Konu: İgor_Ferro + Maly_Siylnn (/b, lowrp, hatalı /do, 1lvl illegalrp??)  (Okunma sayısı 383 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.05.2026 02:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: İgor_Ferro ve Maly_Siylnn @Shiels

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09/05/2026 17.53

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:  aktif rolde /b, /taksiisbasi'nda taksicilik yaparken gasp ve darp girişimi, hatalı emote kullanımı, lowrp, nonrp, 1lvl iken illegalrp

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişilerle IC olarak öncesinde bir husumetim olduğunu gerçekten hatırlamıyorum. OOC olarak hiç yok! Kişiler ben taksici mesleğimi yaparken, /taksici komudu ile numaramı bulup, bir müşteri gibi beni çağırdılar. Ardından İgor_Ferro 66 lvl bir şahıs ve Maly_Siylnn 1 lvl bir şahıs beni darp ettiler. İgor_Ferro yumruk atarken kaçmaya çalıştım. Aracıma bindim. Fakat 1 level arkadaş beni emotesiz ve leveli uygun olmadığı halde aracımdan atıp aracımı binemeyeceğim bir noktaya götürüp, duvarlara çarpıp aracıma kast etti. Leveli 1 olmasına rağmen. İgor Ferro ise beni bayılttı. Ardından yolda yapılan saçma muhabbet, yanlış /do kullanımları. Maly_Siylnn adlı şahsın leveline rağmen illegalrp yapması, telefonumu izinsiz alıp, kırmaya çalışması gibi düşük rol bilgisi sergiledi. Bu saçma rolün sonunda beni bir dağın başına götürüp uçurumdan denize sarkıttılar, emotem ile suya atladım ve bugdan dolayı kuma düştüm. PMden CK çek öldün. Şikayetci olacağım gibi saçma mesajlar yollandı, İgor_Ferro tarafından. Kumda ayağa kalktıktan sonrada suya atlayarak rolümü tamamladım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/3q61nb4  (Sohbet kısmına dikkat ederseniz, taksici işbaşındayken darp edildiğimin /me emotesidir. Ekranın tam halini görmeniz için yazıları büyütmedim. Sohbeti tam okumak istiyoruz derseniz büyütüp ayrı bir şekilde de paylaşabilirim.)

https://hizliresim.com/q3mugo8 (Yine sohbet kısmında göreceğiniz üzere 1 level Maly_Siylnn'in yaptığı agresif konuşmalar. Mafya/çete vari konuşmalar görülebilir.)

https://hizliresim.com/eobrcxz  https://hizliresim.com/jw4pdac (Kullanılan saçma sapan /do emoteleri ve 1 LEVEL Maly_Siylnn'in illegal bir rolde kişiye yardım edişi.)

https://hizliresim.com/9spzx21  (Bölgeye taksi aracımla, müşteri almaya dair gittiğime dair. Taksim ile gittiğimin ss'idir. O anda taksici işbaşında olduğum loglarda görülebilceğini düşünüyorum, böyle saçma bir gasp, darp rolünü taksici iken yaşayacağımı düşünmemiştim.) Üstelik kişilerde IC numaram asla yoktur, /taksici ile numaramı bulmaları ayrı saçma bir rp darp için.

https://hizliresim.com/ac7cq2l  ( Maly_Siylnn adlı şahsın /me ile /do emotelerini karıştırması, sunucuyada yeni başlamış olması, ne yazıkki yetersiz rol bilgisini gösterdiğini düşünüyorum. Tek yaptığı rol hatası bu olsa göz ardı edilebilir, fakat değil. SAMP'ın Türkiye'de ki en aktif RP Sunucu ViceRP'de herkes oynayabilir tabiki fakat belli bir rol bilgisi seviyesi olması gerektiğini düşünüyorum. )

https://hizliresim.com/ne61xra ( Yine Maly_Siylnn adlı arkadaşın yaptığı agresif ve illegalrp kendisini  baron sanıyor sanırım arkadaş. Birde uyanıklık yapıp "bunları arkadaşım yapacak" diyerek role girmemiş, agresif, illegal konuşmamış gibi davranıyor. Kişi IC olarak beni korkutmaya çalışmış, öldüreceğini söylemiş yine kural ihlali yapmıştır.)

https://hizliresim.com/qgw6nh3 (Burada attığım /do emoteleri ile arkadaşlara yapabilecekleri hakkında bilgilendirme verirken İgor_Ferro adlı şahıs 66 seviye olmasına rağmen bir anda OOC çıkıp aktif rolde /b kullanmıştır. Bu arkadaş gibiler 66 seviye olup, insanlara örnek olması gerekirken bu hareketleri görmek çok üzücü :/ )

https://hizliresim.com/84aysbq ( 66 Seviye İgor_Ferro " do izni - " diye bir /do emotesi atıyor. Yani aşşağılama veya hakaret etmek gerçekten doğru olmaz ama bu seviyede, bu saatlerce oynamış birisi böyle bir emoteyi nasıl atıyor? Yine görülebileceği üzere Maly_Siylnn'in attığı yanlış /do emoteleri düşük rol bilgisini gösteriyor. Açıkcası sunucuda böyle kişileri görmek gerçekten şevk kırıcı. )

https://hizliresim.com/m32rtx7 ( Burada bu saçma rpden ve vaktimin çalınmasından dolayı /me emotem ile kendimi bu saçma rolden kurtarmak adına suya atladım. Fakat düşüşte havada gerçekleşen bilgisayarımdaki kasmadan dolayı kuma düştüm. Ardından rolün tamamlanması için suya atlamama rağmen bir sonraki ss'de pmden CK çek gibi korkutma amacıyla rahatsız edişler gerçekleşti. )

https://hizliresim.com/sz1srd0 ( Bilgisayarımın ardındaki kuma düşüşümden dolayı IC yazdığım bir emoteyi gerçekleştiremedim. Fakat ardından rolü tamamlamak adına suya atlayıp bu saçma rolden çıktım. AMA YİNEDE İgor_Ferro adlı şahıs PMden beni rahatsız edip ck çek gibi ifadelerde bulundu.)

Ek açıklamalar(varsa): Açıklamalarda  söylediğim üzere, VİCERP aktif olarak Türkiye'nin en aktif SA:MP sunucusu ve böyle insanlarla dolması insanların şevkini kıracağını düşünüyorum. İlk başta hepimizin yaptığı gibi bir rol sınavı olduğunu hepimiz biliyoruz fakat bu arkadaşlar bir şekilde bu rol bilgisine rağmen geçmiş. Tabikiii onlarında oynama hakları var fakat önce bir eğitim almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu yapılanlar gerçekten şevkimi kırdı ve beni hem sinirlendirip, hemde üzdü.

Gereğini yapılmasını arz ederim.

« Son Düzenleme: 11.05.2026 01:09 Gonzi »

#1 - 10.05.2026 12:19
Kendi karakterim adına savunmamı yapayım. Arkadaş bir kaç gün önce vice mall'da karşıma geçip bana karşı -/wank çekiyor sebebini anlamadığım şekilde, ve bunu tekrar tekrar yapıyor. Üstelik güvenli bölge ve çalıştığı malibu corp'un önünde yapıyor bu hareketleri.

Spoiler: GösterGizle

Buradan sonra arkadaşı dışarıda yakalayıp niye böyle hareketler yaptığını vesaire de soruyorum fakat bana küfürle karşılık veriyor, oraların ss'i yok bende.

Dün ise bu çocuğu taksi sürerken görüyorum yolda, arayıp bir iş görüşmesi teklif ediyorum şöförlüğümü yapar mısın diyerek. Sonra kendisi de geliyor, taksisini kapatıp iniyor. Çıksaydın güzel kardeşim işbaşından? Ben bunu dövdüğümde taksi sürmüyordu kendisi, zorla da indirmedim kendi isteğiyle geldi karşıma geçti ben de dövdüm. Sonrasında LV'ye kaçırıdım, yol boyu giderken do üzerinden yok şu ihlal yok bu ihlal yok bunu yapamazsın diyerek spamlar attı. Ben de bu kadar rolü böldüğü için b üzerinden sus artık yazdım. Bu da geldi ooc- yazdı bir de utanmadan, ben de onun üzerine belki komutları bilmiyordur diye do- yazdım yoksa tabi biliyoruz herkesin do atabileceğini. Fakat bu çocuk do'yu ooc kanal olarak kullanıp sadece şu ihlal bu yanlış diye spam attığı için herhalde bilmiyor sandım. DO emote'u durum bildirmek için kullanılır kardeşim benim kimin ne ihlal yaptığı belirtilmez, arkadaşın sslerini kontrol ederseniz rolü ne kadar baltaladığını göreceksiniz.

Başka da hiçbir ihlalim bulunmuyor, çocuğu korkutmak için LV'nin en yüksek tepesinden sarkıtıyorum bu korkmuyor etmiyor cevap bile vermiyor taa o koca tepeden aşağıya atlıyor. Havada bilgisayarım dondu diyorsun havada karaktere yön mü verebiliyorsun? Atlayamadın karaya düştün karakterin nereye düştüyse o olur emote'la alakası yok bu işin ben de san fierroya zıplar diye emote atayım o zaman, zıplayıp denize ulaşamadıysan ulaşamadın zaten zıplamalık bir fırsatın da yok orada ben senin dizlerini kırmış sarkıtıyorum aşağıya powergaming yapıyorsun. Harici hiçbir ihlalim yok ck çek deme sebebim de oraya atlayıp yaşayamazsın ben seni aşağıya atmayacaktım geri şehre götürecektim sen intihar etmeyi tercih ettin şimdi o karakterle oynamaya devam ettiğin için şikayette oluşturacağım sana. Sonuçlanabilir kendi tarafımca savunmam bu kadar.

#2 - 10.05.2026 23:06
"vice mall'da karşıma geçip bana karşı -/wank çekiyor sebebini anlamadığım şekilde" bu alıntı savunmanızın ilk cümlesinden. Bir yalan ile bu savunmaya başlamanız gerçekten şaşırtmıyor. Yapmayın arkadaşım. Sohbette görülebilceği üzere ( Johnny_Mack: Zenci atla kucağıma.)  arkanda oturan adam karakterimin ırkına laf sallıyor. Taraflı bir SS olduğu içinde önceki yazışmaları atmamışsın bile. :D

Arkadaşın kendi attığı SS'te görüleceği üzere. Hiç bir IC konuşma olmadan, yanımıza gelip, Johnny_Mack isimli kişinin Zenci karakterimiz üzerine yine 1 level olmasına rağmen laf atışını görebilirsiniz. Üstelik tahminlerime göre bu Johnn_Mack ve Maly_Siylnn aynı kişi olduğunu düşünüyorum. Karakterim Maly_Siylnn'i daha önce hiç bir yerde görmedi, bu saçma darp rolünden önce. Kişinin attığı SS tamamiyle taraflı bir SS'tir Kİ, Benim bu hareketi yapmış olmam size CK hakkımı doğuruyor? VEYAHUTTA numaramı IC yolla almadan /taksici ile ben taksi işbaşında iken beni bulup, müşteri gibi çağırıp, darp etme hakkı mı veriyor?

Attığı SS'in benim açtığım suçlamalar ile hiç bir alakası bulunmamakta olup. Yaptığım suçlamaların hiç birinin savunmasın olmadığını görebildiğimizi düşünüyorum.
Aktif rolde /b ?, hatalı emote kullanımları ?, 1level kişinin illegalrp'si ?, /taksici ile numaramı bulma ?, taksi işbaşında iken darp etme ?

Bunlardan hiçbirini savunmadığını görebilceğimizi düşünüyorum. :) Üstelik bilmediğini düşünerek, taksici işbaşımı neden dayak yerken kapatayım? Enayi miyim ben? Taksici iken çağırdın beni arkadaşım? Tükürdüğünü yalama lütfen. :/ Yaptığınız saçma şeyin rol olduğunu düşünüyor iseniz vah halinize.

Son olarak ise "/me denize atlar" benzeri ile saçma rolünüzden kaçışıma laf etmişsiniz. Ve bende "/me sanfierro'ya atlar"  gibi absürt bir örnek vermişsiniz. Yine bilmediğinizi varsayarak, emoteler absürt olmayacak şekilde, gerçekte yapılabilecek şekilde atılmalıdır ki bende oradan gayette anın korkusu ve sizden kurtulma amacı ile denize atlama emotemi gerçekci buluyorum. 66 Level olup bunları bilmiyorsanız :/ Ve üstelik emoteme aldırış etmeden, sistemsel olarak bilgisayarımdan dolayı kuma düşmeme laf ederek CK olmamı talep ediyorsunuz. Aklınız bunu gerçekten alıyor mu? Gözünüz yazdığınızı görüyor mu? Gözünüzü bir kin bürümüş sanki OOC olarak bir şey yapmışım gibi. :D Rol içinde yapacağınız işleri /me emotemiz ile belirtiriz. Bir /me emotesinin ardından, emotedeki işlem rolsel olarak yapılmış sayılır. OOC, sistemsel olarak napıldığına bakılmaz, rol içinde. Örneğin: hastahane rollerinde, yeterli personel olmadığından bazı emoteler ile birlikte bunlar varsayılmış sayılır ve tedavi olursunuz. Dediğinize bakarsak, OOC sistemsel olan kabul edilmesi gerekiyor ise; hastahane rollerinde tek doktorun hiç bir şey yapamaması, rol yapmaması gerekir. Direk OOC olarak sizi komut ile tedavi edip, yollaması gerekir. Gerçekten yazık. Bu rol bilgisiyle başka nasıl nonrp'ler yaptınız acaba? :(

Attığım SS'lerde görüleceği üzerede /do'yu yanlış kullanmadığımı düşünüyor. Kişinin yeterli bilgiye sahip olmadığını, narsist, bencil bir kişiliğe sahip olduğunu düşünmekteyim. Kendini bu olaydan saçma savunmalar, kanıtsız, taraflı SS'ler ile sıyırmaya çalıştığını düşünüyorum. Canınız sıkılıp sıkılıp, rol yapmaya çalışan insanlara salça olmazsanız sevinirim. Ben dışında bir çok siyahi karakter laf attığınıza tanık oldum. Ne yazikki 66 level adamın böyle saçma bir rol yapacağını düşünüpde ss almamış idim. Her neyse saygılar... Üzücü.
« Son Düzenleme: 11.05.2026 01:07 Gonzi »

#3 - 11.05.2026 00:38
Kişilerle 2 kere karşılaştım ikisinde de trolling yaptılar. Sunucuya yeni başlamama rağmen ne zaman rolde görsem agresif rol ve hatalı rolleri mevcut.
« Son Düzenleme: 11.05.2026 00:40 dumpara »

#4 - 11.05.2026 01:39
"vice mall'da karşıma geçip bana karşı -/wank çekiyor sebebini anlamadığım şekilde" bu alıntı savunmanızın ilk cümlesinden. Bir yalan ile bu savunmaya başlamanız gerçekten şaşırtmıyor. Yapmayın arkadaşım. Sohbette görülebilceği üzere ( Johnny_Mack: Zenci atla kucağıma.)  arkanda oturan adam karakterimin ırkına laf sallıyor. Taraflı bir SS olduğu içinde önceki yazışmaları atmamışsın bile. :D

Arkadaşın kendi attığı SS'te görüleceği üzere. Hiç bir IC konuşma olmadan, yanımıza gelip, Johnny_Mack isimli kişinin Zenci karakterimiz üzerine yine 1 level olmasına rağmen laf atışını görebilirsiniz. Üstelik tahminlerime göre bu Johnn_Mack ve Maly_Siylnn aynı kişi olduğunu düşünüyorum. Karakterim Maly_Siylnn'i daha önce hiç bir yerde görmedi, bu saçma darp rolünden önce. Kişinin attığı SS tamamiyle taraflı bir SS'tir Kİ, Benim bu hareketi yapmış olmam size CK hakkımı doğuruyor? VEYAHUTTA numaramı IC yolla almadan /taksici ile ben taksi işbaşında iken beni bulup, müşteri gibi çağırıp, darp etme hakkı mı veriyor?

Attığı SS'in benim açtığım suçlamalar ile hiç bir alakası bulunmamakta olup. Yaptığım suçlamaların hiç birinin savunmasın olmadığını görebildiğimizi düşünüyorum.
Aktif rolde /b ?, hatalı emote kullanımları ?, 1level kişinin illegalrp'si ?, /taksici ile numaramı bulma ?, taksi işbaşında iken darp etme ?

Bunlardan hiçbirini savunmadığını görebilceğimizi düşünüyorum. :) Üstelik bilmediğini düşünerek, taksici işbaşımı neden dayak yerken kapatayım? Enayi miyim ben? Taksici iken çağırdın beni arkadaşım? Tükürdüğünü yalama lütfen. :/ Yaptığınız saçma şeyin rol olduğunu düşünüyor iseniz vah halinize.

Son olarak ise "/me denize atlar" benzeri ile saçma rolünüzden kaçışıma laf etmişsiniz. Ve bende "/me sanfierro'ya atlar"  gibi absürt bir örnek vermişsiniz. Yine bilmediğinizi varsayarak, emoteler absürt olmayacak şekilde, gerçekte yapılabilecek şekilde atılmalıdır ki bende oradan gayette anın korkusu ve sizden kurtulma amacı ile denize atlama emotemi gerçekci buluyorum. 66 Level olup bunları bilmiyorsanız :/ Ve üstelik emoteme aldırış etmeden, sistemsel olarak bilgisayarımdan dolayı kuma düşmeme laf ederek CK olmamı talep ediyorsunuz. Aklınız bunu gerçekten alıyor mu? Gözünüz yazdığınızı görüyor mu? Gözünüzü bir kin bürümüş sanki OOC olarak bir şey yapmışım gibi. :D Rol içinde yapacağınız işleri /me emotemiz ile belirtiriz. Bir /me emotesinin ardından, emotedeki işlem rolsel olarak yapılmış sayılır. OOC, sistemsel olarak napıldığına bakılmaz, rol içinde. Örneğin: hastahane rollerinde, yeterli personel olmadığından bazı emoteler ile birlikte bunlar varsayılmış sayılır ve tedavi olursunuz. Dediğinize bakarsak, OOC sistemsel olan kabul edilmesi gerekiyor ise; hastahane rollerinde tek doktorun hiç bir şey yapamaması, rol yapmaması gerekir. Direk OOC olarak sizi komut ile tedavi edip, yollaması gerekir. Gerçekten yazık. Bu rol bilgisiyle başka nasıl nonrp'ler yaptınız acaba? :(

Attığım SS'lerde görüleceği üzerede /do'yu yanlış kullanmadığımı düşünüyor. Kişinin yeterli bilgiye sahip olmadığını, narsist, bencil bir kişiliğe sahip olduğunu düşünmekteyim. Kendini bu olaydan saçma savunmalar, kanıtsız, taraflı SS'ler ile sıyırmaya çalıştığını düşünüyorum. Canınız sıkılıp sıkılıp, rol yapmaya çalışan insanlara salça olmazsanız sevinirim. Ben dışında bir çok siyahi karakter laf attığınıza tanık oldum. Ne yazikki 66 level adamın böyle saçma bir rol yapacağını düşünüpde ss almamış idim. Her neyse saygılar... Üzücü.

güzel kardeşim 23'te attığın iletiyi gecenin 1'inde düzenlemişsin, niye bu kadar kafaya taktın anlamadım dönüp dolaşıp bu şikayete mi bakıyorsun? hala iğneleyici ve kışkırtmaya yönelik şeyler söylüyorsun. şikayete attığın başlıkta bile lowrp yazmışsın lowrp diye bir ihlal yok, böyle kışkırtıcı toxic söylemlerinle şikayeti doldurman gerekmiyor. savunma yaptım bırak sonuçlansın inan sonradan yazdığın şeyleri okumuyorum bile doğru düzgün, rolde davul çalarken alta alıyorsun bu şikayete ileti atıyorsun. kafaya takma bu kadar bırak her şey olacağına varır. @Hammerlein
« Son Düzenleme: 11.05.2026 01:40 Shiels »

#5 - 11.05.2026 01:42

güzel kardeşim 23'te attığın iletiyi gecenin 1'inde düzenlemişsin, niye bu kadar kafaya taktın anlamadım dönüp dolaşıp bu şikayete mi bakıyorsun? hala iğneleyici ve kışkırtmaya yönelik şeyler söylüyorsun. şikayete attığın başlıkta bile lowrp yazmışsın lowrp diye bir ihlal yok, böyle kışkırtıcı toxic söylemlerinle şikayeti doldurman gerekmiyor. savunma yaptım bırak sonuçlansın inan sonradan yazdığın şeyleri okumuyorum bile doğru düzgün, rolde davul çalarken alta alıyorsun bu şikayete ileti atıyorsun. kafaya takma bu kadar bırak her şey olacağına varır.

:D Sunucunun sizin gibi sunucudan sıkılıp rol yapmaya çalışan insanlardan arınması gerektiğini düşünüyorum.
Yine bilmediğini varsayarak lowrp=düşük seviyede rol, anlamsız, yetersiz rol bilgisi ile gerçekleştiren rollere denir; geçersiz kılınmasını talep etmekteyim.

Hakkımı aramam gayette normal birşey dostum, hala IC olarak yanıma gelip laf sallıyorsun. Sanki sen iğnelenmişsin gibi? Hakkımızı arıyoruz, adaleti bekliyoruz. Herşey olacağına elbet varır fakat olması gereken doğru olandır, bu sebeple gereken neyse gösterilmesi gereken neyse onu yapıyoruz. SSleri seçip seçip yazı  yazmıyoruz.

#6 - 11.05.2026 01:44
Baksana sanki discordda chatleşiyoruz çık dostum şu şikayetten manyak olursun bak, tamam en çok sen biliyorsun en rolcü sensin en rol bilgisi olan sensin en mta'dan gelme de sensin tamam kardeşim. Bırakalım sonuçlansın.

#7 - 11.05.2026 20:32
https://hizliresim.com/keojck9

Kişiler şikayet üzerine OOC bir kin biriktirmiş olup hala daha işsiz gibi benim olduğum yerlede dolaşıp IC beni taciz ediyorlar. Sunucuda rol zevkim kalmadı, bunun gibi işsiz arkadaşlar yüzünden rol yapamıyoruz. Güvenli bölgelerden çıkamıyorum. Artık şu şikayete bir sonuç gelsin. Şu arkadaşla ilişiğim kesilsin.

Benimle IC olarak hiç bir rolleri bulunmamakta, gelip gelip küfür ediyorlar. Saldırma girişiminde bulunuyorlar. Durdurmaya çalışıyorlar. Araçla takip ediyorlar. Mahlukatlar yüzünden rol yapamamaya başladım. Karakterimin Rockstar Studio'da rolü güzel gittiği için isim atmak istemiyorum. Bu arkadaşlar cezasını çekip dahada bana karışmalarını role girmemelerini istiyorum. Gİrmeleri bile saçma IC tanışmıyoruz bile.
« Son Düzenleme: 11.05.2026 20:34 Gonzi »

#8 - 11.05.2026 21:31
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=187354.msg1484364#msg1484364
kisiyle alakali bir diger konu sikayeti bilgilendirme adina.

#9 - 11.05.2026 22:00
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=187354.msg1484364#msg1484364
kisiyle alakali bir diger konu sikayeti bilgilendirme adina.

Sunucunun rol zevkinin içine ediyor abi arkadaş. 2000 saat oynamış canı sıkılmış herhalde.

Buyrun bir sürü insanın şikayeti var bu eleman hakkında
« Son Düzenleme: 11.05.2026 22:07 Gonzi »