Konu: [15.03.2026 - Azad_Zakoyan - Maskeli_62844] Bug Abuse - Un Freeze  (Okunma sayısı 546 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.03.2026 21:22
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Azad Zakoyan - Maskeli_62844 @MoonBreathUser
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Vice Mahkemesi
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.03.2026 20:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 15.03.2026 tarihi, saat 20:50 civarında Idlewood Motel'in arka kısmında gerçekleşen bir rol esnasında Azad Zakoyan isimli oyuncunun kural ihlali yaptığını gözlemledim.

Şahıs, soygun rolü sırasında unfreeze hilesi kullanarak evin içine girip soygun başlatmakta ve ardından tekrar evin dışına çıkmaktadır. Evin dışına çıktıktan yaklaşık 5-10 saniye sonra soygundan çıkan eşyalar dışarıda eline gelmektedir. Bu durum videoda da açık şekilde görülmektedir.

Bu yöntemi kullanarak bug abuse yapmakta, sistemin açığından faydalanarak polislere bildirim gitmesini engellemekte ve rol ortamını haksız şekilde etkilemektedir.

Videoyu tamamen izlediğiniz takdirde durumun çok açık bir şekilde belli olduğu görülecektir. Olayın videosu kanıt olarak mevcuttur.

Söz konusu oyuncunun oyun kurallarını ihlal ettiği açıkça görülmektedir. Olayın videosu kanıt olarak mevcuttur.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):
« Son Düzenleme: 15.03.2026 22:02 080808 »

#1 - 15.03.2026 21:47
Dostum, burda unfreze hilesi ne açıkcası bilmiyorum ama sana durumu şu şekilde anlatıyım interiora girdiğinde yükleniyor barı geliyor ve o sırada yürüyorsun o sırada gidip /ecal yazıp evden çıkabiliyorsun bunun bir bug olduğunu sanmıyorum bu v4'ten beri var ikincisi bugla polise ihbar gitmesini nasıl engelleyebilirim onuda anlamadım sende 911'i aradın ve polisler gelmedi yani ihbar durdurma gibi bir hile söz konusu değil son konu yani elimden çuval kaybolması konusuna geliyim videoda fark ettiysen önce aracımın yanına gidiyorum /earac komutunu yazıyorum ve aracımın bagajının dolu olduğunu görüyorum ve orda sana dönerek /esil yapıyorum orda sistem emote vermemiş burda herhangibir bug unfreze ya da hileyle ihbar durdurma diye zaten bir şey yok tarafımda yöneticler istemedeği sürece yanıt gelmeyecektir iyi forumlar.

#2 - 15.03.2026 21:52
Normalde **/ecal** komutu kullanıldığında karakter donmakta ve hareket edememektedir. Ancak videoda görüldüğü üzere ilgili oyuncu **/ecal** yazdıktan sonra karakteri donmaması gerekirken rahatça hareket edebilmektedir. Bu durum **unfreeze hilesi** kullanıldığını açıkça göstermektedir.

Unfreeze hilesi, karakterin donma durumunu devre dışı bırakarak oyuncunun serbest şekilde hareket etmesini sağlar. Videoyu dikkatli ve tamamen izlediğiniz takdirde bu durumun oldukça net bir şekilde görüleceğini düşünüyorum.

#3 - 15.03.2026 23:11
Unfreeze var mı yok mu izlersin dostum.

#4 - 15.03.2026 23:16
Yüklenen videoda doğrudan bir hile kullanımı net şekilde görünmese de, oyuncunun sunucudaki bir açığı kullanarak bug yaptığı açıkça anlaşılmaktadır. Bu durum da sunucu kurallarına göre bir kural ihlalidir.

Ayrıca ilgili oyuncunun kendi yüklediği videoda da bu açığı kullandığı açıkça görülmektedir.

Sunucuda bulunan bir hatayı veya açığı fark eden oyuncuların bunu yetkililere bildirmesi gerekir. Ancak ilgili oyuncu bu açığı bildirmek yerine kendi lehine kullanarak diğer oyunculara karşı avantaj sağlamaktadır.

Sunucu sistemindeki bir açığı bilinçli şekilde kullanmak (bug abuse) kurallara aykırıdır ve bu durumun değerlendirilerek gerekli işlemin yapılmasını talep ediyorum.

#5 - 15.03.2026 23:32
Dostum bu sunucuda ki bir açık değil sana durumu şöyle anlatıyım V4 geldiğinde interiora girdiğimizde direkt mapin altına düşüyorduk bundan dolayı sistemi interiora girdiğinde otomatik olarak bugkurtar atacak şekilde yaptılar bu bir açık olsa adminler bunu fark ederlerdi sistem otomatik bugkurtar attığı için karakterim hareket edebiliyor ortada bir bug olduğuda yok bunu zaten adminler bilerek kodladı dostum

#6 - 15.03.2026 23:36
Adminler böyle bir sistemi kasıtlı olarak ayarlamış olsa bile, oyuncu bunu kendi lehine kullanarak diğer oyunculara karşı haksız üstünlük sağlamaktadır.

Sunucu sistemindeki bir mekanizmayı bilinçli şekilde kendi avantajı için kullanmak (bug abuse) kurallara aykırıdır.

#7 - 15.03.2026 23:52
Hangi oyuncuya karşı üstünlük sağlıyorum acaba dostum kendi halimde ev soyuyorum bence bu bir bug abuse değil bu durum bana herhangi bir avantaj sağlamıyor ihbar gene düşüyor yani bir şey fark etmiyor bir avantaj sağladığı yok kendinde deneyebilirsin daha tarafımca yanıt gelmeyecektir.

#8 - 16.03.2026 00:55
Soygun sırasında kapıdan dışarı çıktığında elinde bir şey yokmuş gibi davranıp polisleri yanıltıyorsun. Bu sayede soygunu hem daha hızlı tamamlıyor hem de diğer oyunculara göre haksız bir üstünlük sağlıyorsun.

Boş bir durum olsaydı oyun kurucuları karakterleri içeride dondurmazdı. Buna rağmen karakterinin dondurulmasını engelleyecek şekilde ayarlama yapıp bu avantajı kullanıyorsun ve öyle soygun yapıyorsun.

Oyun normalde karakteri içeride donduruyor; senin bunu aşman ve avantaj sağlaman kurallara aykırıdır. Eğer herkes senin gibi yaparsa oyun tamamen haksız hale gelir. Bu yüzden yaptığın davranış suç teşkil eder.

#9 - 16.03.2026 01:31
Dostum ne hız avantajı ne polis kandırması polis ihbar düşmeden benim orda soygun yaptığımı nerden bilicek benim hırsızlığım 10 seviye 140 saniye sonra düşüyor ayrıca karakterimin hareket etmesi için ben bir ayarlama yapmıyorum videoda görmüş olduğun üzere bana herhangi bir hız,polis kandırma gibi bir avantajı yok durumun benim elimde çuval olmasa bile aracım kapının önünde ve evin içinden çıkıyorum olası bir durumda polis oraya gelse elimde çuval görmese bile saydığım sebeplerden ötürü beni tutukluyor ihbar düştükten sonra veya birisi 911'i tuşlayıp bildirdiği halde polis gelmiyorsa burda benim yapabileceğim hiç bir şey yok