Konu: Niklas - RK, YKİ  (Okunma sayısı 275 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.09.2026 12:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Niklas_Eschenbach @Skysurge

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Vassalini

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.02

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

RK (Revenge Kill / İntikam Öldürmesi), rol yapma (Roleplay - RP) sunucularında bir oyuncunun karakteri öldükten sonra, kendisini öldüren oyuncudan intikam almak amacıyla onu geri gidip öldürmesi veya ona saldırması kural ihlalidir.

Ortak Nezaket

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 23.02, Tarih: 31/08/2026 - İFM'in hotline rolünde, "BAYSİDE" tarafında yöneldiğimiz tıra gelip, bu tır bizim bla-bla rol sergileniyor. Ortamda çatışma çıkıyor ve Krakouer'in R19 karakteri olan Niklas_Eschenbach vurulup RK ve YKİ'e düşüyor, ardından saat 23.12'yi gösterdiğin, "yattım, kalktım, buradayım" mottosu ile kalkıp, hatasız oynayan bu arkadaşlarımız bizleri ihlal ile düşürüp sonucunda hâlâ RK ve YKİ'den bahsederek şikayet açıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
&t=91s -
Videoda 2:42. dakikada Niklas karakteri düşüyor.
- Niklas karakteri ihlalleri hiçe sayıp vuruyor.

Ek açıklamalar(varsa): Sözde hiç hata yapmadan oynayan insanların, kendi kayıtlarında bile "camhunt" açıp metanın dibine kadar vurup. İnsanlara hâlâ şikayet açabilmesi çok garip durum, aynı zamanda bir o kadar komik..

« Son Düzenleme: 07.09.2026 15:35 joker33 »

#1 - 07.09.2026 12:43
Akşama savunmayı yapacağım rk diyip rklı iken vuran arkadaşlarım.
« Son Düzenleme: 07.09.2026 12:52 Skysurge »

#2 - 07.09.2026 23:39
Spoiler: GösterGizle

Ayrıca, Niklas karakterinin videoda görünen 23.00'da YKİ ve RK ihlalini zaten tekrarlamış oluyor. Yani bakıldığı zaman arkadaş, iki kere düşmüş ve kalkıp sıkmaya devam etmiş.

#3 - 08.09.2026 02:21
Arkadaş 22:20'de düşüyor. Ardından kalkıp bana sıkıyor. Benim ise oturup herhalde rk yapıp onların tırı alıp gitmelerini beklememi istiyorlar. Birde gidip sıkıp öneride bulunmuşlar. Tuhafsınız.

Michael Marchetti karakterinin saat 22:20'de yaralıya düştüğünün kanıtı;

Beni rklı kişinin (Michael Marchetti) vurduğunun kanıtı; (Zaten skinden de ve merminin geldiği yönden de kimin ateş ettiği attığı videoda belli olmakta)

İkinci yanıta cevaben;

Beni vuran Vengadores birliğindeki birisi fark edip bana ise pmden rk yapma diyor. Yani siz tarafından vurulmuyorum.

Arkadaşımın tarafından vurulduğunun ssi;

Arkadaşımın pm "Ben vurdum rk yapma" attığının ssi;
« Son Düzenleme: 08.09.2026 02:23 Skysurge »

#4 - 08.09.2026 09:16
Ben vurdum RK sayma ne demek? Aktif bir savaş ortamı içerisindesin, sürekli roleplay kavramı devam ediyor. 

#5 - 08.09.2026 10:24
Ben vurdum RK sayma ne demek? Aktif bir savaş ortamı içerisindesin, sürekli roleplay kavramı devam ediyor.
Arkadaşım beni sen mi vurdun? Vurduysan konuş. Sizin hepininizi vurmamıza rağmen rk yapıp kalkıp sıkıyorsunuz sonra rk yapmamızı ve tırı izleyeceğimizi bekliyorsunuz herhalde.

Tarafımca daha ileti gelmeyecektir.

#6 - 08.09.2026 13:09
Olaya dahil olduğum için ufak bir ekleme yapıyorum çünkü aynı olaylardan ben de şikayet açtım ve olaya 1. şahıs olarak dahil olmuş oldum.

1 Saat içerisinde 2-3 kez(İlk RK olan taraf) RK ihlali yapan(R19) adamlar RK üzerinden şikayet açmamalı.

https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=192955.0
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=192958.0

RK ile alakalı arkadaşların ihlal yaptığı görüntüler bu şikayetlerde mevcuttur. RK olmakla beraber kalkar kalkmaz The Walking Dead figüran karakterler gibi savaşa devam ettikleri görünebilir.

#7 - 08.09.2026 13:57
Olaya dahil olduğum için ufak bir ekleme yapıyorum çünkü aynı olaylardan ben de şikayet açtım ve olaya 1. şahıs olarak dahil olmuş oldum.

1 Saat içerisinde 2-3 kez(İlk RK olan taraf) RK ihlali yapan(R19) adamlar RK üzerinden şikayet açmamalı.

https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=192955.0
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=192958.0

RK ile alakalı arkadaşların ihlal yaptığı görüntüler bu şikayetlerde mevcuttur. RK olmakla beraber kalkar kalkmaz The Walking Dead figüran karakterler gibi savaşa devam ettikleri görünebilir.

Selamlar dost, her şikayetin altında "bende varım" ibaresiyle kendi yorumunu yapıyorsun. Kimse sana burada fikrini sormuyor, lütfen sadece şikayetleri sonuçlandıracak kanıtlar kullanalım, yetkililerin işini zorlaştırmayalım.

#8 - 08.09.2026 17:08
Arkadaşlar hâla ilk kim düştü, seni ben vurdum RK değilsin kafasında savunmalara devam ediyorlar.

1. Kural: RP boyunca ihlale asla ihlal ile karşılık veremezsin.
2. Kural: Admin değilsen "Ki bu her admin için bile geçerli değil" rol anında OOC karar yetkin yoktur, rolünü yaparsın ihlallik bir durum varsa şikayet açarsın konuyu yetkili ekibi çözer.

"Seni ben vurdum RK yok. Ban yiyeceksiniz. O araba ban yiyecek. Fear RP ihlali yapıyorsun" gibi ibareleri siz iki oyuncumuz çok kullanıyor. Kendinizin admin olmadığını, rollerde anlık karar ve yönetim yetkinizin mevcut olmadığını bilmenizi isterim. Bu cümlemi lütfen karşı yanıt olarak değil, admin arkadaşlara olay ile ilgili kısa bir not olarak düşünün ve karşı ileti lütfen göndermeyin. Her iletiye devamlı aynı mesajı yazıyoruz. Diğer tarafın elinde bir kanıt varsa ve şikayete eklenmemişse. Şikayet sahibine kanıtları DC ya da Forum üzerinden iletsin sadece şikayet sahipleri buraya ileti atsın. Bunlarıda lütfen emir olarak değil, rica minnet olarak algılayın.

#9 - 16.09.2026 17:50
Şikayet kapsamında sunulan kayıtlar ve olayların kronolojik sıralaması incelenmiştir. Yapılan inceleme sonucunda Niklas Eschenbach, Michael Marchetti ve Aureliano DeLuca karakterlerinin sistemsel olarak yaralı konuma düştükten sonra gerekli süreler dolmadan yeniden silahlı çatışmaya dahil oldukları tespit edilmiştir.

Niklas Eschenbach karakterinin 31.08.2026 tarihinde saat 22:51'de Edgar Ravelino tarafından yaralı konuma düşürüldüğü, 23:02'de ise Michael Marchetti tarafından tekrar yaralı konuma düşürüldüğü görülmektedir. Buna rağmen saat 23:11'de Aureliano DeLuca karakterine M4 ile ateş ederek onu yaralıya düşürdüğü tespit edilmiştir. Karakterin sistemsel olarak yaralı durumda olduğu süreçte yeniden silahlı çatışmaya katılması, 3.7 Yaralı Rolleri kapsamında açık bir ihlaldir.

Aureliano DeLuca karakterinin ise saat 22:20'de Gael Aguirre tarafından yaralı konuma düşürüldüğü, buna rağmen saat 23:00'de Niklas Eschenbach karakterine Deagle ile ateş ettiği görülmektedir. Yaralanmasının üzerinden henüz bir saat dahi geçmeden silahlı çatışmaya dahil olması ve ateşli silah kullanması nedeniyle aynı şekilde yaralı kuralını ihlal ettiği tespit edilmiştir.

Michael Marchetti karakterinin saat 22:20'de Scott Barrera tarafından yaralı konuma düşürüldüğü, ancak saat 23:00'de M4 ile Bayside bölgesinde topluluğa ateş açtığı ve saat 23:02'de Maskeli #66618 olarak Niklas Eschenbach karakterini yaralıya düşürdüğü görülmektedir. İlk yaralanması ile bu eylemler arasında yalnızca yaklaşık 40 dakikalık bir süre bulunduğundan, Michael Marchetti'nin de yaralı durumunda silahlı çatışmaya katıldığı ve yaralı kuralını ihlal ettiği sabittir.

Ayrıca saat 22:55'te Maskeli #41036, yani Edgar Ravelino tarafından kullanılan “ben vurdum, RK sayma” söylemi de değerlendirilmiştir. OOC bir söylem veya oyuncular arasında yapılan bir anlaşma, sistemsel olarak gerçekleşmiş yaralanmayı ve bu yaralanmaya bağlı kuralları geçersiz hale getirmez. Oyuncuların kendi aralarında yaptıkları söylemlerle oyun kurallarını değiştirmeleri mümkün değildir.

Bunun yanında özellikle belirtilmesi gereken bir diğer husus, herhangi bir oyuncunun karşı tarafın kural ihlali yaptığını düşünmesi halinde bu ihlale yine bir ihlal ile karşılık verme hakkına sahip olmadığıdır. İhlale ihlal ile karşılık vermek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Eğer bu sorumluluğu alarak karşı tarafın yaptığı ihlale karşılık vermeyi tercih ediyorsanız, günün sonunda gerçekleştirdiğiniz eylemin de ayrıca incelenebileceğinin ve sizin de bu eyleminiz nedeniyle ceza alabileceğinizin farkında olmanız gerekir. Karşı tarafın kural ihlali yapmış olması, sizin yaptığınız ihlali ortadan kaldırmaz veya size kuralları ihlal etme hakkı tanımaz. Böyle bir durumda doğru yöntem, rolü kurallara uygun şekilde sürdürmek ve sonrasında ilgili oyuncu hakkında şikayet oluşturmaktır.

Sonuç olarak yapılan incelemede Niklas Eschenbach, Michael Marchetti ve Aureliano DeLuca karakterlerinin yaralı kuralını ihlal ettiği tespit edilmiş olup, şikayet bu yönleriyle kabul edilmiştir. Edgar Ravelino'nun “ben vurdum, RK sayma” şeklindeki söylemi ise sistemsel yaralanmayı geçersiz kılan bir unsur olarak kabul edilmemiştir.