Konu: Dm  (Okunma sayısı 189 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.03.2026 20:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli#64529  Maskeli#52832

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Mert4171

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.30 20.03.2026

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
* punchliner314 adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hiç bir birlik bağlantım veya her hangi bir düşmanım yok ken kim oldukalarını bilmedim ve daha öncsinde her hangi bir rolüm yokken gelip sıktılar

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/is66a7z

Ek açıklamalar(varsa): Maskeli oldukları için etketleyemedim siz bulursunuz zaten

#1 - 20.03.2026 20:33
Şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 20.03.2026 20:58
Araçları kaçdan alacağım seni asla ama asla ilgilendirmiyor  ayrıca sadece fiyatı 500 den yukarı olan araçları alıyorum genelde ve aslada zararına satmıyorum her araçdan en az 30 bin kadar karım var yaralı rolün gelince bunun kanıtı yok ancak kurşun sıyırmışda olabilir veya başka birşeyde sonuçda nerden vurulduğun belli dğil ck olmuyosun sonuç olarak size karşılık olrak her hangi bir saldırı olsa evet yaralı kural ihlali ve zaten olay yerine polis çağırıldı ambulansda ama rolsel olarak @Mert4171  iyi olduğumu ve sadece sıyrık oldu belirtildi  Başka yanıt gelmeyecek sonuçlanabilir

#3 - 20.03.2026 21:15
Olay anlatıldığı gibi sebepsiz gerçekleşmemiştir. Şikayet açan kişi ile öncesinde ticari rekabete dayalı bir rol süreci içerisindeydik. Galeri rolü yapıyoruz ve araç alım-satımı sırasında sürekli olarak piyasa dengesini bozacak şekilde, zararına fiyatlarla alım yaparak bizim rolümüzü sabote ediyordu .Bu durum tek seferlik değil, tekrar eden bir davranıştı ve IC olarak karakterimiz tarafından “bilinçli iş bozma” şeklinde algılandı. Bu nedenle olay tamamen rol içinde gelişen bir gerilim sonucudur. Amacımız karakteri öldürmek değil, gözdağı vermekti. Bu yüzden öldürme gerçekleşmemiş, yalnızca yaralama yapılmıştır. Bu da doğrudan “random deathmatch” olmadığını gösterir.Eğer karşı tarafın bu rekabeti rol dışına taşıdığı düşünülüyorsa bunun ayrıca incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz tamamen IC motivasyonla hareket ettik.
Ayrıca olay sırasında şikayet açan kişinin de rol ihlali bulunduğunu düşünüyoruz. İki kişi tarafından ateş açılmış ve çok sayıda mermi isabet etmesine rağmen karakter herhangi bir ciddi yaralanma rolü yapmadan olay yerinden uzaklaşmış ve durumu “ufak sıyrıklar” olarak geçiştirmiştir.

Bu durum gerçekçilikten uzak olup, ağır ateş altında kalan bir karakterin buna uygun yaralı rolü yapması gerekmektedir. Olayın bu kısmı da incelendiğinde karşı tarafın “fail role / powergaming” benzeri bir ihlal yaptığı kanaatindeyiz.

Biz olayın rol çerçevesinde geliştiğini savunurken, karşı tarafın aldığı hasarı yok sayarak rolüne devam etmesi de RP kalitesini düşüren bir durumdur.

#4 - 20.03.2026 21:16

Olay tamamen IC gelişmiştir. Bahsi geçen kişi uzun süredir araç piyasasında agresif fiyat politikası izleyerek (%95 alım) hem bizim hem de diğer galericilerin iş yapmasını engelleyen bir konumdaydı. Bu durum tarafımızda IC olarak rekabet ve gerilim oluşturdu.
Yaşanan olay planlı bir IC gerilim sonucu gelişmiştir. Amacımız direkt olarak DM atmak değil, karakterler arası oluşan ticari çatışmayı RP’ye dökmekti.
Ayrıca olay sonrası karşı tarafın hiçbir şekilde yaralanma rolü yapmadan devam etmesi de RP bütünlüğünü zedelemiştir. Bu durum da olayın sağlıklı ilerlemesini engellemiştir
Eğer yapılan eylem kural ihlali olarak değerlendiriliyorsa, bu konuda uyarı almayı kabul ediyoruz. Ancak olayın tamamen IC sebeplerle geliştiğini belirtmek isterim
Ayrıca olay içerisinde kişi ağır ateş altında kalmasına rağmen gündelik hayatına oldukça rahat bir şekilde devam etmektedir.

#5 - 20.03.2026 21:35
Dediklerimi tekrarlamayı sevmem ama dedim gibi arkadaşlarla daha önce bir kere bile rolsel olarak  alım satım rolü veya böyle sen aracı şu fiyatdan alıyosun alma veya böyle yaparız böyle ederiz gibi hiç bir rol olmadı arkadaşlar önce şikayet açıldını görünce önce telefonla arayı sora yanıma geldiler olayın gerçekleşti saat telefonla aranan saat felan ve arkadaşın biraz önce kırparak attığı ss yi olay saatini kırpmadan atarsa eğer zaten olaydan sonra yani silahlı saldırıdan sora oldu görülebilir  atacağım ss deki gibi aradıkları saat https://hizliresim.com/q06eb9b olaydan sonra gerçekleşen bir olay ki zaten bahsettiği galericilerin çoğu ile ticari bağlantım var  bunlrdan biri Olay anındaki şahit karakter diğeri ise Jack_Petrunko karakteri olayı yaşadım karakterileri ben bir kere bile benim le rol yaparken görmedim attıkları ss yide zaten tam atarlarsa olaydan sonra rol oldu görünür yaralı rolünde de rol yapmadıma dair kanıtları var ise bekliyorum sıyırma rolü yapıp rol geçildi çükü başımda gelip durmadılar polisler bile arandı iş yeri 960 iş yerinde silahlı saldıri diye ve arkadaşımız sivil bir karakter
« Son Düzenleme: 20.03.2026 21:46 punchliner314 »

#6 - 20.03.2026 22:02
Şikayeti okudum, Jack Petrunko karakteri bana aittir. Dimitri Olezka karakteri ile yaklaşık 3-4 aydır galeri işine bakıyoruz, bu zamana kadar çoğu kendisi ile sayısız rol yaptık hiçbir şekilde bana tehdit aldığına veya birisinin rahatsız ettiğine dair bir rol döndürmedi. Aldığı fiyatlar kimseyi ilgilendirmedi bende aynı işle meşgulüm beni bile ilgilendirmiyor aksine ben aldığım araçları 95 den aldığı için Dimitri Olezka karkaterine ara sıra satıyorum ve bu benim işime yarıyor bu birçok araç için geçerli. Tehdit vs bir rol hiçbir zaman gerçekleşmedi zaten sürekli oyundayız sürekli rollüyoruz onun yanında takıldığım sürede dahi böyle birşeyle karşılaşmadım. Teşekkürler.

#7 - 21.03.2026 04:33
Şikayet incelendi.

Noe_Sauvage ve Arno_Valois karakterleri Deathmatching kural ihlalinden işlem görecek.

Bilgilendirme: Karakterleriniz "X" garajına tavır aldıysa, ilk etkileşiminiz karakteri gidip silahla vurmak olmamalı, bunu düzgün bir şekilde rollere dökebilir ve görüşme ayarlayabilirsiniz, bir anlaşmaya varabilirsiniz. Sizin karakterlerinizin tavır aldığı, Dimitri Olezka karakteri tarafından bilinmiyor bile. Bu tarz rollerde daha dikkatli olmalısınız.

K&A