Konu: DM - Samvel Andonian, Ghazar Andonian  (Okunma sayısı 199 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.02.2026 01:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Samvel Andonian @Kodak  , Ghazar Andonian @Chunjo 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Mason Woods @Keisse
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.02.2026 01.12

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Belirtilen iki karakter garaja geldi, araçlarından parça söküp takmamı emir kipi ile istediler, karakterimde karşılık olarak "araca bin" diyerek karşılık verdi. Karşımdaki karakterler emir kipiyle konuşma diyerek karakterime saldırdı. Her şey ortada diye düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 23.02.2026 01:41
Selam, Ghazar karakterini yönetiyorum.

Karakterim IC olarak tamirhaneye gelmeden önce bir tetikçilik rolünü üstlendi. Bu yüzden aşırı derecede heyecanlı ve stresli. Ek olarak sana da IC olarak belirtiyor "yeni bir leş aldım" diye. Senin, "araca bin" cümlenden sonra mimlenerek emir kipli konuşmaman gerektiğini söyledi. Buraya kadar hiçbir sorun yok, klasik sözel bir atışma. Emir kipli konuşmaman gerektiğini söyledikten sonra sen yapmayacağını küfür ederek söyleyince yanımdaki Samvel karakteri sana saldırdı. (kendisi de tetikçilik rolünde benimle beraberdi, aynı şekilde o karakter de stresli ve heyecanlı)

Rolün devamında senin arkadaşın da gelip saldırmaya yeltendi. Herhangi bir kural ihlali olduğunu düşünüyorsanız eğer arkadaşın da saldırmasaydı, rolün gidişatını bekleyerek ona göre bir şikayet oluştursaydınız. Ki sen ters yapıp araca modifiye yapmayacağını belirttikten sonra olaylar kavgaya döndü.

Eğer bu rol için ceza alacaksam, şikayet açan arkadaşın arkadaşı da bize rol sırasında saldırdı. O da aynı cezadan ceza almasını rica ediyorum. Ki gerçek hayatta birinin hayatına son vermiş biriyle böyle konuşursan olay yine kavgaya döner. Biraz gerçekçi roleplay kavramından olaya bakarsak eğer her şey çok net şekilde açıklığa kavuşacaktır. İyi oyunlar dilerim.
« Son Düzenleme: 23.02.2026 01:47 Chunjo »

#2 - 23.02.2026 01:53
Emotesuz saldırıyorsunuz, hiçbir şekilde emote yok saldırıda. Random DM.
Benim savunma yapacağım bir durum yok. Üstelik ben siz saldırırken emote atmak zorunda da değilim fakat atmışım fark ettiysen.

Şahitliğimi onaylıyorum, ceza almaları gerektiği kanaatindeyim. Herkes katilim diye rol yapıp önüne gelene vurup kırarsa rol zevki kalmaz ve yine gerçek hayata uygun kaçmaz.

Yeni leş aldım cümlesini de bu çıkıştığın gereksiz agresif rolden sonra yazıyorsun. Her işlediğin cinayeti gerçek hayatta herkese anlatamazsın. Rolde de anlatamazsın, mantığa aykırı.

Ek olarak "Tetikçi" rolü yapmak yasak.
« Son Düzenleme: 23.02.2026 01:56 Keisse »

#3 - 23.02.2026 01:54
Selam, Ghazar karakterini yönetiyorum.

Karakterim IC olarak tamirhaneye gelmeden önce bir tetikçilik rolünü üstlendi. Bu yüzden aşırı derecede heyecanlı ve stresli. Ek olarak sana da IC olarak belirtiyor "yeni bir leş aldım" diye. Senin, "araca bin" cümlenden sonra mimlenerek emir kipli konuşmaman gerektiğini söyledi. Buraya kadar hiçbir sorun yok, klasik sözel bir atışma. Emir kipli konuşmaman gerektiğini söyledikten sonra sen yapmayacağını küfür ederek söyleyince yanımdaki Samvel karakteri sana saldırdı. (kendisi de tetikçilik rolünde benimle beraberdi, aynı şekilde o karakter de stresli ve heyecanlı)

Rolün devamında senin arkadaşın da gelip saldırmaya yeltendi. Herhangi bir kural ihlali olduğunu düşünüyorsanız eğer arkadaşın da saldırmasaydı, rolün gidişatını bekleyerek ona göre bir şikayet oluştursaydınız. Ki sen ters yapıp araca modifiye yapmayacağını belirttikten sonra olaylar kavgaya döndü.

Eğer bu rol için ceza alacaksam, şikayet açan arkadaşın arkadaşı da bize rol sırasında saldırdı. O da aynı cezadan ceza almasını rica ediyorum. Ki gerçek hayatta birinin hayatına son vermiş biriyle böyle konuşursan olay yine kavgaya döner. Biraz gerçekçi roleplay kavramından olaya bakarsak eğer her şey çok net şekilde açıklığa kavuşacaktır. İyi oyunlar dilerim.

Karakterim yapmayacağını küfür ederek belirtmeden önce, Ghazar Andonian karakteri küfür ederek karşılık veriyor zaten. Ayrıca yanımdaki arkadaşım, hood bölgemizde bize saldırdığınızı görüp izleyecek miydi? Böyle bir saçmalık olabilir mi sence?

#4 - 23.02.2026 03:11
Emotesuz saldırıyorsunuz, hiçbir şekilde emote yok saldırıda. Random DM.
Benim savunma yapacağım bir durum yok. Üstelik ben siz saldırırken emote atmak zorunda da değilim fakat atmışım fark ettiysen.

Şahitliğimi onaylıyorum, ceza almaları gerektiği kanaatindeyim. Herkes katilim diye rol yapıp önüne gelene vurup kırarsa rol zevki kalmaz ve yine gerçek hayata uygun kaçmaz.

Yeni leş aldım cümlesini de bu çıkıştığın gereksiz agresif rolden sonra yazıyorsun. Her işlediğin cinayeti gerçek hayatta herkese anlatamazsın. Rolde de anlatamazsın, mantığa aykırı.

Ek olarak "Tetikçi" rolü yapmak yasak.

Birincisi, vurmak için emote kullanmaya gerek yok. Şu Türk roleplayine kim bu olayı kattıysa saygılarımı sunuyorum. Animasyonu olan eylemler için emote gerekmez, emote dediğimiz şey San Andreas'ın fiziksel olarak el vermediği eylemleri karşı oyuncuya yaptığımızı göstermektir. Mesela sen direk Q tuşuyla ikinci slotundaki Deagle'ı çekemezsin, çünkü San Andreas fizik motorunda silah otomatik eline geliyor, karşı oyuncuya silahı nereden çıkardığını gösteren bir eylem olarak emote kullanırsın.
Örneğin:
— Bir oyuncuya emotesuz yumruk atabilirsin, bunun animasyonu var ve iki oyuncu da bu animasyonu görerek karşı oyuncuya yumruk attğını görüyor.
— Bir oyuncuya emotesuz tokat atamazsın, bunun bir animasyonu yok ve karşı tarafa ona tokat attığını gösteren bir eylem (emote) kullanman gerekir.

İkincisi tetikçi rolü yapmadım, bir seri katil değilim. Sadece oluşum içerisinde verilen görev doğrultusunda bir karakterin ölümünü gerçekleştirdik. Gerçekçi bir bakışla bakarsan eğer, bir adamı öldürmüş birisi bir küfür karşısında ne kadar sakin kalabilir? Acelemiz olduğunu zaten geldiğimiz gibi söylüyorum, akabinde karakterimin sinirli hâlleri gayet açık ve ortada duruyor. Bunun üzerine karakterime emri vaki konuşup, üzerine bir de küfür ederseniz gerçekçilik açısından size saldırması gayet normal.

Burada savunduğum şey, sinirli bir karaktere aynı şekilde karşılık vererek kavgaya sebebiyet verilmesidir. Gerçekçi olarak olaya bakın, siz sinirliyken size yapılan en ufak tavır bile size batar ve karşılık verirsiniz. Burada bas bas gerçekçi roleplay kavramını bağırıyorum.

Karakterim yapmayacağını küfür ederek belirtmeden önce, Ghazar Andonian karakteri küfür ederek karşılık veriyor zaten. Ayrıca yanımdaki arkadaşım, hood bölgemizde bize saldırdığınızı görüp izleyecek miydi? Böyle bir saçmalık olabilir mi sence?

Savunmamda da yazdığım, arkadaşına da cevap verdiğim gibi, karakterim bir cinayet işledikten sonra sizin yanınıza geliyor. Etki-tepki muhabbeti deniyor buna, gerçekçi roleplay kavramı. Gerçek hayatta kendinden de örnek alabilirsin. Sen sinirliyken birisi sana yanlışlıkla omuz atarsa o bile sana batar olay kavgaya kadar gidebilir.

Hood bölgende saldırıp saldırmamamız önemli değil, sen ve arkadaşın bunun yanlış olduğunu öngörerek roleplay dışı bir hareket olarak algılıyorsunuz. Hani kural ihlali olduğunu savunup kendinizin de vurması bambaşka bir olay, benim de demek istediğim tamamen budur. Bir ihlal öngörüyorsanız bekleyin, gerekli ekran görüntülerinizi alın ve şikayetinizi oluşturun.

Ek olarak konunun tartışmaya girmesini istemiyorum, siz şikayetinizi açtınız, biz de savunmamızı yaptık. İlgili yönetici gelene kadar karşılıklı diyalog kurmazsak memnun olurum. İki tarafta yöneticiyi beklerse sevinirim. İyi oyunlar.
« Son Düzenleme: 23.02.2026 14:58 Chunjo »

#5 - 23.02.2026 16:57
Savunmamız, Chunjo tarafından yapılmış ve yapılmaya devam etmekte. Gerektiği ya da yönetici isteği üzerine eklemeler yapacağım, iyi oyunlar.

#6 - 23.02.2026 23:14
Karakterler Emotesiz işlem + Noob DM Sebebiyle cezalandırılacak. K&A