Konu: Jarvis Blackwood - Ceza indirimi,Memur şikayeti  (Okunma sayısı 184 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.07.2026 01:05
Şikayet edilen karakter ad(lar)ı (Allen_Betaplayer @Allen) :  [Trent McKinney]
Olaya dahil olan şahit(ler):[-]
Tarih ve saat:[30.06.2026 saat 23:00 civarı]

İhlal edilen kural:[ İzinsiz OOC çıkmak / rol bölmek]
Olayı açıklayın:[ --- 30.06.2026 saat 23:00 civarı tarihinde gerçekleşen bir sorgu rolü esnasında yaşanan olaylar ve bana verilen 900 dakikalık  ceza ile ilgili hem karşı tarafın kural ihlalini bildirmek hem de cezamın makul bir seviyeye çekilmesini talep etmek adına bu forumu açıyorum.

Olay anında sorgu odasındayken, hatalı sayılabilecek bir rol hamlesinde bulunduğum doğrudur. Ancak bu durum karşısında şikayetçi olduğum  - Trent McKinney isimli oyuncu (Memur) rolü IC olarak sürdürüp sonrasında foruma taşımak yerine; yetkisi olmadığı halde PM yoluyla izinsiz bir şekilde OOC alana çıkmış ve rolün bütünlüğünü tamamen bozmuştur. Ütelik karşı tarafın PM atma sebebi ve rolü bozup izinsiz OOC çıkma şekli gerçekten ama gerçekten çok gereksiz ve trash talk denilebilcek seviyede bir mesajdır.

Karşı tarafın PM üzerinden rolü bölmesi, üslubu ve OOC tartışma ortamı yaratması sebebiyle rolle olan bağım tamamen kopmuş ve rolden tamamen soğudum. Nitekim durumun ardından forumda hakkımı arayacağımı belirttim. Amacım rolü durdurup oyunu sabote etmek değildi karşı taraf izinsiz bir şekilde ooc çıkıp rol bütünlüğünü bozunca benimde role devam etme isteğim kalmadı. Anlaşabilseydik rol tekrarı yapmak isterdim fakat arkadaş ısrarcı bir şekilde OOC çıkıp ardından role devam etmeye çalışınca bende rolü bırakıp forumda hakkımı aramaya geldim.

Rolü OOC'ye çekerek sabote eden taraf karşı taraftır. Yaptığım hatanın farkındayım ve bunun karşılığı olan Troll veya NON rp orasının karaı size kalmış çekmeye hazırım. Ancak karşı tarafın ihlali yüzünden tetiklenen bu süreçte şahsıma verilen 900 dakikalık Refuse RP cezası oldukça ağırdır.

Attığım ekran görüntüsü incelendiğinde, karşı tarafın rolü nasıl böldüğü açıkça görülecektir. İlgili oyuncunun da "İzinsiz OOC'ye Çıkmak / Rol Bölmek" suçundan cezalandırılmasını, şahsımın iyi niyeti ve karşı tarafın tahriki göz önünde bulundurularak 900 dakikalık cezamın hafifletilmesini/makul bir seviyeye düşürülmesini talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim. ]

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar:[ https://www.upload.ee/image/19494473/Ekran_goruntusu_2026-06-30_235224.png ]

Diğer açıklamalar:[ SS de de açıkça görüldüğü gibi karşı taraf için gerekenin yapılmasını ve cezamın hafifletilmesini talep ediyorum]

#1 - 01.07.2026 02:22
Savunma yazmaya gerek bile yok gibi, non rp bir hareket yaptın ve seni uyardım, onu role vuramam, elleri kelepçeli adam kodeslerde üstündeki uyuşturucuyu tüketiyor  :garip: ayrıca pm izni ne? ilk defa duyuyorum, pmkapat yazıp pmlerini kapatabilirsin, sağlıcakla kal.

#2 - 01.07.2026 03:20
Dostum non rp hareket yapan herkesi aktif rolde izinsiz ooc çıkarak mı uyarıyorsun bide ciddi ciddi savunmaya gerek yok diyip yaptığın hareketi savunuyosun ben orda non rp bir hareket yaptığımı biliyorum bu bir hata fakat sen her hatalı rolu aktif rolun ortasında izinsiz bir şekilde ooc çıkarak ve de bunu dalga geçermişcesine yazarak uyarmış olmuyosun bu yaptığına izinsiz ooc çıkmak ve rol bölmek oluyor. 2.olaral "uyardım" yazmışsın fakat ss de gözüktüğü gibi bu uyarmak değil ya tehdit yada trash talk 3.olarakta polisin birisi rolun ortasında boş boş aktif rolde pm den bana mesaj atıcak diye pm lerimi kapatmak zorunda değilim.

#3 - 01.07.2026 15:33
Dostum non rp hareket yapan herkesi aktif rolde izinsiz ooc çıkarak mı uyarıyorsun bide ciddi ciddi savunmaya gerek yok diyip yaptığın hareketi savunuyosun ben orda non rp bir hareket yaptığımı biliyorum bu bir hata fakat sen her hatalı rolu aktif rolun ortasında izinsiz bir şekilde ooc çıkarak ve de bunu dalga geçermişcesine yazarak uyarmış olmuyosun bu yaptığına izinsiz ooc çıkmak ve rol bölmek oluyor. 2.olaral "uyardım" yazmışsın fakat ss de gözüktüğü gibi bu uyarmak değil ya tehdit yada trash talk 3.olarakta polisin birisi rolun ortasında boş boş aktif rolde pm den bana mesaj atıcak diye pm lerimi kapatmak zorunda değilim.
Ne anlattığını anlamadım, hapis süren bitince hatırlat non rp den şikayet açıcam  :manifdog

#4 - 01.07.2026 15:55
Dostum benim gayet anlaşılır ve sade yazmışım anlamamış rolü yapmaya ne gerek var. 2 cevaptır yazacak bir şey bulamadıgın için hala daha beni hatalı göstermeye çabalıyosun. Ben zaten hatamı kabul ettiğimi yazmışım neyi kanıtlamaya çalışıyosun sen. Apaçık hatalısın ve hala daha bir şeyler yazıp geçiştirmeye çalışıyosun.  4600 saat şu serverda oynamışsın ve bu kadar basit ve mantıksız cümleler kuruyosun.

#5 - 01.07.2026 16:15
Dostum benim gayet anlaşılır ve sade yazmışım anlamamış rolü yapmaya ne gerek var. 2 cevaptır yazacak bir şey bulamadıgın için hala daha beni hatalı göstermeye çabalıyosun. Ben zaten hatamı kabul ettiğimi yazmışım neyi kanıtlamaya çalışıyosun sen. Apaçık hatalısın ve hala daha bir şeyler yazıp geçiştirmeye çalışıyosun.  4600 saat şu serverda oynamışsın ve bu kadar basit ve mantıksız cümleler kuruyosun.
Hatasızım, boş bir şikayet açtığın için yazacak bir şey bulamıyorum, kusura bakma.

#6 - 01.07.2026 16:44
Kardeşim benim aktif rolde ooc çıkmak sana göre bir hata değilse sen bu kafayla devam et. Savunulacak bir şeyi yok bu olayın muahattabım sen değilsin dostum çok konuşuyorsun.

M13

*
v2 Oyuncusu
#7 - 01.07.2026 17:01
Selamın aleyküm. Bu konuya yüce peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.a.v.) dediği "Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır."
Ben burada yapılan haksızlığa karşı susamayacağım için yorum yapma gereği duydum.

Trent McKenny'nin rolü bozmak amacıyla değil, karşı tarafın yaptığı hatayı düzeltmek amacıyla uyarıda bulunduğu açıkça görülmektedir. Buna rağmen karşı tarafın tavrını sürdürmesi, olayın bu noktaya gelmesine sebebiyet vermiştir.
Ayrıca karşı tarafın kullandığı "koçum" gibi hitap şekilleri de konuya yapıcı yaklaşmadığını ve gereksiz şekilde tartışmayı tırmandırdığını göstermektedir. Bu tavır, rol ortamına katkı sağlamaktan çok ortamı germektedir.
Bunun yanında oyun içerisinde yaşanan her olayı kişiselleştirerek, kin güderek veya açık arama amacıyla foruma taşımak yapıcı bir davranış değildir. Forumun amacı intikam almak veya oyuncular üzerinde baskı kurmak değil, gerçekten yaşanan kural ihlallerini değerlendirmektir.

Karşı tarafın enerjisini sürekli oyuncuların açıklarını aramaya ve bu tarz şikayetler oluşturmaya harcamak yerine, kendi rol kalitesini geliştirmeye ayırması hem kendisi hem de sunucu ortamı açısından çok daha faydalı olacaktır.

Bu nedenle açılan şikayetin somut bir dayanağı bulunmadığı, daha çok kişisel husumet ve açık arama niteliği taşıdığı bellidir.

#8 - 01.07.2026 17:14
Saygı duyarım kardeşim düşüncene fakat adam beni uyarsaymış sıkıntı yok adam dalga geçermişcesine 'ban yiyincede iyi gelir' yazmış burdaki cümlede uyarı ne alaka adam bildiğin dalga geçiyor. İnsan gibi şöyle yazsa yine hata fakat insan gibi ' kusura bakma bölüyorum ama düzgün role devam edermisin ' bunun gibi bir şey yazsa benlik sıkıntı yok. Koçum yazdım diyosun fakat adamın uslübunun karşılığında koçum yazdım diye suçlu ben değilimdir heralde.

#9 - 02.07.2026 14:57
Karşı tarafın rolünü tekrarlayan hatalarla böldükten sonra bu şikayeti açıyor olmanız ne yazık ki gerçekçi değil.

Trent karakteri PM üzerinden kullandığı üslup nedeniyle uyarıldı, tekrarında ceza verilecek. @Timodi