Konu: [30.01.2026- Beatrice_Roth] Metagaming, PG  (Okunma sayısı 319 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 30.01.2026 12:52
"Kardeşim" diye söylemde bulunarak konuşan sizdiniz. Aracı parçalatamadık sizin ihlaller yapmanızdan ötürü, doğru ve bu yüzden şikayet açtık. Rolümüz baltalandı, örnek oyuncu olduğunu söyledim sadece.

Kardeşim gibi bir kelimede ne tür kötülük bulabilirsin ki? Eğer istiyorsan rolü düzgünce tamamlayalım böyle saçma sohbetlere girmeyelim son yanıtım.

#11 - 30.01.2026 13:04
Belirttiğimiz gibi, ihlalinizi kabulleniyorsanız. Ceza almanızı ve aracıda geri istiyoruz role devam edeceğiz, her türlü. Hitap konusunda kimse kimsenin kardeşi değil, kullandığınız hitap şekli normal kardeşlik anlamında değildi. Uzlaşmak isterseniz cezayı kabul edin ve aracımızı verin.

#12 - 30.01.2026 13:43
Bizce de yetkili kararı en iyisi olacak, kimin eksiği ve ihlali olduğuna yetkili karar verecektir. Bu kadar rol konusunda destekleyecektiniz keşke baştan böyle bir şey yaşanmasaydı ve senaryolara uysaydınız, belirtmemiş olsaydık bilginiz olmadığından ötürü böyle yapmış diyebilirdik. Keşke.   :-X

#13 - 30.01.2026 13:45
Bizce de yetkili kararı en iyisi olacak, kimin eksiği ve ihlali olduğuna yetkili karar verecektir. Bu kadar rol konusunda destekleyecektiniz keşke baştan böyle bir şey yaşanmasaydı ve senaryolara uysaydınız, belirtmemiş olsaydık bilginiz olmadığından ötürü böyle yapmış diyebilirdik. Keşke.   :-X

İnan bana rolde aleyhime lehime ne oluyorsa uyarım şikayet açmadan önce keşke bana ulaşsaydın

#14 - 30.01.2026 22:14
İyi akşamlar,

Şikayet metninde geçen “rolü ve koyduğumuz senaryoları hiçe sayarak stefan_hawthorne’e durumdan bahsedildi, aracın onun aracılığıyla aldırıldığı ve metagaming yapıldığı” iddiasına ilişkin olarak, bu çıkarıma nasıl kesin olarak varıldığını anlayabilmiş değilim. O esnada ilgili bölgede yalnızca ben değil, birden fazla kişi bulunmaktaydı. Oraya gittiğimizde hiçbir şey anlayamadık, kafamızda karıştı.

Tamirhane ve araç parçalama rolleriyle aktif olarak ilgilenmediğimiz için jamer sistemi hakkında IC veya OOC herhangi bir bilgimiz bulunmamaktadır. Bu nedenle aracın neden orada olduğu ya da ne amaçla bırakıldığını anlamadık. Bu belirsizlik sebebiyle araç bulunduğu yerden çıkarttık. Burada herhangi bir rolü bilerek baltalama ya da senaryoyu hiçe sayma niyetimiz kesinlikle olmadı.

Uzun süredir roleplay platformlarında aktif rol yapan oyuncularız ve bugüne kadar hiçbir zaman bilinçli şekilde başka oyuncuların rolünü bozma amacı taşımadık. Aynı zamanda sizlerin IC rolleri hakkında hiçbir fikir sahibi bile değilim. OOC herhangi bir bilginin IC’ye taşınması söz konusu değildir.

PM üzerinden bana ulaşıldığınızda saat oldukça geç bir vakitti ve araç da aktif bir durumda değildi. Şayet araç aktif olsaydı, gerekli iletişim sağlanarak araç ilgili role geri dahil edilebilir ve herhangi bir şekilde role zarar verilmezdi.

Bu olayda iki tarafın da bazı iletişim ve anlaşılabilirlik eksikleri olduğunu düşünüyorum. Bizim açımızdan durumun net olmaması nedeniyle araç bulunduğu yerden alınmıştır. Jamer sistemine dair hiçbir bilgiye sahip olmamamız da bu karışıklığın temel sebeplerinden biridir.

#15 - 30.01.2026 22:48
Merhabalar,

Sunucuda /agps komutunu iptal eden bir Jammer sistemi olmadığından dolayı oyuncunun "Jammer" takıldığından habersiz olması ve aracın olduğu konuma gelmesi normal.

Bu sebepten dolayı herhangi bir problem görülmedi,

K&A