Konu: [19.11.2025 - Maskeli_23416 & Maskeli_16824] Sunucu Etkinliği Baltalama  (Okunma sayısı 523 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.11.2025 00:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_23416 & Maskeli_16824

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Leah Carter @enesalvio ve Löwen Von Frankfurt birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.11.2025 - 22:40

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
GENEL İLLEGAL KURALLARI
Güvenli bölgeler ve etkinlik bölgelerinde silah ile ilgili hiçbir illegal rol yapamazsınız.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sunucuda aktif rol ortamı oluşturmak adına 19.11.2025 saat 22:00'da Löwen Von Frankfurt birliğine ait LOGAN NIGHT CLUB adlı işletmemizi Malibu yönetimi ile beraber "Sunucu Etkinliği" olarak duyurduk ve açtık. Yaklaşık 40 dakika sonra Maskeli_23416 ve Maskeli_16824 iki şahıs içeriye giriş yapıp sağa sola ateş etti ve mekandan çıkış sağladılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/18817788/sa-mp-162.png

Ek açıklamalar(varsa): Sunucuya katkı sağlamak adına aktif rol ortamı oluşturmaya çalışıyoruz fakat ne idüğü belirsiz, sadece "DM" arayışında olan bazı kişiler sunucu etkinliğini baltalayacak kadar ileriye gidiyor.. Ceza almalarını talep ediyoruz, iyi forumlar dilerim.

#1 - 20.11.2025 00:55
Şahitliğimi onaylıyorum.

Ryu

*
v3 Oyuncusu Self Control Güncellemesinde Oyundaydı2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda Oyundaydı
#2 - 20.11.2025 01:00
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112636.9220 iletimi baştan sona okuyabilirsiniz, keyif alacağınızdan eminim.

#3 - 20.11.2025 01:24
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112636.9220 iletimi baştan sona okuyabilirsiniz, keyif alacağınızdan eminim.
İletini okumamız bir şey ifade etmiyor çünkü bu yaptığınız rol her halükârda sunucu etkinliğini baltalamaya giriyor. Farklı bir eylem yapsaydınız örneğin; sokağımızda bize ateş açmak ve benzeri bir şey olabilir, bununla alakalı zaten şikayet açacak değiliz. Fakat biz Malibu yönetimi ile beraber sunucuda aktif rol ortamı oluşturmak adına bir etkinlik yapıyoruz, bu etkinliğimiz gerek forumda gerek discordda duyuruluyor, buna rağmen gelip böyle bir hareket yapıyorsanız diyecek bir şeyim yok. Rolünüzün planlaması gayet başarılı, buna laf söyleyecek değiliz zaten. Bizim buradaki serzenişimiz legal bir etkinliğin baltalanmasından kaynaklı. Gerek duyulmadıkça tarafımca daha fazla ileti gelmeyecektir, sonuçlanabilir.

#4 - 20.11.2025 01:39

Florida şehrinde sorun yaşadığımız tek şirket, oluşum, topluluk, bulvar... -ne derseniz işte- Castucci ve bu sebeple saldırının sizden olduğunu tahmin etmek zor değil. Şimdi denmesin: "Sıkıntılı işlerle uğraşıyorsan dikkat ve düşman çekersin, saldırı her yerden gelebilir." Savunmama karşılık bu yanıtı vermemeniz için söylüyorum, bu birlik açılırken sosyal rp-etkinlik odaklı açtık ve onay almamıza, aktifliğimizin sürekli top1-top3'de olmasına rağmen DM'den uzak duruyor, oyunda rolsel olarak bir çok mekânın işletmeliğini yaparak pis işleri gizliyoruz. Böylece oyunda IC olarak kimseyle sorun yaşamadığımız ve kendimizi herkese belli etmediğimiz için saldırının sizden geldiğini doğal olarak bilmek çok zor bir şey değil.   

#5 - 20.11.2025 01:42
Roleplay sunucusundayız herhangi bir etkinlik sunucusunda değiliz. Her şey rolün gidişatına göre senkronize ediliyor, tasarlanıyor. Senin şu anlayışına göre sadece mekan açılıp /dans 3 çekelim, öyle iş mi olur? Şu yapılan rolü bile in game üzerinden yansıtmakla yükümlüsün ve sunucuda daha öncesinde milyon kez böyle roller gerçekleşti. Ek olarak DM demişsin. Rol içerisinde hiçbir karaktere 1 mermi bile gelmedi, emotelar verildi ve mekan sabote edilme rolü yapıldı.
« Son Düzenleme: 20.11.2025 01:50 Downtown »

#6 - 20.11.2025 01:56
Roleplay sunucusundayız herhangi bir etkinlik sunucusunda değiliz. Her şey rolün gidişatına göre senkronize ediliyor, tasarlanıyor. Senin şu anlayışına göre sadece mekan açılıp /dans 3 çekelim, öyle iş mi olur? Şu yapılan rolü bile in game üzerinden yansıtmakla yükümlüsün ve sunucuda daha öncesinde milyon kez böyle roller gerçekleşti. Ek olarak DM demişsin. Rol içerisinde hiçbir karaktere 1 mermi bile gelmedi, emotelar verildi ve mekan sabote edilme rolü yapıldı.
İşletmeyi sabote etmek istemiş olabilirsiniz, bundan yana bir sorun yok fakat benim şikayetim "Sunucu Etkinliğini Baltalama" yönünde. Bugün açılan Logan Night Club sunucu etkinliği olarak açıldı, aktif rol ortamı oluşturmak için sunucunun legal yüzü olan Malibu birliğinin yönetimi tarafından desteklendi ve OOC olarak forum & discord üzerinden duyuruldu. Yukarıda bahsi geçen iki maskeli karakter bu etkinliği baltaladı, bu kadar. Bunun açıklamasını bir kez daha yapmama gerek yok diye düşünüyorum. Yapmış olduğunuz rol planlamasından şikayetçi değilim, şikayetçi olduğum konu etkinlik baltalama. İyi forumlar.

#7 - 20.11.2025 12:53
DM kafasında olan kişiler ((https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112636.9220)) bu kadar ss ile uğraşır mıydı? Sanmıyorum. Roleplay sunucusundasın, bunlar olabilecek bir şeyler. Rol gidişatına göre senkronize edilmiş çok güzelce. Kimseye de bir mermi geldiği gözükmüyor. Bence olan rolden biraz keyif almaya bak.

#8 - 20.11.2025 15:15

Yapılan eylemin planlanışı ve işleyişi sırasında orada olan birisi olarak, böyle bir şikayetin açıldığına oldukça üzüldüğümü belirtmek isterim.

Öncelikle planın konu başlığı:
“Birkaç gün önceki masa toplantısında saygısızlık yapan Almanlar’a, aynı zamanda da bizim sokağımıza uzun namlulu silahlarla giren Almanlar’a ufak bir gözdağı vermek akıllarını başlarına almasını sağlamaktı.”

Ortada herhangi bir DM görünmüyor, plan yapılırken her şey IC olarak konuşuldu ve birlik liderimiz Robert Castucci defalarca kez kimseye zarar gelmeden işin tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Sunucu etkinliği konusuna gelirsek, Frankfurt birliği bildiğimiz gibi illegal bir birlik ve geçen günlerde bizlerle sıkıntı yaşamış bir birlik. Bizim amacımız herhangi bir sunucu etkinliğine zarar vermek değildi. Şikayetin açılışına bakınca sebepsiz birkaç kişi random bir sunucu etkinliğine(?) saldırmış gibi göstermeniz saçmadır. Amacımız, Löwen Von Frankfurt birliğine ufak bir gözdağı vermekti. Bunu da başardığımızı, kimsenin kılına zarar gelmeden işi bitirip çıkabildiğimizi düşünüyorum.

Bonus: Birlik yetkilisi değilim fakat planlanma işlemine şahit olan birisi olarak bu şikayetin gerçekten gereksiz olduğunu düşünüyorum bu samimi görüşümdür. Elinizde güzel bir rol imkanı var birlik tanıtımınıza baktığımda -ki ben asla başka birliklerin tanıtımlarına bakmam insan nefsi metagaminge sürüklenebilir :)- IC kinlenmelerin başlaması güzel bir şey. Güvende kalın, umarım güzel rollerle karşılaşırız.

Ryu

*
v3 Oyuncusu Self Control Güncellemesinde Oyundaydı2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda Oyundaydı
#9 - 20.11.2025 19:52

Florida şehrinde sorun yaşadığımız tek şirket, oluşum, topluluk, bulvar... -ne derseniz işte- Castucci ve bu sebeple saldırının sizden olduğunu tahmin etmek zor değil. Şimdi denmesin: "Sıkıntılı işlerle uğraşıyorsan dikkat ve düşman çekersin, saldırı her yerden gelebilir." Savunmama karşılık bu yanıtı vermemeniz için söylüyorum, bu birlik açılırken sosyal rp-etkinlik odaklı açtık ve onay almamıza, aktifliğimizin sürekli top1-top3'de olmasına rağmen DM'den uzak duruyor, oyunda rolsel olarak bir çok mekânın işletmeliğini yaparak pis işleri gizliyoruz. Böylece oyunda IC olarak kimseyle sorun yaşamadığımız ve kendimizi herkese belli etmediğimiz için saldırının sizden geldiğini doğal olarak bilmek çok zor bir şey değil.   

Sosyal rp ve etkinlik rolü yapmayı düşünerek bu birliği açtınız, anlıyorum. Fakat bunun yerine legal bir birlik açmayı düşünebilirdiniz. Birliğiniz illegal bir rol birliği ve çoğu zaman kısmen böyle rollere rastlayacak.