Konu: balkan ruzgari jon zogaj  (Okunma sayısı 300 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.12.2025 01:03
Alıntı yapılan:  FBI KAMERALARI.

"KARTAL PENÇESİ": İFADE VE TEHDİT
KATILIMCILAR: Özel Ajan K. Miller (FBI) & Jon Zogaj (Şüpheli)
KONU: Kartal Pençesi Operasyonu'ndan Kalanlar

(( Kayıt başlar. Odada ağır bir gerginlik, sandalyenin gıcırtısı duyulur. Jon Zogaj'ın öksürüğü. ))
AJAN MILLER: Sabahın erken saatleri, değil mi Jon? Seni tam o Lojistik deposundan alırken yüzündeki şaşkınlığı görmeliydin. O kadar tedbir, o kadar söz... Ama yine de elimizdesin. Tıpkı o kırk koli yük gibi.
JON ZOGAJ: ((Yorgun ama meydan okuyan bir sesle)) O koli meselesi. Benimle ne alakası var? Ben orada güvenliği sağlıyordum. Benim sicilim temiz Ajan. Ayakçıyız, işimiz bu.
AJAN MILLER: Ayakçı mı? ((Ajan Miller, masaya kalın bir dosya atar.)) Bu dosyada Las Colinas'taki her yasa dışı garajdaki, her pazar yerindeki faaliyetin kaydı var. Senin adın, her sayfanın üst köşesinde. Sen güvenliği sağlamıyordun, sen o operasyonu yönetiyordun.
JON ZOGAJ: Laf kalabalığı yapma. Avukatımı istiyorum. Bu bir haksız tutuklama. Yasal hakkımı kullanıyorum.
AJAN MILLER: Avukatın mı? Ona bu odanın kaydını dinleteceğim Jon. Ona, senin yüzünden büyük patronlarının bu gece büyük bir darbe yediğini, şehirdeki pazar payının önemli bir kısmını kaybettiğini anlatacağım. Tepedekiler sana ne yapacak, bunu düşündün mü?
JON ZOGAJ: ((Sesi titrer, ama hemen toparlar.)) Onlar beni korur. Ben onlara Besa verdim.
AJAN MILLER: Besa, ihanetle bozulur Jon. O kırk koli malın kime ait olduğunu söyle. Arkandaki ismin asıl kim olduğunu söyle. Aksi halde, o Besa senin kanınla ödenecek. Kimin adına çalıştın?
JON ZOGAJ: ((Uzun ve inatçı bir sessizlik. Sadece nefes sesi duyulur.)) ...Ben sadece verilen görevi yaptım.
AJAN MILLER: Görevi kim verdi? Sadece adını söyle.
JON ZOGAJ: ... ((Alaycı bir gülümseme)) Bu gece kimse uyumayacak Ajan. Beni konuşarak bitiremezsiniz.
AJAN MILLER: Kayıt bitti.
(( Kayıt cızırtıyla sonlanır. ))

Alıntı yapılan:  LAS COLINAS CCTV

JON ZOGAJ

BAŞLANGIÇ VE KÖKEN

Jon Zogaj, 1997 yılında, düşük gelirli ve organize suçun etkisindeki bir ABD metropolünün varoşlarında büyüdü. Ailesinden gördüğü tek miras, hayatta kalmanın ve yükselmenin yalnızca güçle mümkün olduğu inancıydı. Jon'un zekası ve rakamlara olan yeteneği erken yaşta fark edildi. Onu kanatlarının altına alan figür, uluslararası organize suç ağlarının Balkan kolunu yöneten, karizmatik ancak gaddar Rajan Kelmendi'ydi. Kelmendi, Zogaj'ın bu yeteneğini yeraltı organizasyonunun finansal ihtiyaçları için kullanmaya karar verdi. Jon, sokağın kavgalarından ziyade, Kara Para Aklama ve Offshore Hesap Yönetimi konusunda Kelmendi tarafından eğitildi. Onun için Kelmendi, yemin ettiği Besa'nın vücut bulmuş haliydi.

NOVA FIDES VE PARAVANLAR

Jon, 23 yaşında, Nova Fides adı altında küçük bir paravan şirket kurdu kurdu. Bu şirket, aslında organize suç gruplarından gelen yüklü nakit paranın (özellikle uyuşturucu ve kaçakçılıktan elde edilen) yasal yollarla sisteme sokulduğu ana merkezlerdi. Bu, yerleştirme aşamasının temelini oluşturuyordu. Şirket, sahte değerleme raporları ve çift faturalama yöntemleri kullanarak mülk alım-satımı yapıyor, böylece paranın kaynağını gizliyordu. Jon, bu karmaşık işlemlerde offshore hesapları kullanma konusunda uzmandı ve fonların izini kaybettirmek için katmanlama (layering) tekniklerini uyguluyordu. Jon, işlerini her zaman "profesyonel görünümü" koruyarak yürütmeyi başardı. Bu yeteneği sayesinde uzun süre FBI'ın veya yerel kolluk kuvvetlerinin radarından uzak kaldı. Organizasyondaki statüsünü artırmakla kalmadı, aynı zamanda Rajan Kelmendi'nin ismini farklı şehirlerdeki suç çevrelerine duyurarak ona olan sadakatini perçinledi.

ÇÖKÜŞ VE "KARTAL PENÇESİ" OPERASYONU
Ancak, organizasyonun finansal mimarı olarak yükselişi, kritik bir hata ile son buldu. Jon, Kelmendi'ye ait yüklü bir fonun aklanması sırasında büyük bir operasyonel hata yaptı:
Bir mülk devir tesliminde kullanılan offshore havale dekontları ile yerel banka kayıtları arasındaki miktarlar, karmaşık katmanlama sürecine rağmen uyuşmuyordu. Bu tutarsızlık, Bankalararası Mali Suçları Uygulama Ağı'na (FinCEN) olağan dışı şüpheli aktivite (SAR) raporu olarak yansıdı.
Bu çelişki, Mali Suçlar Birimi ve FBI'ın dikkatini çekti. Jon Zogaj'ın faaliyetleri, aylar süren yoğun bir mali takibe (follow-the-money) alındı ve bu takip zinciri nihayetinde FBI'ın Kartal Pençesi Operasyonu'nu başlatmasına yol açtı.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
WearPee,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.12.2025 01:05
bir tanelerden  :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 07.12.2025 01:05
aslan kardeşim hep bir numara.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 07.12.2025 01:07
Umarım ömrü bir hafta sürmez. @raisingalittlehell
Başarılar dostummm.  :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 07.12.2025 01:08
balkanlardan gelen soğuk ayaz burasıymış demek..
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok