Konu: marquis anderson ihlalleri  (Okunma sayısı 98 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.08.2026 17:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Marquis Anderson @rotex

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.08.2026 15:57

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
9. Uygunsuz Roller

Oyuncuların rahat rol yapabilmesi adına bazı rollere kısıtlama veya tam yasaklama getirilmiştir. Oyuncular bu hassas kurallara kesin ve istisnasız olarak uyulmaması halinde platformdan uzaklaştırmaya kadar gidebilecek ağır yaptırımlar uygulanabilir.  Bu kısıtlamalar Uygunsuz Roller başlığı altında toplanmıştır. Kurallarda belirtilen izinsiz eylemler veya bu izinlere zorlama teşebbüsleri kuralı ihlal edecektir.

9.1. Kısmi yasaklamaya tabi tutulan uygunsuz roller:
- işkence
- bir uzuvu kesme, koparma, vb.
- bir oyuncuyu tiksindirebilecek her türlü uygunsuz davranışlar
- reşit olmayan (18 yaş altı) karakter yönetmek

Reşit olmayan karakterler yönetim izni olmaksızın açılamaz ve bu karakterlerle rol yapılamaz. 18 yaşından küçük bir karakter yaratmak isteyen oyuncular yönetimle iletişime geçerek izin almalıdır.

Bu tür roller karşı tarafın OOC izniyle yapılmalı ve karşı taraf rahatsız olduğunu belirtmesi halinde anında sonlandırılmalıdır.

Eğer bir oyuncu bu rollere tanık olmak istemiyor ve rahatsız oluyorsa başka bir sebep göstermeden rol ortamından ayrılabilir. Ancak rol içeriğini bilinip izin verildiyse daha sonra rolden çıkmak amacıyla bu kuraldan yararlanılamaz.

Uygunsuz Roller diğer oyuncuların denk gelmeyeceği uzak ortamlarda yapılmalıdır. Eğer yetkili rolün yapıldığı yerin çok açık olduğunu belirtirse kural ihlali olarak değerlendirilebilir. Rolün gerçekleştirilmesinde roldeki taraflar sorumludur. Bu kısıtlamanın sebebi her oyuncunun bu tür uygunsuz rollere tanık etmesini önlemektir. Bir oyuncu bu rolün varlığını bilerek uygunsuz rolün olduğu yere geliyorsa OOC izni vermiş sayılır. Örneğin birinin depoda işkence gördüğünü biliyor ve buna rağmen depoya giriyorsa uygunsuz role tanıklık konusunda izin vermiş olur.
Örnekler
- Bir karakteri yöneten oyuncudan izin almadan işkence rolüne girmek
- Bir yaralanmayı aşırı detaylı ve rahatsız edici bir şekilde tarif etmek
9.2. Tamamen Yasaklı Roller: Aşağıda rollere taraflar karşılıklı izin verse dahi sunucuda yapılmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
- Yamyamlık
- Vahşilik (hayvanlara saldırmak, işkence etmek, vb.)
- Nekrofili
- Pedofili
- Zoofili
- Taciz, Tecavüz

Cinsel içerikli veya bağlantılı roller oyuncular arasında gerçekleştirilmemelidir. Buna karşıdaki karakterin cinsel bölgelerine bakma hareketleri, kendi vücut organlarını kaşıma gibi hareketlerin müstehcen bir şekilde belirtilmesi de dahildir.

9.3. Cinsel içerikli rollere dair kısıtlamalar:
- Role dahil tüm karakterler 18 yaş ve üzeri olmalıdır.
- Tüm role dahil kişiler önceden bu role katılmayı kabul etmiş olmalıdır.
- Rolün yapıldığı ortama diğer oyuncuların denk gelmeyeceğinden emin olunmalı, halka açık alanlarda bu rol gerçekleştirilemez (Ev kapısını kilitleme, uzak bir noktada rolü yapma gibi)
- Bu rollere diğer oyuncuları OOC olarak teşvik etmek, bu rolleri IC'den çıkararak OOC'ye taşımak gibi sapkın hareketler ağır yaptırıma sebep olacaktır.

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

- /me, /do gibi somut hareket ve durumları belirten kanallar üzerinden OOC bilgi verilmemelidir.
- /me vurduğu adama bakar. (diğerleri vurduğunu bilmiyor)
- /me daha önce geldiği sahilde birasını içer.  (daha önce gelip gelmediğini diğerleri bilemez)

4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

Faction Management tarafından izin verilmiş sadece birlik liderlerine rol amaçlı bir karakter daha kullanma şansı verilebilmektedir. Gerektiği durumda FM ekibi bu şansı tanır, izin olarak talep edilemez.
Örnekler
- Alt karakterinizle bir birliğin bölgesine gidip rol yapmak ve daha sonra bu rolü ana karakterinize aktarmak
- Ana karakterinizle gerçekleştiremeyeceğiniz rolü (örneğin düşman bölgedeki kişilere sataşmak) alt karakterde yapmak
- Ana karakterinizle bir yasadışı ticaret için anlaşıp alt karakterinizi kurye olarak kullanmak

Kendi karakterleriniz arasında rolünü desteklemek adına (araç, ev vb. şeyleri alması için para aktarmak gibi) mal varlığı aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak mülklerin olumsuz durumlardan kaçmak adına karakterler arasında aktarılması yasaktır.
Örnekler
- Polis arama yapacağı için alt karaktere evi aktarmak ve ana karakterde mülk yokmuş gibi göstermek
- Alt karakterden aracı dünyaya çıkarıp ana karakterle sürmek

4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz. Birlikler için söylentiler/sokak dedikoduları türü kanallar olaylar bittikten sonra bölgede yapılan rolleri düzenlemek için kullanılabilir. Bunların içeriği oyun içi anlık iletişim aracı gibi kullanılmamalıdır. İzin alınmamış tüm eylemler metagaming olarak değerlendirilir.

4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.
Örnekler
- Oyuncunun tepesindeki isme bakıp ismiyle seslenmek
- Duvar arkası veya obje arasından görünen isimde kişiyi doğrulamak ve haber vermek
- *Ad_Soyad'ı tarif eder* şeklinde birisini tarif etmek
Yeni açılan karakterle eski karakterin aynısı gibi rol yapmak da aynı şekilde metagaming kapsamında değerlendirilir. Her karakter kendine özgüdür ve tamamen aynı düşünceleri taşımaz.
Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek
- Maskeli kişinin IDsine bakıp oyuncu listesinden ismini bulmak ve tanıyor gibi davranmak
4.4. Mülk, araç bilgileri: Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşların birliği ile aktif olarak savaştayız Birliğimin R19`yum kaçırma rolür yapıyorlardı buraya kadar bir sıkıntı yoktu. Yolda  Marquis Anderson bir birlik r19`una erp soruyor ayriyetten bunu sormadan önce yat, neler yapacağım vesaire şeyler söylüyor- Anlamıyorum bu adamın kafasında neler yaşayıp bu rolü yapmaya çalıştığını.

İkinci olarak Marquis Benim birliğimde r5 olarak rollerine devam ediyordu ben hiç ismimden bahsetmediğim halde yani rollerde lakabım ile rollüyorum fakat arkadaş kaçırıldığım yerde Tyrell olarak ismimi söylüyor ve daha sonrasında galiba öyleydi felan diyip olayı yumuşatmaya çalışıyor.

Üçüncü olarak bu arkadaş incelensin birliğe gireli 1-2 saat oluyor yeterli roll ss sayısında değil, birlikte 50 saati doldurmamış arkadaş silahla geliyor, kaçırıyor bunun gibi rollerde bulunuyor.

Arkadaşı hergün ıc dolandırıcılık şikayetinde bulabilirsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gereğini yaparsanız sevinirim, bir çok arkadaş Troll olduğundanda şikayetçi sorabilirsiniz.

#1 - 09.08.2026 17:37
adı tyrell prescott
-Marquis Anderson

Galiba öyle tam emin değilim
-Marquis Anderson ??? ??? ???

#2 - 09.08.2026 18:01
Karşı taraftan /do üzerinden ERP izni istedim, arkadaş "hayır" dedi ve ben de kurala uyarak rolü orada kestim, kesinlikle zorlama veya taciz boyutu taşıyan bir eyleme girişmedim. İzin istemek kural ihlali değildir, reddedilince rolü devam ettirmek ihlaldir. Ben kurala uydum.2- "İsmimi nereden biliyor" konusuna gelirsek; ben zaten eskiden bu arkadaşların bulunduğu oluşumun/birliğin içerisindeydim, yani kendisini IC (In-Character) olarak geçmişten tanıyorum. Rol esnasında yanımdaki arkadaşım bana ismini sorunca, tamamen IC geçmişime ve karakterimin hafızasına dayanarak ismini söyledim. Burada herhangi bir MG (Metagaming) durumu yoktur, tamamen IC bağlarımıza dayalı bir bilgidir.Şikayetin reddedilmesini talep ediyorum, yetkilinin kararına saygım sonsuzdur. İyi roller.[
« Son Düzenleme: 09.08.2026 18:03 rotex »

#3 - 09.08.2026 18:03
Selamlar, 50 saatlik birlik değiştirme kuralını gayet iyi biliyorum ve buna aykırı bir eylemde bulunmadım.Bahsedilen kural, yeni birliğe geçtikten sonra eski birliğe karşı doğrudan "savaş açmayı, bölgelerine baskın yapmayı veya infaz (pkk) rolüne girişmeyi" kapsar. Bizim yaptığımız rol ise tamamen anlık gelişen bir kaçırma/sorgulama rolüdür. Karşı tarafa yönelik kalıcı bir zarar verme, birlik savaşı başlatma veya infaz etme gibi bir amacım ya da girişimim olmadı.Sadece bilgi almak adına yapılmış, tamamen rolsel ve anlık bir kaçırmadır. Kuralı ihlal edecek bir durum yoktur.

#4 - 09.08.2026 18:12
Karşı taraftan /do üzerinden ERP izni istedim, arkadaş "hayır" dedi ve ben de kurala uyarak rolü orada kestim, kesinlikle zorlama veya taciz boyutu taşıyan bir eyleme girişmedim. İzin istemek kural ihlali değildir, reddedilince rolü devam ettirmek ihlaldir. Ben kurala uydum.2- "İsmimi nereden biliyor" konusuna gelirsek; ben zaten eskiden bu arkadaşların bulunduğu oluşumun/birliğin içerisindeydim, yani kendisini IC (In-Character) olarak geçmişten tanıyorum. Rol esnasında yanımdaki arkadaşım bana ismini sorunca, tamamen IC geçmişime ve karakterimin hafızasına dayanarak ismini söyledim. Burada herhangi bir MG (Metagaming) durumu yoktur, tamamen IC bağlarımıza dayalı bir bilgidir.Şikayetin reddedilmesini talep ediyorum, yetkilinin kararına saygım sonsuzdur. İyi roller.[

Karakterim R19 rütbesinde sokak içinde de sokak dışında da lakabı(Hush) ile biliniyor, r5 rütbesinde olan bir ayakçının karakterimin gerçek ismini bilmesi bu durum neticesinde imkansız oluyor, karakterimin hafızası ve geçmişi diye bahsediyorsun ama Tyrell karakteri ile ic'de pek yüz yüze gelmedin veya rollemedin.

#5 - 10.08.2026 17:36
Merhaba,

Daha öncesinde birliğinizde bulunuyorsa ve birliğinizden çıktıktan sonra size karşı bir saldırı girişiminde bulunuyorsa IFM tarafıyla iletişime geçerek karşı tarafın CK iznini alma konusunda talep oluşturabilirsiniz, IFM size oradan yeterince yardımcı olacaktır.

Marquis Anderson karakterine gelecek olursak da söylemlerinize rol içerisinde dikkat etmeli, rolünüzü buna göre şekillendirmelisiniz. Tyrell karakteri sokak içerisinde farklı bir lakap kullanıyor olabilir ancak bazı noktada tam ismi geçebileceği varsayımlanarak net bir sonuca ulaşmamız zor. Bu sebeple kanıtların yeterliliği olmadığından kaynaklı şikayeti cezasız kapatıyoruz.