Konu: Skin hırsızlığı  (Okunma sayısı 576 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.05.2026 15:32
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Hasmımyaşamaz
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Fabrodo
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sahip olduğum skin haklarının başkası tarafından kullanıldığını ve sunucuya yükletildiğini farkettim. @Fabrodo yapımı bir skini kendisinden satın alarak sunucuya yüklettim. Bu skinin başkası tarafından kullanılmasına rızam yoktur. Gerekenin yapılmasını rica ediyorum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle

Benim kullandığım.

Peter'ın yüklettiği çalıntı skinlerden herhangi bir tanesi:

Ek açıklamalar(varsa):
« Son Düzenleme: 02.05.2026 16:01 malevolence »

#1 - 02.05.2026 16:07
Fabrodo, şikayeti görüntülediğinde gerekli iletiyi gönderecektir.

#2 - 02.05.2026 17:02
Skin yapımcısı benim, skini 2022'nin 2. ayında yaptım. 2023'te skini birlik oyuncum showyourrespect'e kullanması için vermiştim sunucuya yükletti sonra yasaklandı sanırım veya bıraktı bilmiyorum, birlik oyuncularıma ekran görüntülerinde ve sunucuda kullanması için skinlerimi kullanmalarına izin veriyordum ona para karşılığında satmadım kısaca. Şikayeti oluşturan arkadaş benden skini almak istediğini söyledi, bende skinden şu zaman kadar bir maddi kazanç elde etmediğim için 2026 yılında sattım.

not skini yapımcısı olarak hiç bir yerde rel olarak paylaşmadım, cacheden izinsiz alınıp kullanılması veya herhangi bir discordda benim iznim dışında paylaşılması skinin rel olduğu anlamına gelmez, leaklenmiş olduğu anlamına gelir bu da yapımcı tarafından izinsiz olarak kullanıldığı veya yayınlandığını temsil eder.

model yapım aşaması

2023 yılında geçen bahsettiğim birliğimden herhangi bir tane ekran görüntüsü, skin sste görünüyor. ssteki tüm skinler bana ait yine söylediğim gibi birlik oyuncularıma kullanması için veriyordum.
« Son Düzenleme: 02.05.2026 17:07 Fabrodo »

#3 - 03.05.2026 14:03
Hakkımda açılan şikayet konusu ile ilgili detaylı açıklamamı sunmak istiyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki, tarafıma yöneltilen “başkasına ait skini izinsiz kullanma / çalıntı skin yükleme” iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu skini ben yeni edinmiş, tesadüfen kullanmaya başlamış veya başka bir oyuncudan görüp almış değilim. Bu skini 09.01.2026 tarihinde saat 15:37 itibarıyla kullanmaya başladım ve o tarihten itibaren aktif şekilde tarafımca kullanılmaktadır.

Şikayette bulunan kişi, skinin yalnızca kendisine ait olduğunu ve benim bunu izinsiz şekilde kullandığımı iddia etmektedir. Ancak burada göz ardı edilen önemli nokta şudur: Ben bu skini belirtilen tarihten beri aktif şekilde kullanmaktayım. Yani skin benim için sonradan ortaya çıkan bir durum değildir. Sunucuda beni tanıyan oyuncular da bu skini o tarihten itibaren karakterimde gördüklerini doğrulayabilirler. Bu nedenle, sanki ben bir başkasının hakkını ihlal etmişim gibi tek taraflı bir algı oluşturulması doğru değildir.

Ayrıca herhangi bir skini sisteme yüklerken veya kullanırken kasıtlı şekilde kural ihlali yapma niyetim hiçbir zaman olmamıştır. Eğer bir skinin sahipliği konusunda önceden bilmediğim bir uyuşmazlık varsa, bunun bilinçli bir ihlal olarak değerlendirilmemesi gerekir. Ben skini uzun süredir kullandığım ve herhangi bir sorun yaşamadığım için kullanımımın meşru olduğunu düşündüm. Bu sebeple hareketlerimde kötü niyet, çıkar sağlama amacı veya başka bir oyuncunun emeğine zarar verme düşüncesi kesinlikle yoktur.

#4 - 03.05.2026 15:35
Alıntı
Sunucuda beni tanıyan oyuncular da bu skini o tarihten itibaren karakterimde gördüklerini doğrulayabilirler.

Arkadaşın sunucudaki ilk skini budur; bahsettiği kısım ise CodSMP üzerinden arkadaşlarına kurdurduğu çalıntı skinden kaynaklanmaktadır. Onaylı skin yapımcısı Fabrodo’nun da belirttiği üzere, söz konusu skinin hakları şahsıma aittir ve kimseyle paylaşmıyorum. Arkadaşın yükleme tarihi ile benim yükleme tarihim karşılaştırılabilir; bu durumda Fabrodo’nun onaylı skin yapımcısı tagını ve söylemlerini dikkate alarak şikayetin sonuçlanmasını istiyorum.

#5 - 03.05.2026 15:47
skin farklı kişilere nasıl ulaştı bilmiyorum muhtemelen cacheden alıntılanıp leaklenmiş, kimseyi yargılamıyorum yanlış anlaşılmasın arkadaş bilmiyor olabilir normaldir herkes bilinçli olacak diye bir şey yok orta yolu bulmak iki taraf içinde iyisi olur. fakat dediğim gibi bu skini şikayet oluşturan kişiye para karşılığında sattım. ilk ben kullanmaya başladımla olmuyor malesef o rel skinler için geçerli olur muhtemelen fakat dediğim gibi bu skin benim onayım dışında cacheden skin çalan kişilerin discordunda paylaşılmış olabilir oradan alıp bilinçsiz bir şekilde kullanıyorda olabilirsiniz fakat skinin yapımcısı olarak ben bu skini şikayeti oluşturan arkadaşa sattım. parasını aldığım için artık başkasına satar veya kendisi reller orasına karışamam skine karşılık para almışım artık skin onundur.

#6 - 03.05.2026 16:15
Merhaba, bu skini Fabrado yaptı. Üç gün önce Fabrado'dan skin alırken showroomunda bile görmüştüm, adminler dikkate alabilir bu mesajımı. Tamamen tarafsızım.

#7 - 05.05.2026 00:34
Gelecek bakımda hakları tarafıma ait skini değiştireceği için şikayeti geri çekiyorum.

#8 - 26.06.2026 20:34
Sorun çözüldüğü için;

K&A

İyi roller.