Konu: Raven Lyann  (Okunma sayısı 104 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.07.2026 16:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Raven_Lyann @spyixgod

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ssde mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
İllegal kural ihlali, emotesiz saldırı. komut spawn, izinsiz üst arama.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Merhaba öncelikle belirtmek isterim ki Raven Lyann karakteri ile öncesinden İC yollar ile bir sürtüşme yaşamıştık.

Gözümden olay;
 Yayan olarak Hotenginees Racing Crew hoodunun önünden geçiş yaptım. Bu süreçte Raven_Lyann muhtemelen önceki sürtüşmelerden dolayı beni görüp yanıma geldi ve sıfır diyalog içerisinde emotesiz bir biçimde bana saldırarak baygın hale getirdi.  Roleplay kariyerinin büyük ölçüsünü illegal olarak geçirmiş olmasına rağmen  bana yerde hakaretler savuşturup ona silahım ile ateş açtığımı bağırarak bildirmesi ve üzerimde uzi bulunduğunu iddaa etmesi beni şaşırtmıştı.
Dipnot geçmek isterim ki; Genel olarak üzerimde silah ile dolaşan bir karakteri yönetiyorum ve gizli tutmaya çalışıyorum ek olarak bunun kişileştirilmesi oldukça saçma.
Sonrasında arkadaşları bölgeye geliyor ve ne olup olmadığını kontrol ediyorlar. Bu süreçte Raven_Lyann isimli karakter sanıyorum ki silahımın olup olmadığından emin olmak için emote kullanmayı reddedip üstümü aramaya çalışıyor ve ben de doğal olarak reddediyorum. Fakat arkadaşımız 2-3 defa daha üst ara komudunu kullanarak spawnda bulunuyor. Sonrasında
/.me adamın üstünü arar. Tarzında bir emote kullanıp tekrar üst arama daveti gönderiyor ve reddediyorum.

Tarafımca en önemli ve rezil bir durum olan kısıma geçmek isterim; İllegal birlik altında rol yapıp ek olarak illegal bir karakter yönetip bir illegal faaliyeti kolluk kuvvetlerine ihbar etmek sunucu kapsamında yasaklıdır ve cezası Mağdur birliğe ihbar veren karakterin Karakter Ölümü "CK" hakkı olarak değerlendirilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle
https://imgur.com/a/u83FcYS

Ek açıklamalar(varsa): Şikayet olaydan 4-5 gün sonra paylaşılmıştır. Raven_Lyann Karakteri aktif olarak sivil durumda fakat olay zamanı bir birlik altındaydı.

« Son Düzenleme: 25.07.2026 16:25 Peniax007 »

#1 - 25.07.2026 16:36
İC yollar ile daha öncesinden sürtüşme yaşadığımızı zaten itiraf etmişsin, karakterim orada seni görüp yere düşürüyor sen ise onaylı hood bölgesinde "zamanında" birlikte yer alan karakterime yere düşmene rağmen "napıyorsun amına koyayım" şeklinde cevap veriyorsun. Bu yetmezmiş gibi üst arama komutunu reddedip iki farklı kuralı çiğniyorsun. Bunlar başlı başına Fear Rp ve Refuse Rp. Fakat bu yetmezmiş gibi daha sonrasında ayağa kalkıp, silah ile sıkıp hem RK yapıp birde üstüne Q atıyorsun. İlgili şikayet burada. Üst arama komutunu kullandıktan sonra zaten kabul etseydin otomatik emote veriyordu. Bu yüzden başta ilk emote verme gereği duymadım. Öncesine dönecek olursak zaten emote vermiştim şahısa saldırırken fakat bölgeden uzaklaşıp yeniden geldi. Ona saldıracağımın da bilincinde olduğunu düşünerek rolümü sergiledim.
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=190543.0
İlgili şikayet üzerinden sadece il-legal kural ihlali olarak cezalandırılmış. Bu saçma şikayeti geri çekmeyi düşünmüyorsa eğer arkadaş aynı gün içerisinde RK ve Aktif rolde Q attığına dair iki kanıtı da bu şikayet altına paylaşıp arkadaşın yapmış olduğu ihlallere de yanıt verilmesini isterim. Yani kısacası, emote önceliği diye bir şey yok. Seni kimseye şikayet ettiğim ise zaten yok. Seni düşürmem ise sorun değil, sürtüşme yaşadığımızı itiraf edip bunda sorun olmadığını ise kendi ağzınla belirtmişsin. Komut spawn? Refuse rp yapmışsın o ne alaka anlayamadım. Kanıtlar istenirse gün içerisinde seve seve paylaşırım.

#2 - 25.07.2026 16:56
Karakterin aynı gün ve saat içeriwinde RK'lı olmasına rağmen ateş ettiğine dair görsel, videoda ise rklı olduğu dakikayı görürsünüz.
https://ibb.co/wFwHDVXV

Aktif rolde Q attığına dair ise görsel:
https://ibb.co/LjqDDKk

Şunu da belirteyim, şahıs bu iki kural ihlalinden cezalandırılmadı. Cezalandırılırsa sevinirim.

https://ibb.co/QFD9VQQp

#3 - 25.07.2026 22:41
İC yollar ile daha öncesinden sürtüşme yaşadığımızı zaten itiraf etmişsin, karakterim orada seni görüp yere düşürüyor sen ise onaylı hood bölgesinde "zamanında" birlikte yer alan karakterime yere düşmene rağmen "napıyorsun amına koyayım" şeklinde cevap veriyorsun. Bu yetmezmiş gibi üst arama komutunu reddedip iki farklı kuralı çiğniyorsun. Bunlar başlı başına Fear Rp ve Refuse Rp. Fakat bu yetmezmiş gibi daha sonrasında ayağa kalkıp, silah ile sıkıp hem RK yapıp birde üstüne Q atıyorsun. İlgili şikayet burada. Üst arama komutunu kullandıktan sonra zaten kabul etseydin otomatik emote veriyordu. Bu yüzden başta ilk emote verme gereği duymadım. Öncesine dönecek olursak zaten emote vermiştim şahısa saldırırken fakat bölgeden uzaklaşıp yeniden geldi. Ona saldıracağımın da bilincinde olduğunu düşünerek rolümü sergiledim.
İlgili şikayet üzerinden sadece il-legal kural ihlali olarak cezalandırılmış. Bu saçma şikayeti geri çekmeyi düşünmüyorsa eğer arkadaş aynı gün içerisinde RK ve Aktif rolde Q attığına dair iki kanıtı da bu şikayet altına paylaşıp arkadaşın yapmış olduğu ihlallere de yanıt verilmesini isterim. Yani kısacası, emote önceliği diye bir şey yok. Seni kimseye şikayet ettiğim ise zaten yok. Seni düşürmem ise sorun değil, sürtüşme yaşadığımızı itiraf edip bunda sorun olmadığını ise kendi ağzınla belirtmişsin. Komut spawn? Refuse rp yapmışsın o ne alaka anlayamadım. Kanıtlar istenirse gün içerisinde seve seve paylaşırım.

Dostum emote vermeyi reddedip bana saldırırsan o yaralı rolünü fazla yapma gereği duymam, videoda olduğu gibi oldukça saçma bir rol uyguluyorsun. En azından /hurt komutunu kullanıp biraz yerde kaldım, rolüne saygı duydum. Fakat ayağa kalkıp gitmeye çalıştığımda saldırmaya çalıştın. Kaçırma rolüne vb. girişmedin. Girişseydin kalkıp gitme gereği duymazdım. Gitmeye çalıştığımda ise tekrar saldırdın ve beni yumruklamaya devam ettin. CK hakkın doğrudan bize verilmesi gerekiyor, bunun yeri burası değil ama İllegal kural ihlali tarafınca cezalandırılman gerekli. Polise ihbar vermek gerçekten mantıklı mı geldi sana? Doğruya doğru.
« Son Düzenleme: 25.07.2026 22:45 Peniax007 »

#4 - 25.07.2026 22:43

Ek olarak sonuçlanmış şikayeti tekrar canlandırma eyleminde saçma bahsettiğin herşey öbür şikayette incelenip sonuçland, açtığım şikayet üzerine savunmanı gerçekleştir.

#5 - 25.07.2026 23:29
CK hakkı ne alaka ne saçmalıyorsun kanka kim sana neden bunu versin bu bir. İkinci olarak ise sonuçlandırılmış bir şikayet değil. İhlal ettiğin kurallardan yargılanmadın ve cezalandırılmadın. Ben ise ihlal ettiklerini bu şikayet de belirtip cezalandırılmadığını, yetkilinin de bu dört maddeden seni cezalandırmasını dile getirerek kanıtları birleştirdim. Bu kadar. Açtığın şikayet çok saçma. Hiçbir kural videodaki görsel ile birleşmiyor. Savunmamı ise dile getirdim daha üzerine konuşmaya gerek yok. Aktif rolde RK yapıp üstüne q atıyorsun birde utanmadan şikayet açıyorsun haklıymış gibi. CK talebi falan istemişsin birde alakasız şekilde. Ne yaşıyorsun çözemedim. Sonuçlanabilir.

#6 - 26.07.2026 00:18
Dostum ben hala şikayetime net bir savunma alamadım, önceden sonuçlanmış şikayeti açmaya çalışıyorsun.

Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 26.07.2026 00:22 Peniax007 »

#7 - 26.07.2026 04:53
Şikayet incelendi;

Raven_Lyann karakteri emotesuz saldırmak ve illegal kural ihlalinden cezalandırılacak.

K&A.