparak CCTV sorgulamak gayet mantıklı evet...

[02:02:02] * Jesus Salamanca adamın  üstünden anahtar  alır, kelepçesini açar. Rafel ile Ignatius'u ...
[02:02:02] ...kelepçeler.
[02:02:17] * Jesus Salamanca Alex'in kelep esini alır ve arkadan adam  kelepçeler.
[02:02:51] * Kelepçe açar mısın? (( Jesus Salamanca ))
[02:03:04] * Ignatius Ward kelepçeliyi gösterir.

Loglarda görüldüğü üzere kendi kelepçenizin çözülmesini beklemeden beni kelepçeliyorsunuz ve destek siz kelepçeyi çözme emotu atmanızdan 1 dakika sonra oraya varıyor.

#6 - 10.09.2026 14:32
Zaten ortama giriş yapmanıza müteakip 4 dakika içinde sonuçlanan olay için sadece 4-5 dakika kelepçe bekledim iddiasının altını doldurmuyor maalesef.

#7 - 10.09.2026 14:35
Kaçmak için hızlı davranmanızı kesinlikle anlıyorum ama, elleri kelepçeli şahıs polisin kemerinden anahtarı alıp kendi kelepçesini çözmesi zaten 1 dakikasını alır.
Şikayet kendi açımdan sonuçlanabilir, tekrardan iyi roller.

#8 - 10.09.2026 15:24
selam, şikayetin vcpd kısmına açılması gerekiyor fakat yine de ileti atayım.

Karakterin eğlenmek istiyor olmalı ki role başladığımız kısım bu, herhangi bir sivil birden fazla polis bulunan olaya bir polise -enseye şaplak- atarak girmez. Yaptıysa da bir karşılığı olur, bir polise ingame olarak yumruk savurmak ile değil; temas ederek ve yapılan bu rol ile de tutuklanabilirsin. https://www.upload.ee/image/19741184/sikayet1.png
Spoiler: GösterGizle
1.4 Kolluk Kuvvetlerine Karşı Saldırı
 Kişi veya kişiler tarafından bir kolluk kuvvetine karşı yapılan yaralanmaya sebebiyet vermiş/vermemiş  ateşli, kesici veya delici suç aleti içermeyen saldırıda uygulanacak hapis cezası 300 ((dk)) olarak belirlenmiştir.

Retarted sayılacak rolünü es geçiyorum, karakterinin üzerine atlayan karakter Ward, yani benim karakterim seni etkisiz hale getiriyor ve kelepçe vesaire kullanmıyor. Amacım emote ile devam etmek fakat stajyer polis memuru rolü yapan arkadaşlar benden önce davranmış, yapmaması gerekir vesaire burası benlik bir durum değil OOC bir konu.
https://www.upload.ee/image/19741227/gorsel_2026-09-10_151732210.png

Karakterin kelepçeli haliyle polis memurunun kelepçe anahtarını ıskalamadan, mükemmel bir şekilde alıyor ve diğer polislerin kelepçelerini de teçhizat kemerinden alarak hepsini kelepçeliyor. Mümkün değildi, /kelepce komutunu o an kullanan ben değilim. /kelepcecikar komutunu kullanıp rolünü desteklemedim. İlgili oyuncuları konuyla alakalı ilgili tutabilirsin, ward karakteri ile role girdim ve kelepçe komutu kullanmadım.

İngame olarak arrest uygulanmış, herhangi bir sorun yok. Polis memurları ile karşılıklı olarak role girdin ve karakterin pasif bir direniş gösterek kelepçesini açıp kaçmaya çalıştı. Kaçamadı ve tutuklandı, 1.26 suçlaması sadece yaya ve araç kovalamacalarını içermiyor.

Spoiler: GösterGizle
1.26 Kolluk Kuvvetlerine Direnmek
Suçlu ısrarla kolluk kuvvetlerinin dur ihtarına uymuyor, kolluk kuvvetlerinin söylediklerini hiçe sayıyor veya kolluk kuvvetleri görevlilerinin işlerini zorlaştıracak düzeyde direniyorsa 270 ve 450 ((dk)) arasında hapis cezası uygulanır.

Ek açıklamada bulunayım, bu missclick değil. Bizim gözümüzden senin karakterin de böyle gözüküyor. Her türlü 1.4A kapsamını barındırır, role ilk başladığımızda sergilediğin rolden bahsediyorum en üstte yazdığım.
Fazladan bir açıklama daha gerekiyor ise yine ileti atarım, umarım açıklayıcı olmuştur.

« Son Düzenleme: 10.09.2026 15:27 haktab77 »

#9 - 10.09.2026 15:25
1. Hiçbir sebep yokken tutuklama iddiasına karşılık olarak şaplak atmanızdan bahsettim, tutuklamanın sebebini hatırlatmak için. "[01:59:27] * Jesus Salamanca Rafael'in ensesine  şaplak atar, samimi bir giriş  yapar." ayrıca aktif süpervizör bekleyen ve bodycamlari açık olan bir üniteye bu şekilde giriş yaparak CCTV sorgulamak gayet mantıklı evet...

[02:02:02] * Jesus Salamanca adamın  üstünden anahtar  alır, kelepçesini açar. Rafel ile Ignatius'u ...
[02:02:02] ...kelepçeler.
[02:02:17] * Jesus Salamanca Alex'in kelep esini alır ve arkadan adam  kelepçeler.
[02:02:51] * Kelepçe açar mısın? (( Jesus Salamanca ))
[02:03:04] * Ignatius Ward kelepçeliyi gösterir.

Loglarda görüldüğü üzere kendi kelepçenizin çözülmesini beklemeden beni kelepçeliyorsunuz ve destek siz kelepçeyi çözme emotu atmanızdan 1 dakika sonra oraya varıyor.
Öncelikle ondan önce zaten kendi kelepçemi rolsel olarak alıp açtım, ardından sürekli rol kuralına uyup sizi kelepçeledim fakat siz sistemsel kelepçelerimi çözmediğiniz için orada sizin çakırkeyfinizi bekledim ve polisler geldi.