ADELE'N GÜNLÜĞÜNDEN BİR KESİT -
(Yazıldıktan sonra yırtılıp yakıldı)18.01.2026 günü saat akşam altı sularında dedektifin bana ulaşma çabasıyla Bayan Bella'nın mahkeme öncesinde avukat olarak benimle konuşmak istediğini öğrendim. Bu oldukça şaşırtıcıydı, şehre tekrar döneli neredeyse bir ay oluyordu, eskisi kadar tanınan bir avukat değildim. Duruşma öncesinde aklında kalan soruları bana yöneltti, hepsini bilgim dahilinde cevapladım fakat bu sıradan bir avukat-müvekkil görüşmesi değildi. Mahkeme öncesinde -etraftaki insanlardan- "Kadınların, Valachi ile bağlantısı var," sözünü duymamla iliklerime kadar titrediğimi anımsıyorum. Valachi adını, henüz daha Avukat II kıdemindeyken Valachi Malikanesinde verilen yeni yıl partisinde duymuştum. Duymakla da kalmamış, partinin sonunda Don Jackie Valachi'nin özel görüşme odasına avukatlar olarak alınmıştık. Don Valachi, tüm avukatlara yönelik kısa bir konuşma gerçekleştirdi, bu öylesine bir tavsiye konuşması değildi. Bize duracağımız yeri, şehirde kimin kurallarının geçerli olduğunu hatırlatan bir konuşmaydı. Vice, dışarıdan bakıldığında adaletin mahkeme önünde işlediği bir şehir gibi gözükse de bundan çok uzaktı. Valachi isminin çok güçlü olduğunu ve şehri yönettiğini o zamanlardan bu zamana biliyorum. Kimse onları karşısına almak istemez ve en önemlisi: Valachi ile uzaktan yakından alakan olmasa bile onlara ihanet etmemelisin. 
« Son Düzenleme: 31.01.2026 15:13 Luthien »
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0