Konu: [25.08.2026 - Kevin_Berganza] Powergaming / Araç sürüş kuralları ihlali  (Okunma sayısı 87 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.08.2026 16:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Kevin_Berganza / @Gorgi

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.08.2026 / 16.25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Video içerisinde gözüken Kevin ve Dai karakteri arasında sürtüşme gerçekleşti ben oradan geçtiğim esnada, Kevin karakteri benimle hiçbir diyaloğa / role girmemesine rağmen aracı ile hızını alarak benim aracıma çarptı, geri geri gelerek diğer araca çarptı ve hiçbirşey olmamış gibi yoluna devam etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Oyuncu o an Dai karakteri ile sürtüşüyordu. Ben tamamen olaydan bağımsızdım fakat yine de benim aracıma 1-2 defa bu şekilde çarptı.

v

#1 - 25.08.2026 21:46
Dostum olayın başında ikiniz de beni takip ediyordunuz. Beni kovalayan araç karakterime çarpıp onu darp etti. Karakterim zaten yaşadığı olayın ve şokun etkisindeydi, o yüzden aracın kontrolünü kaybedip kaza yaptı ve sonrasında sana çarptı. Buradan sonraki rolde de ambulans geldi ve ben karakterimin yaralı olduğunu yaşadığı şokun etkisinde kaldığını oynadım. Yani olayın devamında yaptığım yaralı rolü yaşananların sonucuydu. Herhangi bir şekilde rolü bozmak ya da olayı farklı yöne çekmek gibi bir amacım yoktu, sadece yaşanan duruma göre karakterimin tepkisini oynadım.

#2 - 26.08.2026 01:27
Dostum olayın başında ikiniz de beni takip ediyordunuz. Beni kovalayan araç karakterime çarpıp onu darp etti. Karakterim zaten yaşadığı olayın ve şokun etkisindeydi, o yüzden aracın kontrolünü kaybedip kaza yaptı ve sonrasında sana çarptı. Buradan sonraki rolde de ambulans geldi ve ben karakterimin yaralı olduğunu yaşadığı şokun etkisinde kaldığını oynadım. Yani olayın devamında yaptığım yaralı rolü yaşananların sonucuydu. Herhangi bir şekilde rolü bozmak ya da olayı farklı yöne çekmek gibi bir amacım yoktu, sadece yaşanan duruma göre karakterimin tepkisini oynadım.

Ben diğer karakter Dai veya senin karakterin ile hiçbir şekilde kontakt kurmadım. Seni kovalayan Dai'ydi çünkü Idlewood mevkiinde bir elektriklenme yaşadınız, aranızda ben orada bulunduğum süreç dahilinde hiçbir şey yaşanmadı. Herhangi bir şok etkisinde olduğunu belirten hiçbir yazı benim chatloguma düşmedi ki yaptığını da düşünmüyorum zaten. Geriden hızını alarak bile-isteye benim arabama çarpıyorsun görünürde ki bu da bir kural ihlaline yol açıyor. Dai ve benim olduğum esnada hiçbir şekilde ambulansın geldiğini ya da karakterinin yaralı olduğunu / şok etkisinde olduğunu görmedim. Videoyu kırptığım yerden sonrasında, yani senin deyimin ile olayın sonrasında yaralı rolü yapmayıp mesleğe başladığın anın kayıt edildiği anı ekliyorum, kural ihlali bariz bir şekilde ortada.

Diğer karakter (Dai)'in oradan uzaklaştığı an: GösterGizle

Şikayette ki videonun tamamı, Kevin karakterinin arabayı bırakıp mesleğe başladığı an: GösterGizle

Mesleğe başlamak için motora bindiğin an: GösterGizle
« Son Düzenleme: 26.08.2026 02:41 Lynthe »

#3 - 26.08.2026 02:38
@Lynthe Son iletinize eklediğiniz 2 video gizli, açılmıyor. Kanıtları yenileyin lütfen.

@Gorgi savunmanızı destekleyecek kanıtlarınız (Ekran Görüntüsü, Video Kaydı) varsa şikayete ekleyiniz lütfen.

#4 - 26.08.2026 02:42
@Lynthe Son iletinize eklediğiniz 2 video gizli, açılmıyor. Kanıtları yenileyin lütfen.

Video linkleri güncellendi.

#5 - 27.08.2026 01:21
Kevin Berganza Powergaming kapsamında ceza alacak.