Konu: Signature & Lost Souls oluşumu oyuncuları  (Okunma sayısı 668 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.12.2025 18:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kai Saga @OldSaga, Barhtam Winterfeld @yigitinho, Maxim Cornellius @Maximuss, Devin Sangha @rothenstein

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Noob dm, car ramming, non rp driving, powergaming, metagaming, bunnyhop ve başka unuttuğum herhangi bir ihlal var ise onlar

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşların araçlarını çalıyorum, beni buluyorlar ve aracıma car ramming atıyorlar, nasıl olduğunu anlamadığım şekilde koordineli oynuyorlar. Out of character konuşup metagaming yaptıklarını düşünüyorum. Rancher gibi büyük bir araca küçük araçlarla gelip sürekli çarpıyorlar ve hiçbir şekilde kaza rolü yapmıyorlar. Araç bozulana kadar böyle devam ediyor. Motorlu karakter bug abuse yapıyor (sürekli üst tuşuna basarak motor hızlandırma bugu) ve sürekli motorla çarparak aracımı bozuyor. Araçtan inip yayan kaçıyorum ve bunnyhop yaparak kovalanmaya devam ediliyorum. Ertesi günü evimi bulmuşlar ve hiçbir şekilde emote vermeden tekrar saldırmaya başlıyorlar. Olayla alakasız, sadece evde bulunan Dante arkadaşımı dövüp yaralıya düşürüyorlar ve kaçırıyorlar. Aracıma binip kaçmaya başlıyorum ve tekrar car rammingle defalarca arabama çarpıyorlar arabam bozulana kadar. Arabam bozulmadan önce Kai bana son bir kez çarpıyor (nitrosu açık şekilde) ve çok büyük bir kaza oluyor. Yaralı rolümü yapıyorum fakat nasıl oluyor ise Kai karakterine hiçbir zarar gelmemiş araçtan inerek hala bana saldırabiliyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): 
« Son Düzenleme: 31.12.2025 00:38 kerj2 »

#1 - 28.12.2025 19:40
Öncelikle bahsi geçen araç bir birliğin üyesine, bana aittir. Kaçırılan aracı bulduktan sonra sizi uyardım ardından arkadaşlarımı çağırdım ve peşinize düştük. Burada nasıl haberleştiler ve beni buldular gibi saçma soruları geçelim cevaplarını bildiğiniz şeyleri sormayın, rolde zaten sizinle görüştük. Aracı bırakmanızı yoksa peşinize düşeceğimizi söyledik. DM'de söz konusu değildir aşağıda görselde mevcuttur, çalınan aracı bizden korkmadan bırakmadığı. Kaçırmaya devam ettiği için dm'de söz konusu değildir. Aracı bırakmazsa saldıracağımızı tarafına rolde ilettik.

Rancher gibi büyük bir araca çarpma konusuna gelirsek, görüntü kesilmiş bir şekilde iletilmiştir. Editlenmiş görseller kanıt olarak kabul edilmemekle birlikte tam görüntü paylaşılırsa rolde herhangi bir sorun olmadığı görülecektir. Sık sık esc atarak kendini droplayarak bize engel oldular arkadaşları ile.

Tam görüntü talep ediyoruz, şikayet kuralları açıktır editlenmiş, kırpılmış videolar kanıt olarak sunulamaz.
« Son Düzenleme: 21.01.2026 15:06 viozeys »

#2 - 28.12.2025 19:49
Öncelikle bahsi geçen araç bir birliğin üyesine, bana aittir. Kaçırılan aracı bulduktan sonra sizi uyardım ardından arkadaşlarımı çağırdım ve peşinize düştük. Burada nasıl haberleştiler ve beni buldular gibi saçma soruları geçelim cevaplarını bildiğiniz şeyleri sormayın, rolde zaten sizinle görüştük. Aracı bırakmanızı yoksa peşinize düşeceğimizi söyledik. DM'de söz konusu değildir aşağıda görselde mevcuttur, çalınan aracı bizden korkmadan bırakmadığı. Kaçırmaya devam ettiği için dm'de söz konusu değildir. Aracı bırakmazsa saldıracağımızı tarafına rolde ilettik.

Rancher gibi büyük bir araca çarpma konusuna gelirsek, görüntü kesilmiş bir şekilde iletilmiştir. Editlenmiş görseller kanıt olarak kabul edilmemekle birlikte tam görüntü paylaşılırsa rolde herhangi bir sorun olmadığı görülecektir. Sık sık esc atarak kendini droplayarak bize engel oldular arkadaşları ile.

Tam görüntü talep ediyoruz, şikayet kuralları açıktır editlenmiş, kırpılmış videolar kanıt olarak sunulamaz.

Videoyu kırpma sebebim yapılan ihlallerin daha rahat görülmesi için, aralarda boşluklar var. Hatta videoyu açıp izleyince fark ettim ki şikayete eklemediğim CR'ler varmış. Yetkilinin istemesi halinde tam videoyu yüklerim masaüstünde duruyor sıkıntı değil. "editli videolar kullanılamaz" gibi bir savunmayla ihlallerinden kaçamayacaksınız. Videonun kırpılmış olması car ramming yaptığınız gerçeğini değiştirmiyor.

Sık sık esc attığımı söylemişsin, bende olayın tam hali var buraya yükleyip bunu yapmadığımı kanıtlayınca yetkili kandırmaktanda sana ayrıca bir şikayet açacağım.

#3 - 28.12.2025 20:03
Mavi Elegy, yol boyunca bize çarptı arabasıyla ve ilk çarpışmaları başlatan o oldu. Yolda ise oyunu ayarlar kısmına alarak kendini kasıtlı olarak dropladı.

Siz sık sık etrafa çarparak Non rp drive yaparak devam ediyorsunuz yola, aracınızın hasar alıp yolda kalma sebebiniz sizin sürüşünüz.
« Son Düzenleme: 21.01.2026 15:11 viozeys »

#4 - 28.12.2025 20:10
Mavi elegydeki arkadaşı in character ve out of character tanımam etmem. Kovalamaca sırası katılmış hiçbir bağlantım yok. Sonuçlanabilir

#5 - 30.12.2025 19:58
Videonun tam hali.

#6 - 30.12.2025 21:26
Videonun tam hali.

Dahil olduğum kısımda, yaşanan olay.
   Garajımızda rol yaparken oyundan düştüm, bir süre oyuna tekrar bağlanmaya çalıştığım sırada motor açık ve kilidi açık olan aracı kişi çalmış, garajdan. Yukarda anlattığım gibi peşine düştüm, sonrasında benden 5.000$ istedi bende aracı bırakırsa olayı kapatabileceğimizi söyledim. Aracı çalan bir kişi aracın sahibi gelince fear rp yapması gerekir yakalanma korkusu ile yada aracı bırakıp oradan uzaklaşır. Peşine düşebileceğimiz konusunda uyardım. Kişi ise aramızda hiçbir olay öncesinde bağ/husumet/hasımlık gibi bir şey yokken aracı bizden ısrar ile kaçırdı. "Elinden gelenin ardına koyma." dedi. (Sonrasında dm gibi konulardan burada tüm rolü şikayet oluşturulmuş)

Bunun üzerine haberleşerek kişiyi arıyoruz, onu durdurmak için. Konu çalınan araçtan çok kişiye dönüyor yaptığı rol sebebiyle.

Paylaşılan videoda olayın bir kısmı görünmemiş, başlangıcında olaydan bağımsız(şikayetçi tarafın söylediği) Edgar Schafer karakteri bizim takibimizi çarparak bölüyor. Önümüze geçerek kendini droplayıp bizi engelliyor yol boyunca, bunun üzerine bizde aracı durdurmak için çarpmayı göze alıyoruz. Aktif kovalamaca olduğu içinde emote verebilecek bir zamanda yok kimse için.

Köprüden atarken çarpan kişinin aracı modluydu(hitbox] oyun dinamiklerine aykırı gidiyordu, köprüden aracı ittirdi. Köprüden düştükten sonra rolün sürdürülebilir bir kısmı da yoktu, dinamiklere aykırı gerçekleşmiş bir olayda köprüden uçtuk. Devamında bir süre bekleyip sonra yanınıza geliyoruz, rol örgüsüne uyması ve kaza gerçekleşmiş gibi. Video hızlandırıldığı için sanki köprüden uçtuğumuzu yok saymışız gibi görünmüş ve sadece takip ediyoruz. Rol devamını kazalı çekici ile takip olarak gerçekleştirdik. Edgar Schafer, gerçek dışı bir hareket ile olaydan bağımsız bize saldırıyor. Çekiciye çarpıyor, role dahil bile değil. Yoldan geçen birisi ve aracında mod var hitbox yüzünden kendi aracı hasar almazken bizim aracımız savruluyor, mekaniklere aykırı bir şekilde düşünüyoruz.

Edgar karakteri rolden bağımsız olarak orada, bana sebepsiz bir şekilde çarpmasının izahı olamaz. Bizim de demek istediğimiz konu bu, alakasız kişiler kovalamacada gelip bizlere çarpıyor. Bunun üzerine kovalamacada çarpışmalar vs. başlıyor karşılık veriyoruz. Aracı çalan kişinin rolde yaptığı tavırlar yüzünden basit bir araç çalma meselesinden çıkıyor konu, bizim araçlarımıza çarpılması üzerine bizde karşılık veriyoruz. Kişi ise sürekli tamir ederek yola devam ediyor aracını, görüntülerde belli olduğu üzere tamir kiti filan istiyor. Aktif kovalamacada araç tamiri yapıyor.
   Biz kişiyi yolda durdurmak için önüne geçiyoruz kovalamaca görüntülerden daha uzun, baştan sona rolün videosu varken kırpıp koyuyor yada hızlandırıyor. Olaydan bağımsız, kişinin de tanımıyorum dediği araçlar bize çarpıyor. Ayrıca CR olması için sebep yokken doğrudan bizim size bunu yapmamız gerekiyor. Bize çarptıkları için bizde onlara çarpıp kaza almayı göze alıyoruz. Ben çekiciyle kovalamaca esnasında kişiye çarparken durup /me araca çarpar. gibi bir emote atacak halim de yok kişi o arada çoktan uzaklaşır. Tüm kovalamacaya dahil olanlar için geçerli. Arkadaşlarımızda aynı şekilde, araç sürüş kurallarına aykırı değildir. Rol çerçevesinde gerçekleşen olaya karşılık yapılmış.
   Araba için benden 5.000$ isterken gidip o çarpan Edgar'a anından 2.000$ veriyor. Bundan hiçbir kazancı yok. Yaptığı rol baştan sona hatalı. Kişiyle herhangi geçmişe dayalı sorunum/sorunumuz yok. Arabayı sistemsel olarak düz kontak atmadı/kapısını kırmadı, garajdan ben oyundan düştükten sonra sürüp aracı kaçtı. Basit bir araç çalma için, rolde bağı olmayan insanlar tarafından destek alıyor bir anda. Saldırıya uğramayı göze alarak cümleler kurdu tüm olayların başında, ss'te görülüyor. Arabayı bırakmamak için aktif rolde tamir ettiriyormuş. Video'da ve videodan aldığım ss'te görünüyor.
   Hala daha videoları editleyerek, hızlandırıp kırparak paylaşıyor. Youtube'da süre sınırı diye bir şey yok, olay anının tamamını paylaşmasını etkileyecek bir şeyde. Kırpılmalar ve hızlandırmalara gerek yok. Şikayet kısmında adı geçen/şikayet edilen arkadaşlarımızda kendi savunmalarını yapacaklardır. Olayın başlangıcı bana ait olan araçtan çıktığı için şahit olduğum kısım bu.
« Son Düzenleme: 21.01.2026 15:17 viozeys »

#7 - 01.01.2026 20:37
Merhaba, şikayete kendi adıma savunmamı yapacağım.
Gönderilen videoyu incelediğimde yalnızca olay yerinde olduğum için şikayete eklendiğimi düşünüyorum. Yaptığım herhangi bir car dm yok ortada, ekip üyelerim sizin yakalanmanızı istediği için onlara yardım amaçlı önünüzü kapamıştım. Sana çarptığım bir yer var sadece, o da rol dışı bir çarpma değil zaten ihlal içeren bir durum olduğunu düşünmüyorum.

#8 - 06.01.2026 23:05
sonuçlanabilir

#9 - 07.01.2026 01:53
Yapılanlar araç kaçırıldığı durumda 'CR' olarak geçmez. Araç kiraladım ve ic olarak aracı durdurmaya çalıştım evet açık açık. Bu CR denilmez. Çünkü ben amerikada böyle olayları çok rastlıyorum yani. Aracı çarpıp kaza yaptırtmak ''Roleplay'' kavramı içerisinde şahsın durup uyması gerekiyor. BUNA CR DEĞİL ''PİT MANEVRASI'' DENİR