Konu: Emotesiz Brawl, Mixing  (Okunma sayısı 177 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.08.2026 01:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Colt_Hoffer @Harkas_5151  - Efraim_Reynolds @Slayertheconqueror - Wade_Hollister @malevolence
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Babaringo @Kutay_   

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.08.26 - 01.00-02.00 ARASI

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
"14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir."

"Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir."

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bar'a gitmiştik barda yaşanan bir olay dışarı sıçramıştı buraya kadar sıkıntı yok sonrasında olması gereken roller sürdülürken Colt karakteri bizim tarafımızdan bir saldırı, emote vs. verilmeden kendisi emote vermeden saldırı başlattı buna ek olarak arkadaşlarıyla videoda gördüğünüz üzere; ne SMS üzerinden ne de herhangi bir fısıldaşma kullanmadan emote'leri hazır şekilde Colt saldırıyı başlattıktan hemen sonra emote atıyorlar, Efraim karakteri zaten videoda belli oluyor kopyala yapıştır şeklinde emote attığı bu da demek oluyor ki arkadaşların MİX yaptığı gayet açık ve net aynı durum Wade karakteri içinde geçerli kendisinin attığı emote de 1-2 saniye de atılacak bir emote değil daha önceden hazırlandığı belli. Videoda her şey açık ve net. Kendilerinin oyun içinden saldırı gerçekleştireceğiz vs vs. konuşmaları varsa kanıtlarına sunabilirler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/dc9q1b

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşların gerekli uyarıyı ve ya cezayı almasını istiyoruz.

#1 - 27.08.2026 02:13
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 27.08.2026 10:44

Rol yaptığınız esnada yanınızdaydık. Tartışmaya kulak misafiri olduk ve sakinliğimizi koruyup Colt'un harekete geçmesini bekledik. Paylaştığın videoda da sessiz bir şekilde konuşmadığının kanıtını atmışsın.

Kısacası mixing yaptığımız bir durum yok, aynı rol ortamındaydık ve mekânda çalan müziği beğenmediğinizi dile getirdiniz. Ardından Colt karakterinin üzerine giderek “Sarışınları severim”, “Konuyu baş başa çözelim” ve “Hadi ama bu kadar mısın” gibi cümleler kurdunuz. Colt da mekandaki insan sayısının azalmasını bekledi, dışarıya çağırdı. Sizin bu tavrınız Colt karakterinin saldırmasına yol açtı.

Spoiler: GösterGizle

Biz aynı birlik içindeyiz ve birliğimizin mottosu Sadakat. Bu nedenle bir karakter saldırıya uğradığında diğerlerinin yalnızca izleyici kalması söz konusu olamaz. Senin rolünde sokak jargonunun farklı, bizim farklı. O yüzden sorununuzu baş başa çözmenize müsaade etmedik.

Colt karakterini canlandıran arkadaşımız da görüntülerini paylaşır.
« Son Düzenleme: 27.08.2026 10:49 malevolence »

#3 - 27.08.2026 20:22
Şikayetçilerin iddia ettiği gibi ortada bir OOC haberleşme veya "arkadaşları önceden hazırlamış" gibi bir durum kesinlikle yoktur. Barda bulunduğumuz ortamda arkadaşlarım, karşı tarafın bana olan agresif tavırlarına zaten bizzat şahit oldular. Ben mekandan ayrılıp aşağıya indiğimde beni takip ettiler. Şikayetçilerden önce aşağıya indiğimiz o kısa zaman diliminde, arkadaşlarım rolde yanıma gelip sorunun ne olduğunu sordular ve ben de onlara IC olarak durumu kısaca özetledim. Yani dışarı çıktığımızda arkadaşlarımın duruma hızlı reaksiyon vermesi ve emotelarını girmeleri, içeride yaşananlara ve aşağı inerken aramızda geçen IC paslaşmaya dayanmaktadır.Şikayetçi taraf dışarı çıktığında aslında beni tek başıma yakalamayı planlıyordu. Ancak dışarıda etrafımda arkadaşlarımı da görünce grupça saldırmaktan vazgeçtiler. Sadece karakterlerinin kas gücüne güvenerek beni teke tek kavgaya çağırdılar. Ben onların bu şartını kabul etmedim ve saldırıya geçtim.Saldırıya geçtiğim sırada emote vermediğim iddia ediliyor. Saldırı anında rolümü yazarken yanlış bir tuşa bastığım için gönderdiğim emote chate düşmedi. Bu durum kasıtlı bir ihlal değil, o anki aksiyon sırasında yaşanan anlık bir klavye hatasıdır.Açıkçası bahsi geçen bu şikayetin; kas gücüne güvenip kavga çıkartmaya çalışan, ancak umduğunu bulamayıp dayak yedikten sonra bir bebek gibi hazımsızlık çeken birinin eseri olduğunu düşünüyorum.Olay tamamen IC dinamikler, öncesindeki paslaşmalar ve karşı tarafın kışkırtmaları sonucunda gelişmiştir. Yetkililerin durumu bu açıklamalar ışığında değerlendirmesini talep ediyorum. 

#4 - 27.08.2026 20:29
Alıntı
bir bebek gibi hazımsızlık çeken birinin eseri olduğunu düşünüyorum
Bebek gibi hazımsızlık çektiğimi söylemişsin; aslında ortada hazımsızlık değil, kural ihlalinin açıklanmasını istemek var. Senin emote vermeden saldırıya geçmeni klavye hatası olarak açıklaman ne kadar ikna ediciyse, sonrasında attığın bu kişisel yorum da savunmanın seviyesini o kadar güzel gösteriyor. Yetkililer zaten videodaki durumu değerlendirecektir. Benim derdim kimin kimi dövdüğü değil, kuralın uygulanıp uygulanmadığı. Kazandığınız kavganın arkasına sığınıp yapılan hatayı küçümsemek yerine, keşke aynı özgüveni kurallar karşısında da gösterebilseydiniz. Bunlara ek olarak attığın spoiler'daki görsellerin hiç birinde yaşanan olayı arkadaşlarına anlattığın bir rol yok, eğer varsa atabilirsin. @Harkas_5151
« Son Düzenleme: 27.08.2026 21:52 aslan_ »

#5 - 28.08.2026 00:45
aramızda hallettik K&A

#6 - 28.08.2026 02:36
@aslan_ olaya dahil olan şahit kişi olarak eklediğiniz şahit, şikayetin geri çekildiğini iletmiş. Şikayet geçerliliğini koruyor mu? Dönüşünüz gerekmekte.

#7 - 28.08.2026 08:21
@Luthien k&a atılabilir

#8 - 30.08.2026 00:22
Geri çekildiği için K&A.