Candelario_Vazquez’in son savunmasını ve sunduğu videoyu inceledim. Daha önce cevap verdiğim FearRP, PM/Mix ve diğer konuları tekrar etmeyeceğim. Bu mesajda yalnızca son savunmayla birlikte ortaya çıkan yeni hususları netleştirmek istiyorum.
Öncelikle Candelario’nun sunduğu kanıt ile benim sunduğum kanıttaki saatlere dikkat edilmesini rica ediyorum.
Benim şikayette sunduğum ekran görüntüsünde saat 17:37’dir. Karakterim bu sırada duvarın arkasında beklemektedir. Aynı ekran görüntüsünün chat kısmında Candelario_Vazquez’in:
“Burda!”
şeklinde bağırdığı da görülmektedir.
Candelario’nun “seni takip ettim ve gördüm” şeklindeki savunmasına eklediği görüntüde ise saat 17:40’tır.
Dolayısıyla 17:40’ta karakterimi daha sonraki bir noktada görmüş olması, 17:37’deki ilk konum tespitini açıklamamaktadır.
Ben hiçbir zaman olay boyunca tek bir noktada sabit kaldığımı iddia etmedim. Polis ekiplerini gördükten sonra hareket ettiğimi ve merdiven tarafına geçtiğimi zaten açıkladım. Dolayısıyla daha sonraki zaman diliminde karakterimin farklı bir noktada görülmesi, 17:37’de duvar arkasında bulunduğumu gösteren kanıtla çelişmemektedir.
Kısaca zaman çizelgesi:
17:37: Duvar arkasında bulunuyorum ve Candelario “Burda!” şeklinde bağırıyor.
17:40: Candelario’nun sunduğu videoda karakterim daha sonraki farklı bir noktada görülüyor.
Bu nedenle sunulan 17:40 tarihli görüntünün, üç dakika önce gerçekleşen ilk konum tespitine kanıt olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğinin yönetim tarafından incelenmesini talep ediyorum.
Ayrıca Candelario’nun sunduğu görüntü üçüncü şahıs araç kamerasından alınmıştır. İtirazım “oyuncunun ekranında karakterim hiç görünmedi” değildir. İtirazım, üçüncü şahıs kamera üzerinden elde edilen görüşün karakterin IC görüş alanıyla aynı şekilde kullanılıp kullanılamayacağıdır.
Videoda karakterimin kamera açısından görünmesi, sürücü koltuğundaki Candelario_Vazquez karakterinin aynı noktayı IC olarak gördüğünü tek başına kanıtlamamaktadır. Bunun da yönetim tarafından görüş açısı açısından değerlendirilmesini talep ediyorum.
Candelario ayrıca:
“İl-legal birlik üyesi değilim, sicilimin olması demek İl-legal demek değildir.”
şeklinde açıklama yapmıştır.
Bu konuda şikayetimde zaten kesin bir birlik üyeliği iddiasında bulunmadım; ilgili maddeyi “aktif illegal birlik üyesi olduğunun doğrulanması halinde” şeklinde şartlı yazmıştım. Eğer birlik üyesi olmadığı doğrulanıyorsa ilgili FM birlik maddesinin kendisi açısından değerlendirilmesine gerek olmadığını kabul ediyorum.
Ancak karşı tarafın önceki savunmasında Matheus_Ferreira, Candelario_Vazquez hakkında doğrudan:
“Kardeşim bir birlik üyesi değil, polislere çalışıyor, muhbir olma yolunda olan birisi.”
şeklinde açıklama yapmıştır.
Karakterimin nasıl bulunduğunu öğrenmek amacıyla polis memuru Kieran_Rutherford ile yaptığım OOC görüşmede ise kendisi:
“Ve ek olarak, Candelario mudur nedir o söyledi, merdivenlerde diye.”
şeklinde cevap vermiştir.
Bunun Mix olup olmadığını sorduğumda da:
“IC kanaldan söyledi, PM falan değil.”
açıklamasını yapmıştır.
Yani polis memurunun kendi beyanına göre Candelario_Vazquez karakterimin konumunu IC olarak polis ekiplerine bildirmiştir.
Bunun üzerine /soru kanalından, polislere çalışan / muhbir olma yolunda bir karakter rolünün nasıl yürütüldüğünü yetkiliye sordum.
Yetkiliden aldığım cevap:
“VCPD tarafından muhbir olarak alınmanız gerek.”
şeklindedir.
Bunun forum başvurusu üzerinden mi yoksa IC rol yoluyla mı gerçekleştiğini sorduğumda ise:
“Rolsel olarak çağıracaklardır.”
cevabını aldım. SS:
https://ibb.co/PZyNR62GBu noktada yönetimden kontrol edilmesini istediğim soru şudur:
Candelario_Vazquez olay tarihinde VCPD tarafından rol içerisinde muhbir olarak alınmış mıydı?
Eğer alınmışsa bunun VCPD tarafındaki rol/log kayıtlarından doğrulanması mümkündür?
Eğer böyle bir rol ilişkisi bulunmuyorsa, Matheus_Ferreira’nın kendi savunmasında “polislere çalışan, muhbir olma yolunda” olarak tanımladığı Candelario_Vazquez’in hangi IC rol ilişkisine dayanarak polis ekiplerine aktif konum bilgisi aktardığının değerlendirilmesini talep ediyorum.
Burada “polise bilgi verdiği için otomatik olarak ihlal yaptı” şeklinde bir iddiada bulunmuyorum. Talebim, karşı tarafın kendi beyanıyla muhbirlik çizgisinde yürütüldüğü söylenen bu rolün VCPD tarafından gerçekten oluşturulmuş bir muhbirlik ilişkisine dayanıp dayanmadığının kontrol edilmesidir.
Bu son savunma açısından özellikle şu üç hususun incelenmesini talep ediyorum:
1. 17:37’deki ilk konum tespitinin nasıl yapıldığı,
2. 17:40 tarihli üçüncü şahıs kamera görüntüsünün 17:37’deki tespiti açıklayıp açıklamadığı ve IC görüş açısından değerlendirilmesi,
3. Candelario_Vazquez’in olay tarihinde VCPD tarafından muhbir olarak alınıp alınmadığı.
İlgili ekran görüntülerini bu mesaja tekrar ekliyorum. Nihai değerlendirmeyi yönetime bırakıyorum.