Konu: Oliviera Boris - Darius Boris / İhlaller  (Okunma sayısı 257 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.03.2026 06:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Oliviera Boris @Metox - Darius Boris @AndreiTheGamer

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Rico Kranz @coi - Sonya Markova @TİFFANY - Marcus Moller @Xign
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.

Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

B Kullanımı ile Rolü Bölme
Sürekli Roleplay

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle en baştan başlamak istiyorum; karakter işletmemiz olan The Paddock Lounge'a bir müşteri olarak gelip orada aktif olarak bulunan müşterileri rahatsız ediyor. Daha sonrasında masadan kalkmasını istememize rağmen bir müşterinin kıyafetini indirme rolüne giriyor, ekran görüntülerinde görülebilir. Sonra müşteri haklı olarak adamı pataklıyor ve biz de mekandan sürükleyerek çıkarıyoruz. Dışarıya çekip onu sorguladığımız esnada bize karşı agresif bir tutum sergiliyor ve vurmaya başlıyor, kanıt yetersiz olabilir burada sadece rolü bir bütün olarak anlatıyorum. Daha sonrasında yine baygın duruma düşürüp /surukle komutu yardımıyla hoodumuzun arkasında bulunan garaja götürüyoruz arkadaşı. Bu sırada nereden geldiği bilinmez bir motorlu gelip bizi gözetleyip polise ihbar geçmiş. Bu esnada Oliviera karakteri "kapıda olurlar birazdan" tarzı bir cümle ile "Metagaming" yaptığını doğrular nitelikte bir log gönderiyor chate. Rolün sürecinde polisin kapıya geldiğini öğreniyoruz, apar topar adamı orada bırakıp garajdan çıkıyoruz ve normal kendi halimizde takılmaya başlıyoruz. Polisler epey bir süre sonra (Schnel'den anlatması istenilebilir.) gate'in üstünden atlayıp orada bulunan Marcus Moller'in evine geliyor. Benim karakterim üç maymunu oynayıp ne işleri olduğunu soruyor, onların bir ihbar sonucu geldiğini öğreniyorum. Evin kilidini kırıyorlar hiçbir şey bulamıyorlar (çünkü adam garajda) ve gidiyorlar; akabinde ihbar eden Darius Boris'i asılsız ihbar dolayısıyla hapse atıyorlar. Biz bu sırada polislerin ortalıktan yok olduğunu gözlemleyip (Colton Hale karakteri bir süre bölgede devriye attı.) garaja Sultan model bir araçla giriyoruz adamı hızlı bir şekilde alıp şehir dışına gidiyoruz. O esnada IFM'den gerekli izinlerin verilmesi için bir talep oluşturuyoruz, yetkili inceleyebilir kanıtlar zaten aynı. Gittiğimiz konumda Rico Kranz karakterinden tekne istiyoruz ve satın alıp tekne ile yola çıkıyor çünkü cesedi en hızlı denizde yok edebiliriz sorun yaşamadan. Bu sırada yukarıya kiralık motor ile Darius Boris'in alt karakteri olan Anastasia_Miloslava geliyor, onu fark ediyoruz. Ben kendisini rolü baltalamaması gerektiğini söyleyerek PM'den uyarıyorum. O ise bana adamı nasıl çıkarıp götürdünüz, polisler bulamadı, ışınladınız oraya diye suçlamalar yapıyor. (Bu esnada Oliviera Boris karakterinin gözü bağlı) Benim teleport atmamı sağlayacak herhangi yetkim bulunmuyor, kendim hile kullanıyor olsam bile Oliviera Boris karakterini kendime nasıl ışınlayabilirim? Loglar kanıt sayılmasa bile arabaya bindirdiğimizin loglarını da kanıtlara iletiyorum. Rolün devamında Anastasia karakterinin polise ihbar vereceğini düşünüp bulunduğumuz bölgeden uzaklaşıp deniz yoluyla ulaşımı olan farklı bir bölgeye geçiş yapıyoruz ve Rico Kranz karakterini beklemeye koyuluyoruz. Bu esnada Sonya Markova oyundan düşüyor ve düşene kadar geçen süreçte araba kıyıya yakın olduğu için ve ESC bugundan dolayı suya doğru gidiyor ve hep beraber suya düşüyoruz, rol dışında yaşanan bir durum. Ben hile şüphesi yüzünden kick yiyorum. Giriş çıkış loglarından doğrulanabilir. Araba en son park edildiği yere ışınlanıyor, hepimiz suya düşüyoruz Sonya Markova hariç, çünkü oyundan düştüğü yer yukarısı. Biz sudayken "elleri ve ayakları bağlı olan" Oliviera karakteri profesyonel yüzücü olduğunu belirterek omurgasıyla yüzebileceğini söyleyip kaçmaya çalışıyor ve rolü daimi olarak /b kanalı üzerinden bölüyor. Gidişatın bozulmaması ve rol dışında düştüğümüzden ötürü ve ihlali belirtmek adına /rapor yoluyla iletişim sağlıyorum ve bizi suya düştüğümüz noktaya geri ışınlıyor yetkili. Bu esnada Anastasia karakteri nasıl oluyorsa yerimizi tekrar öğreniyor ve benimle PM'den iletişime geçip adamı ışınlayıp durduğumuza dair asılsız bir suçlamada bulunuyor. Lakin kendisini sadece "rol dışı" yaşanan bir durum olduğu için son bulunduğumuz noktaya çektirdik, kendimizle beraber. Ardından başka bir yerde Rico Kranz'a ulaşıyoruz karakteri tekneye bindiriyoruz lakin Anastasia karakteri yine oraya motoruyla geliyor ve suya atlayıp arkamızdan yüzmeye çalışıyor, bu esnada Oliviera karakteri de elleri ayakları bağlı ve onu tutarken suya atlayıp kaçmaya çalışıyor. Rol devam ettiği noktada onu /surukle komutuyla ve teknenin üzerinde çok uzağa götürüyoruz çünkü karakteri öldürme rolüne gireceğiz, yukarıda da dediğim gibi en mantıklı yolu seçmeye çalıştık ve rolü uyguladık. Sonrasında Sylas role müdahale ediyor ve karakteri suya atıp uzaklaşıyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ekstra olarak asılsız konuşmalarla #vice-chat üzerinden kendi çıkarımıza yetki kullandığımıza dair provokasyon yapıyor, kendisini bu sefer dağa ve denizin ortasına ışınladığımızı söylüyor.

Bunlara ek olarak oyuncuyu hiçbir şekilde hood bölgesinden yetki kullanımıyla uzaklaştırmadığımızı anlayabileceğiniz bir ekran görüntüsü:

Ek açıklamalar(varsa): Oyuncuların ceza geçmişinin incelenip ona göre işlem yapılmasını talep ediyorum. Kendi çıkarıma ve rolü bozacak şekilde bir raporum, yetki kullanımım bulunmamaktadır gerekli görülürse incelenebilir. Provokasyon için de bir yaptırım talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 21.03.2026 06:59 Keisse »

#1 - 21.03.2026 06:46
Ekran görüntüsü fazla olduğu için sanırım buga girmiş, bbcode üzerinden görüntülenebilir gerekirse yetkiliye ulaştırabilirim.
@Schnel hood bölgesine yapılan operasyon hakkında bilgi verebilir, rolü yöneten Supervisor o idi çünkü
« Son Düzenleme: 21.03.2026 07:06 Keisse »

coi

*
v3 Oyuncusu v4 Güncellemesinde Oyundaydı2026 Yılbaşında Oyundaydı
#2 - 21.03.2026 07:19
Durumu kendi açımdan şu şekilde yorumlayacağım: Öncelikle Oliviera Boris isimli karakter, Paddock Bar içerisinde müşterilere rahatsızlık vererek huzursuz bir ortam yaratıyordu. Müşterilerden biri onu uzaklaştırmak istediği sırada, Oliviera Boris bahsi geçen müşterinin "pantolonunu indirir" şeklinde absürt bir emote verdi. Bunun üzerine müşteriler de haklı olarak karakteri darp etti.

Mekan sahibi olarak kişiyi /surukle komutu ile mekan dışına çıkardık. Oliviera Boris adlı oyuncuyu serbest bırakacakken, oyuncu Fear RP kurallarına uymayarak agresif tavırlar sergiledi. Hood bölgemizde bu tarz bir rol dönmesi sonucunda, oyuncuyu kaldırma rolüne girip kişisel garaj interioruna soktuk. O sırada bir motorlu belirdi ancak aldırış etmedik. Oyuncu, korku rolü yapması gerekirken "Birazdan kapıda olurlar" gibi ifadeler kullanarak Metagame yaptığını açıkça kanıtladı. Tüm bunlara rağmen herhangi bir kural ihlali yapmadan rolü sürdürdük.

Polisler yaklaşık 15-20 kişilik bir grup halinde geldiler fakat yanlış yere baskın yaptılar. Polislerin girdiği yer bir evdi; ancak oyuncu (Oliviera Boris) o sırada kişisel garaj içerisindeydi. Polisler oraya bakmayı ihmal edince, dışarıdaki diğer motorlu oyuncuyu asılsız ihbar sebebiyle tutukladılar.

Polisler gittikten yaklaşık 5-10 dakika sonra arkadaşlarım, Sultan marka araç ile kişiyi şehir dışına götürme rolü yaptı (oyuncunun gözleri bu sırada hâlâ bağlıydı). Sonrasında telsiz üzerinden tekne istediklerini belirttiler; ben de istenileni yapıp tekneyle deniz üzerinden yanlarına ulaştım. Kişileri tekneye aldım fakat oyuncu, rol gereği tutulmasına rağmen sürekli "gemiden düşer gibi" emotelar vererek rolü baltalamaya devam etti. En nihayetinde rolü bitirmemiz gerektiği için süreci sonlandırdık.

#3 - 21.03.2026 17:29
Şahitliğimi onaylıyorum

#4 - 21.03.2026 21:27
@Metox @AndreiTheGamer 24 saat içerisinde savunmanızı iletin