Konu: Niklas Eschenbach Fear RP  (Okunma sayısı 218 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.09.2026 21:27

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Niklas_Eschenbach @Skysurge

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Vassalini üyeleri + Shadow üyeleri + Gallo üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.09.2026, 23:21

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Fear RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Krakouer hoodunda 13 kişi olarak geldik, karşı tarafımız ise 5 kişiydi. Kişi çoğunluğumuza dayanarak yapılması gereken Fear RP uygulanmadı, aynı durumda onun gibi agresif çıkılmadığı halde sokağımıza kalabalık geldiklerinde "Kişi sayısı olarak üstünüz, Fear RP yapmak zorundasınız demişti kendisi. Sanırsam kendi adına bu kuralı yürürlükte tutmuyor, yada düşündüğümüzden daha büyük bir karakter de olabilir. Carmano'nun üzerine gitmesi karşılığında bizi de gördüğü halde "Elini ittirir, parmağını kırarım, seni benden kim koruyacak?, daha dünki boksun, siktir git şuradan ve kaybol" şeklinde ithamlarda bulunmuştur.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli işlemlerin uygulanmasını talep ediyorum.

#1 - 07.09.2026 21:33
Onaylı Hood hiçbir şekilde dokunulmaz hood olarak nitelendirilemez. Orası Onaylı Hood doğru ancak sen 3 & 4 kişisin karşında 20 tane mafya üyesi var, bunu geçtim bu mafyalar öyle basit sokak çocukları değil. Senin statünde aynı zamanda lider karakterleri de arasında barındıran patron karakterleri. Bu tutum gerçekten doğru değil. Ayrıca arkadaşın kendisi R19. R20 olsa bile bu rolü yapamaz ancak yine de belirtmek istedim.

Lütfen bu şikayeti bir sohbete çevirmeyin. Mümkünse herkes tek ileti atsın. Vassalini tarafı olarak bizler bu konu hakkında yorum katmayacağız. Tek görmek istediğimiz admin'lerin ve şikayet edilen oyuncumuzun iletisi. Admin arkadaş gerekli kordinasyonu sağlayacaktır.

#2 - 08.09.2026 01:27
Onaylı hoodumdansın ondan olabilir mi? Her şeye şikayet açmayın. Aynısını sizde yaptınız diye biliyorum.
« Son Düzenleme: 08.09.2026 01:29 Skysurge »

#3 - 08.09.2026 01:32
Onaylı hoodumdansın ondan olabilir mi? Her şeye şikayet açmayın. Aynısını sizde yaptınız diye biliyorum.

Ooc kanallardan ulaşıpta seste mızıklanan sensin diye hatırlıyorum dost. Her neyse, daha fazla ileti gelmeyecektir. Sonuçlanabilir.

#4 - 08.09.2026 01:51

Ooc kanallardan ulaşıpta seste mızıklanan sensin diye hatırlıyorum dost. Her neyse, daha fazla ileti gelmeyecektir. Sonuçlanabilir.
Üslubuna dikkat et. Çocuk yok karşında şikayet açtıysan savunmanı da aldıysan yanıtlanmasını bekle.

#5 - 09.09.2026 11:05
Şahitliğimi onaylıyorum.

Kendisinden üstün sayıda olmamıza rağmen Vassalini oluşumunun R20 karakterinin elini itmesi vesaire bunlar yapılmaması gereken roller.

Spoiler: GösterGizle

Bu SS'te de GDO Karakedi adlı filmden replik kullanıyor, hangi kafayla bu oyunu oynuyor anlamış değilim  :garip: Bu yazdığı şeyden ötürü de illegal kural ihlalinin haricinde retarted rp'den cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Alıntı
˧ 2) BÖLGE KURALLARI

Diğer birliklerin onaylı hood bölgelerinde belirgin bir üstünlükleri yoksa, onaylı hood bölgesindeki birliklere karşı Fear RP yapması gerekmektedir.

Kuralda açık bir şekilde belirtildiği üzere belirgin bir üstünlüğümüz vardı. Yani 13 kişiye karşı 5 kişiydik.
« Son Düzenleme: 09.09.2026 11:07 CwN the Unholy One »

#6 - 09.09.2026 20:58

#7 - 16.09.2026 18:18
Şikayet kapsamında sunulan iddialar ve olayın tarafların sayısal durumu ile birlikte değerlendirilmesi sonucunda, mevcut kayıtların doğrudan Fear RP ihlali cezası verilmesi için yeterli olmadığı kanaatine varılmıştır.

Öncelikle belirtilmesi gerekir ki iki tarafın da Hood Onaylı statüsünde olması sebebiyle, yalnızca taraflar arasındaki kişi sayısı üzerinden otomatik bir Fear RP zorunluluğu oluşmamaktadır. Yani karşı tarafın 13 kişi, sizin tarafınızın ise 5 kişi olması tek başına “5 kişi olan taraf Fear RP yapmak zorundadır” şeklinde yorumlanamaz. Bununla birlikte Hood Onaylı statüsü de karakterleri genel Fear RP kurallarından muaf tutmamaktadır.

Özellikle olayın sizin Hood'unuz içerisinde gerçekleşmesi, karakterinizin Hood sahibi ve lider konumunda bulunması ve karşı tarafın kalabalık şekilde bölgeye gelmesi gibi unsurların role yansıtılması gerekmektedir. Lider veya Hood sahibi olmak karaktere korkusuz davranma ya da karşı tarafın oluşturduğu açık tehditleri tamamen göz ardı etme hakkı tanımaz. Aynı şekilde sayısal üstünlük de tek başına diğer tarafın her durumda Fear RP yapması gerektiği anlamına gelmez.

Şikayette belirtilen “Elini ittirir, parmağını kırarım, seni benden kim koruyacak?, daha dünkü boksun, siktir git şuradan ve kaybol” şeklindeki ifadeler tek başına Fear RP ihlalini kesin olarak ortaya koymamaktadır. Ancak bu tarz ifadelerin, olay içerisinde bulunan kişi sayısı, tarafların konumu, mevcut tehdit seviyesi ve karakterlerin fiili davranışlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Özellikle kalabalık bir grubun karşısında bulunulduğu durumlarda karakterin ortamın oluşturduğu tehdidi tamamen yok sayan ve gerçekçi olmayan bir tavır sergilememesine dikkat edilmelidir.

Bu nedenle mevcut olay bakımından doğrudan ceza uygulanmamakla birlikte, ilgili oyuncunun bundan sonraki rollerinde 3.3 Fear RP kuralını ve içerisinde bulunduğu durumun oluşturduğu tehdit seviyesini daha dikkatli şekilde role yansıtması hususunda uyarılmasına karar verilmiştir.

@Skysurge bu uyarıyı özellikle dikkate almanızda fayda var. Her ne kadar mevcut olay kapsamında doğrudan bir Fear RP ihlali tespit edilmemiş olsa da, benzer durumlarda karakterinizin içerisinde bulunduğu ortamı, karşı tarafın oluşturduğu tehdidi ve olayın genel koşullarını role daha gerçekçi şekilde yansıtmanız gerekmektedir. Hood Onaylı olmanız veya karakterinizin Hood sahibi/lider konumunda bulunması, Fear RP kurallarından muaf olduğunuz anlamına gelmemektedir.

Bu değerlendirmeyi yalnızca mevcut olay açısından verilmiş bir uyarı olarak değil, ilerleyen rollerinizde dikkat etmeniz gereken bir husus olarak değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Aynı veya benzer davranışların tekrar etmesi halinde, olayın koşullarına ve sunulan kanıtlara göre ayrıca kural ihlali kapsamında değerlendirme yapılabileceğini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Son olarak, daha önce benzer bir durumda karşı tarafa “kişi sayısı olarak üstün olduğunuz için Fear RP yapmak zorundasınız” şeklinde bir söylemde bulunulmuş olması, mevcut olayın değerlendirilmesinde dikkate alınabilecek bir tutarsızlık olsa da tek başına ihlal sebebi değildir. Kurallar, oyuncuların geçmişteki söylemlerine göre değil, her olayın kendi koşulları ve ortaya konulan kanıtlar üzerinden uygulanmaktadır.

Bu doğrultuda şikayet cezai ihlal yönünden kabul edilmemiş, ancak Fear RP'nin uygulanması ve olay koşullarının role yansıtılması konusunda oyuncuya uyarı verilmiştir.