Konu: [LEGAL] infoX Corporation  (Okunma sayısı 2647 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.04.2026 14:00

Medya  |  Moda  |  Borsa  |  Otomotiv
   İnfox Şirketler Grubu, 2024 yılında kurulan ve 2026 yılında şu andaki ortakların devralmasıyla "Infox Şirketler Grubu" adını alan kuruluş, bilgi kavramına verdiği önemi kurum markasına yansıtarak "infoX" adını benimsemiştir. "infoX" marka isminde yer alan "X" ise; çarpan anlamıyla "Bilgiyi borsa, otomotiv, medya ve moda alanlarında çarpan etkisi yaratarak büyük bir değere dönüştürme", kesişim anlamıyla "Bilginin kesişim noktası" ve bir sonraki nesli temsil etmek için kullanılmıştır.

İlk Kıvılcım ve Temeller
   Grup, yalnızca kâr odaklı bir yapı olarak değil, her biri kendi alanında uzmanlaşmış iştiraklerin bir araya gelerek oluşturduğu dev bir organizma olarak tasarlandı. Bu yapı, geleneğin güvenini geleceğin hızıyla birleştiren bir köprü olma hedefiyle yükseldi. Daha öncesinde profesyonel olarak çalışan şirketler, ortak karar aldı.

Birlikten Doğan Güç
   infoX çatısı altındaki her bir şirket, dev bir saatin çarkları gibi birbirine bağlı ama kendi içinde özgür birer güç merkezi olarak konumlandırıldı. Grubun en büyük farkı, statükoya meydan okuyan cesareti ve değişen dünya düzenine saniyeler içinde uyum sağlayabilen esnek yapısı.

Geleceğe Bakış
   Bugün, bu yeni kurulan şirketler grubu sadece bir imza değil, aynı zamanda bir sözü temsil ediyor: Bilgi rehberliğinde geleceğe.

18.04.2026
infoX Şirketler Grubu Başkanı C. MacGrath:
    'infoX bünyesinde halka açık bir şekilde devam etmek istiyoruz. Çünkü biz bunları yaparken, bu yatırımları yaparken ortaklarımızla paylaşarak yapmak istiyoruz. Sadece kendimize değil hem çalışanlarımıza hem ortaklarımıza hem de ülkemize değer katmaya çalışıyoruz. Bu amaçla da böyle bir çatı altında bu yatırımları yapmak çok önemli. infoX ile kurduğumuz bu güçlü iş birliği, kurumsal yapımızı daha da sağlamlaştırarak, ürün ve hizmetleri daha geniş pazarlara taşıma fırsatını bize sunacak.'

'Her ne kadar grup çatımız yeni bir oluşum olarak yükselse de bünyemizdeki şirketler; medya, otomotiv, borsa ve moda sektörlerinde 3 yılı aşkın süredir başarıyla hizmet veren köklü bir tecrübe üzerine inşa edilmiştir. Vice Şehrinde yüksek standartlarda hizmet odaklı, sürdürülebilir ve gelecek vaat eden işyerleri, şirketler ve projelere finansman sağlıyoruz.'

'Bu vizyon ile yeni yatırımcıları davet ediyoruz.'

« Son Düzenleme: 12.05.2026 21:08 viozeys »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 19.04.2026 14:00

Şirket Genel Bilgi Formu - Statement of Information

Şirketin Faaliyet Konusu

infoX Medya; her türlü dijital ve konvansiyonel medya mecrasında içerik üretimi, yayını ve dağıtımını yapmak; görsel, işitsel ve yazılı prodüksiyon hizmetleri sunmak;
      veri analitiği ve yapay zeka destekli pazarlama stratejileri geliştirmek; markaların dijital dönüşüm süreçlerinde iletişim ve reklam danışmanlığı için Media alanında faaliyet
      göstermek.

infoX Finansal Yatırımlar; yerli ve yabancı sermaye piyasalarında stratejik yatırım fırsatlarını değerlendirmek, bünyesine katacağı iştiraklerin sermaye ve yönetim yapılarını
      optimize ederek sürdürülebilir değer yaratmak. Hisse senetleri, tahviller, fonlar ve diğer türev araçlar üzerinden portföy çeşitlendirmesi yaparak risk-getiri dengesini gözetmek;
      yerel ve küresel piyasalarda aktif varlık yönetimi yürütmek. Yüksek büyüme potansiyeli taşıyan teknoloji ve inovasyon odaklı girişimlere (startup) erken aşama veya büyüme
      aşaması yatırımları yaparak ekosistemi desteklemek. Grubun finansal kaynaklarını merkezi bir yapıda toplamak, döviz, faiz ve likidite risklerine karşı hedging (korunma)
      stratejileri geliştirmek ve iç denetim mekanizmalarını işletmek.

Fortuna; muklu, yünlü, sentetik ve teknik kumaşlardan mamul her türlü kadın, erkek ve çocuk giyim eşyasının (örme, dokuma, triko vb.) seri veya butik üretimini
      gerçekleştirmek; fason üretim süreçlerini yönetmek. Moda trendleri doğrultusunda özgün koleksiyonlar hazırlamak, marka kimliği oluşturmak ve endüstriyel tasarım faaliyet-
      lerini yürütmek. Üretilen veya tedarik edilen tekstil ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlara satışı, ihracatı ve ithalatını gerçekleştirmek; gümrük ve lojistik süreçlerini yönetmek.
      Kendi markası veya distribütörü olduğu markalar için fiziksel mağazalar açmak, online satış platformları ve pazaryerleri üzerinden dijital perakendecilik faaliyetleri yürütmek.

Yönetime İlişkin Bilgiler

14.04.2026 tarihinde, ortakların sağladığı finansmanlar ile oluşturulmuştur. Yönetim bu ortaklara ait olup yönetim sürecinde pay oranlarına göre kararlar verilmektedir. Karar
      sahibi ortakların yaptığı mali giderler, denetim sağlayan bağımsız bir firma tarafından denetlenmiş olup kuruluş süreci boyunca, dışarıya pay satışı yapılmamıştır. Yönetim
      ortakların kararlarıyla şekillenmektedir.

Şirketi temsil ederken belirli bir tutarın üzerindeki kararlarda her iki ortağın da imzasının (Müşterek Yetki) aranması, gerekmektedir. Belirli tutar dönemin faiz ve ekonomik
      durumlarına göre değişiklik göstermektedir. Kurulan denge düzeninde ortaklığın bozulmasını engelleyecek bir yapı oluşturularak, yönetim güvence altına alınmış. Yüzde beşi
      aşacak şekilde pay sahibi olan kişiler yönetim de söz hakkına sahiptir. Yönetim tarafından verilen kararlar acil toplanma kararlarıyla birlikte yeniden değerlendirmeye açıktır.

Yönetime karşı yöneltilecek yasal bir suçlama ve dava sürecinde yönetim, dava ve suçlamalara konu olan ismi, geçici veya kalıcı olarak yönetimden çıkartır.

Alan                                               Sorumlu Ortak                                                    Fonksiyon

Strateji ve Finansman                               Camille MacGrath                               Yatırım kararları, bütçe yönetimi, holdingleşme süreçleri ve finansal risk analizi.

Operasyon ve Yaratıcılık                                  Yuina Ayres                                    İçerik üretim süreçleri, tasarım vizyonu, marka iletişimi ve pazar genişleme stratejileri.

Finansal Rapor (12.05.2026)

Esas Sermaye: 12.000.000$
      Pay Dağılımı: 100$ için 1 pay olacak şekilde şirket payları hesaplanmaktadır.
      Sermaye Borcu: %25 oranla borçlanmaya açık bir şekilde sermaye yönetilmektedir. Şirketin borcu bulunmamaktadır.
      Kâr Oranı: İlk dönemde şirket 550.000$'lık, reklam ve yayın geliri elde etmiştir. Haftalık olarak düzenli gelir tabloları ile birlikte şirket kasasına 100.000$ ile 200.000$ aralığında
      para girişi sağlanmaktadır. Faaliyet alanlarından gelen bu gelirin %85'i proje ve yatırımlar için kullanılırken, %15'i ajans ve işyerleri için kullanılmaktadır.

Ad-soyad                                                  Pay Oranı (%)                                                     Pay Tutarı

Camille MacGrath                                               %49.50                                                            5.940.000‬$

Yuina Ayres                                                    %46.50                                                            5.580.000$

Diğer                                                              %4                                                                 480.000$

« Son Düzenleme: 13.05.2026 14:02 viozeys »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 19.04.2026 14:00

Esas Sözleşme - Articles of Incorporation

KONU
          İşbu esas sözleşmenin konusu; infoX Corporation’ın kuruluş yapısını, faaliyet alanlarını, yönetim esaslarını, temsil yetkilerini, ortaklık düzenini, kurumsal işleyişini ve tarafların
      hak ile yükümlülüklerini düzenlemektir. İşbu sözleşme, şirketin ticari faaliyetlerini sürdürülebilir, denetlenebilir ve kurumsal bütünlük içerisinde yürütmesini sağlamak, yönetimsel
      istikrarı korumak, şirket varlıklarını güvence altına almak ve pay sahipleri arasındaki hukuki düzeni tesis etmek amacıyla hazırlanmıştır.

Madde 1: Kuruluş
          Şirket, başlangıçta Authorized Capital sistemine tabi bir Investment Company olarak kurulmuş, daha sonra SEC düzenlemeleri ve ilgili kurul onayları doğrultusunda faaliyet
      konusu değiştirilerek genel amaçlı operasyonel bir kurumsal yapıya dönüştürülmüştür. Şirketin kurucu ortakları Camille MacGrath ve Yuina Ayres’tir. Şirket, pay sahiplerinin
      haklarını korumak, yönetimsel istikrarı sağlamak, ticari faaliyetleri düzenlemek ve kurumsal bütünlüğü güvence altına almak amacıyla işbu esas sözleşmeyi kabul eder.

Madde 2: Şirket Ünvanı
          Şirketin resmi ünvanı “infoX Corporation”dır. Şirketin işletme adı “infoX” olarak kullanılacaktır. İşbu esas sözleşmede şirket, kısaca “Şirket” olarak anılacaktır.

Madde 3: Şirket Merkezi
          Şirketin Principal Executive Office merkezi, Florida eyaleti, Vice City sınırları içerisindedir. Şirketin resmi tebligat adresi Metropolitan Ave, Wells Street, Vice City, infoX Media
      2000 olarak kabul edilir ve bu adrese yapılan resmi bildirimler hukuken geçerlidir. Adres değişiklikleri ilgili eyalet makamlarına ve SEC sistemine bildirilir. Şirket, gerekli bildirimler
      yapmak şartıyla yurt içinde veya uluslararası düzeyde şube, temsilcilik, iştirak ve bağlı kuruluş açabilir. Şirketin Registered Agent birimi Florida ve Paris olmak üzere iki ayrı
      kayıtlı temsilcilik üzerinden faaliyet göstermektedir.

Madde 4: Şirketin Faaliyet Konusu
          Şirket, sinema, televizyon, dijital yayıncılık, medya prodüksiyonu, reklamcılık, marka yönetimi, veri analitiği, yapay zeka destekli medya sistemleri, tekstil, finansal
      organizasyon, dijital perakendecilik ve kurumsal danışmanlık alanlarında faaliyet gösterebilir. Şirket ayrıca yerli ve yabancı piyasalarda yatırım faaliyetleri yürütebilir, iştirak
      kurabilir, bağlı kuruluş oluşturabilir, marka devralabilir ve holding company yapısı altında şirket yönetim süreçlerini üstlenebilir.

## Madde 5: Şirketin Temsil ve İlzamı
          Şirketin yönetimi ve dışarıya karşı temsili Yönetim Kurulu’na aittir. Şirket adına düzenlenecek resmi belgelerin, sözleşmelerin ve mali işlemlerin geçerli sayılabilmesi için şirketi temsil etmeye yetkili kişilerin imzalarını taşıması zorunludur. Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda belirli kişilere münferit temsil yetkisi verebilir veya müşterek imza sistemi uygulanmasına karar verebilir. Belirli mali limitlerin üzerindeki işlemlerde birden fazla yetkilinin imzası aranabilir.

## Madde 6: Yönetim Yapısı
          Şirket yönetimi, ortaklık dengesi, operasyonel sürdürülebilirlik ve yönetim istikrarı esas alınarak yürütülür. Yüzde beşi aşan pay sahipleri yönetim toplantılarında söz hakkına sahiptir. Oy hakkı ve yönetim etkisi pay sahipliği oranı doğrultusunda değerlendirilir. Şirketin strateji ve finansman süreçlerinden Camille MacGrath, operasyon ve yaratıcılık süreçlerinden ise Yuina Ayres sorumludur.

## Madde 7: Yönetim Kurulu Yetkileri
          Yönetim Kurulu, iştirak kurulması, şirket satın alınması, marka devralınması, yatırım yapılması, uluslararası ortaklık kurulması, operasyonel genişleme, yeni faaliyet alanı açılması ve şirket birleşmesi konularında karar alma yetkisine sahiptir.

## Madde 8: Acil Yönetim Yetkisi
          Şirketin ticari güvenliğini, mali yapısını veya kurumsal itibarını etkileyebilecek olağanüstü durumlarda Yönetim Kurulu acil toplantı kararı alabilir. Bu süreçte alınan kararlar daha sonraki yönetim toplantılarında yeniden değerlendirilebilir.

## Madde 9: Pay Devri ve Üçüncü Kişilere Satış
          Şirket paylarının devri veya üçüncü kişilere satışı durumunda öncelikli satın alma hakkı mevcut pay sahiplerine aittir. Yönetim onayı olmaksızın pay devri gerçekleştirilemez. Devir işlemlerinin geçerli sayılabilmesi için Yönetim Kurulu tarafından onay verilmesi gerekir.

Pay sahibinin vefatı halinde paylar, miras hükümleri doğrultusunda birinci derece yakınlarına devredilebilir. Yeni hak sahiplerinin pay devrini takiben şirket yönetimine gerekli bildirimleri yapması zorunludur. Herhangi bir yasal mirasçı bulunmaması halinde ilgili paylar şirket yönetimi tarafından değerlendirmeye alınabilir.

## Madde 10: Finansal Yönetim ve Şirket Politikası
Şirketin mali yapısı, sürdürülebilir büyüme, yatırım güvenliği ve operasyonel devamlılık esas alınarak yönetilir. Şirket yönetimi piyasa koşulları, ekonomik dengeler ve ticari risk analizleri doğrultusunda finansal planlama yapma yetkisine sahiptir. Şirket gelirleri yatırım süreçleri, operasyonel faaliyetler, iştirak yönetimi, proje geliştirme, medya faaliyetleri ve marka yönetimi doğrultusunda kullanılabilir.

## Madde 11: İç Denetim ve Mali Kontrol
Şirketin mali hareketleri, yatırım süreçleri ve operasyonel faaliyetleri bağımsız denetim kuruluşları tarafından incelenebilir. Yönetim, şirket güvenliği ve mali şeffaflık amacıyla iç denetim mekanizmaları oluşturabilir.

## Madde 12: Gizlilik ve Bilgi Güvenliği
Şirket bünyesinde bulunan ticari sırlar, yatırım planları, finansal kayıtlar, medya arşivleri, müşteri bilgileri, veri sistemleri ve şirket içi belgeler gizli kabul edilir. Yetkisiz paylaşım şirket disiplin ihlali sayılır.

## Madde 13: Fikri Mülkiyet Hakları
Şirket bünyesinde üretilen medya içerikleri, prodüksiyonlar, yazılımlar, tasarımlar, veri sistemleri, marka çalışmaları ve dijital projeler şirket mülkiyetindedir.

## Madde 14: Rekabet Yasağı
Yönetim ortakları, çalışanlar ve pay sahipleri, şirket faaliyet alanlarıyla doğrudan rekabet eden oluşumlarda yönetim onayı olmaksızın görev alamaz veya yatırım gerçekleştiremez.

## Madde 15: Bilanço ve Raporlama
Her hesap dönemi sonunda şirketin mali durumunu gösteren raporlar hazırlanır. Bu raporlar yönetim ve pay sahiplerinin incelemesine sunulabilir.

## Madde 16: Bağış ve Sosyal Katkı Politikası
Şirket, yönetim onayı doğrultusunda vakıf, dernek, eğitim kuruluşu, sosyal yardım organizasyonu veya benzeri kurumsal yapılara bağış ve destek sağlayabilir. Yapılacak bağışlar şirketin mali yapısını, operasyonel sürdürülebilirliğini ve kurumsal politikalarını olumsuz etkilemeyecek şekilde değerlendirilir. Bağış süreçleri şirketin iç denetim ve finansal şeffaflık esaslarına tabidir.

## Madde 17: Dijital ve Teknik Varlıklar
Şirkete ait dijital platformlar, medya hesapları, veri tabanları, yapay zeka sistemleri, teknik altyapılar ve medya arşivleri şirket malvarlığı kabul edilir.

## Madde 18: Çalışan ve Yönetici Sorumlulukları
Şirket bünyesinde görev alan çalışanlar, yöneticiler ve ortaklar, şirket politikalarına, etik kurallara, gizlilik yükümlülüklerine ve yönetim düzenine uygun hareket etmeyi kabul eder.

## Madde 19: Sorumluluk
Kurucular, yöneticiler ve yönetim kurulu üyeleri, esas sözleşmeden doğan yükümlülüklerini ihlal etmeleri halinde Şirket’e ve pay sahiplerine karşı sorumludur. Hiç kimse kendi kontrolü dışında gelişen hukuka aykırı işlemler nedeniyle doğrudan sorumlu tutulamaz.

## Madde 20: Tasfiye ve Fesih
Şirketin feshi halinde mevcut yükümlülükler yerine getirildikten sonra kalan varlıklar pay sahipliği oranlarına göre dağıtılır.

## Madde 21: Yetkili Hukuk ve Kurumlar
İşbu esas sözleşmeden doğabilecek uyuşmazlıklarda Florida Eyalet Yasaları uygulanır. Uyuşmazlık süreçlerinde Vice City Mahkemesi yetkilidir. Soruşturma süreçleri Vice City Savcılığı tarafından yürütülür. Taraflar hukuki temsil süreçlerinde Vice City Barosu düzenlemelerine tabidir.

## Madde 22: Yürürlük
İşbu esas sözleşme, kurucu ortakların imzası ile yürürlüğe girer. Şirket yönetimi tarafından yapılacak değişiklikler Yönetim Kurulu onayına tabidir.

« Son Düzenleme: 31.05.2026 16:36 viozeys »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok