Konu: Alfonso_Costa /b ihlali + Yaralı kural ihlali.  (Okunma sayısı 265 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.07.2026 01:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @ÇETİN

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Kadir3124 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23/07/2025 23:00 - 24:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şikayetçi olduğum kişi ve birliği ile savaştaydık, arkadaşı yaralı duruma getirdik. Ardından kısa bir süre sonra, bizle yolda karşılaştığında maskesini kuşanıp sıktı aynı karakter olduğu chat logda belli oluyor zaten. Sonrasında /b bölerek occ kinini belli etmiş oldu gerekli cezayı almasını talep ediyorum. 

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  

Ek açıklamalar(varsa): RK kural ihlalini bilerek yapıp ardından /b bölmesinden dolayı ağır yaptırım uygulanmasını istiyoruz.

#1 - 27.07.2026 13:22
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 27.07.2026 14:17
Hayırlı forumlar.

Şikâyeti kabul etmiyorum. Olay anlatıldığı gibi tek taraflı değildir. İlk olarak sistemsel olarak yaralı duruma düşürüldüm. Olayın ardından karşı taraf bulunduğum yere gelerek ki nereden nasıl buldular? Allah ESPDEN RAZI OLSUN :D karakterime yönelik ağır küfür ve tahriklerde bulundu. İkinci ekran görüntüsünde de bu durum görülebilmektedir. Bu sebeple olayın hâlâ devam ettiğini düşündüm ve refleks olarak karşılık verdim.

Amacım yaralı rolünü hiçe saymak, kuraldan avantaj sağlamak veya bilinçli şekilde 3.7 maddesini ihlal etmek değildi. O an yaşananların aynı olayın devamı olduğunu değerlendirdiğim için hatalı bir karar verdim. Ayrıca şikâyette yalnızca benim karşılık verdiğim an paylaşılmış olup, öncesinde yaşanan tahrik ve olayın gelişimi eksik aktarılmıştır.

Yönetim ekibinden talebim, yalnızca tek bir ekran görüntüsü üzerinden değil; olayın tamamını chat logları ve varsa diğer kayıtlarla birlikte değerlendirmesidir. Eğer yaptığım hareket 3.7 kapsamında değerlendirilirse bunun kasıtlı bir kural ihlali değil, olayın devam ettiğini düşünmemden kaynaklanan bir hata olduğunu belirtmek isterim. Takdir yönetim ekibinindir.

#3 - 27.07.2026 19:33
Kanitlarimda herşey mevcut, tek tük görüntü diye algı operasyonunu kesmeni rica edeceğim herşey açıkça belli oluyor. 10 dakika önce vurulup sonrasinda hiçbir şey olmamış gibi araba sürüyorsun. Seni bulduğumda karakterimin bu tarz bir girişimde olması gayet normal, sen bu konuşmayı kaldiramayip Kinine yenilip orada bize sıkarak düşürmeye çalıştın ve tekrar düştün ardından b bölüp saçma şeyler yazdın kanıtlarda herşey açıkça belli. Hakkımda ESP gibi arkası boş olan söylentilerinde ise kanıtlara başvurmanı tercih ediyorum duygusal bir konuşma yaparak yaptığın ihlallerden sıyrılamazsın Çetin arkadaş.
Sonuçlanabilir.

#4 - 27.07.2026 20:25
Öncelikle hakkımdaki RK ihlalini inkâr etmiyorum. Olayın belirli bir kısmında vurulduktan sonra tekrar olayın içerisine dahil olduğum ve bu sebeple RK yönünden değerlendirme yapılabileceği açıktır. Ancak karşı tarafın savunması, bu durumu kendi lehine kullanarak hakkındaki ESP iddiasını geçersiz göstermeye çalışmaktadır.

Benim RK ihlali yapmış olmam, karşı tarafın beni nasıl bulduğu veya hakkımdaki ESP şüphesini ortadan kaldırmaz. Bunlar birbirinden tamamen ayrı iki konudur.

Olayın önemli kısmı, benim vurulduktan sonra tekrar ne yaptığım kadar, karşı tarafın beni hangi bilgiyle ve nasıl bulduğu konusudur. Benim iddiam, karşı tarafın beni bulmasının ve olay içerisindeki bazı hareketlerinin normal oyun bilgisiyle açıklanamadığı yönündedir. Bu nedenle ESP şüphesini dile getirdim. Karşı taraf ise bu iddiaya doğrudan cevap vermek yerine benim yaptığım RK ihlalini, olay sırasında tarafıma yönelik davranışları ve sonrasında yaşanan çatışmayı gündeme getirmektedir.

Benim vurulduktan sonra tekrar olaya dahil olmam, karşı tarafın beni ESP kullanarak bulduğu iddiasını otomatik olarak çürütmez. Aynı şekilde, benim kural ihlali yapmış olmam da karşı tarafın olası hile kullanımını meşru hale getirmez.

Ayrıca olay sırasında tarafıma yönelik tahrik edici davranışların bulunduğunu da belirtmek isterim. Bu durum benim gerçekleştirdiğim eylemleri otomatik olarak kurallara uygun hale getirmez; ancak karşı tarafın olayı “kinine yenildi, hiçbir sebep yokken bize sıktı” şeklinde tek taraflı anlatmasını da doğru bulmuyorum. Olayın öncesi ve taraflar arasındaki etkileşim bir bütün olarak değerlendirilmelidir.

Karşı tarafın “10 dakika önce vurulup sonra araç sürdün” şeklindeki açıklaması, hakkındaki ESP iddiasına cevap değildir. Benim RK yapıp yapmadığım ayrı bir kural değerlendirmesidir; karşı tarafın beni hangi bilgiyle bulduğu ise ayrı bir konudur.

Bir oyuncunun kural ihlali yapmış olması, o oyuncunun karşısındaki kişinin hile kullanamayacağı anlamına gelmez. Aynı şekilde, benim RK ihlali yapmış olmam da karşı tarafın hakkındaki ESP şüphesini ortadan kaldırmaz.

Bu nedenle hakkımdaki RK iddiası ile karşı taraf hakkındaki ESP iddiasının birbirine karıştırılmadan, ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben kendi eylemlerimin değerlendirilmesinden kaçmıyorum; ancak karşı tarafın da hakkındaki ESP iddiasına, benim yaptığım RK ihlalini gündeme getirerek değil, kanıtlarda yer alan şüpheli hareketleri açıklayarak cevap vermesi gerektiğini düşünüyorum. 

Öyle de dcden ana bacı yapma birisi bulur kolunu bacağını kırar bırakır birader :)

#5 - 27.07.2026 20:43
ESP olduğunu düşünüyorsan şikayet açabilirsin kanıtlarını sunarak.

#6 - 27.07.2026 21:00
Karşı tarafın olayın tamamına ait video kaydı mevcutsa, kaydın incelenmesini talep ediyorum ya da atın hep birlikte inceleyim kardeşim.

#7 - 27.07.2026 21:16

İlk başta da sokağınızda volta attık seni bulamadık, daha sonra denk  geldiğimizde hemen videoyu başlattım, kişi ilk önce bize sıkıyor ve sonrasında düşüp /b den gidin şikayet açın şimdi diyerek tüm suçunu kabul etmiş oluyor.  Savunmasında sarf ettiği tüm kelimeler tamamen geçersiz kılınmalı, herşey tüm çıplaklığı ile mevcut şikayet konusuna tarafımızca iletildi. Ayrıca karşı taraf rklı bir haldeyken ilk karşı taraf sıkmaya başlıyor (emote atmadan) daha sonra düştüğünde hemen b bölmeye başvuruyor ve rk lı halde araç sürüyor hepsi değerlendirilmeli.
« Son Düzenleme: 27.07.2026 21:20 Kadir3124 »

#8 - 27.07.2026 21:47
Öncelikle karşı tarafın olayları yalnızca kendi gerçekleştirdiği ve kendi lehine olan kısımlar üzerinden anlatmasını kabul etmiyorum. Sunulan video kaydı incelendiğinde olayın yalnızca benim ateş ettiğim veya sonrasında gerçekleştirdiğim eylemlerden ibaret olmadığı açıkça görülmektedir.

Benim tarafımdan gerçekleşen ve kurallar kapsamında değerlendirilmesi gereken bir ihlal varsa, bunun değerlendirilmesinden kaçmıyorum. Ancak karşı tarafın yaptığı şey, olayın yalnızca benim eylemlerimi içeren kısmını öne çıkararak olayın öncesindeki süreci ve kendi gerçekleştirdikleri eylemleri göz ardı etmektir. Bir şikâyet konusu, yalnızca bir tarafın yaptığı eylemler üzerinden değil, olayın tamamı üzerinden değerlendirilmelidir.

Öncelikle olay öncesinde tarafların birbirlerini aradığı ve bölgede aktif şekilde karşılaşma aradığı görülmektedir. Karşı tarafın “sokağınızda volta attık, sizi bulamadık, daha sonra denk geldik” şeklindeki anlatımı, olayın tamamen tesadüfi ve herhangi bir öncesi olmayan bir karşılaşma gibi sunulmasına neden olmaktadır. Ancak mevcut kayıtlar ve olay akışı incelendiğinde, olay öncesinde tarafların birbirlerini aradığı ve karşılaşmaya yönelik bir süreç bulunduğu görülmektedir.

Bunun yanında, olay sırasında Car DM yapıldığı ve araç üzerinden karakterlerin normal şartlarda birbirleriyle iletişim kuramayacağı şekilde iletişim kurulduğu görülmektedir. Bu husus, olayın değerlendirilmesinde göz ardı edilemez. Eğer taraflar araç içerisinden birbirleriyle iletişim kuruyor, araç üzerinden bilgi aktarıyor ve bu bilgiler doğrultusunda olay akışını şekillendiriyorsa, bu durumun da ilgili kurallar kapsamında ayrıca değerlendirilmesi gerekir.

Aynı şekilde Khalil tarafından PM üzerinden gerçekleştirilen konuşmaların da olayın bütününden bağımsız değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Olayın IC akışı içerisinde gerçekleşen bir durumun PM üzerinden konuşulması, olayla ilgili bilgilerin OOC kanallara taşınıp taşınmadığı ve bu bilgilerin oyun içerisinde kullanılıp kullanılmadığı açısından incelenmelidir. Burada yalnızca benim yaptığım eylemler değil, olayın taraflarının olay öncesinde ve olay sırasında kullandığı tüm iletişim kanalları değerlendirilmelidir.

Dolayısıyla karşı tarafın sunduğu olay anlatımındaki temel problem, olayın başlangıcını ve olay öncesindeki iletişimi görmezden gelerek yalnızca çatışmanın belirli bir anından sonrasını değerlendirmeye çalışmasıdır. Oysa bir olayın nasıl başladığı, tarafların olay öncesinde ne yaptığı, hangi iletişim kanallarını kullandığı ve çatışmanın hangi süreç sonucunda meydana geldiği, olayın tamamının değerlendirilmesi açısından doğrudan önem taşımaktadır.

Karşı taraf, benim vurulduktan sonra tekrar olayın içerisine dahil olmamı ve sonrasında gerçekleştirdiğim eylemleri gündeme getirmektedir. Bu konuda gerekli değerlendirme yapılabilir. Ancak aynı mantık karşı tarafa da uygulanmalıdır. Benim bir ihlal gerçekleştirmiş olmam, karşı tarafın yaptığı ihlalleri ortadan kaldırmaz. Bir tarafın RK yapmış olması, diğer tarafın Car DM yapmasını, mixing gerçekleştirmesini veya OOC kanallar üzerinden olayla ilgili bilgi paylaşmasını meşru hale getirmez.

Ayrıca karşı tarafın beni olay öncesinde tahrik eden ve olayın gerilimini artıran davranışları da görmezden gelinmektedir. Benim eylemlerimi yalnızca “kinine yenildi ve sebepsiz şekilde saldırdı” şeklinde yorumlamak, olayın öncesindeki süreci tamamen yok saymaktır. Karşı tarafın olay öncesindeki davranışları, iletişimleri ve olayın gelişimindeki rolü incelenmeden, benim motivasyonum hakkında kesin bir sonuca varılamaz.

Karşı tarafın olay sonrasında “gidin şikâyet açın” şeklindeki ifademi “tüm suçunu kabul etti” şeklinde yorumlamasını da kabul etmiyorum. Bir oyuncunun şikâyet açılmasını söylemesi, olayda bulunan bütün iddiaları ve bütün kural ihlallerini kabul ettiği anlamına gelmez. Bu tamamen karşı tarafın kendi yorumudur. Bir ihlalin bulunup bulunmadığı, olay sonrasında söylenen tek bir cümleye göre değil, olayın tamamı ve ilgili kurallar üzerinden değerlendirilmelidir.

Aynı şekilde benim /b kanalında yazdığım ifadeler üzerinden OOC kin iddiasında bulunulurken, karşı tarafın olay öncesinde ve olay sırasında yaptığı Car DM, mixing ve PM üzerinden gerçekleşen iletişimlerin görmezden gelinmesini de objektif bulmuyorum. Eğer tarafların OOC iletişimleri ve olayla ilgili bilgileri oyun akışına taşıması değerlendirilecekse, bunun yalnızca benim üzerimden değil, olayın tüm tarafları açısından eşit şekilde yapılması gerekir.

Kısacası, ben hakkımdaki olası ihlallerin incelenmesinden kaçmıyorum. Ancak karşı tarafın yaptığı gibi yalnızca kendisi açısından avantajlı olan görüntüleri ve olayları öne çıkararak, kendi eylemlerini olayın dışında bırakmasını da kabul etmiyorum.

Bu nedenle;

* Olay öncesindeki karşılaşma ve tarafların birbirini arama sürecinin,
* Araç üzerinden gerçekleştirilen Car DM eylemlerinin,
* Olay içerisinde ve olay öncesinde gerçekleşen mixing durumlarının,
* Khalil tarafından PM üzerinden gerçekleştirilen iletişimin ve bu iletişimin oyun içerisindeki olayla bağlantısının,
* Tarafların olay öncesindeki tahrik edici davranışlarının,
* Benim gerçekleştirdiğim eylemlerin,
* Karşı tarafın gerçekleştirdiği eylemlerin,
* Olay sonrası kullanılan /b kanalının

bir bütün halinde incelenmesini talep ediyorum.

Benim tarafımdan bir RK veya başka bir kural ihlali tespit edilmesi halinde bunun değerlendirilmesine itiraz etmiyorum. Ancak aynı şekilde, karşı tarafın da olay içerisinde gerçekleştirdiği Car DM, mixing, olası OOC bilgi aktarımı ve diğer kural ihlallerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Karşı tarafın olayın yalnızca kendi lehine olan kısmını sunarak bütün sorumluluğu benim üzerime bırakmaya çalışmasını kabul etmiyorum. Olayın tamamı incelendiğinde, yaşanan sürecin karşı tarafın anlattığı kadar tek taraflı olmadığı açıkça görülecektir. Bu nedenle tüm kanıtların ve iletişim kayıtlarının eksiksiz şekilde incelenmesini, tespit edilen her ihlal için ilgili taraf hakkında gerekli işlemlerin uygulanmasını talep ediyorum.

#9 - 27.07.2026 21:50
Ayrıca chatlog olayın tamamını göstermediği ve geçmişin eksik olduğu görülmektedir, chatlogları ve Deke’nin de chatloglarını ve loglarını kontrol edilmesini istiyorum.