Konu: I 21.02.2026 I Darriel_Epps I Yaralı Kural İhlali + GBİ  (Okunma sayısı 244 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.02.2026 17:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Darriel_Epps - @keep killing

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jhon_Lazia - @Enes005

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.02.2026 I 16.23

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Normal bir şekilde gym'e gittikten sonra yetenek puanı için kas çalışırken, Darriel_Epps adlı arkadaş geldi, "Şu salak Piru ekibinden misin?" tarzında bir soru sordu, gelir gelmez Piru'da olduğumu nerden bildiğini merak ediyorum, hadi bu neyse, 10 level altı bir karaktere sahip olmama rağmen Piru'danım cevabımı duyar duymaz "/me adama yumruk atmaya başlar, saldırır." tarzında bir emote atıp beni düşürdü, fearp yaptım, karakterim ayağa kalkınca /hurt 1 attım, daha sonra gitmeden önce "/me kafasını ezer, tekmeler." tarzında bir emote tekrardan atıp, 2. kez beni düşürüp gitti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/lyv77il

Ek açıklamalar(varsa): Gym'e gelir gelmez bana neden Piru'da olduğumu sorduğunu, her gördüğü zenci karaktere bu soruyu soruyor mu, merak ediyorum. Rol bilgisinin yeterli düzeyde olmadığını düşündüğüm bu arkadaşa gerekli cezaların verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

#1 - 21.02.2026 17:07
kimin rol bilgisi yetersiz veya yeterli herkes bunun farkında  ::) Her neyse, savunmama geçeyim. O GYM güvenli bölge değil, oyun içerisinden rapor atıp sorabilirsin.
Gbi kısmını atlıyorum. Yaralı kural ihlaline gelirsek; Seni dövmeme rağmen fear-rp yapmıyorsun. Yerde bana küfürler ediyorsun, çeteme küfürler ediyorsun. Sunucuda 2-3 tane siyahi rolü yapan birlik var zaten. Gardens üyelerinin çocuğunu tanıyorum, hoodlarımız yan yana birbirimizi görüyoruz. Sen ve arkadaşların orada kırmızı motorlarla,kırmızı bisikletlerle dolaştığı için sana öncelikle selam verdim ve ardından bu kelimeyi kullandım. Aktif bir savaş tarzı bir durumun içerisindeyiz, genelde brawl döndürüyoruz. Kendi kanıtında sadece (1) tane /hasarlar kısmın var yani bununla bir şeyi kanıtlayamazsın. Başka bir kanıtın varsa gönder, iftardan sonra bakacağım.

#2 - 21.02.2026 17:10
Siyahilerin herhangi bir şekilde bir çeteye üye olma gibi bir zorunluluğu yok, ayrıca arkadaş 10 level altı bir karakter yönetiyor. Sen gidip forumdan ismine bakmadın yani :)

#3 - 21.02.2026 17:19
bunların babası gibi neden her şeye atlıyorsun sen? kendi şikayetimde seni görmek istemiyorum. :garip: :garip: :garip: :garip:

#4 - 21.02.2026 17:26
Şahitliğimi onaylıyorum, ayrıca biz oraya normal bir şekilde gym yapmaya geliyoruz arkadaşıma ben geldiğimdede durup dururken "Sen piru'dan mısın" gibi sorular savururak, (sanki önüne gelene pirudan mısın soruyor ne değişik) , ardından çetemize hakaret ediyor yetmiyor, bu arkadaş, Piruları neden sorduğunu soruyoruz, bir anda olayı anlamadan bizi sanki bir yerlerde görüp durup dururken saldırmaya başlıyor, bizi nerden tanıyorsunda gelip saldırıyorsun? onu geçtim gereksiz agrasif rol yapıp huzur bozuyorsun. herşeyin göz önünde bulundurarak, bu arkadaşın orada bir kez düşürdü yetmedi orada üstüne üstlük 2.defa düşürdü fakat yetersiz kanıt farkındayım... chatlog incelenirse görüleceğine inanıyorum sadece.. değerleri yetkili arkadaşların bu şikayette gereksiz agrasif roll kapsamında + gereksiz brawl ve Noob DM kapsamındada işlem görmelerini, incelemenizi talep ediyorum. gereği değerli yetkili arkdaşların  :-X

#5 - 21.02.2026 17:27
Siyahilerin herhangi bir şekilde bir çeteye üye olma gibi bir zorunluluğu yok, ayrıca arkadaş 10 level altı bir karakter yönetiyor. Sen gidip forumdan ismine bakmadın yani :)
ÖMWQEPLOQWEQWEPQWEMÖKQWEPWQEMKWQPEOMEWQEOPWQJKEWQPOEMWQEOPWQEKWQMKEVWQ EV MWQOEV QWIVEQWMIVEWQIEWQ VIEWQ IVEMVQWI VWQIE IQWE I ULAN DÜN AKŞAM KARAKTERİMİ NO SLANGS HOODUNDA DURDUĞU İÇİN DÖVEN SİZLER DEĞİL MİYDİNİZ? PATLADIM BU MESAJA ÖWQÖEWQLEWMQKEOVWQEKJQWO EVWQIVEWQIEVWQIVEWQIVEWQI  BEWQUEIQ

#6 - 21.02.2026 17:28
Şikayetime ekleme yapmak istiyorum.

NoSlang birliğine açılan şikayetteki videolarımızda bu arkadaş Lim_Poeu ile ilk brawla katılıyor ardında NC atıp Darriel_Epps yapıyor ana karakterinin ismini ve sanki hiç isim değişmemiş gibi (karakterinin aklındaki herkes sıfırlanmamış gibi.) bizim ile brawl ve agresif rollere devam ediyor, kısacası NC attıktan sonra 72 saat boyunca agresif rol yapılamaz kuralını ihlal etmiş oluyor (kimin rol ve kural bilgisinin düşük olduğu belli oluyor.) Adı üstünde savaş rollerine katılımından bahsediyorsun, bu kuralı çiğneyemezsin.

Kanıtlar:

« Son Düzenleme: 21.02.2026 17:34 raenXone »

#7 - 21.02.2026 17:48
ÖMWQEPLOQWEQWEPQWEMÖKQWEPWQEMKWQPEOMEWQEOPWQJKEWQPOEMWQEOPWQEKWQMKEVWQ EV MWQOEV QWIVEQWMIVEWQIEWQ VIEWQ IVEMVQWI VWQIE IQWE I ULAN DÜN AKŞAM KARAKTERİMİ NO SLANGS HOODUNDA DURDUĞU İÇİN DÖVEN SİZLER DEĞİL MİYDİNİZ? PATLADIM BU MESAJA ÖWQÖEWQLEWMQKEOVWQEKJQWO EVWQIVEWQIEVWQIVEWQIVEWQI  BEWQUEIQ

İletide anlatmak istediğim mesajı alamamışsın, kapasiteniz bu kadarsa gidin biraz kitap okuyun.

#8 - 21.02.2026 17:54
Şikayetime ekleme yapmak istiyorum.

NoSlang birliğine açılan şikayetteki videolarımızda bu arkadaş Lim_Poeu ile ilk brawla katılıyor ardında NC atıp Darriel_Epps yapıyor ana karakterinin ismini ve sanki hiç isim değişmemiş gibi (karakterinin aklındaki herkes sıfırlanmamış gibi.) bizim ile brawl ve agresif rollere devam ediyor, kısacası NC attıktan sonra 72 saat boyunca agresif rol yapılamaz kuralını ihlal etmiş oluyor (kimin rol ve kural bilgisinin düşük olduğu belli oluyor.) Adı üstünde savaş rollerine katılımından bahsediyorsun, bu kuralı çiğneyemezsin.

Kanıtlar:

bu şikayet sonuçlandı arkadaşım, ekleme yapmanıza gerek yok ve GYM'in güvenli bölge olduğunu düzgün kanıtlar mısınız? O kuralda yazan Vice Sahili'nde yer alan GYM için geçerli, sen Ganton GYM içerisinde dövülüyorsun, ve şikayet açılan arkadaşlar arasında bu diyalog devam ederse sevinirim, farklı arkadaşlar neden araya giriyor? Teşekkürler.

#9 - 21.02.2026 18:31

İletide anlatmak istediğim mesajı alamamışsın, kapasiteniz bu kadarsa gidin biraz kitap okuyun.

Alıntı
410 Piru Discord, Juan Shaabaz kişisinden 3 yeni mesaj...
Juan Shaabaz: son 1 kişiyi bekliyorum.
Juan Shaabaz: @everyone HİLESİ OLAN DMDEN YAZSIN DMDE LAZIM  OLACAK XDDDD
K: çoğunu fixlemişler.
D: dm mi atacaz
Juan Shaabaz: An**nı bile si****

O yüzden gelip bana burada edebiyet yapma dostum, birliğinde ki adamlar beni daha çok seviyor   :-\