Konu: Rastovi Birliği-İllegal Kural İhlali  (Okunma sayısı 230 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.07.2026 12:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Yyrew Bujar Bejleri - @erdemunlus1 Iaokim_Jakubowicz

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:Ekran görüntüsünde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
İllegal Kural İhlali-DM

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dahil olmamaları gereken bir çatışmaya dahil oluyorlar, fazla açıklanacak şey yok birisi 7 ileti diğeri 0 ileti, şaşırtmadı garajdaki sivillere dahi ateş ediyorlar videolar mevcut.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Ekran görüntüsünde mevcut

Ek açıklamalar(varsa):Geçen şikayetlerimizde Bentlee_Mosley isimli karakterin kraouker birliğinde dm attığına şahit olduk, ve nedense bugün bir anda rastovi birliğine girip dm atıyor, multiaccount olduğu çok bariz, log veya ip kontrolü talep ediyoruz bize yapıldığı gibi.
karakterin diğer birlikte dm attığı şikayet.
DM olunca bir anda rastovi birliğine giren hesaplar muhtemelen 10 ve 11 levele farmlayıp savaşa sokmuşlar gerekenin yapılmasını temenni ediyoruz.

« Son Düzenleme: 30.07.2026 21:04 destia »

#1 - 30.07.2026 12:16
Bentlee_Mosley hesabının kroukerde olduğuna dair kanıt:

#2 - 30.07.2026 15:17
Merhaba,
oyuncu şikayetleri bölümüyle pek haşır neşir değilim, sıra dışı bir ihlal olmadığı sürece de uğradığım söylenemez.

Şikayet edilen rolün tamamında bulunuyordum. Rolün gidişatını IC olarak devam ettirdiğim için herhangi bir şikayet açma veya belirtme gereksinimi duymamıştım fakat hazır konusu açılmışken elimdeki kanıtı buraya atma ihtiyacı duydum.
Şikayet edilen Bujar karakteri ve yanındaki maskeli, yaralı süreleri bittikten sonra direkt olarak arabaya geçiyor, Bujar arabaya geçtikten sonra tekrar birilerini vurmaya devam ediyor. Videoda arabalardan birinde kelepçeli birisi vardı, onun da bug olup olmadığından emin değilim.

Bir diğer konu bölgede yaralıya düşen, vurulan herkes hiçbir şekilde yaralı rolü yapmadı. Polis geldiğinde vurulanların hepsi alandan uzaklaştı, uzaklaşmayanlar da vurulmamış gibi rollerine devam etti.

edit: 0.14'de Marcus Moller karakteri yaralıya düşürülüyor. 1.00'da Bujar karakteri tarafından tekrardan düşürülüyor.
« Son Düzenleme: 30.07.2026 17:20 Emreeeeeee »

#3 - 30.07.2026 16:22
Merhaba,
oyuncu şikayetleri bölümüyle pek haşır neşir değilim, sıra dışı bir ihlal olmadığı sürece de uğradığım söylenemez.

Şikayet edilen rolün tamamında bulunuyordum. Rolün gidişatını IC olarak devam ettirdiğim için herhangi bir şikayet açma veya belirtme gereksinimi duymamıştım fakat hazır konusu açılmışken elimdeki kanıtı buraya atma ihtiyacı duydum.
Şikayet edilen Bujar karakteri ve yanındaki maskeli, yaralı süreleri bittikten sonra direkt olarak arabaya geçiyor, Bujar arabaya geçtikten sonra tekrar birilerini vurmaya devam ediyor. Videoda arabalardan birinde kelepçeli birisi vardı, onun da bug olup olmadığından emin değilim.

Bir diğer konu bölgede yaralıya düşen, vurulan herkes hiçbir şekilde yaralı rolü yapmadı. Polis geldiğinde vurulanların hepsi alandan uzaklaştı, uzaklaşmayanlar da vurulmamış gibi rollerine devam etti.
Video için minnettarım teşekkürler, aracı sürenin ve içindekilerin multiaccount olduğu bariz belli, umarım gereken yapılır.

#4 - 30.07.2026 18:53
Olay olurken garajda afkydım, alt tab attığımda ise iki kere düşürüldüğümü gördüm. Aşağıya eklediğim arkadaşı sırf bu dm için o an birliğe almışlar muhtemelen. Forumda bazı bilgiler geç güncellendiğinden karakter arattığımızda gelen ekranda sivil gözüküyor, profiline girdiğimizde birliğe alınmış olduğunu görüyoruz  O:-)
Spoiler: GösterGizle

ayrıca Bujar_Bejleri adlı karakterde yaralı kural ihlali yaparak beni ikinci kez düşürüyor.

Bahsedilen hesapların multiaccount çıkması durumunda eklediğimiz kanıtlarda kullanılan silahların aktarılmasına karşın incelenerek silinmesini de talep ediyoruz.

Juan Hunmann - @pırhanna

#5 - 30.07.2026 21:06
@Yyrew  @erdemunlus1   24 saat içerisinde detaylı savunmanızı iletiniz.

#6 - 30.07.2026 21:12
Bentlee_Mosley hesabı içinde şikayetimiz mevcut, göz önünde bulundurursak sevinirim.

#7 - 30.07.2026 21:25
Bentlee_Mosley hesabı içinde şikayetimiz mevcut, göz önünde bulundurursak sevinirim.

Juan Hunmann hesabı için de mevcut.

#8 - 31.07.2026 01:51
Yapılan suçlamaları ve özellikle "ileti sayısı" üzerinden yürütülen ön yargılı tutumu kesinlikle reddediyorum.Karakterim, şikayetçinin iddia ettiği gibi "dahil olmaması gereken" bağımsız biri değildir. Birliğimin aktif bir oyuncusuyum ve son dönemde başlayan birlik savaşında rolsel olarak aktif şekilde yer almaktayım. Birliğimin taraf olduğu bir çatışmaya dahil olmam tamamen geçerli IC sebeplere dayanmaktadır.Bir oyuncunun oyun içi rol yetkinliği, birliğe aidiyeti veya savaşta bulunma hakkı forumdaki ileti sayısıyla ölçülemez. Şikayetçinin ileti sayımı küçümseyerek rolümü geçersiz kılmaya çalışması, somut bir kural ihlali sunamamasının ve ön yargısının göstergesidir.Ortada sebepsiz bir saldırı (DM) bulunmamaktadır. Gerçekleşen tüm aksiyonlar, aktif birlik savaşının getirdiği dinamikler, IC düşmanlık ve o anki tehdit algısı çerçevesinde gelişmiştir.Şikayetin ileti sayısı gibi mesnetsiz argümanlarla değil, IC birlik bağlantım ve devam eden savaş rolleri göz önüne alınarak değerlendirilmesini talep ediyorum. Uzun süredir bu birlikteyim, forum tanıtımına girerek rol-ss'lere bakabilirsiniz.

Olay anındaki yaralı kuralı ihlaliyle ilgili olarak; karşı tarafın rol kurallarına uyacağına ve rolü hakkaniyetle sürdüreceğine şahsen güven duymadığımız için bu durum yaşanmıştır. Karşı tarafın güven vermeyen tutumu sebebiyle aksiyon alınmıştır. Yaralı kural ihlali için her hangi bir uygulanacak işleme razıyız, fakat diğer şikayetler belirttiğim gibi. Uzun süredir bu birlikteyim,

#9 - 31.07.2026 13:23
Şikayet detaylarıyla birlikte incelendi. Şikayete konu olan Iaokim Jakubowicz karakteri yasaklandı. Bentlee Mosley ve Juan Hunmann karakterleri durumun yaşandığı günün ilerleyen dakikalarında ceza aldılar, bu nedenle ek bir yaptırım uygulanmayacak.

Bujar Bejleri karakteri savaşa dahil olabilmesi için gerekli kuralları yeteri kadar karşılayamadığı ve yaralı kuralı ihlali gerçekleştirdiği sebebiyle ceza alacak.

Alıntı
  • Bir karakter kişisel gelişimi/karakter altyapısı olmadan hiçbir şekilde şehrin işleyişine, gidişatına ve savaş durumlarına müdahale edemez. Bu yüzden FM ekibinin ortak kararıyla en az 1 ay boyunca karakter gelişimi göstermeyen, en az 20 farklı rollerden, farklı gelişim içeren SS/hikaye mesajı atmamış profiller hiçbir savaşa katılamayacak.

Bu kurallar 01.06.2026 - 23:30 tarihinden itibaren geçerlidir.
« Son Düzenleme: 31.07.2026 13:24 Schnel »