Konu: Lashawn Tovelle - Darrell Jenkins [Mix, aktif rolde /q]  (Okunma sayısı 209 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

3CQ

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 30.10.2025 00:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Lashawn Tovelle - @https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;area=summary;u=12870
Darrell_Jenkins @kaseze
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Silas Savic

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.46 - 29.10.2025

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Aktif rolde /q
Mixing
PG

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: CCTV çağrısı üzerine gittiğimiz yerde 3 adet yaralı sivil vardı. GSW vakası sonrası CCTV çağrısı yapılan şahıs yani Lashawn'ı gördük. Kendisi /do'dan UZI ile vurulduğunu açıkladı. Bende CCTV çağrısı ve aranma kaydı olmasından ötürü "/me yaraları umursamadan kabaca üstünü arar" gibi bir emote verdim, kendisi /ustara talebimi önce red etti sonra tekrar komutu kullanınca /q komutu ile oyundan çıktı. Ardından 5 dakika geçti ve olay yerinden ayrıldık. Ancak ayrılırken çevrede bekleyen siyah bir premier'den şüphelendim, ardından 1 dakika sonra dönünce tekrardan orada olmasından iyice şüphelendim. Bu kadar şüphe üzerinde duvar arkasına saklanarak Lashawn'ın oyuna girip girmeyeceğini bekledim. Beklediğim gibi oldu ve premier geldiği gibi Lashawn oyuna girince arkadaşına Deagle'ını verdi ve arkadaş kaçtı. Lashawn'a bu durumu sorunda ne silahı vs. demeye başladı. İnsanları salak yerine koymayı bırakın. Bir şey yapıyorsanız arkasında durun.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://streamable.com/b6jfho

Ek açıklamalar(varsa): Silahın silinmesini talep ediyorum, /q'dan ayrı bir işlem olması gerekiyor.

#1 - 30.10.2025 00:20
Mix kanıtları ve silahın aktarımının kanıtları;

https://streamable.com/9uevwe

#2 - 30.10.2025 00:26
Savunma hazırlıyacağız en yakın zamanda.

#3 - 30.10.2025 20:15
Merhabalar,
Öncelikle belirtmek isterim ki, yaşanan durum tamamen oyunun heyecanı ve anlık bir panik halinden kaynaklanmıştır. O sırada bir anlık azizliğe uğrayarak oyundan çıkış yaptım. Yaptığım davranışın doğru olmadığının farkına varınca hemen tekrar giriş yaptım ve gereken role tamamen uyum sağlayarak devam ettim.
Bu tarz bir hatanın tekrarlanmaması için daha dikkatli olacağımı belirtmek isterim. Amacım kesinlikle kural ihlali yapmak değil, sadece rolün heyecanına kapılmamdan ibaretti. O anlık heycanla attığım quit içinde kusura bakmayınız özür dilerim

#4 - 30.10.2025 20:22
Merhabalar,
Orası yarım saat boyunca aktif bir çatışma bölgesiydi. Jefferson bölgesinden Unity Station’a kadar iki birlik arasında kovalama gerçekleşti ve aktif olarak benim karakterim de orada bulunuyordu. Herhangi bir mix durumu söz konusu değildir.

Arkadaşımın yaralı konuma düştüğünü gördüm ve onun yanına giderken oyundan Q attığını fark ettim. Etrafta polisler olduğu için karakterim, haliyle takım arkadaşının hapise atılmaması için silahını kaçırma gayesinde bulundu. Senin de şikayete yazdığın gibi, birden fazla kez ve aralıklı olarak orada tur attım ve polislerin gitmesini bekledim.

Son bir tur daha atmak üzereydim ki, oradan geçerken karakterim arkadaşını yerde yaralı bir şekilde görünce  yanına giderek silahını kaçırıp onu hapse girmekten kurtaracaktı. arkamdan kovalamak yerine ateş ettiniz, polis karakterleriniz bir kovalamaca rolüne girişebilirdi, tamamen IC olarak hikayenin gidişatı ile karakterim rol izledi, rolde asla bir mixing olmadığını beyan ederim, böyle bir şey söz konusu değildir.

3CQ

*
#5 - 30.10.2025 20:47
:D :D :D
-Dakikalar sonra oyuna girmek mi hatanın farkına varmak?
-Premier, tam adamın oyundan çıktığı yere (spesifik olarak tam üstü) geldikten bir saniye kadar sonra Lashawn'ın oyuna girmesi Mix değil mi?
-Silahı biz gelince transfer edip kaçmak mı rol?
-Yaptığınız şeyin mantıklı hiçbir açıklaması yok.
Şikayet halen geçerli, savunmalar yapıldı. Sonuçlanabilir.

#6 - 30.10.2025 22:37
Merhabalar,
Orası yarım saat boyunca aktif bir çatışma bölgesiydi. Jefferson bölgesinden Unity Station’a kadar iki birlik arasında kovalama gerçekleşti ve aktif olarak benim karakterim de orada bulunuyordu. Herhangi bir mix durumu söz konusu değildir.

Arkadaşımın yaralı konuma düştüğünü gördüm ve onun yanına giderken oyundan Q attığını fark ettim. Etrafta polisler olduğu için karakterim, haliyle takım arkadaşının hapise atılmaması için silahını kaçırma gayesinde bulundu. Senin de şikayete yazdığın gibi, birden fazla kez ve aralıklı olarak orada tur attım ve polislerin gitmesini bekledim.

Son bir tur daha atmak üzereydim ki, oradan geçerken karakterim arkadaşını yerde yaralı bir şekilde görünce  yanına giderek silahını kaçırıp onu hapse girmekten kurtaracaktı. arkamdan kovalamak yerine ateş ettiniz, polis karakterleriniz bir kovalamaca rolüne girişebilirdi, tamamen IC olarak hikayenin gidişatı ile karakterim rol izledi, rolde asla bir mixing olmadığını beyan ederim, böyle bir şey söz konusu değildir.

Paylaştığım videoda Mix yaptığınız açıkça ortada, Lashawn karakteri tam olarak Premier geldiğinde oyuna giriyor. Mix yapmasaydınız eğer o silahı aktarma planını IC yollardan yapamazdınız, Lashawn zaten yaralıydı ve yerdeydi, üstüne quit attı. Hiç bir şekilde Mix yapmadan bu rolü, silahı kaçırma rolünü yapamazdınız. Silah kaçırma rolü ihlalsiz olsa bile Lashawn karakteri yaralıydı, Yaralı Kural İhlalinden de işlem görmesi gerekiyor.

Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 30.10.2025 22:39 flameofthewest »

3CQ

*
#7 - 31.10.2025 00:38
Merhabalar,

Aktif çatışma bölgesi olsaydı, bir sürü CCTV kayıdı gelirdi bize. Ekte bırakacağım fotoğrafta CCTV alanında olduğunuzu zaten anlarsınız. 30 dakika değil, kısa süreli bir çatışma olduğu da açık.
Spoiler: GösterGizle

#8 - 04.11.2025 21:16
Şikayet incelendi.

Lashawn_Tovelle & Darrell_Jenkins karakterleri cezalandırılacak.

Videoda görüldüğü üzere, Lashawn karakterinin oyuna giriş yaptığı ve Darrell karakterinin rol alanına geldiği anlar tamamen ani şekilde gelişmektedir. Bu süreçte herhangi bir rol mantığına uygun hareket edilmediği, ayrıca silahın başka bir oyuncuya aktarılmasıyla birlikte durumun oyun dışı bir anlaşmaya dayandığı açıkça görülmektedir. Dolayısıyla, silahın departman tarafından ele geçirilmemesi amacıyla OOC bir müdahalede bulunulduğu değerlendirilmektedir.