Konu: Forum Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 605 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.02.2026 22:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Juan Shaabaz @wandex

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Forum Kurallarından: 5-) SAPKINLIK, SANAL ZORBALIK & YÜZ KIZARTICI SUÇLAR

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şikayeti kanıt sunulmadığı için kanıt nerede yazıp rolüme geri döndüm, OOC kin ile yazılmış bir alıntı değildi yazdığım. K&A yiyebilir anlamında yazdığım bir yanıttı ve durduk yerde böyle bir yanıt aldım. OOC kin tuttuğu için her yerde böyle yapıyor. Oyun içi mixing, forum içi tuhaf davranışlar ve oyun içi tuhaf davranışlar sergiliyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=183012.msg1451854#msg1451854

Ek açıklamalar(varsa): Bu durumdan bıktık, ilgilenilmesini talep ediyoruz.

« Son Düzenleme: 03.02.2026 14:53 iCosmay »

#1 - 02.02.2026 22:10
Öncelikle selamlar, umarım iyisinizdir, arkadaşlar en ufak yazmamızda böyle yanıtlar alıyoruz buda birisi, sıkıldık artık OOC kin besliyorlar, ap acık ortada gereğinin yapılmasını arz ederim, İyi günler, Hayırlı akşamlar.

#2 - 02.02.2026 22:11
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 02.02.2026 22:14
DGHUIWRGERGHUIERGHIERUGHERIUGHERUIGEHGIUERIGUEGHUIERGHERUGIERGHIEURGEURIGERIUGERHGIUE, gümlettiniz birader. Sizi ne kadar sevmesemde gram kinim yok size karşı, İCosmay arkadaşım discord üzerinden ettiğin dini küfürler bir yana kalaraktan mı açtın bu şikayeti? Ahmet dostum sana noluyor ayrıca, sokağa kaç kez kadın karakterinle geldin ve seni kovma rolü defalarca yaptım. Her neyse sonuçlansın.

#4 - 02.02.2026 22:14
Eklemek istediklerim şu şekildedir, böyle yazıları yazan adamın %70 Uyarısı bulunmaktadır aşırı saçma birde birliği #6 sıralamada birlikleri aşırı saçma.  Dediğim gibi bunları yapan insan rol ortamımızı bozuyor huzurumuz kaçıyor. Sıkıldık artık diyeceklerim bu kadardır Hayırlı görevler. Anlayışınız için teşekür ederim.

#5 - 02.02.2026 22:14
DGHUIWRGERGHUIERGHIERUGHERIUGHERUIGEHGIUERIGUEGHUIERGHERUGIERGHIEURGEURIGERIUGERHGIUE, gümlettiniz birader. Sizi ne kadar sevmesemde gram kinim yok size karşı, İCosmay arkadaşım discord üzerinden ettiğin dini küfürler bir yana kalaraktan mı açtın bu şikayeti? Ahmet dostum sana noluyor ayrıca, sokağa kaç kez kadın karakterinle geldin ve seni kovma rolü defalarca yaptım. Her neyse sonuçlansın.

Discord kanıt niteliği taşımıyor.

#6 - 02.02.2026 22:16

Öncelikle selamlar Marlon, kovma rolu yapılmadı kanıtın varsa Fear rp'den şikayetini bekliyorum. Kieran Drake'le konuşmak için geliyordum. Kendisi Pupz dün hatta rolsel olarak arkadaşız kendisi övmüştü rollemek için geliyordum Pm'den yazdıkların hiç iç açıcı değildi teşekür ederim.

#7 - 02.02.2026 22:20
Saçma birliğin r2 oyuncuları sizi, şikayeti şablona göre aç bari şikayet değeri taşısın.

#8 - 02.02.2026 22:20
@wandex Kanka yeter artık, böyle konularda kavga etmek çocukluk yapmak gibi geliyor kimse birbiriyle kötü konuşmadan olayı kapatın

#9 - 02.02.2026 22:21
Saçma birliğin r2 oyuncuları sizi, şikayeti şablona göre aç bari şikayet değeri taşısın.

Tarafımca dahada ileti gelmiyecektir. Sonuçlanabillir. :sampanya: