Konu: Pakrad Kasparov Ruben Babayan GBİ&DM  (Okunma sayısı 578 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.01.2026 01:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Pakrad Kasparov @derin devlet bakhtiyar  Rupen Babayan @illegal dostu sukut

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Maxim Cornellius @Maximuss

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.01.2026 00:24

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Buradaki etkileşimden kasıt uzaktan görüp takibe alma değil doğrudan rol ile etkileşime girilmesidir. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

11.1. Güvenli Legal Rol Ortamları: Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

11.3. VCPD, Malibu Corporation, Vice Belediyesi ve Hastane üyelerine karşı roller: Bu oluşum üyelerine karşı yapılacak kaçırılma, rehin alma, CK ve benzeri roller için öncelikle oluşum yöneticileriyle konuşularak izin alınmalı. Roller bu çizgide gerçekleştirilmelidir. Harici olarak bu karakterlere bu roller kesinlikle yapılamaz.
 Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kendileri ile en az bir haftadır hiç bir karşılaşmamız&rolümüz olmamıştı.Bir hafta öncesinde de defalarca vurma&kaçırma rolü yaptılar ve en son 2 sefer daha DM yapmışlardı.Akabinde hiçbir şekilde rol yapmadık,karşılık vermedik,hamle yapmadık.En son 27.12.2025 Rafayel Moses ve Sargis Aslanian DM yapmıştı ve polise yakalanınca /q atmışlardı ceza alıp silahları silinince sıkma görevi birlik liderine düştü sanırım.Güvenli bölgedeki işyerimde yaklaşık 1 saat kadar rol yaptıktan sonra afk bırakmak zorunda kalmıştım.Gelip sıkmışlar.Yoldan geçerken gördüklerinde ateş etme refleksi var.Üst üste defalarca aynı rolleri tekrarlamalarındaki naçizane amaçları "rahat bırakmama,rol yaptırmama" anlayışıdır.İşyerim zaten tam hastanenin,malibu'nun arkasında kalıyor market caddesine bağlı.
Her yer için yapıyorlar da güvenli bölgede kamera&bildirim sistemini kandırmak için mi silah çekmeden önce maske takılıyor? Oraya maskeli gelmedin,ateş etmeden 2 saniye önce zaten maskesizdiler.Pakrad öye heyecan yapmış ki önce silah çekip sonra maske takıyor. :) Rupen sizin haber muhabiriniz değil miydi?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kesinlikle bir hamle,rol veya sataşmadan sonra oraya gitmedim.DM heveslerinin boşuna olduğunu anlatacak bir ceza talep ediyoruz.
Daha önce de burada agresif yol birisinin güvenli bölge ihlalinden ceza aldığı şikayet;

#1 - 04.01.2026 02:06
Şahitliğimi onaylıyorum. Hergün böyle durup durup sıkmaları yetti artık.

#2 - 04.01.2026 14:37
Selamlar, orası gbi bölgesi değil. Market caddesininde değiliz, üst kısmındayız eğer market caddesinde vurmuş olsak GBI diyebilirdik. Bunu geçtiğimize göre dm kısmına açıklık getirelim.

Ortada bir DM yok iki birlik şuan savaşta, bunu rütbelileriniz kabul ediyor. Bu olayda sadece seni vurmaya gelmişken Maxim karakteri kendisi gelerek silaha karşı düz yumruğuyla saldırmayı denedi ve vuruldu. Olayın başlangıç isimlerinden biri olan Kai Saga karakterini vuracağız elbette. Garajınıza barışa geldiğimizde bizi geri çevirdiniz, birlik üyelerinizi kaçırdığımızda asla fear rp yapmadınız, önemli bir birlik üyemizi kaçırdınız ee sonra ne olmasını bekliyordunuz?

En başa gelirsek sizinle 2 hafta öncesinden başlayan bir sorunumuz var. Bu sorun neticesinde iki tarafta birbirine ateş etti. İki tarafta birbirinin önemli isimlerini kaçırdı. Ama tüm bu savaş durumundan biz galip çıktık. Sonuç olarak günümüze geldiğimizde bizim ateş gücümüze karşılık veremiyorsunuz. Sadece ateş gücü değil şehirde bizle barış için aracı yapabileceğiniz bir birlikle bile dost olduğunuzu düşünmüyorum yani ne ateş konusunda ne de şehirdeki bağlantı gücü acısından bizimle denk değilsiniz.

Ama tüm bunlar karşısında bize barış için ne para teklif ediyorsunuz, ne de bize gelip barış istiyorsunuz/veya başka onaylı masa üyesini barış için aracı ediyorsunuz. Hiçbir şekilde barışa yanaşmayıp sizi vurmamızı garipsiyorsunuz. Sizi günlük olarak gelip vurmuyoruz. Mekanlarınızı basıp sorun çıkarmıyoruz. Sizi aralıklarla sıkıştırıp yenilgi kabullenmenizi sağlamaya çalışıyoruz. IC olarak hiçbir şekilde bizimle anlaşmaya yanaşmayarak sizi vurmamızdan yakınmanız mantıksız. Biz bir illegal oluşumuz sizi tatlı sözlerle sindiremeyiz güç kullanacağız elbette. Yani şikayetlerle sonuç aramak yerine ya bir masada sözü geçen birliği aracı ederek bizimle barışmayı deneyin ya da para ödeyin. Bu zayıflık değil stratejidir. Bize hiçbir karşılık vermemeniz rol yapmamanız bu rolü silmiyor. IC olarak Kasparov oluşumuna yapılmış bir şey var ve bu mesele iki tarafın isteğiyle kapanır, bizden bu kadar diyip hiçbir isteğimizi karşılamadan köşenize çekilemezsiniz.

Yani yukarıda bahsettiğim gibi orası bir GBI bölgesi değil, afk olman bizi ilgilendirmez. DM konusundaysa bunun bir DM olmadığını bir sindirme, yenilgiyi kabullendirme olduğunu açıkça belirttiğimi düşünüyorum. Zaten bize daha önce açtığınız şikayetlerde de bu savaş durumu görülebiliyor.  Şikayet sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 05.01.2026 19:30 illegal dostu sukut »

#3 - 04.01.2026 15:37
"Garaja barışa geldiğimizde" cümlesinden sonrasını okumaya gerek görmedim yalana gerek yok.Garaja barışa değil haraç kesmeye gelindi.Ki zaten sizin DM hevesinize malzeme olan durum haraç kesememeniz olmuştu.Garaja gelip "kasaya adamım geçecek,haftada yüzde otuz vs demek mi barış görüşmesi? Sen buna inanıyorsan bir şey diyemem. :) Güvenli bölge kuralını tekrar okursan iyi olur.Ya da sıkma emotesinden önce maske takıp DM takılabilirsin.Sonuçlanabilir.

#4 - 04.01.2026 16:52
"Garaja barışa geldiğimizde" cümlesinden sonrasını okumaya gerek görmedim yalana gerek yok.Garaja barışa değil haraç kesmeye gelindi.Ki zaten sizin DM hevesinize malzeme olan durum haraç kesememeniz olmuştu.Garaja gelip "kasaya adamım geçecek,haftada yüzde otuz vs demek mi barış görüşmesi? Sen buna inanıyorsan bir şey diyemem. :) Güvenli bölge kuralını tekrar okursan iyi olur.Ya da sıkma emotesinden önce maske takıp DM takılabilirsin.Sonuçlanabilir.

Tabii ki de para cezası keseceğiz bu barışın ön koşulu çünkü olaylarda haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Tüm bu olaylarda asla fear yapmayarak senin adamlarını şöyle dövdüm, birini karşıma çıkar onu döveyim diye ilerledin kas gücüne ve dövüş stiline güvenerek ama sonuç olarak buraya geldik. IC yollarla ilerlemelisin şikayetle bir yere varamazsın, sonuçlanabilir.

#5 - 04.01.2026 17:42
 Para cezası kesmek? "Barış için geldik" yalanını hatırlattım bu seferde diyorsun ki para cezası. :)Neyin cezası?İlk başta haraç kesmek için geldiniz alamayınca DM giriştiniz.Ve hiç bir şekilde barış görüşmesi gerçekleşmedi.Yalan değil diyorsan o görüşmeye dair bir SS bırakabilir misin? Burası OOC o yüzden lafı eğip bükmeye,yalan algıya gerek yok.Helikopterle de canınız sıkılınca garaja inip sıktığınız da olmuştu,barış görüşmesi miydi? Sadece dürüst olup şikayet sonuçlanmasını bekleyelim gbi olduğunu öğrenmemiş olmanız benim sorunum değil.İnanın size dair bir yere varmak gibi hiç de bir amacım yok.

#6 - 04.01.2026 18:33
Dostum anlamak istemediğin nokta şu başta bizim birlik üyelerimize sıkıntı çıkartan sizsiniz bizde bunun sonucunda garajınıza geliyoruz ve rolde biz kendimizi haklı bulduğumuz için size barış yapmak için size iki seçenek sunuyoruz. Bu seçenekler para cezası veya işletmenizden ortaklık. Siz bunu reddediyorsunuz ve agresif yapmaya devam ediyorsunuz bunun sonucunda savaş çıkıyor. Eğer kendinizin haklı olduğunu düşünüyorsanız gidersiniz bir aracı bulur oturur konuşuruz bunu tüm birlikler biliyor ve yapıyor.

Her neyse bizim teklifimizden sonra barış için bize gelecek olan sizsiniz çünkü bizim saldırılarımıza karşılık veremiyorsunuz. En son üyemizi kaçırdığınızda size saldırıyla karşılık verildi ve üyemizi kurtarıp sizi esir aldık. Bu rolde sizden 500 bin dolar istendi kabul etmediniz. Savaş böylece devam etti ve böyle davranmaya devam ederseniz devam edecek. Bizi rollerde yok sayarak bir yere varamazsınız. Anlattığın her şey bir rol çerçevesinde gerçekleşiyor. Sizi vurduk diye dm olmuyor bu. Bizim önemli adamlarımıza ateş açacak agresif yapacak ve kaçıracaksınız sonrasında da bizle role girmeyince bunu unutmamızı ve devam etmemizi mi bekliyorsunuz? GBI konusunda haksız olduğumu düşünmüyorum. Uzatmaya gerek yok daha fazla, sonuçlanabilir.

#7 - 04.01.2026 19:41
Sizin birlik üyelerinize nasıl bir sıkıntı çıkarılmıştı? Dürüst bir cevap bekliyorum @illegal dostu sukut . İlk karşılaşmamız zaten mekana haraç kesmek istemenizle gerçekleşti.Farklı bir durum mu yaşanmıştı? Sizin hood bölgenizde,alanınızda vs olmayan market caddesindeki bir mekandan haraç istemenizle başlamamış mıydı bu mevzu? Sanki başka bir mevzudan ötürü iş buraya gelmiş gibi yansıtma çabanı anlayamadım.Haber muhabirinin caddenin ortasına kadar gelip orada maske taktığı saniyede ateş etmeye başlaması da anlamsızdı dünyanın hiç bir yerinde öyle bir muhabir veya maske olayı yoktur sanırım.Soruma dürüst bir cevap verebilsen benim için yeterli.İlk çıkan sıkıntı neydi?

#8 - 04.01.2026 19:53
Haber muhabiri olduğum bilgisini nerden edindin dostum? Tek bir karakterim yok, forumda girdiğim bi haber Rupen Babayan'ı kapsamıyor.
Seninle anlaşamayacağız adminler karar versin.
https://i.hizliresim.com/2g16sse.png bu sste görülüyor ki birlik r19unuz bir savaşta olduğumuzu kabul etmiş. Ben kendimi açıklamak istedikçe olayı farklı yerlere çektin, savaştayız, gbi olmayan bir yerde vuruldun bu kadar, sonuçlanabilir.

#9 - 04.01.2026 20:05
Yalan yanlış algı oluşturma çabana takıldım.Sanki birebir başka bir sorun yaşanmış da "barış ziyaretinizde" savaş çıkmış gibi laf dolandırmaya gerek yok.Gayet açık bir soru sormuştum cevabını vermek yerine bu kadar yazmaya gerek yoktu. İlk karşılaşma sizin hoodunuzda,bölgenizde olmayan bir bölge için haraç kesmeye kalkmanızla başlamadı mı? Öyle olmadıysa "yaşanan sorun" dediğin nedir? net bir soru soruyorum cevap vermek senin için neden imkansız? Mafya birliğe ile yarış birliğinin savaşından bahsediyorum. "Yaşanan sorunun ardından barış görüşmesi." diyorsun sadece buna "dürüst" bir cevap beklemiştim. @illegal dostu sukut