Konu: [30.01.2026- Beatrice_Roth] Metagaming, PG  (Okunma sayısı 325 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.01.2026 03:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Beatrice_Roth @crewisgang (araç sahibi) , stefan_hawthorne(aracı araç sahibi için alan kişi) @Bristol

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Gabriel Mazelloni, Brian Runnels, Dusan Dragojevic, Ethan_Todorovic, stefan_hawthorne

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.01.2026 // 01.00 - 02.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming
Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

3. Powergaming
3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz.
- Herhangi bir rol yapmadan bir mülkün, eşyanın sistemsel satışını yapmak
- Rol yapmadan karakterleri gasp etmeye çalışmak
- Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
- Hastanede doktor varken koşarak /tedaviol yazıp çıkmak
- Restoran/bar/cafe, yemek tezgahı vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak veya satmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Saat 01.00 sıralarında bir İnfernus tespit edildi ekibimiz tarafından ve uygun zamanda, sahibinden habersiz çalındı. Çalınan İnfernus rolleri yapılarak garaja getirildi ve takip edilmemesi içinde çalındıktan hemen sonra jamer bağlandı. Aracın farlarını söktük ve parçalayacaktık. Beatrice Roth ise /arac gps üzerinden aracın konumunu öğrenerek yaptığımız rolü ve koyduğumuz senaryoları hiçe sayarak stefan_hawthorne'e durumdan bahsetmiş. Aracı onun aracılığı ile aldırmış. Rolde araç hakkında bilgisi bile yokken metagaming yaparak aracın yerini öğrendi ve bile bile rolümüzü hiçe sayarak aracını aldırttı.

Rolsüz bir şekilde /arac gps sistemini kullandığı içinde pg 3.1'i ihlal etti. Yapılan roller ile sistemler desteklenmelidir, kişi ise doğrudan /arac gps kullandı ve bununla ilgili düzgün ne bir rolü var nede başka bir şeyi. Aracı alan kişide senaryoları göre göre, elini kolunu sallayarak bilmediği bir garaja girip araç peşine düşüyor, araç sahibi de haberdar. Geri dönüp sormak yerine aracı garajdan çıkartıyor. Arkasında başka bir araç bırakarak. Rolümüzü baltaladılar ve hiçe saydılar, gps sistemini kendi lehine kullandılar. OOC olarak sahip olduğu bilgiyi IC'ye yansıttılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): İnfernus ile ilgili rollerimiz yarım kaldı, aracı parçalayacaktık ki farlarından başlamıştıkta. Zararımızı istiyoruz, karşı taraftan.

#1 - 30.01.2026 03:24
Şikayette kanıtlardan görüldüğü üzere, senaryoları göre göre "stefan hawthorne" rolün doğru olup olmadığını sorgulamıyor bile. Ona ulaştığımızda bilgisi olmadığını söylese bile polis memuru olarak, mg yapmış birinden bilgi alıyor.

« Son Düzenleme: 30.01.2026 03:29 viozeys »

#2 - 30.01.2026 04:40
Şahitliğimi onaylıyorum şahıs aracı eliyle koymuş gibi buldu halbuki senaryo ekle ile rol üzerinden araca sinyal kesici yerleştirilmişti.
« Son Düzenleme: 30.01.2026 04:46 Bull£T »

#3 - 30.01.2026 07:22
Kardeşim öncelikle kafanızda kurduğunuz senaryoları unutun, ben jamer nedir ne değildir sinyal kesici neyin sinyalini kesiyor bilmiyorum, rolden sonra bana /pm atsaydın ya da aracın oraya bilgilendirmeler koymuşsun, oraya onu da belirtseydin ben role uyardım benim bu konular hakkında bilgim yok, biz oraya 5 kişi falan gitmiş olmamız lazım kimse de olayı anlamadı. Rolünde detaysızlık bulunuyor üzgünüm hırsız simülasyonu değil oyun ve herkesin bu konular hakkında bilgisi olmayabilir. Benim profilimi vesaire atarak seviyeni düşürme lütfen, OOC olarak bilmediğim anlamadığım şeylerden dolayı gerçekleşti böyle bir şey.

#4 - 30.01.2026 07:30

Ayrıca seni tanımıyorum etmiyorum senin bu tutumun yüzünden rolün devamını istemiyorum önce tanımadığın insana saygı duyarsın sonra da zararının karşılanmasını istiyorsan bana bir yerden ulaşıp rolü tekrarlarız, şikayet açmak için fırsat kollamayın lütfen.

#5 - 30.01.2026 07:42
Araştırdığım bilgiler kadarıyla Jammer kullanılsa dahi aracın son konumu gps sisteminde gözükebiliyormuş ben de oraya bir polis memuru ve dört arkadaşımla gittim, konuya bakılırsa bir sorun yok.

Şunuda söylemek istiyorum Jammer sistemi diye bir sistem bulunmadığı için yaptığın rolde çok eksik var, senin bana bildirmen gerekiyor, ben araç çalındı ve garaja çektiler arabada konumda sabit olduğu için  aracı almaya gittim açıkçası. Evimin önüne bir bilgi mesajı bıraksaydın veya bana ulaşarak yapsaydın rolde böyle bir sorun olmazdı. Benim savunmam bu kadar gerisi yöneticinin huzurunda.
« Son Düzenleme: 30.01.2026 11:02 crewisgang »

#6 - 30.01.2026 10:40
Savunmayı akşam yapacağım.

#7 - 30.01.2026 11:48

Kardeşim öncelikle kafanızda kurduğunuz senaryoları unutun, ben jamer nedir ne değildir sinyal kesici neyin sinyalini kesiyor bilmiyorum, rolden sonra bana /pm atsaydın ya da aracın oraya bilgilendirmeler koymuşsun, oraya onu da belirtseydin ben role uyardım benim bu konular hakkında bilgim yok, biz oraya 5 kişi falan gitmiş olmamız lazım kimse de olayı anlamadı. Rolünde detaysızlık bulunuyor üzgünüm hırsız simülasyonu değil oyun ve herkesin bu konular hakkında bilgisi olmayabilir. Benim profilimi vesaire atarak seviyeni düşürme lütfen, OOC olarak bilmediğim anlamadığım şeylerden dolayı gerçekleşti böyle bir şey.
Senaryo üzerinden belirttik, incelerseniz sinyal kesici olduğu ortada ve çalan ekipte de vardı bir tane. Örnek oyuncusun senaryoları okuyarak rolün gidişatı sağlayacak bilgin var. Göre göre polis çağırıyorsun. Sinyal kesici olduğunu bilmeyen yoksa diye senaryoda özellikle belirttik. Kanıta göz atınız, jamer in ne demek olduğunu anlarsınız. Hırsız similasyonu diyorsun fakat hurdalık aktif oluncaya kadar rol yapmayalım mı? Siz mi karar veriyorsunuz role. Örnek oyuncu. Çalıntı araç olduğunu biliyordun, kimseyi kandırma ve senaryoları göre göre aracı gelip aldın.

Araştırdığım bilgiler kadarıyla Jammer kullanılsa dahi aracın son konumu gps sisteminde gözükebiliyormuş ben de oraya bir polis memuru ve dört arkadaşımla gittim, konuya bakılırsa bir sorun yok.

Şunuda söylemek istiyorum Jammer sistemi diye bir sistem bulunmadığı için yaptığın rolde çok eksik var, senin bana bildirmen gerekiyor, ben araç çalındı ve garaja çektiler arabada konumda sabit olduğu için  aracı almaya gittim açıkçası. Evimin önüne bir bilgi mesajı bıraksaydın veya bana ulaşarak yapsaydın rolde böyle bir sorun olmazdı. Benim savunmam bu kadar gerisi yöneticinin huzurunda.

Yönetimi kaldırmaktan başka bir şey değil, sinyal kesici olduğunu belirtiliyor. Sana ulaşmak zorunda değilim ooc rol yapmıyoruz, geldiğinde neyin ne olduğunu idrak ettin bile bile aracını hurdaya çıkartmayalım diye götürdün.  Amacım tartışmakta değil ama göre göre polisi dâhi role sokmuşsun.

#8 - 30.01.2026 12:01
Senaryo üzerinden belirttik, incelerseniz sinyal kesici olduğu ortada ve çalan ekipte de vardı bir tane. Örnek oyuncusun senaryoları okuyarak rolün gidişatı sağlayacak bilgin var. Göre göre polis çağırıyorsun. Sinyal kesici olduğunu bilmeyen yoksa diye senaryoda özellikle belirttik. Kanıta göz atınız, jamer in ne demek olduğunu anlarsınız. Hırsız similasyonu diyorsun fakat hurdalık aktif oluncaya kadar rol yapmayalım mı? Siz mi karar veriyorsunuz role. Örnek oyuncu. Çalıntı araç olduğunu biliyordun, kimseyi kandırma ve senaryoları göre göre aracı gelip aldın.

Yönetimi kaldırmaktan başka bir şey değil, sinyal kesici olduğunu belirtiliyor. Sana ulaşmak zorunda değilim ooc rol yapmıyoruz, geldiğinde neyin ne olduğunu idrak ettin bile bile aracını hurdaya çıkartmayalım diye götürdün.  Amacım tartışmakta değil ama göre göre polisi dâhi role sokmuşsun.

Senin amacın hakkını mı savunmak yoksa burada toxiclik mi yapmak? Kimseyi kandırdığım yok ben arabanın konumuna kadar aktif bir rolle gelmişim "Aaa arabanın üstünde jammer yazıyor rol delete" falan mı demeliydim? Muhtemelen aracı parçalatamadığınız için bu şikayeti açtın ve akabinindeki kışkırtıcı söylemlerinde bundan dolayı.

Ha bu arada örnek oyuncu tagimle alıp veremediğin nedir?

#9 - 30.01.2026 12:42
"Kardeşim" diye söylemde bulunarak konuşan sizdiniz. Aracı parçalatamadık sizin ihlaller yapmanızdan ötürü, doğru ve bu yüzden şikayet açtık. Rolümüz baltalandı, örnek oyuncu olduğunu söyledim sadece alıp veremediğim bir şey değil yani. Göre göre herkesi role dahil ettin ve aracı alıp gittin, kapalı bir garaja aracın çekiliyorsa aracın demek ki çalınmıştır ve yanına gittiğinde senaryoları gördüğün zamanda demeliydin ki, bu araba sinyal kesici ile konumu bulunmasın diye gizlenmiş.

Yaptığın rol hatalı. Senaryoyu görmüşsünüz, bilinçli bir şekilde rolü yapılmış, benim burada olmam doğru değil demek yerine herkesi topluyorsun, bilmediğin bir garaja geliyor kapalı garajın içine giriyor ve aracını o haldeyken kurtarma çabası içine giriyorsun.  Daha fazla konuyu üstelemeyeceğim, geldiğinizde arkanızda araç bile bırakmışsınız nasıl bir rol yaptıysanız.
« Son Düzenleme: 30.01.2026 16:12 viozeys »