Konu: Galil Lavi - Marcello Bendetti Mixing  (Okunma sayısı 145 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.08.2026 14:44

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Galil Lavi -  Marcello Bendett @Ustaoglu  @Bristol

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Marcello Bendetti  Galil Lavi

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08/16/2026

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

- /me, /do gibi somut hareket ve durumları belirten kanallar üzerinden OOC bilgi verilmemelidir.
- /me vurduğu adama bakar. (diğerleri vurduğunu bilmiyor)
- /me daha önce geldiği sahilde birasını içer.  (daha önce gelip gelmediğini diğerleri bilemez)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Pm üzerinden mix yapıyorlar

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 16.08.2026 14:51
Şikayet açıp açamayacağımı sormak için arkadaşıma OOC kanaldan danıştım, rolün şikayetlik olup olmadığını yorumlaması için detayları anlattım. Sonuçlanabilir.

#2 - 16.08.2026 15:36
Dün yapılan rolün hiçbir mantıklı açıklaması ve Galil Lavi'yi sıkıştırmak/tuzağa düşürmek için ekibinizin bir nedeni olmamasına rağmen her şeyi kabul edip devam ettim ve rolün sonunda dahi hiçbirinize şikayet açmadım. Anlaşılan o ki IC hırslarınız nedeniyle Vassalini birliğindeki her bir oyuncuya şikayet açacak ve açıklarını arayacaksınız. Peki, öyle olsun. O halde savunmama geçeyim.

Her şeyden önce inceleyecek yetkilinin olayı tam olarak öğrenmesini istiyorum bu yüzden başından anlatacağım. Ben Galil Lavi karakteriyle Vassalini birliğine henüz dün giriş yaptım ve Outsider olarak başladım. Akşamına da Pig Pen açılışı yapıldı ve burada güvenlik olarak çalıştım. "Marina Canal Ring" birlik üyeleri de bu açılışa eşlik etti ve içeride uyuşturucu satmaya çalıştılar. Bu durumu öğrenen Carmano Vassalini, Aureliano DeLuca gibi patronlar da bizzat ekibin kendisiyle görüştü ve onları bunu yapmamaları konusunda uyardı. Wade Hollister karakteri bizzat etkinlik alanının içerisindeyken bile agresif tavırlar sergiledi ve neredeyse etkinliği baltalayacaktı. En sonunda Pig Pen'i terk etmeleri rica edildi. Küfürler ve hakaretler eşliğinde Pig Pen'den ayrıldılar.

Şu noktaya kadar bile Galil Lavi'nin olayla ilişkisi yok, güvenlik olarak sadece ekibi uzaktan gözetlemekle ve patronlarının yanında durmakla yetindi.

Aradan 1-2 saat kadar geçtikten sonra Vassalini'nin onaylı hoodunu abluka altına almaya başladılar, kendilerinin onaylı hood bölgesi dahi yokken buna sahip bir birliği neye güvenerek kıstırabiliyorlar anlamış değilim.

En sonunda oyundan çıkmak için son birkaç yere (evime, Chinatown'a vs.) uğramak istedim ve tam Chinatown'a girerken peşimden geldiler. Beni orada sıkıştırdılar ve hiçbir sebep yokken agresif rol sergilemeye çalıştılar. Korku rolü yaptım, aracımın camlarını kapattım ve kapılarını kilitledim. Camı kırma rolünü yaptıklarını görünce karakterimi de korkudan çırpınacak bir hale bürümek istedim ve o anın adrenaliyle aracı ileri geri sürerek barikatı yarmaya çalıştım.

PM'den yazma sebebimse diğer şikayette de söylediğim gibi, bu rolün (!) şikayet açılabilecek bir durum olup olmadığını öğrenmek için arkadaşıma PM'den rolü anlattım ve yorumunu almak istedim. Şikayet sonuçlanabilir.

#3 - 16.08.2026 15:43
VCPD de buradaki görüntüleri kullanarak bizlere aranma açma çabasına girmesin, doğru değil. VCPD'nin üstünlüğü yüzünden rollerimiz baltalanıyor, illegalin canlanması gerekirken bu hareketleriniz yüzünden daha da geriye gidiyor.

#4 - 16.08.2026 15:54
Kanka buradaki MİX tam olarak ne? Yani adam admin arkadaşına durum ile ilgili olmuş bir rolden şikayet açabilir miyim diye soru soruyor sen ise buna Mix diye şikayet açmışsın. Mix dediğin şey OOC - IC karıştırıp rol yapman ancak burda yapılacak olan bir rol hakkında değil yapılmış bir rolden bahsediliyor. Ben yine de dahil olmayayım ancak biraz şikayet garibimize gitti. Birlik oyuncumuz geldiğinde o daha detaylı savunmasını atar diye düşünüyorum.

#5 - 16.08.2026 16:22
Paylaştığınız kanıtta Mixing ihlalinin tam olarak nerede gerçekleştiğini açıklamanızı rica ediyorum. Çünkü Mixing ihlali için PM üzerinde konuşulan veya öğrenilen bir bilginin IC role aktarılması ve bu bilginin rol içerisinde kullanılması gerekir. Burada böyle bir durum yok.

Ekran görüntüsünde arkadaşım ile oyun içerisinde yaşadığımız olayı OOC olarak değerlendiriyoruz ve yaşanan olay üzerinden şikâyet açıp açamayacağımızı istişare ediyoruz. PM üzerinden edinilmiş herhangi bir bilgi IC olarak kullanılmamış, role aktarılmamış ve karakterimin davranışlarına yansıtılmadı.

Konuşmada geçen "bunları şikâyet açabiliyor muyum", "illegal yasakları var mıydı" ve benzeri ifadeler tamamen olayın OOC değerlendirmesidir. Bunların hiçbiri IC role aktarılmadı. Dolayısıyla yalnızca OOC bir konuşmanın ekran görüntüsünü sunmak Mixing ihlalini kanıtlamaz.

Şikâyet sahibi Mixing iddiasında bulunuyorsa, açık şekilde hangi PM bilgisinin IC role aktarıldığını, bu bilginin hangi IC eylemde kullanıldığını ve bunun kanıtın hangi kısmında bulunduğunu göstermek zorunda. Paylaşılan kanıtta bunların hiçbiri yok.

Bu nedenle kanıtın hangi kısmının Mixing ihlalini oluşturduğunun somut şekilde açıklanmasını talep ediyorum. Aksi hâlde şikâyet, herhangi bir PM bilgisinin role karıştırıldığı gösterilmeden yalnızca OOC konuşmanın Mixing olarak yorumlanmasından ibaret. Mevcut kanıt Mixing ihlalini göstermemekte ve şikâyetin bu gerekçeyle reddedilmesi gerekir.

#6 - 16.08.2026 16:33
ilginç.

#7 - 16.08.2026 20:29
Ekran görüntülerinde bahsi geçen PM konuşmaları, herhangi bir roldeki oyuncuyu etkilemiyor. Bu sebeple Mixing veya herhangi bir kural ihlali söz konusu değil. Konuyu kilitliyorum, arşiv. Herkese iyi forumlar.