Konu: RK ihlali - Aktif Rolde /q  (Okunma sayısı 337 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.09.2026 02:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Cuckoo Jevonne_Ress

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Timur Markov @FalqoN

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
RK
Aktif Rolde /q

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Arkadaşların birliğiyle aramızda yaşanan sürtüşme sonucunda karşılıklı brawl rolüne giriyoruz. Brawlın sona ermesinin ardından karşı taraf silah kullanarak üzerimize ateş açıyor. Bunun üzerine biz de karşılık vererek kendilerini etkisiz hale getiriyoruz.

Olayın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra, henüz vurulmuş olmasına rağmen aynı kişi tekrar çatıya çıkarak M4 ile üzerimize ateş açıyor. Kendisi RK kapsamında olduğu için tarafımızca herhangi bir karşılık verilmiyor. Bu esnada olay yerine PD ekipleri geliyor ve yaşanan olay sonucunda tarafımıza ait 1 adet M4 ile 1 adet Desert Eagle'a el konuluyor.

Ayrıca ekran görüntülerinde görüldüğü üzere ilgili oyuncu, PD'nin olay yerine gelmesinin ardından oyundan çıkış yapıyor.

Yaşanan kural ihlalleri sonucunda silahlarımızı kaybetmiş olmamız sebebiyle, tarafımıza ait 1 adet M4 ve 1 adet Desert Eagle'ın iade edilmesini, karşı tarafın olayda kullandığı M4'ün ise gerekli inceleme sonucunda silinmesini talep ediyoruz.

Son paylaştığımız görselde de olayda bulunan karakterin, şikayet edilen karakter ile birebir aynı olduğu açıkça görülmektedir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/qzrb8j5g , https://hizliresim.com/nrlxjlid  , https://hizliresim.com/6i1ccgvn , https://hizliresim.com/viwsq86d

Ek açıklamalar(varsa): Yaşanan kural ihlalleri sonucunda kaybettiğimiz 1 adet M4 ve 1 adet Desert Eagle’ın tarafımıza iade edilmesini, karşı tarafın kullandığı M4 marka silahın ise gerekli inceleme sonucunda silinmesini talep ediyoruz.

#1 - 09.09.2026 02:11
Şahitliğimi onaylıyorum.

Maske id'si kontrol edildiğinde ateş açıp bizi yaralı konuma düşüren kişinin rklı Jevonne karakteri olduğu skini onu ele vermese bile bu sayede açığa çıkacaktır.

Vurulunca hırs yapıpta oyuncuların oyun zevkini yok etmenin bir anlamı yok arkadaşlar, oyun oynadığınızı bazen unutuyorsunuz.

Hırslanıp vurulup kalkınca bize sıktığınız için 1m4 ve 1 deagle kaybımız oldu, bu tabi ki yaptığınız ihlalden dolayı karşılanacak fakat yaptığınız hareketle kendi silahınızın silinmesine sebep olacaksınız. Atalarımızın dediği gibi ''öfkeyle kalkan zararla oturur''.

Lütfen rol yaparken diğer oyuncuların rol zevkinide göz önünde bulunduralım.

« Son Düzenleme: 09.09.2026 02:16 FalqoN »

#2 - 09.09.2026 02:25
Arkadaşın aktarımları da kontrol edilsin. Şikayeti görünce silahı aktarmayı deneyecektir (:

#3 - 09.09.2026 03:00
Selamlar. Brawl rolünün sonrasını biz getirmedik, bıraktığım sslerde gözükür. Kendi birliğinizdeki r1-r2 adamlar hoodumda "/me kendi bloğunda volta atar" vb. cümleler kurdu. Bizde kendimizi savunmak için size geri ateş açtık gayet normal olarak, kafanızdan senaryolar kurup admin dolandırmaya çalışıp düşürmeyin kendinizi.

Olaydan kısa bir süre sonra, kendi evimizde kilitli bir şekilde afk atarken gelip kafanıza göre emote atıp düşürmüşsünüz afk iken burda da bir ihlal var. Attığın ss'i görmesem sizin gelip evde bizi vurduğunuzdan haberim olmayacak yani, olayların arasında 1 saat var zaten hepimiz afk durumdayız yalan bir durum değil, kendi kendizi ele veriyorsunuz.

PD geldiğinde ise doğrudan quit atmadım, zaten ss'te gözüküyor karşı çatıdayım ve beni görmeleri imkansız. Çatıdan inip kendi evime kadar koşup quit attım bu kadar basit, pd ekiplerinin o durumda beni görmesi imkansız, arka tarafta kalıyorum. PD ekipleri doğrudan motelin içine doğru girdiler. Olay esnasında quit atsam zaten pd tarafından şikayet yerdim canım benim.

Ek olarak yeni deathmatch kurallarına göre "Bir karakter bir birliğe dahil olduktan sonra bir hafta boyunca hiçbir savaşa/DM rolüne katılamaz." Timur_Markov adlı karakter ne zaman birliğe katılmış loglardan bakılırsa şikayet boşa düşecek. Kişilerin kendi tanıtımlarında belirttiği gibi Afro-Amerikan rol kültürüne sahipler, ama nedense Timur_Markov karakteri bir Rus ve birliğe yeni katıldı. Açıkca dm atmak için katıldığı ortada. Karakter r1.

Sizin de dediğiniz gibi rol yaparken lütfen diğer oyuncuların rol zevkini de göz önünde bulunduralım. 60 sayfa birliğim var ve bugüne kadar kolay kolay dm kovalamadık, kovalamayızda. Ss'lerin saatlerine bakarak ve Timur_Markov karakterinin logları göz önünde bulundurularak incelensin, kendi kendilerini ele verdiler.

Ortada birşey yokken gelip kışkırttıklarına dair ssler: https://hizliresim.com/ksmxyfvb ---- https://hizliresim.com/zbuifyv0 ----- https://hizliresim.com/12dvazx4

#4 - 09.09.2026 03:03
Arkadaşlar olayı fazla bir şekilde kendilerini haklı gösterecek şekilde çarpıtmışlar. Brawl rölü döndükten sonra arkadaşımın attığı sslerde gördüğünüz gibi bizi kışkırtıyolar, ardından biz sadece o adam olmak üzere onu düşürüyoruz kanıt sunabiliriz. biz evde afk atmışken gelip bizi düşürmüşler hasarlar attığımızde bize sıkan kişilere değil diğer ekip üyelerine ateş açtık. sonra savaşın ortasında nasıl haberleri oluyorsa duman yöntemi heralde bir anda motel çatısına indiler m4 ve deagle helikopterle geldiler. Kendiniz gelip Çatıdayken düştünüz. Bu yüzden silah kaybettiniz, kendinizle çelişip duruyorsunuz dostum yapmayın bu kadar 😄

Şikayete yanıt olarak yazarken adam sürekli arkada bizi kıştırmaya, bloklara gelmeye devam ediyor resmen komedi.

https://hizliresim.com/ikykn0s1         https://hizliresim.com/5lzh0acg

#5 - 09.09.2026 04:12
Selamlar. Brawl rolünün sonrasını biz getirmedik, bıraktığım sslerde gözükür. Kendi birliğinizdeki r1-r2 adamlar hoodumda "/me kendi bloğunda volta atar" vb. cümleler kurdu. Bizde kendimizi savunmak için size geri ateş açtık gayet normal olarak, kafanızdan senaryolar kurup admin dolandırmaya çalışıp düşürmeyin kendinizi.

Olaydan kısa bir süre sonra, kendi evimizde kilitli bir şekilde afk atarken gelip kafanıza göre emote atıp düşürmüşsünüz afk iken burda da bir ihlal var. Attığın ss'i görmesem sizin gelip evde bizi vurduğunuzdan haberim olmayacak yani, olayların arasında 1 saat var zaten hepimiz afk durumdayız yalan bir durum değil, kendi kendizi ele veriyorsunuz.

PD geldiğinde ise doğrudan quit atmadım, zaten ss'te gözüküyor karşı çatıdayım ve beni görmeleri imkansız. Çatıdan inip kendi evime kadar koşup quit attım bu kadar basit, pd ekiplerinin o durumda beni görmesi imkansız, arka tarafta kalıyorum. PD ekipleri doğrudan motelin içine doğru girdiler. Olay esnasında quit atsam zaten pd tarafından şikayet yerdim canım benim.

Ek olarak yeni deathmatch kurallarına göre "Bir karakter bir birliğe dahil olduktan sonra bir hafta boyunca hiçbir savaşa/DM rolüne katılamaz." Timur_Markov adlı karakter ne zaman birliğe katılmış loglardan bakılırsa şikayet boşa düşecek. Kişilerin kendi tanıtımlarında belirttiği gibi Afro-Amerikan rol kültürüne sahipler, ama nedense Timur_Markov karakteri bir Rus ve birliğe yeni katıldı. Açıkca dm atmak için katıldığı ortada. Karakter r1.

Sizin de dediğiniz gibi rol yaparken lütfen diğer oyuncuların rol zevkini de göz önünde bulunduralım. 60 sayfa birliğim var ve bugüne kadar kolay kolay dm kovalamadık, kovalamayızda. Ss'lerin saatlerine bakarak ve Timur_Markov karakterinin logları göz önünde bulundurularak incelensin, kendi kendilerini ele verdiler.

Ortada birşey yokken gelip kışkırttıklarına dair ssler: https://hizliresim.com/ksmxyfvb ---- https://hizliresim.com/zbuifyv0 ----- https://hizliresim.com/12dvazx4

Aktif çatışma rollerinde ( özellikle olayın içerisinde pd varsa ) 30 dakika quit atamazsınız. İtirafınız için teşekkür ederim.

Sunucuda ''Sürekli Roleplay'' kuralı var. Afk iken vurulmuş olmanız rklı olmadığınız anlamına gelmez. Rol oyunda olduğunuz her saniye devam eder. Ayrıca chatten vurulduğunuzun sistemsel bilgisini aldığınızıda belirtmişsiniz.

''Timur karakteri rus nasıl birliğe giriyor'' ''Timur çatışma için birliğe girmiş''   gibi suçlamalarınızı ayrı bir şikayet üzerinden yapmanız gerekiyor. Bu şikayeti biz açtık ve burada yalnızca savunma yapabilirsiniz.
Timur karakteri rus diye mi pd gelince q attınız? Timur birliğe yeni girdi diye mi rk yaptınız? Savunma bu mu?

Bu bir oluşum şikayeti değil, o yüzden yalnızca adı geçenler ileti atarsa seviniriz. Burası her isteyenin dahil olabileceği bir kısım değil. Şikayette adı geçen yalnızca Javonne karakteri ve sadece şahit eklenenler ile o ileti atabilir. Konuyu bulandırmamak açısından buna uymanızı rica ediyorum.

Rklı karakterimle çıkıp kalktığımda çatıya çıkayım beni vuranları vurayım sonrada pd gelince q atıp silahımı kurtarayım, ihlal yapıp rklı halimle vurduğum adamlarında silahını pdler alsın sonrada ''Timur rus nasıl bu birliğe girdi'' diye savunma yapayım. Akıl mantık almaz bu savunmayı arkadaşlar. Yaptığınız hatadan dolayı bir ''kusura bakmayın'' demek kimseyi küçültmez. Lütfen mantıklı düşünelim.

Elimizdeki ekran görüntüleri yeterliydi fakat birde üzerine itiraf gelmesi işimizi kolaylaştırdı, teşekkür ederiz. Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 09.09.2026 04:18 FalqoN »

#6 - 09.09.2026 11:13

Selamlar. AFK olmanız olayın esasını değiştirmiyor. Brawl sonrasında silahla üzerimize ateş açtınız, ardından vurulmuş olmanıza rağmen tekrar çatıya çıkıp M4 ile ateş ettiniz. RK durumunda olduğunuz için tarafımızca herhangi bir karşılık verilmedi.

PD geldikten kısa süre sonra oyundan çıkış yapmanız da ayrıca ihlal teşkil etmektedir. Çatıdan inip eve geçerek /q atmış olmanız durumu değiştirmiyor; olayın hemen ardından oyundan çıktığınızı kendi cevabınızda da kabul ediyorsunuz.

Şikayete yalnızca şikayet açılan şahısların cevap vermesini rica ediyoruz. RK süresini ihlal ettiğiniz ve olayın hemen ardından /q attığınız kendi açıklamanızdan da anlaşılmaktadır. Telefon ile ihbar verdiğinizi de biliyoruz fakat elimizde somut delil olmadığı için bu konuda herhangi bir iddiada bulunmuyoruz.

Ayrıca farklı bir şikayet konusunu buraya taşıyarak konunun dağıtılmasına gerek yok. Elinizde buna ilişkin kanıt varsa ayrı bir şikayet oluşturabilirsiniz. Bu başlık altında yalnızca şikayet edilen kişilerin savunma yapmasını ve mevcut olay üzerinden değerlendirme yapılmasını talep ediyoruz.

#7 - 09.09.2026 11:36
Aktif çatışma rolünde falan değiliz orda, üstüne basa basa söylüyorum hiçbir PD oyuncusu beni görmedi, görmesi de imkansız o pozisyon da. Zaten bir sorun olsa olaydaki PD oyuncuları şikayetini açardı.

Sunucuda sürekli roleplay kuralı var demişsin. Kendi evimizde afk atıyoruz ve üstüne ev kilitli, kilidi kırarak girmişsiniz. Vurulduğumuzun sistemsel bilgisini falan aldığımızı da söylemedik, boş kafa karıştırmana gerek yok.

Timur karakteri rus olduğu ve birliğe yeni girdiği ek olarak dm atmak için girdiğini itiraf ettiğin için teşekkürler. Timur karakteri olmasa zaten afk iken rk'ya düşmeyeceğiz, bunu da bil. IFM tarafından duyurulan yeni deathmatch kurallarına göre zaten Timur dm rollerine giremez, sorunun başı burda. İhlaller sizde başlıyor, herşey ortada.

Arkadaşım bana destek olarak yorum atmış. Kendisi olayda var ve birliğimde r17, adminler mutlaka göz atıcak ona. Yandığınız için tek benim yazmamı istiyorsunuz galiba.

Son olayda size falan sıkmıyoruz, kendiniz mix yapıp helikopter kaldırdınız. Yaralıya düşüncede, biz ateş açmadık, kişiler rk'lı demeye başladınız. Alt+z videonuzu koyun beraber izleyelim.

Akıl mantık almayan bir şikayet, kendi kendinizle çelişiyorsunuz. Burda bari yapmayın bu hataları.

#8 - 09.09.2026 12:22
Aktif çatışma rolünde falan değiliz orda, üstüne basa basa söylüyorum hiçbir PD oyuncusu beni görmedi, görmesi de imkansız o pozisyon da. Zaten bir sorun olsa olaydaki PD oyuncuları şikayetini açardı.

Sunucuda sürekli roleplay kuralı var demişsin. Kendi evimizde afk atıyoruz ve üstüne ev kilitli, kilidi kırarak girmişsiniz. Vurulduğumuzun sistemsel bilgisini falan aldığımızı da söylemedik, boş kafa karıştırmana gerek yok.

Timur karakteri rus olduğu ve birliğe yeni girdiği ek olarak dm atmak için girdiğini itiraf ettiğin için teşekkürler. Timur karakteri olmasa zaten afk iken rk'ya düşmeyeceğiz, bunu da bil. IFM tarafından duyurulan yeni deathmatch kurallarına göre zaten Timur dm rollerine giremez, sorunun başı burda. İhlaller sizde başlıyor, herşey ortada.

Arkadaşım bana destek olarak yorum atmış. Kendisi olayda var ve birliğimde r17, adminler mutlaka göz atıcak ona. Yandığınız için tek benim yazmamı istiyorsunuz galiba.

Son olayda size falan sıkmıyoruz, kendiniz mix yapıp helikopter kaldırdınız. Yaralıya düşüncede, biz ateş açmadık, kişiler rk'lı demeye başladınız. Alt+z videonuzu koyun beraber izleyelim.

Akıl mantık almayan bir şikayet, kendi kendinizle çelişiyorsunuz. Burda bari yapmayın bu hataları.

Kardeşim benim, sen kurallara hakim değil misin yoksa bilerek mi yapıyorsun? PD'nin olayda olup olmaması bir şeyi değiştirmiyor. Olayda Timur karakteri olmasa Tyzee karakteri sizi düşürecekti ki düşürdü. Timur karakteri'yle sizin RK'ya düşüp düşmediğiniz anlamı ne? Biz sizi vurduğumuzda orada 6-7 kişiydik. Siz vurulduğunuz bilgisi olmasa bir anda içinize Allah tarafından vahiy indi de mi silahlandınız?

Elimizde kanıtımız var; evinize girdik, kapınızı kırdık ve sizi düşürdük. RK'lı oldunuz, değil mi? Senin RK'lı olup olmadığından haberdar olman benim ne kadar umurumda? Sürekli Roleplay kuralı var, değil mi? AFK olman hiçbir şeyi değiştirmiyor. RK'lısın ve RK'lı bir şekilde gelip bizi vurdun.

Arkadaşının sana destek olmasının bizim yanmamızla ilgisi ne? Yandığınız için zaten silahlanıp RK'lı bir şekilde bizi vurmaya kalktınız. Şikayete dahil olup konuyu çorba etmeye çalışan, senin gibi herhangi bir oyuncu. Siz RK'lı bir şekilde silah çektiniz, hepinizi vurduk. Siz de aradan geçen kısa bir sürenin ardından, yarım saat-bir saat içerisinde M4 ile gelip RK ihlali yaptınız.

Üzerimizde silah vardı, polise ihbar da ettiniz. Elimizde somut bir delil olmasa da polisler de bu şekilde söylüyor. Sen RK ihlali yaptığın için ben silahlarımı kaybettim. RK'lı olduğunuz için de sizi umursamadık ve karşılık verip vurmadık.

Ateş açanın sizin olmadığınızı söylemişsiniz, kral zaten Maske ID'lerine baktığımız da ve yollamış olduğumuz SS'lerde karakter skinin ve Maske ID senin olduğun belli oluyor. Burada Yönetimi Kandırmaya çalışma bence. Az önce itiraf ettin senin olduğunu şimdi de gelmiş diyorsun ki biz size ateş açmadık. Kendinle mi çelişiyorsun kral? Bize sıkmıyorsan ben kendi kendime vuruldum o zaman sende haklısın.

Düzgün savunma yap. Şikayetin konusu RK ihlali ve aktif rol içerisinde /q atman. Ben baktığım zaman şikayet başlığında Timur Markov hakkında açılmış herhangi bir şikayet göremiyorum.

Kuralları Öğrenelim ;

Spoiler: GösterGizle
Alıntı
Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

Alıntı
Savaş döneminde AFK kaldığınız yerlere dikkat etmelisiniz. Evinizi kilitleyerek, işyerinizi kilitleyerek vs. AFK kalmaya özen gösterin. Etkileşime maruz kalabileceğiniz her yerde AFK olsanız bile size karşı yapılan her türlü rol geçerli sayılır. "AFK idim" diyerek iptal edemezsiniz. Vurulduysanız, yaralı rolü süresi işlemeye başlar.

Alıntı
Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Alıntı
Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Şahısların gerçekleştirdiği kural ihlalleri sonucunda tarafımıza ait silahların kaybedildiği açıkça ortadadır. Bu sebeple olayda kaybettiğimiz 1 adet M4 ve 1 adet Desert Eagle’ın tarafımıza iade edilmesini, karşı tarafın RK ihlali esnasında kullandığı M4 marka silahın ise gerekli inceleme sonucunda silinmesini talep ediyoruz.

Tarafımızca gerekli tüm açıklamalar yapılmış ve ilgili kural maddeleri de paylaşılmıştır. Bundan sonra yönetim ekibinin sunulan kanıtlar, ekran görüntüleri ve loglar üzerinden değerlendirme yapmasını bekliyoruz. Yeni bir iddia veya cevap vermemizi gerektirecek bir durum olmadığı sürece tarafımızdan ek ileti gönderilmeyecektir. Şikayetin daha fazla uzatılmadan ve farklı konularla dağıtılmadan mevcut olay üzerinden sonuçlandırılmasını rica ediyoruz.
« Son Düzenleme: 09.09.2026 12:34 owsrich »

#9 - 09.09.2026 23:42

''Yandınız'' derken? Üslubumuza dikkat edelim diyoruz hala forumda milleti tilt etmeye çalışıyon biraderim. Timur dm için birliğe girdi cümlesini nerede kurduk? :D

Çatışma rollerinde yarım saat q atamazsın. Yok eve gittim yok bakkala girdim falan beni ilgilendirmez, bende zamanında bu kural kapsamında ceza aldım.

Rklı halinle kalkıp çatıya çıkıp seni vuranları vurup pdyi görünce q atıyon daha neyi açıklamaya çalışıyon kardo? Zaten olay ortada. Timur karakteriyle alakalı bir şikayetin varsa git ayrı şikayet aç kendi açtığımız şikayette sana savunma mı yapacaz? Burada sadece savunma yapabilirsin. Açarsın şikayetin varsa orada savunma yaparız.

İleti atan arkadaşının r17 olması bir şeyi değiştirmiyor. Şahitler, şikayetci olan ve savunmacı olanlar ileti atabilir. Bak bizim birlikten etiketlenmeyenler ileti atmıyor, neden? Çünkü kuralları biliyorlar. Yoksa onlarda gelip burada sizin gibi öfke kusabilirdi.

Daha fazla şikayeti mesajlaşma uygulamasına çevirmeyin, başka konuyla alakalı belirteceğiniz bir şey yoksa herkes gibi sizde sonuçlanmasını bekleyin.