Ramon Paz
Ramon Paz, Jalisco’nun sıcak ve tozlu sokaklarında büyüdü. Babası eski bir kamyon şoförü, annesi evde çalışan güçlü bir kadındı. 8 kardeşin ortancasıydı. Daha küçükken babasının eski Harley’sinin yanında oturup motor sesini dinlemek en büyük zevkiydi. 14 yaşında ilk defa gazı kendi başına verdiğinde anladı: Bu yol onun kaderiydi.2016’da babası yerel kartel çatışmasında vuruldu ve öldü. Aile parçalandı. Ramon 17’sine bastığında okulu bıraktı, bir motosiklet tamirhanesinde çalışmaya başladı. Gündüzleri motorları onarıyor, geceleri illegal sokak yarışlarında “El Paz” lakabıyla yarışıyordu. Yeteneği sayesinde kısa sürede ünlendi ama bu ün belayı da getirdi. 2019’da çıkan bir kavgada bıçaklandı, haftalarca hastanede yattı. Çıktığında annesi ona tek cümle söyledi:“Burada kalırsan ya mezarda ya hapishanede biteceksin oğlum. Git.”2021’de 22 yaşındayken sırt çantası ve cebinde 700 dolarla Tijuana sınırına gitti. Üçüncü denemesinde sınırı geçmeyi başardı. İlk durak Los Santos oldu. Orada bir garajda düşük ücretle çalıştı. 2023’ün başında Los Santos’taki bir barda Nocturnes %1’er Outlaw’s Motorcycle Club üyeleriyle tanıştı. Deri ceketli, %1 yamalı, sert bakışlı Meksikalı ve Latin kardeşlerdi. Ramon’un motor bilgisi, cesareti ve Meksikalı duruşu dikkatlerini çekti.“Los Santos’ta sadece hayatta kalıyorsun,” dedi kulübün Road Captain’i. “Vice City’ye gel. Nocturnes’te gerçek kardeşlik, kan ve saygı var. Bizim gibi adamlara yer var.”Ramon o gece kararını verdi. Eski Yamaha V-Star’ını alıp Route 66 üzerinden Vice City’ye uzun bir yolculuğa çıktı. 5 gün sürdü yol. Çölde uyudu, benzin parası için yol kenarında motor tamir etti, bir keresinde de sınır devriyelerinden son anda kaçtı. Vice City’ye vardığında motosikleti toz içindeydi, kendisi ise yorgunluktan perişandı. Little Havana’daki ucuz bir motelde ilk gecesini geçirdi.Ertesi sabah doğrudan Nocturnes MC clubhouse’una gitti. Kapıda Prospect yeleğiyle duran adama baktı ve net konuştu:“Ben Ramon Paz, Guadalajara’dan geldim. Motorumu, kanımı ve sadakatimi Nocturnes’e veriyorum. Bana Prospect şansı verin.”Kulüp Başkanı o gün onu süzdü ve şöyle dedi:
“Prospect’lik kolay değildir Ramon. Burada %1 olmak kan, ter, gözyaşı ve mutlak sadakat ister. Gece gündüz çalışacaksın, emirleri sorgulamayacaksın, kardeşlerin için her şeyi yapacaksın. Hazır mısın?”O günden beri Ramon Paz, Nocturnes %1’er Outlaw’s Motorcycle Club’un Prospect’idir. Vice City’nin neon ışıklı sokaklarında, sıcak asfaltta her gün ter döküyor. Kulüp için motor onarıyor, nöbet tutuyor, erzak taşıyor, ne emredilirse yapıyor. Bazen geceleri çatıda oturup Meksika’daki annesini ve kardeşlerini düşünüyor. Ama artık biliyor ki burası onun yeni yuvası, Nocturnes ise yeni ailesidir.Bir gün o siyah-beyaz %1 yamasını sırtına takacak ve “El Paz” lakabını kulüp içinde daha da büyütecek. O güne kadar da Vice City’nin en sadık, en çalışkan ve en sert Prospect’i olmaya devam edecek.