Konu: PD Baskın Kural İhlali - Silaha El Koyma  (Okunma sayısı 421 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.06.2026 00:49
ŞİKAYET ŞABLONU

Şikayet edilen karakter ad(lar)ı: PD Baskın atan üyelerin tamamı @Allen
Olaya dahil olan şahit(ler): Eclipse olay anında bulunan üyeleri
Tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut

İhlal edilen kural: (Oyun Kuralları üzerinden ilgili kural bulunmalı, direk olarak kopyala/yapıştır işlemi yapılmalı.)
Alıntı
Kolluk kuvvetleri için tehlikeli bölgelerde (birlik hoodları, getto bölgeleri vb.) polis memuru herhangi bir şüphe, ihbar veya müdahale gerektiren durumlarda araçtan inebilmesi (KOD6 durumuna geçebilmesi) için minimum iki BECKETT ekibi olmak zorundadır.
Kolluk kuvvetleri bölgenin onaylı hood olması durumunda minimum dört BECKETT ekibi olmalıdır. Ekip içerisinde minimum bir adet SUPERVISOR (Çavuş ve üstü) bulunmak zorundadır. Aksi taktirde baskın gerçekleştiremez, tutuklama işlemine girişemez, bölgedekilerin üstlerini arayamazlar. O birliğe ait olmayan birisi Onaylı Hood'a sığındığı taktirde sadece kaçan kişiye müdahale etme hakları vardır. Bu durumlar dışında herhangi bir sebeple polis ekipleri bölgede bulunamaz, kendilerini riske atamazlar. Fakat toplu operasyonlarda, bölge onayınız dahi olsa polislere karşı Fear RP uygulamak zorundasınız.
Olayı açıklayın: Markov Bratva üyeleri 4 kişi ile hoodumuza baskın attıktan yaklaşık 5 dakika sonra PD'ler ekiplerin içerisinde hiçbir SUPERVISOR bulunmamasına rağmen baskın atıyor ve bütün silahlara el koyuyor. PD supervisor'unun baskında bulunması gerekiyor. Kural açık ve net: "Ekip içerisinde minimum bir adet SUPERVISOR (Çavuş ve üstü) bulunmak zorundadır." Uzaktan talimat gelmesi vs. bir şeyi değiştirmez, kurallar açık ve nettir o an kural ne ise o kural ile değerlendirilir. SWAT özelinde de kurallar mevcut değil.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar:
Spoiler: GösterGizle

Diğer açıklamalar: Gerekenin objektif bir şekilde değerlendirilmesini talep ediyorum. PD yanlısı değerlendirilme yapılmasın lütfen. İki adet M4'ün iadesini talep ediyoruz. Daha fazla kanıt talebi olursa iletmeye çalışalım. PD'nin sahada, o an baskında supervisor görüntüsü var ise iletmesini de talep ediyoruz.
« Son Düzenleme: 02.06.2026 03:17 Keisse »

#1 - 02.06.2026 00:50
Şahitliğimi onaylıyorum, pd supervisor olmadan onaylı hood'a baskın atıyor.

coi

*
v3 Oyuncusu v4 Güncellemesinde Oyundaydı2026 Yılbaşında Oyundaydı
#2 - 02.06.2026 00:51
Şahitliğimi onaylıyorum

#3 - 02.06.2026 00:53
Şahitliğimi onaylıyorum. Baskında görsele eklediğim m4 silahıma el konuldu. Silahların iadesini ve mümkünse gözaltının kaldırılmasını talep ediyoruz.

#4 - 02.06.2026 01:54
Ayrıca Mason_Woods karakteri helikopter patlamamasına rağmen yaralıya düştüğü için kaçış kısmında geciktik ve kaçamadık. Aşağıya eklediğim videoda görülüyor.

Spoiler: GösterGizle

#5 - 02.06.2026 13:40
Merhaba, iyi forumlar. Olay bölgesinde bulunduğum ve giriş sağlayan kişi olduğum için savunma yapacağım.

İlk öncelik dört ekip kuralını ve diğer kurallar hakkında bir şikayet olmadığını görüyorum, bunlar zaten gözle görülür doğrular.

Arkadaş 'uzaktan talimat gelmesi hiç birşeyi değiştiremez' kelimesini kullanmış, bunu onunla PM'den yaptığım konuşmalardan yol çıkararak yapmış olarak görüyorum fakat OPERATOR çağrısını zaten çavuş ve üst rütbeleri yapabiliyor, OPERATOR çağrısı üzerinde bize "Eclipse garajına mudhale edin" çağrısı üzerine bölgeye giriş sağladık. Zaten o saate orada Colton Hale adlı çavuşunda olması gerekiyor, kendisi admin yetkisinde bulunduğu için Q veya benzer ihlalleri gördüğü ve mudhale etmek istediği için görülmemiş olabilir. Fakat oraya bütün PD üyeleri diğer kuralları göz önünde bulunarak ve tamamladığını görerek operasyonu yönetti. Size operator çağrılarının kanıtını ulaştırıyorum. Savunma bu kadar.

#6 - 02.06.2026 15:48
Merhaba, iyi forumlar. Olay bölgesinde bulunduğum ve giriş sağlayan kişi olduğum için savunma yapacağım.

İlk öncelik dört ekip kuralını ve diğer kurallar hakkında bir şikayet olmadığını görüyorum, bunlar zaten gözle görülür doğrular.

Arkadaş 'uzaktan talimat gelmesi hiç birşeyi değiştiremez' kelimesini kullanmış, bunu onunla PM'den yaptığım konuşmalardan yol çıkararak yapmış olarak görüyorum fakat OPERATOR çağrısını zaten çavuş ve üst rütbeleri yapabiliyor, OPERATOR çağrısı üzerinde bize "Eclipse garajına mudhale edin" çağrısı üzerine bölgeye giriş sağladık. Zaten o saate orada Colton Hale adlı çavuşunda olması gerekiyor, kendisi admin yetkisinde bulunduğu için Q veya benzer ihlalleri gördüğü ve mudhale etmek istediği için görülmemiş olabilir. Fakat oraya bütün PD üyeleri diğer kuralları göz önünde bulunarak ve tamamladığını görerek operasyonu yönetti. Size operator çağrılarının kanıtını ulaştırıyorum. Savunma bu kadar.

dediğim gibi kural net: ekiplerin içerisinde en az 1 tane supervisor bulunması gerekiyor. Colton Hale bölgedeyse, bölgede bulunduğunun ekran görüntüsünü iletirseniz sevinirim.

#7 - 02.06.2026 16:17

dediğim gibi kural net: ekiplerin içerisinde en az 1 tane supervisor bulunması gerekiyor. Colton Hale bölgedeyse, bölgede bulunduğunun ekran görüntüsünü iletirseniz sevinirim.

Aslında şimdi baktığımda ortada bu kuralı ilgilendiren bir şey yok, orada hood baskını yapmıyoruz. CCTV çağrısı üzerine bölgeye yöneliyoruz.  , CCTV bildirilen bölgede bulunan silahlı zanlılara müdahale ediliyor. Anlık müdahale ve baskın/operasyon farklı şeyler. İki konu içinde ben Colton Hale'nin o an olaydan haberder ve orada olduğunun somut bir kanıtını bırakıyorum. (Colton_Hale o an operasyon *bittiğinde* çıkması gerekiyor ve pmden bildiri yapıyor Kanıtı aşşağıda, + olarak CCTV sinyaline yöneldiğimiz SS'i buraya bırakıyorum.) (OOC bir durumdan oyundan çıkış yapıcağını bildiriyor, olay sonlandıkdan sonra) Colton Hale ; https://hizliresim.com/cw0hdib ,  CCTV'ye yöneldiğimizin kanıtı ; https://hizliresim.com/juk0cqv

Anlık baskın ya da planlı baskın diye spesifik bir durum belirtilmesi yapılmamış kurallarda. Jargonda farklı olması kurallarda da farklı olduğunu göstermez. Colton Hale'in yine bölgede olduğunun bir kanıtı bulunmuyor(ya da herhangi bir supervisor).  Ek olarak her CCTV'ye 5 ekip mi gidiyorsunuz? Bu pek inandırıcı ve gerçekçi gelmiyor. Ayrıca bölgedeki ekiplerin birçoğu LIMA, Beckett ekibi belki 4 bile değildir. CCTV çağrısı doğrudan bizi şüpheli mi yapar? Belki driveby esnasında yakalandı farklı bir oyuncu, bilebilir misiniz? Gayet legal görünümlü bir hood.
« Son Düzenleme: 02.06.2026 16:40 Keisse »

#8 - 02.06.2026 16:19
Alıntılanan iletiden karışıklık adına bakılabilir, daha fazla savunma iletmeyeceğim.

#9 - 03.06.2026 19:43
Olay bölgesinde bulunan VCPD personelleri dispatch(operatör telsizi - sadece çavuş+ kullanabiliyor) emriyle bölgeye giriş gerçekleştirmiş görünüyor. Üstelik bir VCPD Çavuşu bilgisi olması dahilinde herhangi bir Memur Şefi+ karakteri bölgeye supervisor vekili olarak tayin etme hakkına sahip.

Onaylı Hoodunuzda M4lerle etrafa ateş açıp - helikopter dahi düşürecek kadar ileriye gittiyseniz böyle bir baskının gerçekleşmesi kadar doğal bir durum yok, yapılan baskın yönetim gözetiminde gerçekleştiği için cezalık bir durum görünmüyor. K&A
« Son Düzenleme: 03.06.2026 19:48 southliberty »