Konu: Archie Masseria, Cody Mactavish  (Okunma sayısı 314 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.05.2026 20:46
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cody_Mactavish @akabiryan Archie_Masseria @petriK
Olaya dahil olan şahit karakter adı: ROTHSTEIN.
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.05.2026, 16:18

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Çatışma sırasında biz araç içerisindeyken ateş açılmasına rağmen, araç herhangi bir hasar almıyor, sadece çarpma hasarı bulunuyor. Buna rağmen araç içindeki üç kişi, saniyeler içinde arka arkaya isabet alarak düşüyor. Normal bir çatışmada mermilerin önce araca isabet etmesi gerekir.

Hasar kayıtlarında da Archie ve Cody'nin neredeyse aynı saniye dilimleri içerisinde, hiçbir ıskalama payı olmadan bizi düşürmesi mümkün değildir. Özellikle hareket halindeki bir araçta bu denli yüksek oranda olması, üçüncü parti bir yazılımın desteği olmadan mümkün değildir.
Olay sonrası alınan hasar kayıtlarında, mermilerin karakterlerin hangi bölgelerine ve ne kadar seri bir şekilde isabet ettiği açıkça görülecektir. Üç kişiyi eş zamanlı olarak, hiçbir araç hasarı vermeden düşürmek teknik olarak silent aim kullanımının en somut kanıtıdır.

Ve bu arkadaşların ilk mevzuuları da değil, ekran görüntülerinde görüleceği üzere yasaklandılar. Ama nasılsa açıldı.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle
-
-

Ek açıklamalar(varsa): #TemizVice

#1 - 12.05.2026 22:45
Bu sahneden sonra tüm polisleri teklediler, @kaizu tarafından sunucudan yasaklandılar. Sonrasında banlarını nasıl olduysa açtırdılar, bu povdan baktığımızda 3 kişiyi aynı anda tekliyorlar. Hasar loglarından Ezrah ve Laurissa'yı da Cody ve Archie'nin vurduğunu görebilirsiniz. Arkadaşlar silent aimbot kullanıyor, aynı zamanda drive byda bildiğiniz üzere silah yavaş sıkmasına rağmen arkadaşlar onfoot sıkar gibi bize gamespeed ile silent mermisi işletiyor. Ek olarak yanlarında beraber sıktıkları Giovanni Orlando karakteri hile sebebiyle yasaklandı, bu arkadaşların da yasaklanmasını istiyoruz. Ayrıca iki araba falan sıktık derlerse kendi videoları elimizde var, sadece tek bir arabada drive by silahları vardı. Cody ve Archie sobeit kullanıyor.

https://streamable.com/pgtoru bu da karşı tarafın povundan video, arkadaki araçtan kimsenin sıkmadığını görebilirsiniz.

#2 - 12.05.2026 23:25
Archie ve Cody’nin m4leri varmış, bu şikayetten sonra yasaklanırlarsa silahlarının silinmesini talep ediyorum.

#3 - 13.05.2026 01:25
Merhaba.

Öncelikle yaptığınız algıyı şiddetle kınıyorum. Bu şikayeti bu kadar geç açmanızın sebebi, @CorkyOne  videosunda da açıkca hilesi belli olan arkadaşınız Mahon_Heyes'in dün gece ban yemesi olduğunu biliyoruz. Arkadaşınızın hilesi etiket olacağı için şikayet açamamıştınız, kendisi banlanınca ve masada verilen IC kararı beğenmediğiniz için tüm tuşlara basmaya çalıştınız. Ban yedi, ama nasılsa açtırdılar gibi bir algı yapmışsınız. Siz @kaizu 'nun bana torpil geçtiğini, kıyak yaptığını mı ima ediyorsunuz? Polislerle olan çatışmada bulunan bütün birlik üyeleri vuruldu ve tutuklandı. Orada dahi olmadan, bütün polisleri teklediler gibi nasıl iftiralar atabiliyorsunuz? Olay anında yaşanan bir bug yüzünden ben banlandım, bunun üzerine kontroller sonrasında banım açıldı. "Polisleri teklediler" gibi imada bulunuyorsun ancak, ben ateş dahi etmiyorken ban yedim bilgin olsun.  :-\

Gelelim yüklediğiniz videodaki hile konusuna. Çatışma boyunca senin aşırı laglı olduğunu düşünüyorum. Çünkü senin canın zaten ikimizin mermileriyle bir anda gidiyor, biz araç olarak senin canın azalmadan daha önce drive-by'a kalkıp ateş ediyoruz. Hasar loglarında görünen süreler çok ütopik değil, olası durumlar. Başka bir arkadaşımın POV'unda senin araban uçuyor gözüküyordu, bende aynı şekilde değil. Senin videonda ise her şey olağan görünüyor. Bu eski altyapıya sahip online bir oyunda yaşanabilecek durumlar. O an iki tarafın da ping durumunu, paket kaybını bilemiyorum aşağıdaki spoilera arkadaşımın POV'unda aracının uçtuğunu ekleyeceğim.

Ayrıca bahsettiğin gibi silent aimbot olup, hepinizi tekleyebilseydim; ayakta kalan son hile kullanan arkadaşını da vururdum merak etme.

Ben seni vurduktan sonra düştüm zaten. Bu şikayette bizi hileden şikayet etmenin aksine yanındaki arkadaşlarına bakmanı tavsiye ederim. Zaten sen Mahon Heyes'in hile kullandığını biliyordun, o banlanmasın diye bizi hileyle itham edecek bir şikayet açamıyordun. Dün gece kendisi elim bir olay sonucunda sunucudan yasaklandı. Siz de hilecinizi kaybettiğiniz için, sağa sola saldırmaya başladınız. Ne yaparsak karalama, algı olur hesabı. Zaten bu sunucuda yapabildiğiniz tek şey ALGI. M4 hala bende duruyor, bir yere kaçırmıyorum merak etme. Kabahat işleseydim, sizin çok sevgili arkadaşınız Mahon Heyes gibi bir diğer mutliaccount'a 1$'a satardım.  :) :) :)

Öncelikle ortada anlatıldığı gibi bir durum yok. Ne hile kullanıyoruz ne de herhangi bir multi account olayımız mevcut. Tamamen iki araçla gelip tek araca kaybetmenin verdiği hazımsızlıkla açılmış bir şikayet görüyoruz. Olayı yaşayan herkes biliyor ki çatışma tamamen oyun bilgisi ve koordinasyon farkından ibaretti.

Bize ‘DMci’ ve ‘hileci’ deniliyor ama son 2 gün içinde sizin taraftan 5-6 kişinin hileden, 2-3 kişinin de multi account sebebiyle işlem yediğini herkes gördü. Bu kadar kişinin ceza aldığı bir taraftan gelip bize temiz oyunculuk dersi verilmesi biraz ironik olmuş.

Video diye sunulan kayıtta da herhangi bir illegal durum yok. Kendi açınızdan kaybedilen fight sonrası ortaya atılmış klasik suçlamalar var. ‘ESP’, ‘DM’, ‘multi’ gibi kelimeleri art arda yazınca haklı olunmuyor maalesef.

Ayrıca sürekli ‘vurulan adamlar hâlâ YK yapıyor’ gibi söylemlerle algı oluşturulmaya çalışılmış ama olayın aslıyla alakası yok. Tamamen karşı tarafın yaşadığı başarısız fightın siniriyle hazırlanmış bir report.

-AYTUK

Aytuk'un hileden yasaklanan arkadaşının şikayetine attığı savunmayı alıntılayıp, önemli yerleri vurguladım. Siz bu durumu bile bile, aksini iddia edip göz yummuştunuz.

Ayrıca çok sevgili yönetici arkadaşın seni PM'den uyarmış yapmayın diye. Neyi tartışıyordunuz acaba tam olarak? Ben de biraz sizin gibi algı yapayım. Yoksa bizi specletip "çatışalım mı çatışmayalım mı?" diye mi sordunuz.  ::) Yapmayın deme sebebi, bizim daha kalabalık olduğumuz mu? Sizin onun uyarısına rağmen çatışma sebebiniz, Mayon Heyes'in hilesine güvenmek mi?  ::)

Bu çatışmayı da muhtemelen kendisiyle konuştuğunuz yönetici izliyordu, olumsuz bir durum olsa müdahale ederdi. Öyle ki kendisi bunun için yönetici, değil mi? Polis ile olan çatışma boyunca da kaizu'nun söylemi üzerine adminlerden birisi doğrudan beni specliyordu, iddia ettiğin gibi silent aimbot kullanıyor olsaydım bundan dolayı yasaklanırdım ve yasağım kaldırılmazdı. Senin algı yapmak için şikayete eklediğin yasaklanma kaydı, aimbottan çok uzak bir konuda yanlış anlaşılma üzerine atıldı ve kaldırıldı. 

Bu şikayete daha fazla savunma yapacağım bir durum olduğunu düşünmüyorum, sonuçlanabilir.

#4 - 13.05.2026 05:23
Merhaba.

Öncelikle yaptığınız algıyı şiddetle kınıyorum. Bu şikayeti bu kadar geç açmanızın sebebi, @CorkyOne  videosunda da açıkca hilesi belli olan arkadaşınız Mahon_Heyes'in dün gece ban yemesi olduğunu biliyoruz. Arkadaşınızın hilesi etiket olacağı için şikayet açamamıştınız, kendisi banlanınca ve masada verilen IC kararı beğenmediğiniz için tüm tuşlara basmaya çalıştınız. Ban yedi, ama nasılsa açtırdılar gibi bir algı yapmışsınız. Siz @kaizu 'nun bana torpil geçtiğini, kıyak yaptığını mı ima ediyorsunuz? Polislerle olan çatışmada bulunan bütün birlik üyeleri vuruldu ve tutuklandı. Orada dahi olmadan, bütün polisleri teklediler gibi nasıl iftiralar atabiliyorsunuz? Olay anında yaşanan bir bug yüzünden ben banlandım, bunun üzerine kontroller sonrasında banım açıldı. "Polisleri teklediler" gibi imada bulunuyorsun ancak, ben ateş dahi etmiyorken ban yedim bilgin olsun.  :-\

Gelelim yüklediğiniz videodaki hile konusuna. Çatışma boyunca senin aşırı laglı olduğunu düşünüyorum. Çünkü senin canın zaten ikimizin mermileriyle bir anda gidiyor, biz araç olarak senin canın azalmadan daha önce drive-by'a kalkıp ateş ediyoruz. Hasar loglarında görünen süreler çok ütopik değil, olası durumlar. Başka bir arkadaşımın POV'unda senin araban uçuyor gözüküyordu, bende aynı şekilde değil. Senin videonda ise her şey olağan görünüyor. Bu eski altyapıya sahip online bir oyunda yaşanabilecek durumlar. O an iki tarafın da ping durumunu, paket kaybını bilemiyorum aşağıdaki spoilera arkadaşımın POV'unda aracının uçtuğunu ekleyeceğim.

Ayrıca bahsettiğin gibi silent aimbot olup, hepinizi tekleyebilseydim; ayakta kalan son hile kullanan arkadaşını da vururdum merak etme.

Ben seni vurduktan sonra düştüm zaten. Bu şikayette bizi hileden şikayet etmenin aksine yanındaki arkadaşlarına bakmanı tavsiye ederim. Zaten sen Mahon Heyes'in hile kullandığını biliyordun, o banlanmasın diye bizi hileyle itham edecek bir şikayet açamıyordun. Dün gece kendisi elim bir olay sonucunda sunucudan yasaklandı. Siz de hilecinizi kaybettiğiniz için, sağa sola saldırmaya başladınız. Ne yaparsak karalama, algı olur hesabı. Zaten bu sunucuda yapabildiğiniz tek şey ALGI. M4 hala bende duruyor, bir yere kaçırmıyorum merak etme. Kabahat işleseydim, sizin çok sevgili arkadaşınız Mahon Heyes gibi bir diğer mutliaccount'a 1$'a satardım.  :) :) :)

Öncelikle ortada anlatıldığı gibi bir durum yok. Ne hile kullanıyoruz ne de herhangi bir multi account olayımız mevcut. Tamamen iki araçla gelip tek araca kaybetmenin verdiği hazımsızlıkla açılmış bir şikayet görüyoruz. Olayı yaşayan herkes biliyor ki çatışma tamamen oyun bilgisi ve koordinasyon farkından ibaretti.

Bize ‘DMci’ ve ‘hileci’ deniliyor ama son 2 gün içinde sizin taraftan 5-6 kişinin hileden, 2-3 kişinin de multi account sebebiyle işlem yediğini herkes gördü. Bu kadar kişinin ceza aldığı bir taraftan gelip bize temiz oyunculuk dersi verilmesi biraz ironik olmuş.

Video diye sunulan kayıtta da herhangi bir illegal durum yok. Kendi açınızdan kaybedilen fight sonrası ortaya atılmış klasik suçlamalar var. ‘ESP’, ‘DM’, ‘multi’ gibi kelimeleri art arda yazınca haklı olunmuyor maalesef.

Ayrıca sürekli ‘vurulan adamlar hâlâ YK yapıyor’ gibi söylemlerle algı oluşturulmaya çalışılmış ama olayın aslıyla alakası yok. Tamamen karşı tarafın yaşadığı başarısız fightın siniriyle hazırlanmış bir report.

-AYTUK

Aytuk'un hileden yasaklanan arkadaşının şikayetine attığı savunmayı alıntılayıp, önemli yerleri vurguladım. Siz bu durumu bile bile, aksini iddia edip göz yummuştunuz.

Ayrıca çok sevgili yönetici arkadaşın seni PM'den uyarmış yapmayın diye. Neyi tartışıyordunuz acaba tam olarak? Ben de biraz sizin gibi algı yapayım. Yoksa bizi specletip "çatışalım mı çatışmayalım mı?" diye mi sordunuz.  ::) Yapmayın deme sebebi, bizim daha kalabalık olduğumuz mu? Sizin onun uyarısına rağmen çatışma sebebiniz, Mayon Heyes'in hilesine güvenmek mi?  ::)

Bu çatışmayı da muhtemelen kendisiyle konuştuğunuz yönetici izliyordu, olumsuz bir durum olsa müdahale ederdi. Öyle ki kendisi bunun için yönetici, değil mi? Polis ile olan çatışma boyunca da kaizu'nun söylemi üzerine adminlerden birisi doğrudan beni specliyordu, iddia ettiğin gibi silent aimbot kullanıyor olsaydım bundan dolayı yasaklanırdım ve yasağım kaldırılmazdı. Senin algı yapmak için şikayete eklediğin yasaklanma kaydı, aimbottan çok uzak bir konuda yanlış anlaşılma üzerine atıldı ve kaldırıldı. 

Bu şikayete daha fazla savunma yapacağım bir durum olduğunu düşünmüyorum, sonuçlanabilir.
merhaba petrik,

uzunca ama içi boş bir savunma yapmışsın ve algı algı algı ağzınızdan hiç eksik olmayan, kural ihlallerini örtbas etmeye çalıştığınız o kelimeden fazlasını yazamamışsın madem corky aşırı laglı, sen ve cody tarafından araç içindeki üç kişinin aynı zaman diliminde araca tek bir mermi hasarı bile gelmeden düşürülmelerini lag ile nasıl açıklayabildin çok garip. sanırım çok paket kaybı olmuş. aracın uçuyor gözükmesi bir senkronizasyon hatası olabilir ama bu durum senin mermilerinin araç içindeki üç kişiyi hatasız bulmasını açıklamaz. driveby hız limitleri oyun motoru tarafından bellidir

mahon hayesin de banlanmış olması sizin kullandığınız hileleri meşrulaştırmaz, o hileydi o yüzden şikayet açamadınız gibi bir mantık kurgulamak şikayetin içeriğini tartışmaktan kaçmak bence? bir başkasının aldığı ceza senin ütopik isabet oranını temizlemiyor. biz burada seni ve arkadaşını konuşuyoruz ki şikayetin geç açılma sebebi, senin ve arkadaşlarının lag bahanesine sığınamayacağınız kadar net kanıtları bir araya getirme süreciydi, mahon’un banlanması bizim için basit bir meseleyken, senin hilenin ortaya çıkması tüm sunucunun adalet beklediği teknik bir meseledir.  :D yaklaşık 4 oyuncunuz hileden, 2 oyuncunuz da multiacounttan banlandı. bizim tüm tuşlara bastığımızı düşünerek dediğin şey, aslında senin foyanın ortaya çıkmasıdır, ki biz  gerçeklerin peşinde koşuyoruz

"kaizu bana torpil mi geçti diyorsunuz?" diyerek kalkan yapmaya çalışma, kimse kaizu’nun adaletini sorgulamıyor, bir kez banının açılmış olması, sonsuza kadar temiz olduğun anlamına gelmez. sadece o anki yüzeysel incelemede sıyrıldığını gösterir. 

hayran gücü yüksek senaryolarına da hayran kaldım, keşke bu yaratıcılığı kullanabilseydin de her sıkıştığında mağdur rolü yapmak zorunda kalmasaydın. admin beni izliyordu, hile olsam banlardı cümlesi SAMP tarihinin en bayat ve en geçersiz mazeretidir. hiç bir şeyden anlamıyorsun değerli petrik, biz sadece gerçekleri konuşuyoruz yönetimin yazdığı şeyi sizi specliyorlar mı diye soracak kadar paranoyak bir boyuta taşıman, içinde bulunduğun suçluluk psikolojisinin dışavurumu. bizim kimseye bizi specle deme ihtiyacımız yok

Tarafımızca, iğneleyici üslupla konuşan karşı tarafa gerekmediği sürece ileti gelmez.

#5 - 13.05.2026 08:40
Hasarlarda da gördüğümüz üzere arkadaşların atış hızı normal bir hız değil, hepsini tutturması hiç değil. Arkadaşlar drive-by'de onfoot sıkıyor gibi hızlı sıkıyor. Buradan da anladığımız kadarıyla arkadaşın Sobeit gamespeedi 110-115 ve üzeri. Tahminim 120'dir. Arkadaşların hile kullanımından yasaklanmasını istiyoruz, kullandıkları hile basit bir hile değil, savaşta lose almaya başlayınca tüm hileleri açtılar. Bu gün yapan yarında yapar, ban yemesini istiyoruz.
Ayrıca arkadaşların kendi ekranından video atmamalarının sebebi kullandığı hileyi açığa çıkarmamasından dolayıdır.
« Son Düzenleme: 13.05.2026 23:07 CorkyOne »

#6 - 13.05.2026 23:56
Şikayet konusu tarafımca detaylı şekilde incelenmiştir. Şikayete eklenen POV kayıtları, hasar logları ve oyuncuların birbirleriyle olan senkronizasyon durumları birlikte değerlendirildiğinde olayın yalnızca "lag" veya "desync" ile açıklanamayacağı açık şekilde görülmekte.

Öncelikle SA-MP senkronizasyon yapısında hareket halindeki bir araca drive-by sırasında ateş edilirken mermilerin önemli bir kısmının araç gövdesine, camlarına veya farklı hitbox bölgelerine temas etmesi beklenir. Araç üzerinde kayda değer bir hasar oluşmadan içerideki birden fazla oyuncunun çok kısa bir zaman aralığında arka arkaya kusursuz şekilde düşürülmesi normal oyun fiziğiyle bağdaşmamaktadır. SA-MP'ın kendi senkronizasyon sistemi ve araç hasar yapısı da araç temaslarının ve damage status(hasar durumu) değişikliklerinin birbirinden ayrı şekilde işlendiğini göstermektedir.

Savunmada öne sürülen "Corky laglıydı", "araç uçuyordu", "desync vardı" şeklindeki iddialar yalnızca görüntü senkronizasyonuna ilişkin olabilir ancak senkronizasyon problemi yaşayan bir hedefe karşı yapılan atışların bu derece stabil, seri ve isabetli olması ve üstelik aynı anda birden fazla oyuncuya uygulanması şüpheyi daha da güçlendirmektedir. Zira SA-MP'da desync yaşayan hedeflerde isabet oranı normal şartlarda düşer, kusursuz hale gelmez. Oyuncuların savunmasında belirtilen teknik açıklamalar ile görüntüler bu noktada birbiriyle örtüşmemektedir.

Ek olarak drive-by mekaniklerinde kullanılan silahların ateş ritmi ve araç içerisindeki hareket kısıtlamaları da değerlendirmeye dahil edilmiştir. Videolarda görülen seri isabet düzeni normal drive-by davranışından belirgin biçimde ayrışmaktadır. Özellikle hareket halindeki hedeflere karşı aynı saniyeler içinde birden fazla oyuncunun düşürülmesi, doğal oyuncu refleksi sınırlarının oldukça üzerindedir.

Tarafların geçmiş cezaları veya başka oyuncuların yasaklanmış olması bu bahsi geçen şikayet konusu açısından doğrudan belirleyici değildir. İnceleme yalnızca mevcut kanıtlar üzerinden yapılmıştır. Mevcut POV kayıtları, hasar logları ve olay akışı birlikte değerlendirildiğinde, Cody Mactavish ve Archie Masseria karakterlerinin hile kullanımına yönelik kuvvetli teknik şüphe oluşturduğu kanaatine varılmıştır.

Bu sebeple şikayet kabul edilmiştir. İlgili oyuncular hakkında gerekli cezai işlem uygulanacak, hile kullanımına konu olduğu değerlendirilen silahlar da işlem kapsamına dahil edilecektir.
« Son Düzenleme: 13.05.2026 23:58 kaizu »