Durumu kendi açımdan şu şekilde yorumlayacağım: Öncelikle Oliviera Boris isimli karakter, Paddock Bar içerisinde müşterilere rahatsızlık vererek huzursuz bir ortam yaratıyordu. Müşterilerden biri onu uzaklaştırmak istediği sırada, Oliviera Boris bahsi geçen müşterinin "pantolonunu indirir" şeklinde absürt bir emote verdi. Bunun üzerine müşteriler de haklı olarak karakteri darp etti.
Mekan sahibi olarak kişiyi /surukle komutu ile mekan dışına çıkardık. Oliviera Boris adlı oyuncuyu serbest bırakacakken, oyuncu Fear RP kurallarına uymayarak agresif tavırlar sergiledi. Hood bölgemizde bu tarz bir rol dönmesi sonucunda, oyuncuyu kaldırma rolüne girip kişisel garaj interioruna soktuk. O sırada bir motorlu belirdi ancak aldırış etmedik. Oyuncu, korku rolü yapması gerekirken "Birazdan kapıda olurlar" gibi ifadeler kullanarak Metagame yaptığını açıkça kanıtladı. Tüm bunlara rağmen herhangi bir kural ihlali yapmadan rolü sürdürdük.
Polisler yaklaşık 15-20 kişilik bir grup halinde geldiler fakat yanlış yere baskın yaptılar. Polislerin girdiği yer bir evdi; ancak oyuncu (Oliviera Boris) o sırada kişisel garaj içerisindeydi. Polisler oraya bakmayı ihmal edince, dışarıdaki diğer motorlu oyuncuyu asılsız ihbar sebebiyle tutukladılar.
Polisler gittikten yaklaşık 5-10 dakika sonra arkadaşlarım, Sultan marka araç ile kişiyi şehir dışına götürme rolü yaptı (oyuncunun gözleri bu sırada hâlâ bağlıydı). Sonrasında telsiz üzerinden tekne istediklerini belirttiler; ben de istenileni yapıp tekneyle deniz üzerinden yanlarına ulaştım. Kişileri tekneye aldım fakat oyuncu, rol gereği tutulmasına rağmen sürekli "gemiden düşer gibi" emotelar vererek rolü baltalamaya devam etti. En nihayetinde rolü bitirmemiz gerektiği için süreci sonlandırdık.