Konu: Non rp + Retarted Rp İhlali.  (Okunma sayısı 169 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.11.2025 01:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Johnny_Larusso

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Vice Mahkemesi

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.11.2025 01:11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Non Rp + Retarted Rp

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.
Non Rp:
-rol yapma ortamıyla uyumlu olmayan davranışlara verilen isimdir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Motorumla yolumda ilerlerken kırmızı ışıkta durmuş bekliyordum. Şikayetçi olduğum şahıs ve yanındaki arkadaşı IC chat üzerinden aracımın (motorumun) satılık olup olmadığını sordu. Ben de kendimce bir fiyat belirttim. Karakterler, “tamam alacağız” diyerek beni tenha bir yere yönlendirdiler. Sonrasında şahıs, “sıfırı 35 bin, 50 ne ya?” diyerek alaycı bir tavırla konuştu. Ben de “yaşanmışlıkları var, değeri bu” şeklinde yanıt verdim. Zaten bu noktada motoru almayacaklarını anlamıştım. Ancak Johnny_Larusso, “ben bakayım” diyerek motordan indi, bir süre bekledikten sonra herhangi bir gerekçe veya rol girişi olmadan karakterime yumruk atar emote yazarak saldırıda bulundu. Ortada hiçbir tehdit, tartışma veya çatışma yokken bu hareket tamamen rol dışı, gereksiz ve Non-RP bir davranıştır. Şahsın ceza geçmişine bakıldığında /aktif rolde Q, güvenli bölge ihlali, DM, mixing gibi ihlaller bulunduğu görülmektedir. Bu da oyuncunun yetersiz rol bilincine sahip olduğunu açıkça göstermektedir. Olayın chat log’larda da görüldüğü üzere tamamen kural dışı olduğu açıktır ve söylediklerimin tamamiyle doğru olduğuda orda belirir. Oyuncunun geçmiş ihlalleri de göz önüne alınarak gerekli cezai işlemin uygulanmasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/16pxwrp https://hizliresim.com/p7pkf6e

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 16.11.2025 05:12
Savunma yok, sonuçlanabilir. @reagan

#2 - 21.11.2025 07:39

#3 - 21.11.2025 18:45
Karakter cezalandırılacak.