Konu: Toplu Şikayet  (Okunma sayısı 197 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.01.2026 20:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Zayell Delroy - @Noires , Terrell McCollum - @wheezy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.01.2025 - 20:10 suları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming

4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.
Örnekler
- Oyuncunun tepesindeki isme bakıp ismiyle seslenmek
- Duvar arkası veya obje arasından görünen isimde kişiyi doğrulamak ve haber vermek
- *Ad_Soyad'ı tarif eder* şeklinde birisini tarif etmek

2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Ek olarak OOC Küfür ve Copbait (bulamadığım için bu şekilde yazıyorum.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle şikayetlerin kalitesi için yetkili ekip kusura bakmasın, bu kadar uzun bir şikayeti yüksek çözünürlükte yükleyemezdim.

Öncelikle Zayell_Delroy karakteri için olan şikayetten başlayacağım, Eklediğim videoda(Copbait isimli) ekranın alt kısmında gözüküyor ve soldan gelip direkt olarak benim sürdüğüm motora çarpıyor, pm den yazdığımda da lag diyor, umursamayıp geçiyorum. Sonrasında Vice Mall'ın içinden çıkarken geri-geri gelerek tekrardan benim sürdüğüm motorun önüne kapatıyor ve bunu da "seni görmüyorum ki" diyerek geçiştiriyor. İlk yaptığı hareket bile bunun için yeterli olmalı. Ek olarak 2. Videoda göreceksiniz, bu karakter adımı bilmediği halde gelip karakter ismimle seslenmekte.

Terrell McCollum karakteri için açıklamam da şudur; Başka bir karakterle uzun bir kovalamaca yaşadık ve bu arkadaşta bizim peşimizden gelip duruyordu, istenirse o videoyu da yüklerim, alanım kalmadığı için ekleyemiyorum şuan. IC kanalı /B gibi de kullanıyordu yine videoda mevcut. Bu arkadaşın bu kadar kural ihlaline dayanamayıp taser silahımı kullandım, ilk başta  yine rol açısından sıkmak istemedim ama sonradan sıktım ve gerçekçi rol kapsamında  ben buna sıktığımda motordan düşmesi lazım değil mi? Arkadaşın bunu akıl edebileceğini düşünüp kelepçeliyorum ve destek ekiplere bakıyorum. Bu sırada taser etkisi bitiyor ve kelepçeli halde motor sürüyor. Vardiyamı bitiriyorum ve arkadaş bana pmden yazıyor, doğal olarak karşılık veriyorum. Detaylıca açıkladım, geri kalan her şey videolarda mevcut.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
 PM Mesajları
https://www.upload.ee/image/19000933/samp_20_01_2026_20_10_33.png
https://www.upload.ee/image/19000935/samp_20_01_2026_20_12_00.png
https://www.upload.ee/image/19000937/samp_20_01_2026_20_17_34.png
https://www.upload.ee/image/19000938/samp_20_01_2026_20_19_16.png Son PM Mesaj + OOC Küfür

https://streamable.com/hc1tta - Zayell_Delroy Copbait
https://streamable.com/1zbh4y - İhlaller Zinciri - Terrell McCollum - Zayrell_Dekroy

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 20.01.2026 21:44 Querty »

#1 - 20.01.2026 21:15
çok uzun, okumayamam
« Son Düzenleme: 21.01.2026 13:13 Noires »

#2 - 21.01.2026 12:18
Benim bir kural ihlali yaptığım görülmüyor OOC olarak kendisi bana pm atıp tahrik ediyor bana şikayet açıcam forumda görüşürüz falan yazıyor ./b kanalından herhangi bir yazı yazdığım görülmüyor.
ben kendi yolumda devam ediyordum kendisi gelip bana direkt ateş etmeye başladı anlamadım nasıl bir pd rolü bu bir çeteye mafyaya falanda bağlı değilim OOC'den sinirlendiğim için ve beni aşırı tahrik ettiği için küfür ettim çünkü oyun zevkimi ve eğlencemi kısıtlayacak hareketler yaptı ben kişiden şikayetçi değilim.

#3 - 21.01.2026 12:20
son videoda çok sinirlendim çünkü oyunumu baltalıyor motor üstünde kelepçe falan takıyor yani görünüyo zaten her şey tamamen kontrolümü kaybettim sinirden gülmeye falan başladım zaten kendini afişe etmiş arkadaş ne rol var ortada ne bir oyun durup ateş edip beni düşürmeye çalışıyor skjjkhsfdjkhsdf neyse ya çok umurumda bile değil umarım en kısa sürede rol yapmayı ve yazı yazmayı keşif edersin dostumm

#4 - 21.01.2026 12:24
ya bı de sıkayetı olusturan adam modmus ahaskjdhkjeqwhfjks daha cok gulmeye basladım rol 0 kanka sil oyunu  veya text tabanlı bir sunucuda oynama nolur yaaaa

#5 - 21.01.2026 12:29
( Bu arkadaşın bu kadar kural ihlaline dayanamayıp taser silahımı kullandım, ilk başta  yine rol açısından sıkmak istemedim ama sonradan sıktım ve gerçekçi rol kapsamında  ben buna sıktığımda motordan düşmesi lazım değil mi? )

bu gördüğün cümleyi bir sunucu modu yazıyor kendisi her şeyi itiraf etmiş zaten devamlı rol kavramını yitirmişsin eğer biraz rol yapsaydın sana rolle yaklaşırdım kardeşim emin ol durduk yere dur ihtarı yapmadan ateş edip benden rol bekliyorsun sadece gülerim emin ol aktif bir oyuncu olmadığımı sunucuya sürekli girmediğimi söylemişim sana kibir ve egonda boğularak oyun oynamanı diliyorum kldsfhjjewhf tek şaşırdığım bu adamın nasıl bu rol bilgisiyle mod olduğu her obs acanda mod olmasın kanka ya 9 senelik text rp kariyerimin en kotu oyuncusunu gordum suan

#6 - 21.01.2026 21:51
İstenirse kayıtların tamamını ileteceğimi söyledim zaten, eklediğim kanıtlarda da gözükmekte senin ne gibi ihlallerinin olduğu. Ek olarak rolsüz bir şekilde geldin diyorsun, ben kovalamaca sırasındayken beni takip ediyordun. Yine kayıtlarda bu gözüküyor, söylediğin ithamları kendin için düşünmelisin. Mod falan da değilim bu arada, tagım hala alınmamıştı.

#7 - 21.01.2026 21:54
Madem ki ceza alacağını düşünmüyorsun? Karakterini neden kapattın?  :D Birisine laf atarken kendi haline bakıp iki kere düşünmelisin. 9 yılın geçmiş rol olarak. Boşa geçmiş bir 9 yıl olarak yorumlayabilirim mesela

#8 - 21.01.2026 21:55
çok uzun, okumayamam
wheezy'den örnek alıp sende yazını değiştirmişşin :D çok komiksiniz valla. İlk başta "Evet yaptım" diyip sonra da alıntıyı değiştirecek kadar düşemezsin.

#9 - 22.01.2026 20:41
çok uzun, okumayamam
wheezy'den örnek alıp sende yazını değiştirmişşin :D çok komiksiniz valla. İlk başta "Evet yaptım" diyip sonra da alıntıyı değiştirecek kadar düşemezsin.
evet haklısın cesika
« Son Düzenleme: 22.01.2026 21:17 Noires »