"Bu insanlar günlerinin yarısından çoğunu sokaklarında geçiriyorlar. Suça meyilli grubun sokaktaki bu mesaisinin karşılığı tabii ki çevreye ve halkımıza uygun olmayacaktır.
Daha öncesinden sabıka kayıtları incelenen kişilerin yüzde seksen beşi, hala aynı istikrarla yaşamlarını “suçla” sürdürmeye odaklı olduğu düşünülüyor."

Yeni üyelerin kalitesi büyük ölçüde değişti; Çok daha az yetenekli adamlar örgüte alınıyor. Eski acting boss Matthew Madonna'nın belirttiği gibi: "Elimizde zaten iş bitirici adamlarımız var, bize para getirecek adamlar lazım." Bu yeni bir zihniyettir ve mafyanın zamana nasıl ayak uydurduğunun başka bir örneğidir. Daha az şiddet yanlısı bir organizasyonun iş bitirici tetikçilere ihtiyacı yoktur. Yeni hedef para kazanmaktır, bu yüzden para getiren adamları ararlar. Bir aile en zengin aile olabilir, ancak bir cinayet emri verirlerse o paranın hiçbir anlamı kalmaz; büyük resme baktığınızda, paraları sadece hapishanedeki kantin hesaplarını doldurmaya yarar.
Bugünün patronları daha çok birer CEO gibi hareket ediyor, tamamen gelir getirmeye odaklanıyorlar ve şiddet bu amaca ulaşmakta ters etki yaratıyor. Peki neden para adamları? Aileye ne getiriyorlar? Bu çok kolay: Onların parası, aileyi zenginleştirecek yasal işler kurmak için kullanılabiliyor. Örneğin İtalya'daki 'Ndrangheta tüm dünyada işletmeler açıyor ve bu sayede onları en zengin mafya yapıyor. Yasal işletmeler düşük riskli fırsatlardır. Amerikan Mafyası'na gelince; yeni işletmeler kurmak için yasa dışı gelirleri kullanan 'Ndrangheta'nın aksine, Aileler bu işleri finanse etmek için yasal veya geçmişi temizlenmiş para adamlarını ön plana sürüyor.

Kaputu açık bırakıp silecek suyu haznesini doldurduktan sonra kafamı çevirdiğimde gördüğüm şeye hayret edersin. Elimdeki şişeyi kapatıp başımı kaldırdığımda iki adamın bana doğru yaklaştığını gördüm. Bakışlarından ne istediklerini anlamaya çalışırken, Eddie'nin ödeme yapacağını söyleyip yapamadığı adamlardan birisi olup olmadığını düşünürken arkadaki adamın tüfeğiyle motordan indiğini gördüm. "Canımı bağışla." diye geçiştirdikten sonra maskeli adamın elini omzuma atıp "Sakin ol ahbap, senin için burada değiliz." demesiyle birlikte dizlerimin bağı çözüldü.
Birkaç saniye süren gergin konuşmanın ardından adamların uzaklaşmasını bekledim. Arkalarından kısa bir süre baktıktan sonra derin bir nefes aldım.
“Neyse, bela çıkmadan gittiler.” diye düşünüp tekrar arabanın başına döndüm. Ellerimi pantolonuma silip kaputu kapattım, ardından sürücü koltuğuna geçip olanları düşünürken sokağın altındaki Eddie'nin yanına uçtum. Ona olanları anlattığımda birlikte dükkana girdik ve ona olayı anlattım. Sorun büyük, değil mi?