Konu: Retarted RP - Deathmatching - Trolling  (Okunma sayısı 295 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.08.2026 00:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Robert_Hale - @batalla16  | Sherpar_ Shcmerlain - @eymenbaba9797 | Carlito_Silva - @harman | Thiago_Pachangan - @Peniax007 | Valdrin_Dragusha - bursasporlu16

Olaya dahil olan şahit karakter adı: ArnoId_Foster - @Merein | Elyesa_DeSilva - @rheapendejo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Görseller ve videolarda bulunuyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Deathmatching - Trolling

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, görsellerde/Videolarda göreceğiniz üzere Robert ve Sherpar karakteri hood bölgemize aniden girerek hiç bir emote atmadan ateş etmeye başlıyor. Chatimize herhangi bir emote düşmediği için rolün farkına bile varamıyoruz ilk başta. Keza UZI gibi bir silah ile Drive-By atabilecek iken araç üstünde gidip Non-RP yapmaya karar kılmışlar. Robert karakteri ile herhangi bir rolümüz yok, nasıl bir çıkar ile gelip bir anda bize ateş açabiliyor bilmiyorum ve ayrıca kendisi bir sivil, böyle birisi neden bu tarz bir davranış sergiler anlamış değilim. Sherpar karakteri ile bir kavga rolümüz olmuştu ve bunun sonucunda geri saldırmaya gelmiş anlaşılan, fakat bunu kendisinin yapması gerekli. Bunlardan sonra sokağa PD geldi ve rolümüze uyup yaralı rolü yaptık, hastaneye gidip tedavi oldum ve o sırada arkadaşlar sokağa gelip garip davranışlar sergileyip Troll ve Deathmatching yapıyor, videoyu izlerken göreceksiniz ki herhangi bir emote atmadan saldırıyorlar, bunun üstüne Türkçe terim olacak "minik gel" gibi şeyler söylüyorlar. Videoda gözüken diğer arkadaşların da ne yaptıklarını çözemedim, nerden çıkıp bir anda düşmanlık taslıyorlar ya da saldırırken neden emote atmıyorlar gibi şeyleri sorar insan. Daha fazla zaten açıklama yapmaya gerek yok her şey kanıtlarda gözüküyor, iyi geceler dilerim.

Temiz Vice :sampanya:

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Bu tarz düşük profilde olan arkadaşlar ile başkasının da problem yaşamaması dileği ile ^^

« Son Düzenleme: 04.08.2026 00:25 utkumuney »

#1 - 04.08.2026 00:25
Şahitliğimi onaylıyorum.
ekstra olarak kişilerle herhangi bir IC tanışıklığım olmadığı halde kendileri bana da ateş etme ihtiyacı duydu. Sadece parasıyla dövüş gecesine hakemlik yapıyorum, karakterimin herhangi bir illegal geçmişi yok ki olamaz zaten 5 level bile değil. (/hasarlar) ile daha bakamadan NON-RP'den jail yediğim için onun kanıtını sunamıyorum ne yazık ki. Ekstra olarak Forumu "K&A" olan bir birliğin bu şekilde territory işgali yapmasını da doğru bulmuyorum. Gereğinin yapılması dileğiyle.

#2 - 04.08.2026 01:46
Herhangi bir hata yapmadık dostum @Manifesto  birlik üyelerinizi jaile atınca sizde karşılık olarak şikayet açmaya kalkışmısınız şikayetin geçerliliği olmadığını düşünüyorum Deathmatch ile alakası yok.

#3 - 04.08.2026 01:48
Arkadaşlarımın bu şikayetle ilgisi nedir anlamıyorum, bu rolün geleceğini biliyordunuz zaten şaşkınlık numaraları yapmanıza gerek yok yediğiniz jaillerden anlamıyormusunuz sonuçlanabilir.

#4 - 04.08.2026 01:52
Şikayette bulunmamım sebebi sadece emotesiz brawl atmam fakat bu yanlış, videdoda görüldüğü gibi olay yerinden "Düzgün bir şekilde konuşuyoruz Vella" yazıp uzaklaşıyorum. Sonra İcc arkadaşım olan Thiago Pachanga karakterini kavga ederken görüp, uzaktan /me adama girişir emotesi atıyorum fakat, uzakta olduğum için chatloga düşmemiş, ardından Pachanga'ya yardım ediyorum şahsım tarafından yanlış bir rol yapılmamıştır. Pachanga karakteride aynı şekilde kavga anında Robert'e dur yazıp durdurmaya çalışıyor fakat sen vuruyorsun.
« Son Düzenleme: 04.08.2026 01:56 bursasporlu16 »

#5 - 04.08.2026 02:02
Esenliklerle,

Olay sırasında bölgede bulunan karakterlerden birini (Arnold_Foster) yönetiyorum.

Robert_Hale ve Sherpar_Shcmerlain karakterleri hood bölgesine girdiğinde herhangi bir /me, /do emote'u verilmeden doğrudan ateş açılmıştır. Kural kitapçığı madde 3.1'e göre "Emote vermeden silah çekmek" ihlal olarak belirtilmiştir.
Ortada geçerli bir IC gerekçe bulunmadan gerçekleştirilen bu saldırı, kural kitapçığı madde 5'te tanımlanan Deathmatching kapsamına girdiğini görüyoruz.

Olay sonrasında bölgeye gelen diğer karakterlerin (Carlito_Silva, Thiago_Pachangan, Valdrin_Dragusha) davranışları da benzer şekilde emote'suz ve gerçekçilikten uzak hareketlerle bir %1'er MC kulüp evinin (hood bölgesinin içinde) önüne gelerek "/salute" gibi hareketler yaptıklarının ekran görüntüsü ekte mevcuttur.

Karakterlerin dahil oldukları il-legal bir organizasyon bulunmadan (daha doğrusu K&A atılmış bir organizasyona da bulunarak) %1'er MC hood bölgesine gelerek bu tarz bir brawl rölüne girişmelerini garip ve yanlış buluyorum.

Ek olarak bahsedilen isimler adına açılan ilk ve tek şikayet bu değil, örnek şikayetler mevcut, özellikle bu hafta içerisinde oyunda bulunan birçok organizasyon/ekiplerle benzer durumları yaşadıklarını görebiliyoruz. Gerek forum, gerek rol esnasında yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri lakayt tavırlarınıda eklemek istiyorum.

Son olarak şahitliğimi onaylıyorum ve daha iyi bir role-play ortamı için gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyorum.
« Son Düzenleme: 04.08.2026 05:15 Merein »

#6 - 04.08.2026 02:03
Selamlar, "Minik gel" ifadesi Valdrin Dragusha isimli karaktere hitap ettiğimiz bir sözcük. Lakap olarak adlandırabiliriz.
bu ifade tek başına OOC veya oyun dışı bir anlam taşımamaktadır. "Minik gel" ifadesi, rol içerisinde karakterin karşı tarafa hitap şeklidir ve oyunun mekaniklerini, OOC bilgiyi veya gerçek hayatı ilgilendiren herhangi bir içerik barındırmamaktadır.
Kurallarda her Türkçe kelimenin ihlal sayılacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Ceza gerektiren durumlar, rolü bozacak veya OOC anlam taşıyan ifadelerin kullanılmasıdır. "Minik gel" ifadesi ise bu kapsamda değerlendirilemez.

Bu nedenle yalnızca bu ifadeye dayanılarak hakkımda işlem uygulanmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Talebim şikayetin reddedilmesidir.

« Son Düzenleme: 04.08.2026 02:07 harman »

#7 - 04.08.2026 02:05
Esenliklerle,

Olay sırasında bölgede bulunan karakterlerden birini (Arnold_Foster) yönetiyorum.

Robert_Hale ve Sherpar_Shcmerlain karakterleri hood bölgesine girdiğinde herhangi bir /me, /do emote'u verilmeden doğrudan ateş açılmıştır. Kural kitapçığı madde 3.1'e göre "Emote vermeden silah çekmek" ihlal olarak belirtilmiştir.
Ortada geçerli bir IC gerekçe bulunmadan gerçekleştirilen bu saldırı, kural kitapçığı madde 5'te tanımlanan Deathmatching kapsamına girdiğini görüyoruz.

Olay sonrasında bölgeye gelen diğer karakterlerin (Carlito_Silva, Thiago_Pachangan, Valdrin_Dragusha) davranışları da benzer şekilde emote'suz ve gerçekçilikten uzak hareketlerle bir %1'er MC kulüp evinin önüne gelerek "/salute" gibi hareketler çektiklerinin ekran görüntüsü ekte mevcuttur.

Karakterlerin dahil oldukları il-legal bir organizasyon bulunmadan (daha doğrusu K&A atılmış bir organizasyona da bulunarak) %1'er MC hood bölgesine gelerek bu tarz bir brawl rölüne girişmelerini garip ve yanlış buluyorum.

Ek olarak bahsedilen isimler adına açılan ilk ve tek şikayet bu değil, örnek şikayetler mevcut, özellikle bu hafta içerisinde oyunda bulunan birçok organizasyon/ekiplerle benzer durumları yaşadıklarını görebiliyoruz. Gerek forum, gerek rol esnasında yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri lakayt tavırlarınıda eklemek istiyorum.

Son olarak şahitliğimi onaylıyorum ve daha iyi bir role-play ortamı için gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyorum.

Birliğinizin nerdeyse üst yetkililerin tümü kurall ihlalinden jailde, bizden çok siz  kural ihlali yapıyorsunuz, gerçekçilikten uzak bir rol yok 6 kişiye karşı fear rp yapmayım 2 kişiye tek başına brawl atmaya çalışırsa dayak yer. Savunmamdada belirttiğim gibi uzakta olduğum için emotem düşmemiş diyeceklerim bu kadar iyi forumlar :sampanya: :sampanya:

#8 - 04.08.2026 02:23
Esenliklerle,

Olay sonrasında bölgeye gelen diğer karakterlerin (Carlito_Silva, Thiago_Pachangan, Valdrin_Dragusha) davranışları da benzer şekilde emote'suz ve gerçekçilikten uzak hareketlerle bir %1'er MC kulüp evinin önüne gelerek "/salute" gibi hareketler yaptıklarının ekran görüntüsü ekte mevcuttur.

Dostum Dm kısmını kendimce ama (kendimce) kabul ediyorum onun haricinde, Mc klübünün önünde salute atıyorlar diyorsun ekibiniz yaptığı ihlallerden dolayı jail yedi neredeyse hiçbir üyeniz yoktu. Orada bulunmamızın ihlal olduğunu düşünmüyorum karar yetkililerin. Kendinizi sütten çıkmış akkaşık mı sanıyorsunuz anlamıyorum?

#9 - 04.08.2026 02:25
İleti kirliliği yapmazsanız sevinirim, tek tek cevaplamayacağım için sonuçlanmasını bekleyeceğim. İyi geceler.
« Son Düzenleme: 04.08.2026 02:30 utkumuney »