Konu: [07.11.2025 Maskeli_61552] PD'ye DM.  (Okunma sayısı 518 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.11.2025 05:39

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_61552

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @argentby

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.11.2025 04.40

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hırsızlık ihbarına gittik. İhbar sırasında bir kişi evin önünde AFK atıyordu, belki değildir diye rol yaptık bir süre. AFK olduğunu düşündük ve evi kontrol edip dışarıya çıktık. Dışarıya çıktığımız zaman çatıdan AK47 ve Deagle ile ateş açmaya başladı. Biz rolü bir süre ilerlettik, en sonunda gittiğini düşünerek saklandığımız yerden çıktık ve arkadaş birden yine belirdi. Kısaca hırsızlık yaparak bizi yemledi, gelince de vurdu. Tek amacı buydu. Keyif almıştır umarım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 07.11.2025 10:19
Şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 07.11.2025 16:56
 @CigARAm En kısa sürede savunmanızı yapın lütfen.

#3 - 07.11.2025 18:02
Selamlar, iyi forumlar. Öncelikle sizi ve kendimi bu role soktuğum için fazlasıyla pişmanım dostum, kusura bakma. Fakat sizin için detaylı bir savunma yapacağım. Akabinde olay esnasında içeride arkadaşım olan Sebastian Whitmore sistemsel olarak soygun yapıyor, bu süre zarfında üzeri dolu şekilde yapıyor.(Met) Ardından, ihbar üzerine ekip otosuyla ihbarın üzerine siz geliyorsunuz. Çatıdan sizi izleyerek içeride soygun yapan Sebastian Whitmore'e SMS atıyorum. O da bu durumu görerek VCPD rolünde uyuşturucusu gitmesin diye /q atıyor. Benim bundan haberim yok elbette, ikili olarak dışarı çıkıyorsunuz. Sebastian'ı bulamadığınızı düşünerekten, sizi oradan uzaklaştırmak amacıyla çatıdan silahıma davranarak ateş açıyorum, bir süre dolanıyorum ve orada olduğunuzu görüp sizi sistemsel olarak düşürüyorum.

Arkadaşımın rolde /q attığını anlayınca motora binip olay yerinden uzaklaşıyorum. Bu durumu sizin yerinizde olsaydım elbette fazlasıyla rahatsız bir konumda hissederdim kendimi dostum, kusura bakmayın. Savunmam bu kadardır gerekli kanıtı aşağıya screenshot olarak bırakacağım, teşekkür ederim.

https://hizliresim.com/fwg1xtp
« Son Düzenleme: 07.11.2025 18:47 CigARAm »

#4 - 07.11.2025 18:08
Arkadaşınız için de ayrıca şikayet oluşturabilirim böylelikle teşekkür ediyorum bilgi için. Örnek verdiğiniz arkadaşınız için için de geçtiğimiz ayın 10'nda DM'den ceza almış. Forumu da pek kullanan birisi değil toplam 30 dakika kadar kullanmış forumu. Kendisi de ayrıca savunmasını yapsın bence.

Ek olaraktan SS saatlerimize bakarsak sizin mesaj atmanız, silahları alıp çatıya çıkmanız vesaire gibi konular biraz garipleştiriyor her şeyi sanki. Savunmanız bu kadarsa sonuçlanmasını bekleyelim.

#5 - 07.11.2025 18:17
Savunmaya bağlı kalarak kendisine ek olarak şikayet açıldı, bilginiz olsun. @Daphne

https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=179099.0

#6 - 07.11.2025 20:23
Arkadaşınız için de ayrıca şikayet oluşturabilirim böylelikle teşekkür ediyorum bilgi için. Örnek verdiğiniz arkadaşınız için için de geçtiğimiz ayın 10'nda DM'den ceza almış. Forumu da pek kullanan birisi değil toplam 30 dakika kadar kullanmış forumu. Kendisi de ayrıca savunmasını yapsın bence.

Ek olaraktan SS saatlerimize bakarsak sizin mesaj atmanız, silahları alıp çatıya çıkmanız vesaire gibi konular biraz garipleştiriyor her şeyi sanki. Savunmanız bu kadarsa sonuçlanmasını bekleyelim.

Arkadaşım orada quit atmış, doğrudur, bu onun yanlış davranışıdır. Üzerinde uyuşturucu vardı, gitmesini tabii ki istemezdim, ama quit atması baştan sona bir hatadır. Efendim, bu bir nevi PD rolünde quit'e denk geliyor. Arkadaşım zaten quit atmasaydı çatışacaktık, yüksek ihtimalle öyle oldu zaten. Benim orada sıkma sebebim arkadaşımı yakalamamanızdır. Ne kadar arkadaşımda doğru konuşmak gerekirse, kendisine işlem uygulatmak zorunludur. İçeri giren arkadaşlar kimseyi görmediğinden, dışarı çıktığında mermi yediğinde DM sanıyor; oysa ki ben de arkadaşımın içeride olduğunu sanıyordum ve soygun sırasında sandığım için sizi taramaya başladım. Olayı bozan kısım ise arkadaşımın quit atmasıdır; eğer atmasaydı rol karışıklığı olmayacaktı, saygıdeğer dostlarım.

Savunmam bu kadardır, teşekkürler.
« Son Düzenleme: 07.11.2025 20:36 CigARAm »

#7 - 07.11.2025 20:54
Demek istediğimi anlamadınız sanırım. Rol saatlerine bakıldığı sırada sizin silahları birden alıp çatıya pusu kurmanız garip geliyor bize. Ayrıca biz yerdeyken de ateş ettiniz. Bunun da videosu var elimde. Yani siz birisini kurtarmak mı istiyorsunuz, yoksa tek amaç polisleri düşürmek mi? Fark ettiyseniz biz orada baya rol yaptık ve siz yine bekleyerek pustunuz. Diyelim ki dediğiniz doğru o zaman neden biz çıktıktan sonra etrafımızda kimse olmadığını fark edince tekrar pusup bizi düşürmeyi amaçladınız? Biz zaten kontrol sağlamıştık ve oradan çıkıyorduk? Gerek duyulursa videoyu da paylaşırım yani yerdeyken sıktığınız kısmı.

1) Apartmandan çıkarken ateş açıldı, burayı anladım.
2) Biz kaçarak köşeye geçtik ve oraya baya yaralı rolü yaptık. Bir süre de sıkmadınız, burada da gittiniz sandım.
3) Biz oradan çıkıp arabaya yönelirken birden çıkıp neden sıkmaya başladınız tekrardan? Kimi nereden kurtarıyorsunuz o kısımda? Bu kısmı anlayamadım.
« Son Düzenleme: 07.11.2025 20:56 crnozk »

#8 - 07.11.2025 20:59

Bu ekran görüntüsünde görüldüğü üzere üstünden vakit geçmiş. Biz rolünü yapmışız, etrafta kimse yok. Tam çıkıp ilerlerken nedense çıkıp ateş edilmeye başlanılıyor. Burada da mı arkadaşınızı kurtarmaya çalışıyordunuz?

#9 - 07.11.2025 21:04
Demek istediğimi anlamadınız sanırım. Rol saatlerine bakıldığı sırada sizin silahları birden alıp çatıya pusu kurmanız garip geliyor bize. Ayrıca biz yerdeyken de ateş ettiniz. Bunun da videosu var elimde. Yani siz birisini kurtarmak mı istiyorsunuz, yoksa tek amaç polisleri düşürmek mi? Fark ettiyseniz biz orada baya rol yaptık ve siz yine bekleyerek pustunuz. Diyelim ki dediğiniz doğru o zaman neden biz çıktıktan sonra etrafımızda kimse olmadığını fark edince tekrar pusup bizi düşürmeyi amaçladınız? Biz zaten kontrol sağlamıştık ve oradan çıkıyorduk? Gerek duyulursa videoyu da paylaşırım yani yerdeyken sıktığınız kısmı.

1) Apartmandan çıkarken ateş açıldı, burayı anladım.
2) Biz kaçarak köşeye geçtik ve oraya baya yaralı rolü yaptık. Bir süre de sıkmadınız, burada da gittiniz sandım.
3) Biz oradan çıkıp arabaya yönelirken birden çıkıp neden sıkmaya başladınız tekrardan? Kimi nereden kurtarıyorsunuz o kısımda? Bu kısmı anlayamadım.

Sizi düşürdükten sonra yerdeyken size sıkmamın bir sakıncası olduğunu açıkcası düşünmüyorum, bir problem veya bir ihlal olarak görmüyorum dostum.
Benim amacım arkadaşımın üzerindeki uyuşturucu maddeler gitmemesi ve kendisinin paket olmamasıdır, kendisiyle yani Sebastian ile OOC olarak iletişim kurmadığımdan ötürü /q atıp atmadığını bilemedim o an, yakalayamadım. Size sıkma amacım ise tekrardan binaya girebilir, kontrol sağlayabilir olmanız, sadece amaç Sebastian'ı korumak, fakat yanlış şekilde rol ilerleyişi sağlandığından ötürü sizin açınızdan bakarsak dediğim gibi, DM algılanabiliyor ve yanlış anlaşılanabiliyor.
Ekstra olarak benim üzerimde zaten silah bulunuyor, beraber Pawnshop'a gidiyoruz. Kendisi soygun yaparken Pawnshop'un arkasından motor kiralıyorum, çatıya çıkıp yukardan kuşbakışı olarak bakınıyorum. O sırada siz geliyorsunuz ve SMS atıyorum, kısacası durum bundan ibaret.
« Son Düzenleme: 07.11.2025 21:06 CigARAm »