Konu: yeni silah sistemi hakkında hasbihal  (Okunma sayısı 688 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 24.02.2026 00:31
son konu sistemin biraz daha kullanılması ve dezenformasyona önlem amacıyla kitlenmişti, bir hafta geçti. sanırım sistem, artık birçok kişi tarafından içselleştirildi.

her şeyi bir kenara bırakarak söylüyorum, "iş elbisesi" ve türevi kelimeler yazarak metal elde edeceğim, zamanımı ve paramı koyarak silah üreteceğim. bunun genel vice loreunda ya da realite çerçevesinde yeri var mı merak ediyorum.
sistem hakkında: GösterGizle

burada roleplay kavramını diri tutan şeyi de ayrıca düşünüyorum. makro ve engellenemeyen çeşitli yazılım türevleri ile para farmlamak bu kavrama dahil mi? pek sanmıyorum. süpermarketten alınan tezgahlar ile yukarıda dediğim gibi vakit ve para koyarak herkes silah üretebiliyor mu yani? sisteme göre evet, ama bana göre hayır.

Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
hellionn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 24.02.2026 00:41
elin ekmeği kanlıdır, silebilen yer.

tatlı bir eleştiri olarak; bu oyunun dinamiklerinin ve kitlesinin bu tür geliştirmelere pek ihtiyaç duyduğunu düşünmeyen taraftayım. bazı şeylerin geleneksel kalması gerekiyor gibi, işin tadı burada. ne hikmetse, bu meret oyunun "gelen gideni aratırmış" olayı var. neyi saçma, mantık dışı bulsan daha beteri gelebiliyor. e her eleştiriye göre de iş yapılmaz tabii. uzun lafın kısası; yani bu arsaya bu ev güzel ama basamaklar niye yakışmamış? yahu vice roleplay v4 yazmak zulüm gibi, sayin zumhurbasganum.
Mükemmel
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
tanerto,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
hellionn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 24.02.2026 12:49
@tanerto
saatlarce silah-para kas, dm at, oluşum şikayeti/oyuncu şikayeti aç veya savunma yap, hileyle düş/düşür, silahı kaptır, sinir krizi geçir. sonra git 1500dk ceza ye, pcyi açık tut. veya yönetime sövüp banlan.

sunucuda aktiflik düştü. oluşumlar bir günde 3 sayfa ilerleken, şimdi 3 günde 1 sayfa anca ilerliyor. herkes farm yapıyor veya oyuna girmiyor. vakti olmayan gitsin parayla silah alsın diyorsunuz da vakti olup silah yapan neden silahı daha uygun fiyata satsın. 130k masrafı olan colt-45 için, bir gününü ayırıyorsun. şimdi bu oyuncu bu silahı neden 200'e satsın. sen almazsan fiyat düşer demekte amiyane tabirle saçmalıktan başka bir şey değil. farm-craft basit olmalı ve oldukça kısa sürmeli. birkaç silah için sınırlar zorlanabilir ama temel silahlar için basit olmalı. vakti olmayan adam ekstra 100-200k versin silahına göre. konu burada elbette silah değil. sadece sistemin 7/24 pc başında oturan oyuncular için olması. işin içine birde birkaç saat arayla kontrol etme gibi durumlar var. gecenin dördünde hangi öğrenci, çalışan kalkıp kontrol etsin. 10-15 saatini silahın başında durarak geçirenler var. bu insanlar robot değil, belki o gün müsait olabilirler ama robot değiller. evdeki hesap çarşıya uymamış bu kadar da diretmenize gerek yok. ben şahsen 1 haftadır sv'ye girmiyorum. çünkü forumdan bakınca adam akıllı, elle tutulur rol ss'leri görmüyorum.

@Manifesto hocam çık gel! sen nerdesin?
100
1
Like
1
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Driver,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
hellionn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 24.02.2026 14:27
@tanerto
saatlarce silah-para kas, dm at, oluşum şikayeti/oyuncu şikayeti aç veya savunma yap, hileyle düş/düşür, silahı kaptır, sinir krizi geçir. sonra git 1500dk ceza ye, pcyi açık tut. veya yönetime sövüp banlan.

sunucuda aktiflik düştü. oluşumlar bir günde 3 sayfa ilerleken, şimdi 3 günde 1 sayfa anca ilerliyor. herkes farm yapıyor veya oyuna girmiyor. vakti olmayan gitsin parayla silah alsın diyorsunuz da vakti olup silah yapan neden silahı daha uygun fiyata satsın. 130k masrafı olan colt-45 için, bir gününü ayırıyorsun. şimdi bu oyuncu bu silahı neden 200'e satsın. sen almazsan fiyat düşer demekte amiyane tabirle saçmalıktan başka bir şey değil. farm-craft basit olmalı ve oldukça kısa sürmeli. birkaç silah için sınırlar zorlanabilir ama temel silahlar için basit olmalı. vakti olmayan adam ekstra 100-200k versin silahına göre. konu burada elbette silah değil. sadece sistemin 7/24 pc başında oturan oyuncular için olması. işin içine birde birkaç saat arayla kontrol etme gibi durumlar var. gecenin dördünde hangi öğrenci, çalışan kalkıp kontrol etsin. 10-15 saatini silahın başında durarak geçirenler var. bu insanlar robot değil, belki o gün müsait olabilirler ama robot değiller. evdeki hesap çarşıya uymamış bu kadar da diretmenize gerek yok. ben şahsen 1 haftadır sv'ye girmiyorum. çünkü forumdan bakınca adam akıllı, elle tutulur rol ss'leri görmüyorum.

@Manifesto hocam çık gel! sen nerdesin?

yaşa
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 25.02.2026 16:34
Metin 2 gibi olmuş şahsen hiç denemedim ama insanların maden köşelerinde eriyip gitmesi kanıma dokunuyor...  :'( Artı olarak da bunu yapan ekibe sesleniyorum. 301 Madencinin hesabı sorulacak!

« Son Düzenleme: 25.02.2026 16:36 RetiredGold »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 25.02.2026 17:25
son konu sistemin biraz daha kullanılması ve dezenformasyona önlem amacıyla kitlenmişti, bir hafta geçti. sanırım sistem, artık birçok kişi tarafından içselleştirildi.

her şeyi bir kenara bırakarak söylüyorum, "iş elbisesi" ve türevi kelimeler yazarak metal elde edeceğim, zamanımı ve paramı koyarak silah üreteceğim. bunun genel vice loreunda ya da realite çerçevesinde yeri var mı merak ediyorum.
sistem hakkında: GösterGizle

burada roleplay kavramını diri tutan şeyi de ayrıca düşünüyorum. makro ve engellenemeyen çeşitli yazılım türevleri ile para farmlamak bu kavrama dahil mi? pek sanmıyorum. süpermarketten alınan tezgahlar ile yukarıda dediğim gibi vakit ve para koyarak herkes silah üretebiliyor mu yani? sisteme göre evet, ama bana göre hayır.

yok zaten. sevkiyat olayı ve dağıtımların bir birlik tarafından üstlenmesi olayı gayet iyi makul bir sistemdi ve güzel bir ekosistem yaratıyordu. vds satın alıp afk farm yaparak insanların para kasması ve böylelikle silah sahibi olması istenmiyorsa afk kick sistemi gelebilirdi, imperial vice'ın gelmesine pek gerek yoktu. ek olarak ifmden talep üzerine belirli seviyedeki birliklerin sevkiyat getirebiliyor olması lazım çünkü şu anda üçüncü seviye veya dördüncü seviye birlik olmanın bir fıkrası kalmamış.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 26.02.2026 08:37
Sistemin bir ay kadar herkese açık kalabileceğini, ardından herkese değil de on birlik varsa en iyi rol gidişatı sergileyen birliklerin birkaçına tanımlanabileceğini savunanlardanım. Bence sistem gayet iyi, fakat herkesin yapması biraz absürt. Rolsel olarak şehire yeni hikayeler katan her bir birliğin faydalanıp, bu işten kazanç ve silah sağlamasını destekliyorum. Onun dışında şehirde tek başına takılan veya herhangi bir birliğe dahil olmayıp arkadaş grubuyla silah üretimi için uğraşan tipleri pek mantıklı bi rol çerçevesinde bulmuyorum. 
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
gunlanta, tanerto,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 26.02.2026 09:04
Bir önceki konuyu ben açmıştım. Sistem biraz daha stabilize çalışıyor fakat yine diyorum, bu tarz sistemler roleplaye aykırı sistemlerdir. Her şeyi geçiyorum, sunucudaki silah dağılımını oyuncuya bırakırsanız bir süre sonra bütün silahları silip sevkiyat sistemine geçiyoruz demek zorunda kalacak yönetim, eh buda oyuncuyu bezdiren bir durum, saatlerce günlerce hatta haftalarca verilen emek çöpe gidecek, belki sadece para iadesi yapılacak peki ya kaybedilen zaman? Cöp. Silah artarsa DM artar, dm artarsa şikayet çoğalır, şikayet çoğalırsa adalet azalır buda Roleplayı bitirir, bu kadar.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
gunlanta, tanerto, embracingemptiness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 27.02.2026 00:00
Hala bu sistemin ilerleyen zamanlarda çok fazla zarar vereceğini düşünüyorum. Hammadde toplaması ayrı zaman, evde kalıp hammadde yükseltmek ayrı zaman, bide üremesini beklerken yapılan müdahalelerden bahsetmiyorum bile. Bu kadar emek verdiğin, bir ton para harcadığın silahı ise dakikalar içinde kaybedebilirsin. Peki şu oyunu işten sonra stres atmak için 1-2 saat oynayan gruba ne olacak? 3m deagle mi satın alacaklar?
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
gunlanta, embracingemptiness,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 27.02.2026 12:57
Dostlar üzülerek söylüyorum, yaşanan çoğu şey hakkında ne yazık ki fikriniz yok. Son 2 haftadır Vice'da düzenli olarak vakit geçiren, rollerini takip eden herkes şunu bilir.
İllegal birlikler üzerinde yapılan hotline ve basit görevlendirmeler sonucu başarılı olan birliklere zaten ara parça temin ediliyor. Bir nevi sevkiyat, bu onların üretim ağında öne geçmesine yarıyor. Yani yaptıkları roleplay ile silah elde etmiş oluyorlar. Buna @leftyguns @fellerTiberius @derin devlet bakhtiyar mutlaka katılır. (Son ödül alan birlik sahipleri)

Yani işi gücü sadece me ya da do olanların hammadde vs. gibi şeyler ile uğraşmasına gerek yok. Gündemi takip edip bazı rollerden, etkinliklerden ödül kazanabilir. Bunun takibini de birlik liderleri IFM yeraltı aracılığı ile takip edebilir ve öğrenebilir. Ya da sahip olmak istediği silahı direkt olarak DeepWeb üzerinden de satın alabilir.

Bir illegal yapılanmaya bağlı olmadığınızı ama bu işin ticaretini yapmak istediğinizi düşünün, bir nevi meslek. Bu sistemi kullanmalısınız. Ya da bir illegal bağlantınız var fakat daha fazla silah temin etmek istiyorsunuz, birlik üyelerinize bu tarz görevler vererek temin edebilirsiniz.

Sistem basit ve anlaşılır. Lore ve senaryo gereği üretim ağını zaten genişletiyoruz. Sizden ricam, ön yargılarınızı bırakıp bize güvenmeniz. 6 yılı aşkın süredir bu işin içerisindeyiz ve ne doğru ne yanlış az çok kestirebiliyoruz. Sunucu lore-metası değiştikçe sistem üzerinde değişiklikler yaşanır.

Prime saatlerde bir event oluşturmayan -  mevcut eventlere katılım sağlamayan diğer bir seçenek olan bireysel olarak silah üretimi ile uğraşmak istemeyen kişi zaten silah elde etmemeli. Buna karşılık, legal silahlandırma sistemi de var. Illegal olup, legal gibi görünen bir çok kişi zaten bu lisanslandırma sayesinde silah temin etti.

Ekstra olarak, ne yazık ki Vice'da şöyle bir kitle de var.  "Bu sistemi elimizden geldiğince boklayalım, sistemi kapatmak ya da kolaylaştırmak zorunda kalınsın." gibi bir algı yaratılmaya da çalışıldığının farkındayım. Bu çaba boş. Bu sistem zaten aylarca düşünüldü ve ona göre dizayn edildi. Forum ve benzeri platformlarda tabii ki sistemi & platformu eleştirebilirsiniz fakat "bu sistem çöp", "rp bitti!!" gibi yorumlara aldırış etmeyeceğimiz gibi provakasyondan da işlem yapabiliriz.

@karizmatik devrimci En son 10 gün önce giriş yapmışsın mesela, aktifliğin düştüğünü nereden kestirebildin? Arkası olmayan boş bir yorum olmuş.
Vice
1
Like
1
dislike
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
leftyguns,