Konu: Zeeshan_Blanco - Türkçe Terim  (Okunma sayısı 190 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.07.2026 19:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Zeeshan_Blanco Forum Hesabını bilmiyorum.

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntüsünde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
18. Hitap Kuralları

Rol yaptığımız alan, discord / chitchat günlük konuşma dili olmamalıdır. Text Roleplay kurallarına uygun şekilde öncelikle "Türkçe/TDK" dil bilgisine bağlı kalmalı, olabildiğince kusursuz cümlelerle rolünüzü gerçekleştirmelisiniz.

"Geliyom, yapcaz, kral, kanka, halletcem" gibi kelimeler yine role uygun olmayan şeyler arasında yer alır. Ancak Türkçe kuralları gereği bazı kısaltmaları ' ile belirterek, konuşma dilinizin o şekilde olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin sokak ağzı takılan veya ABD'de de Dil bilgisini pek bilmeyen/dilini düzgün konuşamayan karakter rolü yapıyorsanız (bu da in-game'de havalı bir durum değil aksine cahil bir karakter konuştuğunuz gösterir, buna uygun rol yapınız) "Geliyo'm" tarzı kısaltmalar yapabilirsiniz.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Türkçe terim kullanıyor karakter, seviyesi düşük ve ya yeni oyuncu da değil kendisi. Araç parçalatma sistemini bizzat kontrol ediyorlar. ''Ya**ak'' kelimesi kullanılmamalıdır.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://imgyukle.com/i/Suaa1j
Ek açıklamalar(varsa): Ceza almasını talep ediyorum, yeni oyuncu değil bu uyarılsın, tabii yine de siz bilirsiniz doğrusunu.

#1 - 30.07.2026 19:33
@GOKBORUcCc57 şikayete eklediğiniz ekran görüntüsü linki açılmıyor, başka bir siteye yükleyip kanıtı günceller misiniz?

@BasikCocuk kanıt güncellendiğinde savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 31.07.2026 00:13
Arkadaşlar sanırsam, hurdalığa çağıran kişiler. "Yarram" Kelimesini kullandım, bunuda daha öncesinde /soru atarak sormuştum. "Yarrak kelimesinin ingilizce karşılığı Dick" olarak cevap aldım, yapılabiliyorsa oyun içi attığım /soru logları kontrol edilebilir. Bende ona dayanarak öyle bir rol sergiledim, eğer öyle değilse bilgim yoktu.

#3 - 31.07.2026 20:32

@Luthien Güncellendi, kolay gelsin.

#4 - 01.08.2026 07:33
Söylediğim gibi, kelimenin karşılığı "Dick" olarak geçtiği için, türkçe terime girmeyeceğini düşündüm. https://resmim.net/i/EBSRvj

Arkadaştan kendisine ricam olur, "Lira"dan bahsettiği kısmı ve Mixing yaparak "Paramı verecek misin, yarrak kelimesini araştırayım mı?" dediği yerleri kesmeden atarsa sevinirim :manifdog

#5 - 02.08.2026 03:17
Yarrak kelimesinin anlamını bilmiyor karakter, Türkçe Terim olduğu için.
Elimde tek bir görsel var, video değil Ss.
Ben kanıtımı sundum, sende türkçe terim olan yarrak kelimesini söyledin, neye itiraz ettiğini anlamıyorum.
Ayrıca Lira Türkçe terim değildir.
Aktif Olarak Lira Kullanan Ülkeler Suriye: Suriye Lirası (SYP) kullanır.Lübnan: Yerel adı Lübnan lirası olan para birimini kullanır.Mısır: Resmi adı Mısır Paundu (EGP) olsa da dilimizde Mısır Lirası olarak bilinir.Geçmişte Lira Kullanan Ülkelerİtalya: Euro'ya geçmeden önce İtalyan lirası kullanıyordu.Malta: Euro'ya geçmeden önce Malta lirası kullanıyordu.İsrail: 1980 öncesinde İsrail lirası kullanmaktaydı.Kıbrıs Rum Yönetimi: Euro'ya geçmeden önce Kıbrıs lirası kullanıyordu.

#6 - 02.08.2026 03:17
@Luthien  Sonuçlanabilir.

#7 - 02.08.2026 03:44
Merhaba, şikayete konu kelime Türkçe kökenlidir. Bu nedenle de kullanılmaması gerekiyor fakat /soru üzerinden yapılan yönlendirmeden kaynaklı bir hata olduğu için işlem uygulanmayacak. Tekrar kullanmayınız.