Konu: samp illeti  (Okunma sayısı 494 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 02.08.2026 08:41
 Aslında sunucu politikalarıyla alakalı bir durum, GTA V'nin gerçekçi grafikleri "hard-rp" kavramını ezberlenmiş rp'ye çevirdi, bu LS-RP kültüründe ve yurt dışında daha çok görülen bir şeydi. Yani bir rol yapılırken kendi emotelerini, betimlemeni ve duygularını değil de gerçekten ooc araştırıp ona göre düzgün bir sırayla ezbere emote verme işi çoğaldı. Bunu RAGE-MP platformunda rol yapan herkes görmüştür, çok spesifik konularda ic uzman rolü yapan kimi kişiler ooc'de de sanki o işi gerçekten biliyormuş ayağı yapmaya filan başladı. Yani kısaca gerçekçilik eğlenceyi yine her zaman ki gibi öldürdü. SAMP ise grafik ve oynanış olarak ne kadar gerçekçi olmaya çalışırsanız çalışın halen "oyun" o yüzden diğerleri sizi stres ederken SAMP eğlendiriyor. Anlamayan arkadaşalar için yabancılar bu duruma Simulationism veya scripted RP diyorlar. Gerçek hayatı aşırı şekilde kopyalamaya çalıştığı için oyuncu, eğlence faktörü ortadan kalkıyor bence. Roller tekdüze ve sıkıcı kalıyor. Olay üzerine roleplay oldukça azalıyor. Hatta bir ara Los Angeles Fire Department mesela gerçekten ciddi açıklama yaparak bazı roleplay oyuncularından saçma sorular aldıklarını ne yaptıklarını sorduklarını filan açıklamıştı. Yurt dışında oyuncular sırf roleplayda daha iyi taklit edebilmek için bazı havacılık kurumlarını filan bu şekilde darlıyor. Hard-rp konsepti için iyi bir şey gibi gözükse de sonuçta "oyun" algısı ortadan kalkıyor bence. SAMP ve Vice bu dengeyi daha iyi yakalamış durumda, zaman zaman kayıyor ama olsun. Neden SAMP hep bu şekilde ilgi çekiyor diyorsanız bence cevabı nostaljiyle beraber bu durum. Oyun oynamak istiyorsunuz çünkü reel hayatta yaşanan bir şeyi aşırı gerçekçi şekilde taklit etmek değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 02.08.2026 09:27
uyuşturucudan beter allahıma
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 14.08.2026 10:12
Bu illet insanı yormuyor. Her şey basit ve net.  :manifdog
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunlanta,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 30.08.2026 19:37
Aslında sunucu politikalarıyla alakalı bir durum, GTA V'nin gerçekçi grafikleri "hard-rp" kavramını ezberlenmiş rp'ye çevirdi, bu LS-RP kültüründe ve yurt dışında daha çok görülen bir şeydi. Yani bir rol yapılırken kendi emotelerini, betimlemeni ve duygularını değil de gerçekten ooc araştırıp ona göre düzgün bir sırayla ezbere emote verme işi çoğaldı. Bunu RAGE-MP platformunda rol yapan herkes görmüştür, çok spesifik konularda ic uzman rolü yapan kimi kişiler ooc'de de sanki o işi gerçekten biliyormuş ayağı yapmaya filan başladı. Yani kısaca gerçekçilik eğlenceyi yine her zaman ki gibi öldürdü. SAMP ise grafik ve oynanış olarak ne kadar gerçekçi olmaya çalışırsanız çalışın halen "oyun" o yüzden diğerleri sizi stres ederken SAMP eğlendiriyor. Anlamayan arkadaşalar için yabancılar bu duruma Simulationism veya scripted RP diyorlar. Gerçek hayatı aşırı şekilde kopyalamaya çalıştığı için oyuncu, eğlence faktörü ortadan kalkıyor bence. Roller tekdüze ve sıkıcı kalıyor. Olay üzerine roleplay oldukça azalıyor. Hatta bir ara Los Angeles Fire Department mesela gerçekten ciddi açıklama yaparak bazı roleplay oyuncularından saçma sorular aldıklarını ne yaptıklarını sorduklarını filan açıklamıştı. Yurt dışında oyuncular sırf roleplayda daha iyi taklit edebilmek için bazı havacılık kurumlarını filan bu şekilde darlıyor. Hard-rp konsepti için iyi bir şey gibi gözükse de sonuçta "oyun" algısı ortadan kalkıyor bence. SAMP ve Vice bu dengeyi daha iyi yakalamış durumda, zaman zaman kayıyor ama olsun. Neden SAMP hep bu şekilde ilgi çekiyor diyorsanız bence cevabı nostaljiyle beraber bu durum. Oyun oynamak istiyorsunuz çünkü reel hayatta yaşanan bir şeyi aşırı gerçekçi şekilde taklit etmek değil.

Gerçekçilikle ilgili konuştuğun kısım tamamiyle safsata. Roleplay zaten gerçekçi olmalı, ne kadar gerçekçiyse o kadar zevk alırsın. Eğer gerçekçilikten zevk almıyorsan roleplay harici bir sunucuda oynarsın. Yine de tüm bunlara rağmen "SAMP ise grafik ve oynanış olarak ne kadar gerçekçi olmaya çalışırsanız çalışın halen "oyun" o yüzden diğerleri sizi stres ederken SAMP eğlendiriyor." ve "ooc araştırıp ona göre düzgün bir sırayla ezbere emote verme işi çoğaldı" kısımlarının haklılık payı var ama herkes için değil. Nostalji konusunda da aynı fikirdeyiz.

Tüm bunların haricinde SAMP halen eskisi kadar ilgi çekiyor mu? Cevap: Hayır. Çünkü gerçekten rol yapmaya niyetli, konsept bilen oyuncuların çoğunun artık SAMP oynamadığı aşikar. Bakmayın bu ve bir iki diğer sunucunun çektiği oyuncu sayısına. Allah için, sizce roleplay'i seven kitle mi oynuyor? Idlewood'a girdiğinizde çarpışan arabalar oynar gibi araba sürenlerin, saçma sapan türk dizilerinin repliklerini oyun içine yansıtanların olduğunu görmüyor musunuz? Bunlar yalnızca gördüğüm iki üç oyuncudan yaptığım çıkarımlar değil. SAMP bitti. Burada da oynayan oyuncular nostalji için oynuyor, bunu birkaç kez girdiğimde gördüm.

Sunucuya bir eleştiri getirmem gerekirse (kötülemeye çalışmıyorum, keşke seneler önce ilk Vice haritasında açıldığındaki oyuncu kitlesi oynasa hatta.) rol adına pek bir şey göremiyorum. Bunu böyle roleplay roleplay diye kendini kasan bir taraftan da söylemiyorum, oldukça sakin ve normal bir oyuncu kafasıyla söylüyorum. Bazen 2015 yeni nesil roleplay havası veriyor sunucu. Umarım düzeltilir de demeyeceğim çünkü düzeltilmeye çalışılırsa sunucu oyuncu kaybedecektir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 01.09.2026 20:48
Kasmayın olum bu kadar hayata bir defa geliyorsunuz kendinizi "kimsenin bilmediği bu boktan oyunu neden oynuyorum?" Diye sorgulayıp salak salak triplere girmeyin neyden zevk alıyorsanız onu yapın eğer iş hayatını ve sevgilinle olan ilişkini zedelemiyorsa keyfine bak bu sadece dış dünyanın dertlerinden kısa süreliğine kurtulup stres atmak için esrar, morfin görevi gören bir şey

Seninle şu oyuna 2014'de başladık sen o zaman 11-12 yaşlarında felandın. Ben askeri okula gittim geldim hala oyundasın sende bende. Oyun sarıyor kuzen yalan yok :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 01.09.2026 21:25
Roleplay'e 2008 civarı falan başladım malum sunucuda, evlendim. İki çocuğum var, yine geldik döndük. Samp bırakılmaz, ara verilir.  8)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok