Konu: ooc ticaret sizce nasıl engellenir?  (Okunma sayısı 135 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HEA

*
v3 Oyuncusu
#0 - 16.07.2026 21:50
Merhabalar, değişik fikirli açtığım konulardan biriyle daha karşınızdayım.  :) Bu konunun altında yanıtlarla şuan fazlasıyla oyuncu banlanılan ooc ticaret nasıl engellenir? Onu tartışıyoruz, yanıtlar uzun uzadıya olsun mümkün mertebe, ooc ticaretin derinliklerine inelim, adminlere yardım edelim  8)
« Son Düzenleme: 16.07.2026 21:57 HEA »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

HEA

*
v3 Oyuncusu
#1 - 16.07.2026 21:53
Bence ilk konu sunucu eknomisi, ekonomi güzel ayarlı tekrar ayarlanması oyuncu kaybettirir lakin birkaç ekleme yapılabilir, örneğin girişte dandirikos bir araç verilebilir, hızlı giriş paketi makul düzeye gelebilir, eklemeler yapılabilir, ayrıca birliklerde özellikle ooc ticaretin çok döndüğünü acizane support olduğum dönemlerde gözlemledim, Bunun için birliklere geri ödemeli kredi mantığı birşey öneriyorum, bir birlik açılırken belirli miktarda mekan ve bir iki araç desteği yapılabilir, bu mekanlar takdir edersiniz ki satılamaz olmalı, tıpki yeni gelen ev/apartman sistemi gibi. sonra 1 ay sonra mekanın parası birlik sahiplerince ödenebilir, bu sistemde birlik mesleği de arttırılmazsa kasıp ödemesi için pek şans kalmıyor, Gene ooc ticarete yönelirler birlik mesleği ücreti yükseltilmezse :)

siz ne düşünüyorsunuz?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 16.07.2026 23:02
bence engellenemez ne kadar loglarada bakılsa yapan yapıyor diğer sunucular içinde geçerli bu el altından bu meret her zaman dönecek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.07.2026 00:17
ooc ticaretler genelde başka sunucular açıldığında vs. gündeme gelir, yani kısa süre sonra ooc ticaret şu anki gibi olmaz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 17.07.2026 21:17
biri neden ooc ticarete ihtiyaç duyar anlamam

vice'ın size vermediği ve bahşetmediği ne var bilmiyorum. böyle bir sunucu için ooc ticareti tercih etmek büyük bir düşünce eksikliği sebebidir. 21.00 - 00.00 arası aktif olsan bonuslarla beraber ve yeni başlangıç bonuslarıyla beraber tatminkar bir para kazanıyorsun. silah ticaretine gelecek olursa, silah fiyatlarının düşürülmesi pd'e silah kaptırmama gibi düşüncelerin önüne geçse bile bu seferde sunucun refah seviyesi aşağıya çekecektir.

her iki ucu boklu değnek yani anlayacağın.

silah fiyatı düşse, refah problemi ortaya çıkacak
silah fiyatı artsa, pd /q oranı artar ve ooc ticaret artar.

burdaki kritik nokta silahlı rollerin daha dikkatli ve daha profesyonel yapılması olabilir. fakat parayı basar, ic parayla silahı da alırım düşüncesine girdiyse bir oyuncu hiç bir fikir hiç bir kural ve hiç bir politika bunun önüne geçemez diye düşünüyorum. yönetimsel bir şey değil anlayacağınız mesele biz oyuncularda bitiyor
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok