Şikayet kapsamında sunulan kayıtlar ve olayların kronolojik sıralaması incelenmiştir. Yapılan inceleme sonucunda Niklas Eschenbach, Michael Marchetti ve Aureliano DeLuca karakterlerinin sistemsel olarak yaralı konuma düştükten sonra gerekli süreler dolmadan yeniden silahlı çatışmaya dahil oldukları tespit edilmiştir.
Niklas Eschenbach karakterinin 31.08.2026 tarihinde saat 22:51'de Edgar Ravelino tarafından yaralı konuma düşürüldüğü, 23:02'de ise Michael Marchetti tarafından tekrar yaralı konuma düşürüldüğü görülmektedir. Buna rağmen saat 23:11'de Aureliano DeLuca karakterine M4 ile ateş ederek onu yaralıya düşürdüğü tespit edilmiştir. Karakterin sistemsel olarak yaralı durumda olduğu süreçte yeniden silahlı çatışmaya katılması, 3.7 Yaralı Rolleri kapsamında açık bir ihlaldir.
Aureliano DeLuca karakterinin ise saat 22:20'de Gael Aguirre tarafından yaralı konuma düşürüldüğü, buna rağmen saat 23:00'de Niklas Eschenbach karakterine Deagle ile ateş ettiği görülmektedir. Yaralanmasının üzerinden henüz bir saat dahi geçmeden silahlı çatışmaya dahil olması ve ateşli silah kullanması nedeniyle aynı şekilde yaralı kuralını ihlal ettiği tespit edilmiştir.
Michael Marchetti karakterinin saat 22:20'de Scott Barrera tarafından yaralı konuma düşürüldüğü, ancak saat 23:00'de M4 ile Bayside bölgesinde topluluğa ateş açtığı ve saat 23:02'de Maskeli #66618 olarak Niklas Eschenbach karakterini yaralıya düşürdüğü görülmektedir. İlk yaralanması ile bu eylemler arasında yalnızca yaklaşık 40 dakikalık bir süre bulunduğundan, Michael Marchetti'nin de yaralı durumunda silahlı çatışmaya katıldığı ve yaralı kuralını ihlal ettiği sabittir.
Ayrıca saat 22:55'te Maskeli #41036, yani Edgar Ravelino tarafından kullanılan “ben vurdum, RK sayma” söylemi de değerlendirilmiştir. OOC bir söylem veya oyuncular arasında yapılan bir anlaşma, sistemsel olarak gerçekleşmiş yaralanmayı ve bu yaralanmaya bağlı kuralları geçersiz hale getirmez. Oyuncuların kendi aralarında yaptıkları söylemlerle oyun kurallarını değiştirmeleri mümkün değildir.
Bunun yanında özellikle belirtilmesi gereken bir diğer husus, herhangi bir oyuncunun karşı tarafın kural ihlali yaptığını düşünmesi halinde bu ihlale yine bir ihlal ile karşılık verme hakkına sahip olmadığıdır. İhlale ihlal ile karşılık vermek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Eğer bu sorumluluğu alarak karşı tarafın yaptığı ihlale karşılık vermeyi tercih ediyorsanız, günün sonunda gerçekleştirdiğiniz eylemin de ayrıca incelenebileceğinin ve sizin de bu eyleminiz nedeniyle ceza alabileceğinizin farkında olmanız gerekir. Karşı tarafın kural ihlali yapmış olması, sizin yaptığınız ihlali ortadan kaldırmaz veya size kuralları ihlal etme hakkı tanımaz. Böyle bir durumda doğru yöntem, rolü kurallara uygun şekilde sürdürmek ve sonrasında ilgili oyuncu hakkında şikayet oluşturmaktır.
Sonuç olarak yapılan incelemede Niklas Eschenbach, Michael Marchetti ve Aureliano DeLuca karakterlerinin yaralı kuralını ihlal ettiği tespit edilmiş olup, şikayet bu yönleriyle kabul edilmiştir. Edgar Ravelino'nun “ben vurdum, RK sayma” şeklindeki söylemi ise sistemsel yaralanmayı geçersiz kılan bir unsur olarak kabul edilmemiştir.