| ☰ | | GÜNDEM VICE SİYASET EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN SPOR YAŞAM DAHA FAZLA⌄ | ● CANLI DİNLE ARA |
VICE NEWS / ÖZEL RÖPORTAJ / VCPD / K9 ÜNİTESİ
| ● GÜNDEM | VCPD K9 ÜNİTESİNDE EĞİTİM SÜRECİ TAMAMLANDI |
VICE NEWS ÖZEL
K9 ÜNİTESİNDE DÖRT YILLIK HAZIRLIK TAMAMLANDI
Vice Şehri Polis Departmanı bünyesindeki K9 Ünitesinde uzun süredir devam eden eğitim süreci sona eriyor. Yaklaşık dört yıldır eğitilen K9'lar yeni eğitmenleriyle buluşurken, ekiplerin arama, iz sürme ve yasa dışı madde tespiti gerektiren operasyonlarda görev alması bekleniyor.
CLEMENCY LARIVIERE • 1 EYLÜL 2026
K9 EĞİTİMİ YAKLAŞIK DÖRT YILLIK HAZIRLIK Yavru dönem • İtaat • Uyum • Görev disiplini | YENİ EŞLEŞMELER EĞİTMENLER K9'LARIYLA BULUŞUYOR Güven • Bağ • Saha uyumu • Ortak görev |
VCPD bünyesinde uzun süredir hazırlıkları devam eden K9 Ünitesi, eğitim dönemini tamamlayarak aktif göreve geçmeye hazırlanıyor. K9 Ünitesi Sorumlusu Raymond McCown, Vice News ekranlarında gerçekleşen röportajda ünitenin eğitim düzenini, görev alanlarını ve emeklilik sistemini anlattı.
McCown'un verdiği bilgilere göre K9'lar henüz yavruyken eğitime alınıyor ve yaklaşık dört yıl süren kapsamlı bir hazırlık döneminden geçiriliyor. K9 eğitmenleri ise eğitimlerinin birinci yılına adım atarken, görev yapacakları yeni köpeklerle buluşmaya hazırlanıyor.
01 • EĞİTİM SÜRECİ
K9'LAR YAVRULUK DÖNEMİNDEN İTİBAREN YETİŞTİRİLİYOR
K9 Ünitesine seçilecek köpekler, henüz yavruyken eğitime alınarak en temel seviyeden itibaren yetiştiriliyor. Köpeklerin komutlara yanıt verme, eğitmeniyle bağ kurma ve farklı çalışma ortamlarına uyum sağlama yetenekleri bu süreçte geliştiriliyor.
Seçim aşamasında özellikle köpeğin verilen komutlara itaat edebilmesine ve eğitmeniyle uyum sorunu yaşamamasına dikkat ediliyor. McCown, eğitim dönemindeki en büyük tereddüdünün K9'larla eğitmenleri arasında gerekli uyumun kurulup kurulamayacağı olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaların ardından beklenen uyumun başarıyla sağlandığını açıkladı.

GÖRSEL 02 — VCPD K9 Ünitesinin eğitim ve saha hazırlıklarından bir görüntü.
02 • GÖREV ALANLARI
ARAMA, İZ SÜRME VE MADDE TESPİTİNDE SAHADA OLACAKLAR
Yeni K9 ekiplerinin çok sayıda operasyonda polis memurlarına destek vermesi bekleniyor. McCown, köpeklerin gelişmiş duyularının özellikle mülk aramalarında ve iz sürme çalışmalarında önemli rol oynadığını belirtti.
K9 ekipleri; mülk ve bina aramalarında yasa dışı maddelerin bulunması, ormanlık veya ıssız bölgelerde kaybolan kişilerin izinin sürülmesi ve gelişmiş koku alma duyusu gerektiren saha operasyonlarında sorumluluk alacak. McCown, K9'ların yalnızca belirli olaylarda değil, duyularına ihtiyaç duyulan birçok farklı vakada görev yapabileceğini ifade etti.
03 • EMEKLİLİK SİSTEMİ
GÖREV BİTİYOR, EĞİTMENLE KURULAN BAĞ DEVAM EDİYOR
K9'lar hayatlarının sonuna kadar çalıştırılmıyor. Bir köpeğin enerjisinin azaldığını veya görev kapasitesinin düştüğünü ilk olarak birlikte çalıştığı eğitmen fark ediyor. Durumun birim sorumlusuna bildirilmesinin ardından köpeğin emekliliğine karar veriliyor.
Emekliye ayrılan K9, görev yaptığı eğitmenin evinde yaşamaya devam ediyor ve hayatının kalan yıllarını onun yanında geçiriyor. Görev süresince gösterdikleri hizmetin ardından hem K9'a hem de eğitmenine bir ribon takdim ediliyor. Bu uygulama, eğitim döneminde kurulan bağın görev sona erdikten sonra da korunduğunu gösteriyor.
04 • K9 KARİYERİ
EĞİTMENLİK İÇİN METROPOLITAN DİVİZYONU ŞARTI
K9 Ünitesinde kariyer yapmak isteyenlerin öncelikle polis memuru olması gerekiyor. Ardından Metropolitan Divizyonuna katılan adaylar, ünitenin ciddi seçim kriterlerine göre değerlendiriliyor.
Raymond McCown, K9 eğitmenlerinin yalnızca Metropolitan Divizyonuna mensup polis memurları arasından seçildiğini belirtti. Üniteye katılmak isteyen genç polislerin önce teşkilat içinde gerekli deneyimi kazanması, ardından Metropolitan bünyesinde görev alması gerekiyor.
Yaklaşık dört yıllık hazırlığın ardından yeni K9'ların eğitmenleriyle buluşmasıyla VCPD bünyesinde yeni bir dönem başlıyor. Ekiplerin ilk kez hangi operasyonda görev alacağı ise henüz açıklanmadı.
VICE NEWS & MALIBU CORPORATION • 2026
©2026 Vice News & Malibu Corporation. Tüm hakları saklıdır.