Konu: [16.11.2025] Toplu Şikayet  (Okunma sayısı 473 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.11.2025 15:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ezequel_Aguinaldo @Trienz2MC , Suge_Tubbs @tefo , Maskeli_37466

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Cordizelli oluşum üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.11.2025, 23:25-35 dakikaları arası.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Alıntı
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

[/b]

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Cordizelli oluşumunda ayakçı rolü yapıyorum. Rolde büyük gördüklerim rakip mekan olan yere sözlü olarak taşkınlık çıkartmak için beni gönderdiler. Rolde hiçbir şekilde fiziksel şiddet gibi rollerde bulunmadım. Daha sonra mekandan kovdular ve role uyum sağlayarak gittim, daha sonra yolumu keserek neden böyle yaptığımı sordular. Karakterim mekanı beğenmediğini söyledi. İlk agresif rolü onlar yaptı ve küfür etti., oluşum üyeleri ise karşılık verdi. Hatalı emoteler ardı ardına geldi ve arkadaşlar Güvenli Bölge'yi aldırmadan ateş ederek saçma bir rol sergilediler. Bu arkadaşlar gerçek hayatta en ufak eleştiriye tabancasını çıkartıp ateş açıyor sanırım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ayrıca arkadaşlar Valachi masa ortağıymış sanırım, bu kadar amatör rol yapan insanların bu konumda olmaları açıkcası beni üzüyor. Ayrıca bu arkadaşlar rolden sonra ardı ardına gelen yapılan kural ihlallerinden sonra resmen mekanı kötülediğim için resmen oluşuma savaş açtılar.  Resimlerde de görüldüğü gibi arkadaşlar çeteci rolünden daha çok mafya gibi takılmaya çalışıyor.
« Son Düzenleme: 16.11.2025 17:51 coffins »

#1 - 16.11.2025 15:59

adınıza utandım. @Manifesto, masa ortağına karşı böyle bir rol planı izlediğinizi görse sizin ck izninizi direkt bize verirdi. amatör falan bu tür iğneliyici lafları bize karşı kullanmayın kanki. forumda egonuzu tatmin edeceksiniz diye rezil olmayın. peşkeş çekmek için discord dm çekip yalanlar saydıktan sonra istediğinizi alamayınca tekrar şikayet oluşturmak da x2utanç, allah kalbinize göre versin.

#2 - 16.11.2025 16:02

adınıza utandım. @Manifesto, masa ortağına karşı böyle bir rol planı izlediğinizi görse sizin ck izninizi direkt bize verirdi. amatör falan bu tür iğneliyici lafları bize karşı kullanmayın kanki. forumda egonuzu tatmin edeceksiniz diye rezil olmayın. peşkeş çekmek için discord dm çekip yalanlar saydıktan sonra istediğinizi alamayınca tekrar şikayet oluşturmak da x2utanç, allah kalbinize göre versin.
Bahsettiğin şeyi anlamadım, sese girmedim bile. :D? CK iznimi almak istiyorsan almaya çalış, burası bir roleplay yapma yeri ve ona göre davran. Toxicliğini bir kenara bırak. Yer altı dünyasında böyle ufak şeyler olabilir, biraz belgesel izlemeni tavsiye ederim  :garip: Savunma yapmayacaksan boş ileti gönderip konuyu rahatsız etme.
« Son Düzenleme: 16.11.2025 16:05 coffins »

#3 - 16.11.2025 16:11

Bize amatör diyen arkadaşların komik bir kısmı daha;;;;

kardeşimiz çelik yelek rolü yapıyor, bizse sunucuda bunu sorunca öyle bir şeyin yasak olduğunu söylüyorlar. Hangi MTA sunucusunun kurallarını kafanızda yer edinip buraya o rolü entegre ettiniz? Birazdan kendinizi aklarcasına attığınız ekran görüntülerinin perde arkası da gelir. Kaldırmayın şikayeti, oturup beraber izleyin.

#4 - 16.11.2025 16:13

Bize amatör diyen arkadaşların komik bir kısmı daha;;;;

kardeşimiz çelik yelek rolü yapıyor, bizse sunucuda bunu sorunca öyle bir şeyin yasak olduğunu söylüyorlar. Hangi MTA sunucusunun kurallarını kafanızda yer edinip buraya o rolü entegre ettiniz? Birazdan kendinizi aklarcasına attığınız ekran görüntülerinin perde arkası da gelir. Kaldırmayın şikayeti, oturup beraber izleyin.

Sistemsel olarak yeleğim vardı, görmüyor musun? Düştükten sonra yan tarafta görünmeye devam ediyor (sebebini bilmiyorum.) Kocaman bir çelik yelek ile gezmeyeceksem mecbur olarak iç rolüne dökeceğim. Bunu role dökmeyeceksem neden kullanayim. Ayrıca karakterim bir kaç gün önce sokakta silahlı saldırıya uğradı. Bunun arka planıda var fakat oralara kafanı yormaya çalışma, yorulabilirsin  :-\ Tekrardan söylediğim gibi, yapacak bir savunmanız yok. Savunma dışı ileti atmanın mantığıda yok. Yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz.
« Son Düzenleme: 16.11.2025 16:17 coffins »

#5 - 16.11.2025 16:18
komik,utançx2;;

Seni mekandan kimse kovmuyor, hatta iplemiyor bile. Sen drama arayan bir ilgi bağımlısı olduğun için tüm birlik üyelerin(R20 dahil) kapı önünde propagandavari bir rol izliyorsunuz. Orada da sokağınızı sikerim, teninizi sikerim diyip uzaklaşmaya çalışıyorsun. Ardından da düştüğün için böyle kuyruk acılı bir şikayete başvuruyorsun. Forumda omurgasızlık yapmanıza gerek yok. Neyseniz o olun. Her cümleniz size ele veriyor.

#6 - 16.11.2025 16:19
komik,utançx2;;

Seni mekandan kimse kovmuyor, hatta iplemiyor bile. Sen drama arayan bir ilgi bağımlısı olduğun için tüm birlik üyelerin(R20 dahil) kapı önünde propagandavari bir rol izliyorsunuz. Orada da sokağınızı sikerim, teninizi sikerim diyip uzaklaşmaya çalışıyorsun. Ardından da düştüğün için böyle kuyruk acılı bir şikayete başvuruyorsun. Forumda omurgasızlık yapmanıza gerek yok. Neyseniz o olun. Her cümleniz size ele veriyor.
Öncelikle rolde olduğunu hatırlamıyorum. Mekandan kovmasanız neden arkamdan geleceksiniz arkadaşım? Hiç mi düşünmüyorsun? Tenini sikerim gibi bir rol sergilemedim, sergilediysem atabilirsin. Sanırım arkadaşlar oluşum discorduna @everyone haklı çıkmamız lazım diyip duyuru geçmiş. Savunma yapmayacaksanız boş ileti atmazsan sevinirim.   :garip:

#7 - 16.11.2025 16:28
Birincisi şöyle toxic iletiler yazıp sonuna kız çocuğu gibi tilt etmek için emoji bırakmaktan vazgeç. İkincisi de, ortamda sen ayakçısın. Zaten seni kâle alan yok. AYAKÇISI OLDUĞUN r20'nin ne yazdığı chatte görünüyor. Hem bizim mekanımızın önünde, hem de bizim R19'umuza direkt olarak şahsi ırkına küfrederse, o an sürekli roleplay kavramı çalışır ve mermiyi yersiniz. Olay bu kadar basit. Bunu da inkar ederseniz, bunun sonunda tam arabaya binerken ''James Mangieri'' karakterinin (R20'niz) ''Sokağını siktirtme bana!'' yazılı ssi gelir. Sadece biraz daha kendinizle çelişmenizi ve FM tarafından ne kadar yalancı karakterler olduğunuzu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Şimdi bunu da yanıtla ve sonuna emojili bir text hazırla.

R20 karakterin mekan önünde sözü: GösterGizle

#8 - 16.11.2025 16:33
Birincisi şöyle toxic iletiler yazıp sonuna kız çocuğu gibi tilt etmek için emoji bırakmaktan vazgeç. İkincisi de, ortamda sen ayakçısın. Zaten seni kâle alan yok. AYAKÇISI OLDUĞUN r20'nin ne yazdığı chatte görünüyor. Hem bizim mekanımızın önünde, hem de bizim R19'umuza direkt olarak şahsi ırkına küfrederse, o an sürekli roleplay kavramı çalışır ve mermiyi yersiniz. Olay bu kadar basit. Bunu da inkar ederseniz, bunun sonunda tam arabaya binerken ''James Mangieri'' karakterinin (R20'niz) ''Sokağını siktirtme bana!'' yazılı ssi gelir. Sadece biraz daha kendinizle çelişmenizi ve FM tarafından ne kadar yalancı karakterler olduğunuzu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Şimdi bunu da yanıtla ve sonuna emojili bir text hazırla.

R20 karakterin mekan önünde sözü: GösterGizle

Arkadaşım R20'nin yaptığı hatadan bana ne? Çok şikayet etmek istiyorsan onu et :D? Bir dediğiniz diğerini tutmuyor, hani az önce ben demiştim sana o kelimeleri? Bana geçerli bir savunma sunun. Söylediğim gibi basit bir ayakçı rolü yapıyorum.

#9 - 16.11.2025 17:57
Şahitliğimi onaylıyorum.

Biz rol esnasında icden küfürleşmeden konuyu kapatmaya çalıştık ancak üstelemeye devam ettiler ve hakaret ettiler. Sizin karakteriniz 3 yıllık masa ortağı olabilir ancak bu GBİ'da sıkacağınız anlamına gelmiyor. İlk küfürü sizin edip kışkırtmanıza rağmen okları direkt bize çevirmeniz hoş değil. Olayın başında ilk küfür eden Suge Tubbs karakterinin ettiği küfürü alta ss olarak atacağım.

SS'in tam hali:
Spoiler: GösterGizle

GBİ ve hatalı emote ihlali:

Emotenin kırpılmamış halini de altta attığım video da tam haliyle görebilirsiniz. GBİ olduğunun bilincinde olarak emote verip bunu da belirtiyor, hatalı emote.

« Son Düzenleme: 16.11.2025 17:59 Unexpec0 »