merhaba. şahitliğimi onaylayarak şunları eklemek istiyorum;
- emote verip kaçmanız normal bir durum. ancak motorla düşüp "hafif yaralı rolüne uymadan" emotesuz silah çekmeniz? silahı iner inmez ben çektim evet, ancak karşımdaki yüksek riskli silah suçuyla aranan bir karakter ve yalnızım. politikada bizi şöyle birşey karşılıyor,
3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz.
- Herhangi bir rol yapmadan bir mülkün, eşyanın sistemsel satışını yapmak
- Rol yapmadan karakterleri gasp etmeye çalışmak
- Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
- Hastanede doktor varken koşarak /tedaviol yazıp çıkmak
- Restoran/bar/cafe, yemek tezgahı vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak veya satmak
silahla ilk siz sıktığınız için karşılığı ben verdim, savunmayı ben yaptım. şimdi diyeceksiniz ki "silahı ilk sen çektin, senin emote nerde?" güzel bir soru. şöyle açıklayayım, o süre zarfında motorsikletten düşeceğinizi düşünmediğim için emote yazmak için hiç zamanım olmadı, o kısacık zamanda da hızlı yazabilecek seviyede değilim. araçtan indim, çünkü siz araçta değildiniz ve ben araçta bekleyerek sizi tutuklayamazdım. siz emote vermeden direkt silahı çekince ben de doğal olarak ateş açarak karşılık verdim, karşı koyamadım ve yaralı duruma düştüm. gel gelelim sizin açınıza; araçla sizi biri düşürüyor(PD içerisinde bu durum çokça konuşuldu ve aşağı attığım için OOC jail aldım bilginize) ve siz de yere düşünce motordan da düşüyorsunuz. bir hurt animasyonu yada bir crack ile birkaç saniye beklenebilirdi. peki ya emote? ben silahı çektim, evet. ama ateş açtım mı? hayır. aranma kayıtlı birine silah çekince sıkmak gibi bir zorunluluğumuz yok. hadi benim emote atmak için vaktim yok denecek kadar azdı. peki ya sizin?
videonuza değinelim. hatırlıyorsunuz değil mi? size PM attım. siz onu videoya koymuşsunuz. sunucu lagı sebebiyle adam akıllı konuşamadık PM kanalından. neden PM attım? bariz; şikayet açmak istemediğimden. siz onu videonun küfürlü bir noktasına koyarak beni küçük düşürmeye kalkıştınız. sahi, neden 6 tane isabetli mermi gelmesine rağmen en ufak düşme olmadı? benim armor 100, canım 132. videonuza baktım, belki sağ altta can barınızı görebilirdim. lütfen o olay anındaki canınızı kanıtlar mısınız? ben sizden Discord üzeri SS isteyecektim ancak konu buraya kadar geldiyse buradan rica edeceğim. en azından milletin ağzına sakız etme girişiminizi tekrarlamadan atabileceğiniz bir adres burası.
inanın bana şikayeti açan arkadaşa bile çok söyledim, "şikayet açmayalım boşver" diye. ama konu öyle büyüdü ki PD içerisinde, zaten şikayet açılmış bir durum bulunuyorken yazı yazmama fikrimden vazgeçerek hatalarınızı göz önüne sermek istedim. ben hatamı kabullenerek süresini bilmediğim bir şekilde yaptırım aldım. bunun yanı sıra daha eski karakterimden kalan bir şikayet de bulunuyor, ondan da ayrı jail yiyeceğim. hiçbir şekilde "kendi yandı, beni de yakmak istiyor" düşüncesine kapılmayın. şikayet açık, kanıtlar ortada, savunmalarımız ortada.